Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Throme

veterán

válasz helixP #46493 üzenetére

A tami 18-200 VC-re itt már mondtak hideget - meleget. Haverét én kicsit próbálgattam és az ő képeit is néztem, szerintem a kategóriát tekintve jó és ár értékben is korrekt (kicsit lesápadtam, hogy mostanában egy N18-140 obi a 180k-210k sávban mozog... )
    Az első N18-300 obiról néztem tesztet régebben és erre is korrekt értékelés érkezett, a frissített, kisebb nem tudom jobb, vagy rosszabb lett-e, de ez se olcsó.

Ha szobába kell a fényerős fix, akkor a 35-sel sem leszel teljesen kint a vízből.
    Én magam pl többet használom a milces 19mm-es 2.8-as lencsét, pedig olyan óriási különbség nincs látószögben (ekv 38mm vs 52mm), emellett fényerőt veszítek, de még így is.....
    Ha portrézol, akkor jó a 35 is és mégiscsak f1.8 (vagy kurva nagy lakásban élsz, ez is megoldás, de akkor jó lenne az 50mm is :)) ).

Ahogy a gyerek nőtt, előkerült beltérre is a 18-140, vaku támogatással. Plafonra irányítva bőven jó és végre nem kell átesni semmin lábzoomoláskor. Nem gyúrok a papírvékony dof-ra

Sigmából én csak a 17-70-ről tudok, de ez szerintem nem sokkal jobb egy 18-140-nél, mert ok, hogy f2.8 az eleje de 18-24 tartományban elindul felfelé. Nincs egy egész fényerő különbség se az egyező fókusztávokon ha jól emlékszem, és egy mai vázon az a többlet ISO nem hiszem, hogy fájna.

szvsz minden

• updog

őstag

LOGOUT blog

válasz helixP #46493 üzenetére

Tamron újabbik 18-200-ra írták (itt is) többen, hogy egészen vállalható.

Nem teljesen értem, hogy két külön kérdés akart-e lenni (egyrészt előbb utazózoomot keresel, másrészt ha az 50 is hosszú, akkor akkor minek a 18-70? :) Ha erről van szó, a Tami/Sigma 17-50 szerintem tökéletesek a 70 alattra, nekem is 70-300 mellett volt Tamronom.

Jó a hasonlat a fókusz hangjára :D ;]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák