Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apollo17hu

őstag

válasz bambano #5668 üzenetére

Szia!

Ma pont ráértem, és megjártam az okmányirodát.

Megnézték a nyilvántartásban, és kiderült, hogy egy vietnami állampolgár van bejelentve a lakcímemre.
    Adtak egy formanyomtatványt, amiben kérelmezhetem a bejelentésének fiktiválását.

Szóban azt a tájékoztatást kaptam, hogy két tanúval is alá kell íratnom - ők nem lehetnek a rokonaim.
    Jobban elolvasva nem előttemező tanúkra van szükség, hanem konkrétan ki kell jelenteniük, hogy a személy valóban elhagyta az ingatlant (pontos dátum megjelölésével együtt).

Mindemellett a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvényből be van másolva két bekezdés arról, hogy ki hallgatható ki tanúként, és hogy a hamis tanúzás 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Csekély esélyt látok arra, hogy a szomszédok tudnák, kiről van szó (a lakás korábban évekig albérletbe volt kiadva), ezért az ő tanúzásuk is felejtős.

Ilyenkor mi van? Menjek vissza az okmányirodába, hogy nem találtam tanút? Mit tegyek, ha így nem fogadják be a nyilatkozatot?

Új hozzászólás Aktív témák