- Jelszókezelők
- YouTube
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hínár929
tag
válasz Lac-coo #38194 üzenetére
Szia!
"Ha még nem próbáltad, programozd át az AE-L/AF-L gombot AF-ON-ra, hogy tudj vele fókuszálni. Azután a váz bal oldalán található af-kapcsoló gombját benyomva a hátsó tárcsával állíts egy AF-C-t, az első tárcsával pedig az af pont szelekciót valamelyik dinamikusra, pl d9.
Állítsd a kezdő fókuszpontodat a kutyára, a középső szekció a keresztszenzor típusú érzékenyebb, ezek valamelyikét javaslom. Tarts nyomva a hátsó gombot, miközben az af pontodat a kutyán próbálod tartani, majd exponálj.
Ugyanezt megtehet sorozat módban, az alsó módválasztó tárcsán Cl vagy Ch."Én is nemrég olvastam itt a fórumon a fenti leírást, kipróbáltam és jól működik.
Az AE-L/AF-L gombbal fókuszálsz nem a kioldógombbal.Need kolléga magyarázata:
"nekem is erre van téve.. mi az exponálás menete..? lenyomod a kioldó gombot ami élességet állít majd exponálsz ugye..?! majd úja felenged a gombot majd félig le újra élességet állít.. és te exponálsz..!
és mi van ha ezt külön választod...? tehát AE-L/AF-L ha nyomva tartod mindig éles a kép tehát folyamatos..
csak az exponáló gombot nyomod..ami nekem még pluszban sorozatra van rakva..! de soha nem szoktam rajta felejteni az újamat... megszokás kérdése..!
most így fejből meg nem mondom neked de ha jól tévedek akkor AF-C-re van rakva a fókuszom..
esetek 95% gyerekemet fotózom aki mint a villám majd 3 éves lesz ott nem nagyon van idő tökölni ha jó pillanatot akarsz elkapni..viszont ha valakinek oda adom a gépet annak szólni kell mert egy kép sem lesz éles.."[ Szerkesztve ]
-
Hínár929
tag
Fentebb olvastam, hogy érdemes az AE-L/AF-L gombra programozni a fókuszálást.
Nem volt még alkalmam kipróbálni.
Miért jobb mint az expo gombbal? -
Hínár929
tag
-
Hínár929
tag
válasz energomatt #31150 üzenetére
Szia!
Pusztán csak kíváncsiságból kérdezem, mivel már adott a helyzet, párhónapja megvettem a D7000-et.
Mi az a különbség ami miatt megéri az 45-50% felár?
Én is 7100 ban gondolkodtam használtan, de sikerült még új 7k-t venni ami 18-105tel 30 ezerrel volt kevesebb mint az új 7100 váz.
De ami a legtöbbet nyomta a latba az a barátom véleménye volt aki főállásban fotózik és már régóta fotóscuccok kereskedelmével foglalkozik és mind a kettőből megfordult már jó pár a kezében. Szerinte ebben a felállásban jobb vétel a régebbi típus és külön kiemelte, hogy szerinte jobb a sony szenzor a 7k-ban mint a toshiba a 7100-ban. -
Hínár929
tag
válasz szecsgeri #31146 üzenetére
Teljesen elégedett, D60 után csak ámulok De ez nem mérvadó mert lelkes amatőrként nincs összehasonlítási alapom ezért nem is akarok tanácsokat adni, vagy befolyásolni valakit.
Csillagfotózást még nem próbáltam, de kosármeccsen iso 3200-al egy kis LR-mal monitoron nézve számomra elfogadható képek lettek. -
Hínár929
tag
Nem biztos, hogy jó helyre írok, de hátha találkozott már valaki ezzel:.
D40 kb. 30ezer exponál megadta magát. Felakadt a tükör, az expogomb lenyomásakor zúgó hangot ad de nem történik semmi csak kiírja az alábbi hibaüzenetet: "Error.Press shutter release button again"
Mi lehet ez? -
Hínár929
tag
Tiszteletem!
Egy hónapja vettem újonnan d7000-et, az otthoni teszten a Nikon 18-105 és aTamron 55-200 objektívekkel nem találtam focus problémát.
Akarok venni használt Nikon 35 fixet, esélyes, hogy focus problémás lesz és ez az obi vagy a gép hibája szokott lenni?
A vázon a legfrissebb firmware van, ez számít-e ez esetben valamit, a gépen lehet az af tuninggal javítani, vagy szerviz?
Ha vásárláskor kipróbálom és előjön a hiba, akkor nem is érdemes megvenni? -
Hínár929
tag
válasz fireman123 #28309 üzenetére
Meglévő gépnél honnan lehet megtudni, hogy 3 éves Nikon gari van rá? Gyári szám alapján neten megkereshető?
-
Hínár929
tag
Üdv!
Vásárláshoz kérnék tanácsot.
D7000 és a D7100 között választanék, 18-105 kit obival, 3-év Nikon garival van mindkettő, a 7000-es 80ezerrel olcsóbb.
Hobby felhasználás, sport, party, természet, szeretek este fotózni, gyenge fényviszonyok mellett magas iso-val.
Hosszútávra tervezek, az előzőt is 6 évig használtam.
Számít az a három év korkülönbség?
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Jelszókezelők
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest