- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Computex 2025: nagyvállalatok felé is nyit az Adata
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
Üdv Kartársak!
Nagy dilemmában vagyok, megosztom veletek.
Hétvégén pár gyereket kéne fotózni uszodában. Korábban megoldottam a 18-135 STM-mel, de teljesen érthetően rövid volt nagyon a 135-ös vég. Vágtam kicsit és lemértezve, jó sok LR-el még elfogadható lett a végtermék. Én láttam a hibáit, de akinek kellett az meg volt elégedve vele. Fény viszonylag sok volt, mégis 1600-3200-n volt az ISO, hogy a záridő elég legyen és még így is sok bemozdult.
Most agyalok három obin és mindegyik mellett szólnak érvek. Ezek lennének:
- 70-200 mm f/4 L USM --> erre mondják, hogy tuti és egy alap tele Can onra, nem mellesleg FF-re is jó, ha egyszer lesz ebben az életben FF, akkor már teleobi lesz rá
- 70-300 mm f/3.5-5,6 IS USM --> olcsóbb mint az előző, ez is jó FF-re, de gyengébb a fényerő viszont van stabilizátor. Ez is elég masszív
- 55-250 mm f/4-5,6 IS STM --> ez a legújabb fejlesztés, már a sokmegapixeles érában, ergo talán jobbak a lencséi, mint a 90-es években kifejlesztettek. Itt is van stabilizátor és az STM miatt gyors, pontos és halk. Viszont nem FF, ha úgy alakulna el kéne adni és az építési minőségi is elmarad az előző kettőtől, cserébe ez a legolcsóbb.
Teljesen amatőr vagyok, nem is használnám sokat a telét, a 18-135-el szinte mindent meg tudok oldani. Tudom nekem kell eldönteni, de több véleményt is szeretnék meghallgatni.
Help me!!(#24640) m3ss ......és még csak véletlenül sem válasz a kérdésedre....
Új hozzászólás Aktív témák
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Nők, nőügyek (18+)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Gyúrósok ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest