Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
S-Attila
senior tag
"Miután egy videót megnyitottam, akkor azt már nem fogja blokkolni. (Csak ha mindig visszavonogatom az ideiglenes engedélyeket. Így viszont semmi értelme.)"
Nem igazán értem, hogy miért ne lenne értelme. Számomra teljesen logikus, hogy ha ideiglenesen engedélyezek egy bizonyos objektumot, akkor az az adott munkamenet végéig úgy is marad.
Egyébként pedig a fentebb leírt about:permissions-beli beállítás megoldja, ha átállítod, minden alkalommal engedélyt fog kérni a tartalmak aktiválására.
[ Szerkesztve ]
-
S-Attila
senior tag
-
-
S-Attila
senior tag
-
S-Attila
senior tag
válasz WonderCSabo #28434 üzenetére
És egyébként ez funkcionalitásban/praktikumban mi újat fog hozni?
-
S-Attila
senior tag
Tippem szerint ez az UAC-vel van összefüggésben, meg a Mandatory Integrity Check-kel (vagy Control-lal, a fene tudja fejből ezeket a hangzatos neveket ). A Roaming mappa szerintem arra szolgál, hogy elkülönüljenek azok az alkalmazások, amelyek különbözö írási jogosultságokkal kell, hogy fussanak. Pl. van ott egy LocalLow mappa is, benne nekem csak az Internet Explorer-ről vannak adatok. Ugye Windows Vistától fogva van valami alacsony jogosultsággal rendelkező mód, amiben az fut.
No de ezek a dolgok nekem sem teljesen tiszták, a Windows 7 topikban biztosan egyből megmondanák, mit értelme pontosan ennek a Roaming mappának.
[ Szerkesztve ]
-
S-Attila
senior tag
válasz ledgeri #28367 üzenetére
Akkor még próbáld meg ezt: about:config, Enter, OK, a keresőbe írd be: browser.search.defaultenginename, katt rá duplán, és írd be, hogy Google. Szerintem nagy kárt már nem okozol a böngészőben, ha úgyis újra reinstall lesz.Szerintem egyszerűbb lesz nem kísérletezni vele.
[ Szerkesztve ]
-
S-Attila
senior tag
válasz ledgeri #28334 üzenetére
Nem, attól elvileg nem kéne, hogy módosuljon. De az 100 %, hogy a kiszolgálón lévő adatokat csak a kulccsal lehet visszafejteni, ha nincsen kulcs, nincsenek adatok. És ez úgy szokott lenni, hogy a programok helyben nem tárolják a kulcsot amolyan "human readable" formában.
De elképzelhető, hogy nincs így, Csabi tutira egyből megmondaná erre a választ.
[ Szerkesztve ]
-
S-Attila
senior tag
válasz Bjørgersson #28333 üzenetére
"...720p-ben meg ugye már szaggat."
Kipróbáltam az általam leírt beállítást, és nekem még 1080p-ben is végigtölti úgy a videót, ha megállítom közben a lejátszást. Ha a piros állapotjelző utoléri nálad a fehéret, vagy legalábbis csökken a fehér előnye, amikor lejátszod a videót, akkor egyszerűen lassabb az internetkapcsolatod, mint amekkora sávszélességet az adott videó igényelne.
#28336: Akkor próbáld ki, amit leírtam.
[ Szerkesztve ]
-
S-Attila
senior tag
válasz Bjørgersson #28326 üzenetére
Tipp: A YouTube beállításainál, a Lejátszás résznél válaszd ki azt, hogy "Lassú internetkapcsolatom van. Soha ne játsszon le jobb minőségű videót". Ugyan így mindig át kell állítanod majd kézzel a videó minőségét, de remélhetőleg ez áthidalja a problémát.
-
S-Attila
senior tag
válasz Bjørgersson #28323 üzenetére
Ezt így hogy? Szerintem egy bizonyos időtartamot előre mindenképpen gyorsítótáraz.
De egyébként meg FlashGot, ha nem elég gyors az internetkapcsolatod. Működik a Firefox beépített letöltéskezelőjével is.
-
S-Attila
senior tag
válasz Bjørgersson #28321 üzenetére
Szerintem a sávszélesség-takarékossági okokból így van megoldva a dolog a YouTube-nál. Nekem a 25 Mb/s-es internettel sem tölti végig ilyen sebességgel az egész videót, hanem gyorsítótáraz egy bizonyos részt, és utána visszavesz a letöltési sebességből.
-
S-Attila
senior tag
-
S-Attila
senior tag
-
S-Attila
senior tag
válasz dredbiro #28250 üzenetére
A weboldalakat jellemzően 1 024 vagy 1 280 képpont szélességre optimalizálják. Ha a képernyőd ennél szélesebb, akkor a nyilván a weboldal nem tölti ki teljes egészében. Csak úgy tudod kitölteni az egészet, ha a weboldalakat kinagyítod, Ctrl és +, vagy Ctrl és egérgörgő módszerrel. Vagy alternatív megoldásként létezik még a NoSquint nevű kiegészítő, ezzel az összes weboldal nagyítási szintjét egyszerre be tudod állítani.
-
S-Attila
senior tag
-
S-Attila
senior tag
válasz Bjørgersson #28045 üzenetére
Ezt te sem gondolhatod komolyan.
-
S-Attila
senior tag
válasz WonderCSabo #28005 üzenetére
Azt jól láttam, hogy cserélve lett a képháttér a beígért fehérre?
-
S-Attila
senior tag
válasz WonderCSabo #28002 üzenetére
Pl. mikorra várható az in-content preferences?
-
S-Attila
senior tag
Próbaképpen feltettem a 15-ös kiadásra jelölt változatát. Tetszik, még egy fokkal gyorsabbnak érzem, mint eddig.
-
S-Attila
senior tag
Ez furcsa. Nekem mióta elérhető, sohasem volt kikapcsolva a hardveres gyorsítás, de sohasem tapasztaltam vele semmilyen problémát.
#27947 pethYeti: ja bocs, ügyesen elkerülte a figyelmemet az, hogy Windows 8-ról van szó. De majd megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
S-Attila
senior tag
válasz jobbacsabba #27933 üzenetére
Erre sajnos nem tudom a választ, csak azt, hogy itt a topikban is előfordult jó néhány embernél.
-
S-Attila
senior tag
válasz jobbacsabba #27925 üzenetére
Ctrl + F5?
-
S-Attila
senior tag
válasz kranazoli #27885 üzenetére
"Ezért is kérdem, hogy most akkor Én ennyire rosszul tudtam ezt a fejlesztési fázis információt?!"
Szerintem nem. Én is úgy tudom ezt, hogy attól, hogy ma megjelenik egy feature a Nightlyban, még semmi sem garantálja azt, hogy az benne lesz a 12 + a jelenlegi fejlesztési ciklusból hátralévő számú hét múlva megjelenő stabil verzióban.
[ Szerkesztve ]
-
S-Attila
senior tag
válasz Directors #27848 üzenetére
Akkor utolsó ötletként még próbáld meg a diagnosztikát.
-
S-Attila
senior tag
válasz Ramius #27842 üzenetére
Firefox 14.0.1, 1920 * 1080 képernyőfelbontás.
#27843 DS39: próbálkoztam mindennel, most külön menüből bekapcsoltam a Kiegészítősávot is, de így sem történik semmi. Ráhúzom a kurzort, megjelenik lebegve a link az alján, de minden egyéb képpont - legalábbis szabad szemmel - teljesen mozdulatlan marad.
"na ezt kéne lájkolni hogy a FB képnézegetőt full hd-ra tervezték "
Irónia vagy tényleg?
[ Szerkesztve ]
-
S-Attila
senior tag
válasz Johnny Cage #27831 üzenetére
Kiegészítők nélkül is ez a helyzet?
-
S-Attila
senior tag
64 bites.
Esetleg még próbáld meg azt, hogy a Firefox-on belülről alapértelmezett böngészővé teszed a Firefoxot, hogy akkor mi a helyzet.
27826 Johnny Cage: erre sajnos nem tudok megoldást, viszont elvileg ha megjelenik ott a webcím, attól az oldalnak még nem szabadna ugrálnia.
-
S-Attila
senior tag
válasz Johnny Cage #27822 üzenetére
Ez szerintem minden legördülő listánál így van. Pl. a PH-n is, ha ráhúzom a kurzort egy legördülő listára, kiírja a bal alsó sarokban a megfelelő webcímet.
-
-
S-Attila
senior tag
válasz Oliverda #27764 üzenetére
Én meg felraktam a legeslegújabbat most, és a YouTube videóknál, ha rákattintok valamilyen médiavezérlő elemre, és utána máshová, akkor utána is hatástalanok maradnak a navigációs billentyűk (pl. PageUp/Page Down), a vezérlési fókusz a videón marad, és csak a tabváltás segít. Meg sem lepődöm.
[ Szerkesztve ]
-
S-Attila
senior tag
válasz Steelmanus #27759 üzenetére
Mivel-mivel. A PH Firefox topijával.
-
S-Attila
senior tag
válasz Steelmanus #27754 üzenetére
De milyen jól csinálják, hogy még a PH Firefox topikjában is az ő böngészőjükről megy a beszélgetés.
-
S-Attila
senior tag
válasz Steelmanus #27692 üzenetére
Nem tudok mit tenni, ha egyszer nekem nem sikerült ugyanazt a hibajelenséget tapasztalnom, mint neked. Hány perc hány másodpercnél tapasztalatod?
-
S-Attila
senior tag
válasz jobbacsabba #27628 üzenetére
De most nem tiszta az, hogy te csak ki akarod kapcsolni a cache-t, vagy át akarod tenni a RAM-ba.
-
S-Attila
senior tag
válasz WonderCSabo #27171 üzenetére
Ugye azért megmarad az offline telepítő is?
-
S-Attila
senior tag
válasz < CyberBob > #27107 üzenetére
Igen, mert ti nagy ikonokat használtok az eszköztáron. Ha kis ikonok használata volt beállítva, akkor eddig sem volt kerete egyiknek sem.
-
S-Attila
senior tag
válasz < CyberBob > #27083 üzenetére
Furcsa. Nekem eddig sem mutatta: [link].
-
S-Attila
senior tag
válasz < CyberBob > #27080 üzenetére
Nem értem ezt a jellegtelenséget. Mitől voltak a régi gombok jellegzetesebbek?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Steam topic
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Okos Otthon / Smart Home
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest