-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Ugyan ez inkább az objektíves topicba való, ott volt is róla szó, itt van egy oda is linkelt nagylátó összehasonlítás.
Egyébként én inkább a Sigmára szavaztam. Tény, hogy a Tokinának van elméletileg a legjobb rajzolata, de azért a Sigmának sem rossz (MTF grafok szerint még jobb, mint a Canonnak), kevesebb a CA, 10mm, igaz picit rosszabb fényerő, és elég jókat írnak róla a neten mindenfelé. -
törölt tag
Mint mondtam ez csak az én hülyeségem, én háromszorosnál "hosszabb" variooptikát nem veszek. Lehet valaki boldog egy 18-250 Tamronnal is. A felsorolt darabok között van harmincezres és félmilla+-os is, nagyon nem tartoznak egy kategóriába. Ettől függetlenül review-okban sokszor emlegetik pl a 100-400L-ről vagy a 28-300L-ről hogy a tele végükön igencsak gyengül a képminőség pedig itt nem spórolnak a spec anyagokkal és az aprólékos minőségellenőrzéssel.
-
törölt tag
-
törölt tag
Végül is létezik a Canonnál is ez a kategória (olcsó amatőr zoom), de mindezt két objektívvel oldották meg (18-55is, 55-250is), egyetlen obival nagyon kompromisszumos lett volna a minőség. Cserélhető objektíves gépekről beszélünk, ha valaki pont ezt a lehetőségét nem használja ki egy adott slr rendszernek, az nyugodtan vegyen magának uz kompaktot, nem fog benne csalódni.
-
Hydra SR
addikt
A D3 az 1D Mk III-tól, a D300 a 40D-től, pedig ezek elvileg még egy fél kategóriával lejjebb is vannak Nikon párjaiktól. Lejjebb meg már ne nézegessünk hivatásos sportfotósoknak vázakat
Egyébként az 1D mk III ha működne rendesen, szvsz a legjobb sportfotós váz lenne. Van crop ami növeli az ekvivalens gyútávot, de mégsem akkora, hogy 10 megapixelen gondot jelentenének az extra magas fényérzékenységek, és a 10fps az 10fps. És akkor még D3 sem volt, ha jól emlékszem. -
-
Dare2Live
félisten
-
Nekem ez a 40D is profi váz. Az s5600hoz képest legalábbis.
Ez az egész dolog rettentően szubjektív. Van akinek ezért, van akinek azért, van akinek meg amazért lesz egy váz profi. Pl egy természetfotósnak, madarásznak jobb az 1.6 cropos váz, mert ingyé' kap nagyobb telét. Egy stúdiós valszeg meg FF vázat fog venni, mert kell neki az átfogás. Sportfotós is olyan vázat fog venni, amilyen kell neki. Vesz egy 1.6osat, meg egy FF-et. Én még nem láttam olyan igazán komoly sportfotóst, akinek ne legalább két gép lógott volna a vállán. Neki mind a kettő profi váz. Ne kergessük már itt a profi szót, mert nagyon kezd agymosó marketing szaga lenni. Különben sem a vázon múlik a kép, hanem a fényen-beállításon-fotóson-meg az optikán.
Megint ideírom, hogy beszéltem már 2-3 igen komoly fotóssal (újság-természet-hobbi) az egyikük 20D-vel tolja, pénzért, megyei kiadású lapnak. Több évtizede fotózik, és saját bevallása szerint még 60%ban sem hajtja ki a 20D-t. Ezekután röhögök azon, aki milliókért vesz gépet, hogy Karácsonykor szép képek készüljenek otthon.
Nem értem mit veszekedtek itt. Legyen písz, kérdezzünk, és tanuljunk. Nem veszekedni vagyunk itt, meg a marketing dumát hallgatni/tolni.
Na
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest