Új hozzászólás Aktív témák

  • csacsi77

    senior tag

    válasz m3ss #24640 üzenetére

    Üdv Kartársak!
    Nagy dilemmában vagyok, megosztom veletek.
    Hétvégén pár gyereket kéne fotózni uszodában. Korábban megoldottam a 18-135 STM-mel, de teljesen érthetően rövid volt nagyon a 135-ös vég. Vágtam kicsit és lemértezve, jó sok LR-el még elfogadható lett a végtermék. Én láttam a hibáit, de akinek kellett az meg volt elégedve vele. Fény viszonylag sok volt, mégis 1600-3200-n volt az ISO, hogy a záridő elég legyen és még így is sok bemozdult.
    Most agyalok három obin és mindegyik mellett szólnak érvek. Ezek lennének:
    - 70-200 mm f/4 L USM --> erre mondják, hogy tuti és egy alap tele Can onra, nem mellesleg FF-re is jó, ha egyszer lesz ebben az életben FF, akkor már teleobi lesz rá
    - 70-300 mm f/3.5-5,6 IS USM --> olcsóbb mint az előző, ez is jó FF-re, de gyengébb a fényerő viszont van stabilizátor. Ez is elég masszív
    - 55-250 mm f/4-5,6 IS STM --> ez a legújabb fejlesztés, már a sokmegapixeles érában, ergo talán jobbak a lencséi, mint a 90-es években kifejlesztettek. Itt is van stabilizátor és az STM miatt gyors, pontos és halk. Viszont nem FF, ha úgy alakulna el kéne adni és az építési minőségi is elmarad az előző kettőtől, cserébe ez a legolcsóbb.
    Teljesen amatőr vagyok, nem is használnám sokat a telét, a 18-135-el szinte mindent meg tudok oldani. Tudom nekem kell eldönteni, de több véleményt is szeretnék meghallgatni.
    Help me!! :R

    (#24640) m3ss ......és még csak véletlenül sem válasz a kérdésedre.... :N

    [ Szerkesztve ]

    Öreg fater megoldja!!!!

Új hozzászólás Aktív témák