Aktív témák
-
escie
őstag
middlemouse.contentLoadURL true
middlemouse.paste true
talán az első lesz a ''bűnös''...
amúgy nem vastagbetűs.
mindjárt leállítom a kiterjesztéseket, aztán egyenként vissza...
szerk.:
kikapcsoltam minden kiterjesztést, továbbra is működik. amúgy valóban az első gugli találatot tölti be.
hivatalos mozilla.org-os magyar verzió, ezt most nem én forgattam. de szerintem az első bejegyzéssel bárkinél működhet...
[Szerkesztve]I'm back, baby!
-
escie
őstag
ezt olvastátok?
Bővebben: link
a network tuningról van benne szó.
és van benne egy érdekes meglepi, a maxrequest-tel kapcsolatban.I'm back, baby!
-
Sil
senior tag
middlemouse.contentLoadURL: ha ez true, akkor a középső egérgomb megnyomására betölti azt az oldalat, ami épp a vágólapon van. Alapból ez false Windows alatt, és true, ha Linuxot használsz. (Azaz ha ez neked alapból true - ha nem vastagbetűs -, akkor nyilván Linuxod van.) Viszont ha ez true, akkor nem fog működni a böngészőlapok bezárása a fülre középső egérgombbal való kattintással.
middlemouse.paste: ez szintén Linuxon alapból true, Windows alatt alapból false. Ez azt csinálja, hogy ha egy szöveges mezőben vagy, és középső egérgombbal kattintasz, akkor beilleszti oda a vágólapon levő szöveget.
Szóval az első tényleg tud valami hasonlót, csak épp még hiányzik hozzá egy olyan cucc, ami a kijelölt szöveget automatikusan a vágólapra másolná... (pl van egy clipboard.autocopy kulcs is, az nyilván valami hasonlót csinál, érdemes lenne megnézni).
Ja, és persze nyilván neked a keyworld.URL az alapértelmezett értéken van, azaz ha nem URL címet írsz be a címsorba, akkor a Google I'm Feelin' Lucky keresését használja (nekem pl ez sima Google keresésre van állítva), ezért ugrik a legelső találatra.
A kiterjesztések kikapcsolása után ugye újraindítottad a Firefoxot? (egyébként használhattad volna a Safe Mode-ot is ehhez, ha így indítod a Firefoxot, nem fognak betöltődni a kiterjesztések.)
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
A Tweak Network kiterjesztésről volt már szó korábban is.
Az initial paint delay-t meg inkább ne tegyétek 0-ra, mert eleve ez csak látszólag gyorsít (alapból nem kezdi el rögtön megjeleníteni az oldalat, hanem vár egy kicsit az adatokra), és ha 0-ra teszitek, a végén jóval lassabb is lehet az oldal megjelenítése, ha utólag át kell tördelnie.
A browser.turbo.enabled meg nem fog csinálni semmit, ez egy maradvány még a Mozillából (ott a böngésző indítását gyorsítja, amolyan Quick Launch-szerűség asszem), Firefoxban nem működik. -
escie
őstag
''nyilván Linuxod van''
így van.
''kiterjesztések kikapcsolása után ugye újraindítottad a Firefoxot?''
persze, hogyne.
mindegy úgysem használtam azokat a funkciókat. ezt a google-ugrást sem fogom, csak érdekességként.
a lényeg: ma is sokat tanultunk!
safe mode hogyan érhető el? paraméterrel kell indítani?I'm back, baby!
-
escie
őstag
''initial paint delay''
egyértelmű. de így sokkal nagyobb a sebességérzet, és nekem így szebb a dolog.
''browser.turbo.enabled''
egen ezt tudja a gecko motor, de a firefox nem. mozilla alatt valóban gyorsabban töltődött be a többi mozilla komponens, ha már egy ment. itt ennek akkor nincs jelentősége,I'm back, baby!
-
rdi
veterán
hali,
előfordult már valakivel, hogy a ph -ás hozzászólást fordítva (visszafelé) kezdte el irni ? Igaz, hogy a forumprogi meg nem is észlelte a beírást? Vagy ez valami vírus? De akkor meg most miért jó?Fej! Tor! Potroh!
-
-
chicken
senior tag
Viszont nekem ez a bajom: 1.0 Mozilla Firefox, és ''A file lejátszásához szükség van egy liszenszre (Bővebben: link)
De ha rákattintok a Licenc letöltése gombra, a hibaüzi: ''hiba: Az Ön Netscape böngészőjéhez nincs telepítve a Microsoft Windows Media Services beépülő modul''. Ez letölthető valahogy vagy Explorert kell használni?mens sana in campari soda
-
Sil
senior tag
válasz chicken #1265 üzenetére
Passz, de meghamisítottam a useragentet IE-re (lásd User Agent Switcher Bővebben: link), és érdekes módon mindjárt nem problémázott...
-
Bibby
addikt
Volna egy problémám.A firefox 1.0-át feltelepítettem,és ott a görgőtt lenyomva megjelent a négy irány,és az egér mozgatásával tudtam görgetni.De felraktam ilyen mouse-kiterjesztéseket,és hiába távolítottam el,ez a funkció eltűnt...Hogy lehetne visszahozni?
Ελευθερια η θανατος
-
Bibby
addikt
Mouse gestures féleségeket raktam fel.De amit mondtál az bejött.Valamelyik kijelölte az automatikus görgetést.Kösz!
Még egy apró kérdés.Az explorerben tetszett hogy google-ben például az automatikus kiegészítésnél megjegyzett dolgokat a del bill-el ki lehetett törölni.Itt nincs erre lehetőség?
[Szerkesztve]Ελευθερια η θανατος
-
Bibby
addikt
Ott is működik.Köszönöm megint.
Ελευθερια η θανατος
-
Bibby
addikt
Azt nem lehet valahol beállítani,hogy amikor egy videólinkre kattintok,akkor jöjjön be a media player,és rögtön kezdje játszani?mert most előbb az egészet letölti a gépre...
Ελευθερια η θανατος
-
Pet_i
senior tag
Melyik dowload managert ajánlanátok firefoxhoz? Most download mage van, de már megszüntették a fejlesztését sajnos és nem annyira szereti a firefoxszot.
-
Sil
senior tag
Azt, hogy rögtön elkezdje lejátszani a videókat Windows Media Playerben, a DownloadWith nevű kiterjesztés segítségével lehet elvileg elérni, abból viszont még nincs olyan verzió, ami kompatibilis az 1.0-val. (Bár lehet, hogy az Extensionsmirror-on van ilyen, de ott most karbantartás van, legkorábban hétfőn tudom megnézni.) Vagy esetleg az ActiveX plugin segítségével, amiről írtam már pár hete...
-
SVG
csendes tag
Sziasztok!
Lehet,h már volt ilyen téma,de én nem találtam.Az a gond,hogy mielőtt újratelepítem a gépet,szeretném lementeni a firefoxban eltárolt kedvenceket,de nem tudom,hol találom.Az Ie-ben ez simán ment és utána csak be kellett másolni.Help vki!Vissza Vietnámot az Íreknek!
-
Sil
senior tag
Én GetRight-ot használok, de sokan esküsznek a LeechGet-re, a Net Transportra vagy a ReGet Deluxe-ra is. Tulképp mindegy, melyiket választod, ezek mind együtt tudnak működni a Firefox-szal, ha máshogy nem, a FlashGot kiterjesztés segítségével. Bővebben: link
-
Sianis
addikt
Én is Flashget-et használok, és hozzá a Flashgot kiegészítést! Szépen együttműködnek..., de ha reklámmentes abszoltú ingeyenes letöltőre vágysz, sajnos angol, akkor Free Download Manager : Bővebben: link
-
-
Balee24
csendes tag
Sziasztok. Én már egyszer a Firefox 1.0 át telepitettem, de eléggé bugos volt.
erről mi a vélemnényetek. Másodsorban, amikor telepitem, mindent átvesz az IE bol. cookike stb.
Kérdésem:
Akkor minek azt használni ha szinte mindenben ugyan az mint az IE.
Eddig ami tökéletesen ment nalam az IE volt. Ha lecserélném, amit szívesen megtennék, csak azért lenne mert elegem van a beépülő spycuccokból, ami bejön rajta. A Firefox mennyire biztonságos? Mert ez a IE tulajdonság átvevés nekem kicsit büzlik.
Előre is köszi a kimeritő kérdésemre a választ -
Sil
senior tag
válasz Balee24 #1283 üzenetére
Hogy érted, hogy bugos volt? Pontosan mi volt vele a baj?
Telepítés előtt természetesen érdemes alaposan kitakarítani a gépből a spycuccokat - ha már eleve fertőzött a géped, és úgy rátelepítesz egy másik böngészőt, ne várj túl sokat. De ha jól emlékszem, a telepítésnél lehet választani, milyen beállításokat importáljon az IE-ből (pl a Kedvencek-et ne kelljen újragyűjtögetni azért, de ha nem akarod, a cookie-kat nem muszáj)... Egyáltalán nem ugyanaz, mint az IE, a biztonság szempontjából talán leglényegesebb különbség pl, hogy alapból nem támogatja az ActiveX-et, aminek a segítségével a legtöbb spycucc bejut a gépekre. Meg alapból van benne jó kis popupblokkoló. Meg pl nem enged programokat telepíteni olyan oldalakról, ahonnan te nem engedélyezted előtte. A cookie-knál meg a többi biztonsági beállításnál is jóval több beállítási lehetőséged van, és még azt is megmondhaod, hogy a javascripteknek mit engedsz meg (pl átméretezhetik-e az ablakot, eltüntethetik-e az ablak egyes elemeit, stb)... Amióta Firefoxot használok, egyáltalán nincs dolga a spyware-irtóimnak (pár hete volt egy tracking cookie, amit véletlenül beengedtem, de amúgy semmi). -
Balee24
csendes tag
Hmm ez jól hangzik. A Bug pl az volt h 1-2 oldalt nemnyitott meg amit az IE siman megnyitott., Meg volt olyan is h egy oldalon vol sok driver felsorolva. Egyiknek megnyitottam a details jétm és az összesnek megnyilt a tulajdonsag ablaka. Akkor én most ezt felrakom Melyik is a flashget plug in hozzá???
-
Balee24
csendes tag
Je. és a Neptunt hogyan lehet megnyitni belőle??? Egy régebbi hozzászólásban olvastam hogy van valami más cucc is(nem böngészős) az milehet???
-
Sianis
addikt
válasz Balee24 #1287 üzenetére
Szóval. Firefox alatt nem fog menni ez tuti.
Programok->Kellékek->Kommunikáció->Távoli asztali kapcsolat
Címnek beírod azt a címet, amit sárga mezőben szokott a naptun rendszere felül kiírni.
Vagy nyitsz egy sajátgép ablakot, és belépsz onnan. Neptunon keresztül valószínűsíthető, hogy semmilyen spyware szoftver nem fog megtámadni. Tehát Neptunozni biztonságos az IE is. -
escie
őstag
még mindig nem fogom fel, miért keveritek a neptunt a böngészőkkel. le kell tölteni az MS oldaláról a remote desktop klienst, és kész. áhh mindegy, most mondtam el harmadjára, és asszem utoljára is.
neptuny suxx.I'm back, baby!
-
Bibby
addikt
Az mitől lehet hogy néha a ph fórum alja egyszerűen ''kicsúszik'' a képből?vagyis adott oldal utolsó üzenetét már nem látom
Ελευθερια η θανατος
-
Sil
senior tag
Egy frissítés megoldja? Hmm... Biztos nem arról van szó, hogy túl alacsony az nglayout.initialpaint.delay értéke? (Alapból ugye 250...)
Próbáljátok meg esetleg beírni a user.js -be a következőt, hátha segít (igazán kíváncsi lennék rá, mert eddig nem láttam ezt a hibát):
user_pref(''content.max.tokenizing.time'', 2250000);
user_pref(''content.notify.backoffcount'', 5);
user_pref(''content.notify.interval'', 750000);
user_pref(''content.notify.ontimer'', true);
user_pref(''content.switch.threshold'', 750000);
user_pref(''nglayout.initialpaint.delay'', 750);
(Ha még nincs user.js fájlotok, sima Wordpad-del is lehet csinálni, és utána a Profilba kell tenni, és persze újraindítani a Firefoxot. Vagy pl van a felhasználói fájlok szerkesztésére egy külön kiterjesztés is, a ChromEdit: Bővebben: link)
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest