-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitiless
senior tag
válasz
SkyTrancer #42544 üzenetére
Spambe rakta nekem a második levelet. Abban van a letöltési link.
-
pitiless
senior tag
válasz
SkyTrancer #42560 üzenetére
A firmwares dolgon is túl vagyok. Holnap írok nekik.
-
pitiless
senior tag
válasz
SkyTrancer #42558 üzenetére
Hangot felveszi, de a vázon nincs hangja, letöltve van. Hangerő beállítást nem találtam.
-
Warton
őstag
válasz
SkyTrancer #42544 üzenetére
Nézd meg a Spam mappában, ott lesz az.
-
KTTech
veterán
válasz
SkyTrancer #41181 üzenetére
Akkor maradnak az alap dolgok: USB driverek a gyártótól beszerezve (nem az alaplap gyártójától, hanem a chip gyártótól), legfrissebb kiadásban, első körnek. Safe módban lepucolni azt ami fent van (a drivert is törölni teljesen a registryből is), és fel az új.
-
válasz
SkyTrancer #41181 üzenetére
Hát bátor ember vagy, ha még a defendert is kinyomtad
-
KTTech
veterán
válasz
SkyTrancer #41176 üzenetére
Milyen víruskergető van fent? Némelyik szeret túlságosan érdeklődő lenni USB irányában (és letilt mindent).
Nekem mióta megvan az RP soha nem volt ilyen gondom (előtte meg CF volt, igaz, a kártyaolvasó nem változott, egy 3.5"-os Kingston). -
válasz
SkyTrancer #41176 üzenetére
Win7 mit mutat, milyen fájlrendszerre van formázva a kártya?
-
80hun
addikt
válasz
SkyTrancer #38677 üzenetére
Mint irtam nem szeretek a tesztoldalakra hagyatkozni , kbra iránymutatásnak jók
Átállitod pl a 85mmes 7dmk2-re és tönkremegy a képe nemár.
Nem akarok bazi agy artokat a méretük miatt madarakat dobálni jók maximum
Ha csak azok jók akkor a Canon cropos redszere lehúzhatja a rolótHa nincs nyitva is éles 28-35mm közötti fényerős fix cropos canonra akkor van egy eladó 80d-m mert akkor ez egy vicc
-
80hun
addikt
válasz
SkyTrancer #38673 üzenetére
Ezért nem sztem a netes teszteket mind mást mutat.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
SkyTrancer #38671 üzenetére
MOD: Látom közben javítottál. Csak annyit akartam írni, hogy a Sigma 35 f/1.4 ART bődületesen jó nyitva is. 30-at nem ismerem, de a magam részéről az ilyen teszteknek kevésbé hiszek.
-
80hun
addikt
válasz
SkyTrancer #38671 üzenetére
Meg ami lényeg nem a 35mm artról van szó hanem a 30mm-es cropos artról
Látom elirtad
Nejem ez az oldal nem jön be sztem sok az elbénázott teszt.Meg ami érdekes hogy ahogy croposra kerül náluk egy FF-m obi tönkremegy a képe. Na ne már
Egyébként személyes tapasztalatok érdekelnek inkább a tesztoldalakat én is meg tudom nézni.
-
80hun
addikt
válasz
SkyTrancer #38669 üzenetére
Hát a tesztek szerint meg a mért adatok szerint középen f1.4-en is éles.
A sarkok nem érdekelnekEnyire rossz példányt fogtál ki v. honan ez a rossz tapasztalat.
Amit leirtál az papirnehezék. -
80hun
addikt
válasz
SkyTrancer #38667 üzenetére
Kinek irtad?
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz
SkyTrancer #38174 üzenetére
Köszi majd végig nézem este
-
rednifegnar
senior tag
válasz
SkyTrancer #37915 üzenetére
ha nincs megfelelo szerkod (szofboxok, vakuk, vezerlok) es a szulok se egyutmukodoek akkor nem szabad elvallalni. aztan a kepek lattan jon majd a siras rivas. vegyek elo a szifont az ugyis sokkal jobb, ezt fogod majd hallgatni. az ilyen melot nem kell megcsinalni, sem penzert sem jofejsegbol.
-
torzo
őstag
válasz
SkyTrancer #37913 üzenetére
"viszont nem túl acélos a felszerelés"
Ez az állítás nem állja meg a helyét. A 6d-vel és ezzel az optikával nincs gond. 6400 iso-n biztonsággal dolgozhatsz, ezt az optikát pedig lehet tágon is használni. Sztem nem is kell oda vaku, max legkisebb teljesítményen valamilyen diffúzor megoldással. A4-es fehér papírból is lehet olyat hajtogatni
-
*Ropi*
félisten
válasz
SkyTrancer #37915 üzenetére
Mondd nekik nyomatékosan, hogy amennyiben azt akarják, hogy károsodjon a baba látása, akkor csak hajrá!
És biztosítsd be magad azzal, hogy írásbeli meghatalmazást kérsz tőlük a vakuval fotózásra, a későbbi esetleges bonyodalmakat elkerülendő (ezt csak félkomolyan írom, de annyi előnye mindenképpen lesz, hogy elgondolkoznak a dolgon, hogy nekik is komolyan kellene venniük).
A plafon vagy a fal fehér? Azokra vakuzva tudsz indirekt deríteni, hogy a baba szemét kíméld. Kezdj ISO 6400-ról szerintem...
-
*Ropi*
félisten
válasz
SkyTrancer #37913 üzenetére
Ez a vakus topik témája lenne inkább.
Mennyi idős a pici?
Alvó babát fotózz mindenképpen - a szülőket tedd helyre, hogy vagy úgy csinálják, ahogy Te mondod, akkor értékelhető képeik lesznek, vagy nem, de akkor Te sem vállalod a felelősséget a képekért.
- OCF vakuzni van lehetőséged?
- Milyen váz, üveg, stb. áll rendelkezésedre?Alapvetősen ISO a csillagos egekig (1600-3200+) és kis villantások - eleve kisbabát nem vakuzunk 2 hónapos koráig, mert bántja a szemét, inkább fényerős üveggel dolgozunk.
-
válasz
SkyTrancer #37634 üzenetére
Én igazából képminőségbeli dolgokra gondoltam első sorban.
-
parajpal
csendes tag
válasz
SkyTrancer #37504 üzenetére
jaaaa...
álmomban két macska voltam...............................stb..stb..
-
parajpal
csendes tag
válasz
SkyTrancer #37502 üzenetére
üdv.....
szeretnék én is ilyen körülmények között leledzeni:
- ....'Nemrég vettem egy Canon eos 77d fényképezőt Canon EF-M 18-55mm f3.5-5.6 IS STM + Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM objektívvel......"
- ...."közben én meg megvettem a Canon6D-vázat..."
mindez ~~~~ EGY HÉTEN BELÜL
-
Canon_rookie
lelkes újonc
válasz
SkyTrancer #37495 üzenetére
Igen, a Sony kit obikat (pláne, ami nekem van), sokan dícsérik, de valahogy úgy voltam vele, hogy eltelt 9 év a két gép között, fejlődtek annyit a szenzorok, hogy érezhető lesz a különbség.
Van javaslatod nagylátószögű obi-ra?
-
Canon_rookie
lelkes újonc
válasz
SkyTrancer #37493 üzenetére
Köszi, annyi pontosítás, hogy EF-S az obi, de gondolom ez nem oszt, nem szoroz a CA-n. Elég fura a helyzet, nem gondoltam, hogy ezzel kell szembesülnöm, ha már a réginél semmi ilyen nem volt. A telénél amúgy tényleg jobb a helyzet.
Akkor marad a rekeszre/gyújtótávolságra figyelés és az utólagos CA eltávolítás?
-
Pelican
őstag
válasz
SkyTrancer #37450 üzenetére
Ha jobb AF-et akarsz sorozathoz, akkor inkább 7D(2).
Egyébként az 1D X mkII AF-je sem 10/10-es. -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
SkyTrancer #37450 üzenetére
Tömören szerintem: ha kell a minél jobb ISO teljesítmény, mondjuk sok beltéri vagy éjszakai fotó miatt, akkor 6D. 6D-vel az "egyetlen, használható" középső fókuszpont tág rekeszen bajos lehet, mert fókuszálás után ha újrakomponálsz, elmászik a fókuszsík. Minden más esetben 5D3.
-
*Ropi*
félisten
válasz
SkyTrancer #37444 üzenetére
Az újabb, STM-es 24-105/4L Canon viszont párban van képminőségben és árban is a Sigmával, és azzal nem lesz inkompatibilitási problémád, mint a 3rd party üvegekkel sokszor. Plusz a Canon időjárásálló, viszont a Sigma képstabija egy idő után kikapcsol, ami hosszú záridős képeknél elég kínos (vagy mindig nyomogatni kell az expógombot félig).
-
Pelican
őstag
válasz
SkyTrancer #37432 üzenetére
Kinőtted? Tehát van olyan képed, ami csak azért nem világklasszis, mert nem elég az 50D által kínált minőség?
A 6D-vel pont olyan jó (vagy rossz) képeket fogsz lőni, mint az 50D-vel...
Hitelre hobbi gépet venni meg... -
p_adam
addikt
válasz
SkyTrancer #37444 üzenetére
Többször nem írom le
Szvsz az objektív sokkal nagyobb különbséget jelent
És hát persze, egy jóval régebbi Canon 24-105 nem lesz olyan jó mint az újabb Sigma, de nem is ezeket ajánlottam, még egy EF 85 1.8-al is több, mint két fényértéket lehet nyerni, ami óriási különbség. -
p_adam
addikt
válasz
SkyTrancer #37442 üzenetére
A FF-APS-C dolgon kívül az objektív nagyobb differenciát jelent (egyébként akár még a régi vázzal is, pl. egy fényerősebb fix Canon L objektív jobban fog fókuszálni, mint egy Sigma zoom, persze nem is annyiba kerül)
-
torzo
őstag
válasz
SkyTrancer #37434 üzenetére
5dm3 most már elég barátságos áron is megvan használtan. Annak a váznak a használhatósága, kényelme most is top és durván jó a fókuszrendszere is. Ízig-vérig profi gép, a világ egyik legjobb dslr-je most is.
Iso-ban 12800-on még nagyon szépen dolgozik, szóval gyertyafényes fotókra is OK, minimál fényben is működik az AF.
A MarkIV nem annyival jobb, mint amennyivel drágább. Szenzora jobb, árnyékos részek utómunkájával már nincs gond, de más nagy különbséget nem tapasztaltam. Persze touch screen, dual-pixel AF. De ezek nem olyan lényegesek.Ha megteheted, válaszd az 5dm3-at!
-
p_adam
addikt
válasz
Igen, ebben a FF sokkal jobb (és igazából ezen az ISO-n nem számottevő a különbség a négy említett FF gép között, mindegyik jó).
-
wms
senior tag
válasz
Az újabb Aps.c-s vázak, 70D, 800D, 77D, 80D, egész jól bírják a magasabb iso-t.
-
p_adam
addikt
válasz
SkyTrancer #37432 üzenetére
Az 5D Mark III vagy Mark IV olyan dolgokat tud, ami a legtöbb felhasználó számára felesleges, a 6D (vagy Mark II, ami egyébként sokkal jobb, mint a híre) tudása fotók terén szerintem bőven elegendő. Ahogy az lenni szokott, az objektívek, amik ennél fontosabbak, ugyanis pl. a crop szenzorra tervezett EF-S objektívek ezen vázak egyikén sem használhatók, csakis a 'sima' EF objektívek.
Új hozzászólás Aktív témák
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest