Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    Eléggé el nem ítélhető módon, elkövettem azt a hibát, amitől sokan óvnak a hardverapró használata során: előre utalással próbáltam vásárolni. November elején átutaltam egy (karácsonyi ajándéknak szánt) telefon árát (70K) egy HA-s hirdetőnek, aki 2-3 átfutási idővel, külföldről behozott telefonokat árult. Személyes átvételben maradtunk. A telefon nem érkezett meg, az ürge folyamatosan hitegetett. Belengette, hogy visszautalja a pénzt, ha karácsonyig nem jön meg a készülék. Írtam neki, hogy - bízván a telefon megérkezésében - még várnék pár napig, hátha megjön a cucc, mivel az érintett, aki kapta volna, nemsokára ünnepli a szülinapját is. De egy hete elfogyott a türelmem, és kértem a pénz visszautalását, amire azt válaszolta az eladó, hogy intézkedik. Mivel szerdáig nem jött meg a pénz, rákérdeztem, hogy mi van. Erre már azzal jött, hogy eltűnt a partnere, több embernek is tartozik, és próbálja megoldani a problémát. Ezen a ponton elveszítettem a bizalmam, és megírtam neki, hogy ha jövő hét szerdáig nem rendezi a tartozását, beírom a jelentsd a csalókat topicba, és ha ez sem lesz hatásos, rendőrségi feljelentést teszek. Erre csak annyit írt, hogy minden tőle telhetőt megtesz hogy megoldja a helyzetet.
    Ma rámírt e-mailben, hogy ha feljelentem, akkor őt lecsukják, és így mások sem kapják meg a pénzüket stb. Határidőt természetesen nem adott, hogy mikorra tudná visszafizetni az összeget.

    Mit érdemes ilyen esetben tenni? Menjek közjegyzőhöz, fizetési meghagyást kibocsáttatni, jelentsem fel, forduljak ügyvédhez?

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák