-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
válasz
#27070592 #1926 üzenetére
Hidd el, tudom, és látom is, hogy sokkal-sokkal jobb az IS-es, de egyszerűen nem tehetem meg anyagilag, hogy IS-est vegyek. Nincs már annyim, elfogyott az összes pénzem, nem fér már ki az IS-es, és még táska is kell az obi mellé, úgyhogy kénytelen vagyok simát venni. Ha majd anyagilag megtehetem magamnak, leváltom IS-esre a simát...
-
Dtomi
őstag
válasz
#27070592 #1905 üzenetére
Persze lehet 1D is hobbigép simán, mindenkinek szíve joga. De ahogy Ropi is írta mikor elmegy valaki egy riportsorozatot csinálni és extrém esetben belehajt 3000 expót pár óra alatt, egy gép lóg a nyakába 1 meg a vállán és ha pl a 450D-n van nagytele akkor nem fog arra figyelni senki, hogy az obinál fogja meg a gépet hanem rányúl és még a szeménél sincs már nyomja az expót. És bizony meg kell emelni a rendszert a váznál fogva. Én gondolkodás nélkül emelgetem a gépeimet az 580EX-nél fogva vagy ahol éppen a kezembe kerül úgy, hogy rajta van egy még kilós obi hosszútávon ezt a műanyag vázas gépek sajnos nem bírják. De most pl a vitorlásversenyen a 600 4L-t is a váznál fogva tartottam sokszor, mikor le kellett szedni a wimberley fejről.
-
1010
őstag
válasz
#27070592 #1911 üzenetére
40D vaz itthon 210ezer
ott 186ezerez eleg gyatra megfogalmazas hogy visszaviszik es ujra csomagoljak
azert ennel tobb tortenik.(abba se vagyok biztos hogy egyaltlan kikrul a gyarbol)A dragabb gepknel mar nem annyira eri meg valoban.
Nem kell usaig menni ha valaki iet akar
eleg manchesterig is az ar ugyanz. -
majom2
senior tag
válasz
#27070592 #1907 üzenetére
én úgy tudom, a "Refurbished" közel sem 0 expos gépet jelent, hanem garanciális csere után megjavított vagy egyszerűen vásárlás után visszavitt gépek ujracsomagolt kiadása. nyilván semmi baja, ugyanugy megkapja a garit, de nem 0 expos. ezeket a "Refurbished" dolgokat emiatt mindig olcsóbban adják az eredeti árnál.
-
majom2
senior tag
válasz
#27070592 #1897 üzenetére
A 10d-nek 1 komoly baja van: nem ef-s kompatibilis... jó, persze a 450-ben rengeteg extra van már, pl lv. meg úgy összeségében az egy nagyon korrekt kis szerkezet... ettől függetlenül a 10d is egy nagyon jó gép... mindkettönek megvannak a maga erősségei a másikhoz képest
-
sztyui2
őstag
válasz
#27070592 #1247 üzenetére
Használtam mindkettő obit, teljes mértékben elismerem, hogy az IS-esnek jobb képe van, magam is tapasztaltam, azonban nekem nem ér meg 20ezerrel többet. Mint mondtam, 30-ért kapni használtan sigma 500-as vakut. Perpill jobban örülnék egy régi kitobi+vaku párosításnak, mint az IS-es kitobinak. Mondjuk erről a vaku témáról ráérek még beszélni, mert most nagyon nincs pénzem, de kilátásban van, hogy készítek egy cégnek logót, és abból összejön egy régi kitobi ára(elvileg hamarosan, ugyanis nemrég csináltam két cégnek logót, és névjegykártyát, abból jött a pénz a mikrosat villanj körtére, nagyon tetszett nekik, és mondták, hogy kapcsolatban van velük egy harmadik cég, és annak is ugyanazokkal a formákkal, és ugyanazzal a színvilággal kéne gyártani még egy harmadik logót, és névjegykártyát is). Nemsoká megbeszéljük a részleteket, plusz munkaidő, és utána megvan a zsé. Addig még gondolkozok. Nem hiszem, hogy IS-es kitobi lesz belőle, mert további 20ezrem már csak nyár körül lesz, de azt már szeretném inkább beletolni a 70-200 f4 L-be, mert mint mondtam, így is cinkesen gyűlik össze rá a pénz, ha egyáltalán összegyűlik.
Továbbá még fotós táskám sincs, ráadásul nem 2ft-os kell, mert bele kell, hogy férjen:
-Canon EOS 30D(tervbe van véve markolat is, szóval markolattal)
-50mm f1.8
-18-55 kitobi
-70-200 f4 L
-egy vaku
-távkioldó
Ez a táska is kb 20ezer körül van, szóval még ha lenne is 30ezer ft-om, akkor se venném az IS-es kitobit perpillanat. Lehet majd jövőre átváltok az IS-es kitobira, amikor már nem hiányzik ennyi minden a fotós felszerelésemből.Sztem akkor is el tudom passzolni a régi kitobit. -
Dare2Live
félisten
válasz
#27070592 #930 üzenetére
"Fene tudja mit hoz a jövő, most örülünk egy vga lcd-nek, de lehet három év múlva a fullHD kijelzők lesznek általánosak minden gépen, és mindenki húzza majd a száját hogy hogyan is volt képes egy tök homály használhatatlan vga display-en makrózni."
Nos erröl az a véleményem, hogy 0 szükség van az 1920*1080ra egy 3"os displayen. Ez a felbontás a 20"körüli LCDkhez kell. 3"hoz értelmetlen. Máramig nem változtatik meg a szemünk felbontóképessége.
Ugyanígy nem fog 24" monitor se kerülni egy fényképezőgépre. Pedig ahoz még a DNSünket se kéne modosítani.....Fantáziát meg énis látok az EVFbe csak, hogy mire tud az ipar "tükörnél" olcsobban, nagyon pici de nagy felbontású és nagy frissitésű EVFet készíteni azt tartom megtippelhetetlennek. Ha kissebb csoda történik talán 5+év reálisan inkább 10-20. Meglátjuk.
-
Ijk
nagyúr
válasz
#27070592 #930 üzenetére
Szerinted mennyibe fog kerülni egy akár 2megapixeles EVF előállítása? Másrészt a 15 éven belül olcsón is hozzá tudsz jutni, akkor is ott lesz a kép késésének problémája, az elektronikából adódóan. Nem azt mondom, hogy elképzelhetetlen, hogy belépő szintű "dslr"-ekben kiváltsa az optikai keresőt, de még egy jó ideig nem fogja, és ki tudja mi lesz 15-20 év múlva.
-
Jinxx
senior tag
válasz
#27070592 #789 üzenetére
Ezen besz@rtam!
Egyébként visszaolvasva olyan már ez a Canon-Nikon harc a topikban, mint a fociban a szurkolók közt (futballhuliganizmus). Ha meglát egy Canonos az utcán egy Nikonnal lövöldöző ürgét, agyonveri egy 600as telével... Vagy a másik véglet, hogy a meccs végén, mez vagy sál helyet obit cserélnek.
Na, ezt tettem offba....
-
Dare2Live
félisten
válasz
#27070592 #768 üzenetére
Én rendszeresen használok 18-135öt és optikailag semmivel se rosszabb mint a fele annyit se átfogó új canon kit. Amennyiért árulják egy igazi bestbuy turistazoomnak.
Ilyen 135mm 5.6on ahol a legrosszabbúl teljesít ahol a leg"kompromiszumosabb" [link]
dslr gép meg nem csak a cserélgetésről szól, kompakt ilyen képminőséget/sebességet... sose hoz. Meg láttam én már 18-135 mellett 50-500at és egy új 120(150)-400(500) OS es obival is el tudom képzelni és úgy 2obival ha nem is fényerősen de átfogtál mindent amire "embernek szüksége lehet".
-
válasz
#27070592 #768 üzenetére
Tudjuk, hogy a DSLR cserélhető obis gépet takar és azt is tudjuk, hogy a 18-135 nem egy olyan nagy átfogás, amit ne lehetne egy obin belül megoldani. A Nikon megcsinálta és nem kell kompromisszumot kötni a minőség terén. Attól, hogy a Canon erre nem képes, még ez az obi k@rva jó marad.
-
drkbl
őstag
válasz
#27070592 #768 üzenetére
Szerintem nem véletlenül "turistazúm" néven emlegetik, van helyzet, amikor nincs idő obit cserélni, például az 1 város / 1 nap kirándulásokon... Anno a D40-ről olvastam olyan nikonos kommentárt, hogy számítanak rá, hogy a vevők nagy többsége nem fog objektívet cserélni - a D40x már egy hosszú kittel is kijött...
-
válasz
#27070592 #766 üzenetére
"nem értem miért is kéne egy mindenre használható-semmire sem jó objektívosztály a Canonnak. "
Ezt én nem értem.
Pont azt baxa el a Canon, hogy nem készít ilyen obikat. Nekem a 18-135 van, és nagyon jó ez az obi. Egyébként más is ezt mondja, szóval nem én vagyok fanatikus.
Használhatom kint és bent is, jó az átfogás és a fényerő is, max iso-t kell emelni.
-
Hydra SR
addikt
válasz
#27070592 #608 üzenetére
Sztem van példa erre is-arra is, de a lényeg, hogy bőven lesz kivel megetetni az 1000D-t nyitóáron, aztán ha már mindegyik megvette, akkor jöhet az árcsökkentés, amikor meg azok veszik, akik olvasnak a neten ilyenekről. Tippre azt mondanám, hogy az első 20% megkapja átlag 20%-kal drágábban. Na persze nem fog egyből 20%-ot esni, de kisebb lépcsőkben viszonylag rövid idő alatt. Nyár végére, ősz elejére padlón lesz az ára, aztán minimum tartja magát de még növekedésre is van esély Karácsony előtt.
D4rkm4n #609: azért ezt nem mondanám, hogy az "egyik legjobb"
talán inkább "korlátozottan de alkalmas lehet rá". A fényerő nem a bejutó fénymennyiség miatt, hanem a háttérből való kiemelés miatt fontos, a kitobi meg az 55mm-es végén 3 fényértékkel van lemaradva az 50/1.8-tól, ráadásul ott a legrosszabb a rajzolata. 55mm-en, F/5.6-on már tényleg kicsit kezd gagyi lenni. Van olyan portré, aminek ez is elég, de az ideális portréobitól messze van.
-
Hydra SR
addikt
válasz
#27070592 #601 üzenetére
Azért nem mindenki lóg a fórumokon, tőlem már legalább 3 kollégám kért tanácsot fényképezőgépvásárlásban és bármit megvettek volna, amit mondok, ha van rá pénzük, és van még jópár kollégám akik meg valószínűleg senkit sem kérdeztek meg, csak vettek valamit. Anno én a Fuji S5500-amat (első gépem) tudod, hogy vettem? Kinézet alapján. Jól nézett ki. Más kérdés, hogy egyáltalán nem bántam meg, de simán befürödhettem volna vele ilyen hozzáállással. Nem kérdeztem meg senkit. Pedig PH-n már fönt voltam akkor, csak jellemzően nem a fotós topicokban.
szerk: Tüzi: jól tippelek, hogy ezek szerint most vettél valami Dell notit?
szerk2: Japánban a 400D volt a listavezető tavaly, de valami toronymagasan a teljes DSLR piacon. Csak ott asszem Digital Rebel XTi-nek hívják.
-
válasz
#27070592 #601 üzenetére
Csak nem mi vagyunk a piac, hanem Francia/Spanyol/Német/Olasz/Benelux, meg ugye a nagyok, USA, Kanada, meg Japán. Ott meg nem hiszem, hogy nagyon törődnek az árakkal, főleg nem Japánéknál, ahol a 3 éves hülyegyerek is 40Dvel mászkál, közben meg 2.8as 500-as csővel üti a húga fejét, hogy adja már vissza a 600-ast. Szerinted nagyon érdekli az az 1-2ezer forint? Nem hiszem... Jó, itt EUban esetleg igen de az utóbbi három országban biztos nem. Főleg, hogy 151-es dollárral számolva 140k a 40D, és 155 a fix f5.6 400-as.
Hydra: jókor szólsz vazze...
-
Dare2Live
félisten
válasz
#27070592 #598 üzenetére
"Hát épp ez az...magas nyitóáron nagyon kevés fogy mert aki figyeli a piacot tudja hogy egy kis várakozással elég sokat spórolhat."
Szerinted ki az a aki pl NYEUban figyeli a piacot? Főleg az amatör családi/hvi fotosok közül? 1%? 10%? esetleg 20%? És a többi?
de még MOon se hinném, hogy ez a kategória ennél lényegesen nagyobb lenne.Nagy dologra tapintottál rá $nál....
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
#27070592 #581 üzenetére
Szerinted a piaci verseny nem csökkenti az árakat?
Ja a 30D kezdőára 395K a D200é 422K volt. Ez nincs köszönő viszonyba sem?
sportfotónál ahogy hallom fél bagázs leragasztja az IS gombot nehogy véletlen ON állásba kapcsolja...
btw én imádom a stabit, nagyon fontos kézből használt obiknál.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#27070592 #579 üzenetére
Nikon jópár dologban járt Canon mögött de a nagytele IS amit az utolsók között mondanék fontosank.
az ugyis álványon, monopodon vagy támasztva van. Mondjuk ha szteroidozol és minden nap konditerem akkor lehet kézböl használod ezeket a kályhacsöveket.
btw én 75kg vagyok de elég sokat sportoltam és 10perc 400 2.8 tartása után begörcsölt a kezem.
egyébként meg DTomi is értelmetlennek titulálta anno vmiért a nagytelébe az ISt és ő több ilyen használót lát(használ) mint én... visszakereshetem mért is.akkor már sokkal lényegesebb, hogy éveken keresztül CCDben Canon Nikon és Sony elött járt és jpg képfeldolgozásban is biza jobb volt sött még a DOt is fontosabbnak érzem. Hol van másnak 2000grammos 400 f4e?
Én remélem Canon nem alszik. K* jó lenne ha úgy felül licitálná D300(D400)at mint ahogy Nikon tette azt a D200al 30D esetén és elindulna egy brutális D300(D400) áresés. Nagyon szimpi lenne az a váz 220Kért.
Néha kevés a 3fps és néha jól jönne a liveview.... -
Hydra SR
addikt
válasz
#27070592 #557 üzenetére
Kicsit könnyebb lenne, ha a lényegre koncentrálnál a szavaim kiforgatása helyett.
Felőlem olyan gyújtótávval fotóz mindenki, amilyennel akar. Lehet akár 49-50mm-es zoom objektívet is gyártani. MAGADNAK. De nem a profi kategóriában. Ott elvárások vannak, szabványos rendszerek, szabványos zoomos rendszervakuk amik illeszkednek az alapzoomokhoz, iskolában tanult szabályok amik berögződtek, és azt keresik a boltban. Ezt egy full frame rendszer megadja, ha rá való obikkal dolgozol. Egy APS-C is leutánozhatja, mert a szorzókat belekalkulálva gyártottak zoom obikat, de még fixeket is egyet-kettőt. Az 1.3-as crop-hoz viszont semmi nem illeszkedik. Ergo: egy profi hülyét kap tőle. Ennyi volt a lényeg. Elsőre nem volt világos? Szerintem magyarul írtam.
Bloodshot te meg hiába játszod most a sértett jófiút, egész eddig te oktattál ki mindenkit egészen véres szájjal, miközben kilóméterekről látszik, hogy közöd nincs a tükrös rendszerekhez, csak (feltehetőleg) sok a pénzed. Befektetési tanácsot a kutya se akart neked adni, mert nem értünk hozzá. Talán neked is ebből kéne kiindulnod, mielőtt fotózással kapcsolatban adsz tanácsot kéretlenül. Ne csinálj úgy, mint ha én oktattalak volna ki abban, amihez te értesz, mert fordítva történt.
Cassidey meg a másik, aki nem olvasta el az előzményeket, csak megvédte szegény szerencsétlen Bloodshotot, akit mindenki csak ok nélkül bánt pedig olyan szimpatikus gyerek. Kapjatok már észhez...ha bele akartok folyni egy vitába, kezdjétek az elején az olvasást, ne a legutóbbi 3 hsz-nél.
-
Hydra SR
addikt
válasz
#27070592 #553 üzenetére
De hogy jutottunk el egyáltalán addig, hogy ez legyen a vita tárgya? Mint mondtam: olvass vissza, és látni fogod, mi nem tetszett. Ehelyett már ott tartunk, hogy vajon az 5D profi váz-e vagy nem, meg hogy ki vesz olyat, meg hogy van amire a 22-52mm is alkalmas (ugyan nem arra, amire a 17-40 vagy ennek az 1,6-szorosa de sebaj).
-
Hydra SR
addikt
válasz
#27070592 #546 üzenetére
Egyébként neked is javaslom a visszaolvasást: arról volt szó, hogy azért venne 17-40-et alapzoomnak, mert az majd full frame-re is jó lesz. Hát persze, csak ott nem alapzoomnak, hanem halszemzoomnak, már ha lehet ilyet mondani.
Azt se keverjük, hogy nem mindegy, hogy véletlenül úgy alakult, hogy egy fura párosítás jött össze de most már megbékélünk vele, vagy eleve úgy tervezzük, hogy egy fura párosítást hozunk össze, mindezt puszta tudatlanságból. És még terjesztjük is, hogy az jó.
-
válasz
#27070592 #460 üzenetére
UFO is van a képen
Ez azért már nem annyira élesDe azért teljesen jó képeket lehet vele csinálni.
Egy ilyen kezdő szerencsétlennek meg mint én is vagyok, ennél jobb gép minek. Még ez a 40D is sok, elgondolkodtam annó egy 350D-n. Csak aztán jött angol haver, és mondta, hogy hoz gépet, megnéztem, 165ezer volt átszámolva, mondom, akkor hozzad. Majd felnő az ember a géphez, de ha kevesebbet tud a gép, annak hamarabb eléred a határait. Meghátazértmégiscsak fémvázas(pont azért mondtam, hogy canonos oldal
)
-
válasz
#27070592 #455 üzenetére
Na majd ezeket elkezdem jövő héttől kipróbálni, akkor hozzák meg a 40D-met. Még ez a Gaia is drága mint a dög, nekem 166ezerben lesz a 40D, ezeknél 200+
Bár mondjuk ha beleszámolom a távkioldót... No mindegy mostmár
Nem rossz az az 5D, csak az már felette van az ingerküszöbnek. 380+fa azért már húzósBár szomszédnak olyan van, tök jó, meg szép képet szed össze, de akkor is...
Köszi a linkeket, lesz valami jobb képem, akkor majd linkelem
-
válasz
#27070592 #452 üzenetére
70-200al?? Azt hogyan? Van egy ilyen obim, gyújts pilácsot
Köszi!
Télen lehet, hogy elgondolkodok valami olcsóbb távcsőben, hátha rákapok a dolog ízére, mindig bírtam a csillagászatot. Bár tutira nem fogok télen kinnt álldogálni, de egyszer-kétszer le szeretném kapni az ISS-t is. Anno el szerettem volna játszani a MIR-el is, de akkor technikai gondok voltak. (nem volt mivel) De mostmár lesz normálisabb gép, meg ha lesz egy pár-tízezres távcső, akkor ráállok az ISS-re
-
drkbl
őstag
válasz
#27070592 #396 üzenetére
Akkor ezt ide: Speedlite 430EX II
Gyorsabb, csendesebb töltődés, új gyorszár, szenzorméret-detektálás.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest