- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz Atom_Anti #46450 üzenetére
Negatív légnyomást csak akkor építs ki, ha tisztatérben fog üzemelni a gép. Minden más esetben úgy fog kinézni pár hét után, mint egy porzsák belseje.
A 25mm-es házventik és a vga között típustól függően 0-3mm rés marad, az nem elég, hogy mindkét venti elég levegőt szívjon egymással ellentétes irányba.
-
dugo_
veterán
válasz Atom_Anti #46453 üzenetére
Nem a forgásirány számít, hanem a levegő iránya.
Szereld befújóra a házventiket, aztán meglátod. Az szinte biztos, hogy kevesebbet fog pörögni a vga hűtése, mert könnyebben tartja a célhőmérsékletet.
Ugyanakkor nagy csodák nincsenek ekkora méretben/elrendezésben. Nekem ~145W környékére lehúzott RX580 terhelés alatt GPU ~87, VRM ~92°C-os, két 1200-as fordulaton befújó Pure Wings 2 mellett.
A tápcsati nélküli 1050Ti is 74°C-os volt. -
dugo_
veterán
válasz Atom_Anti #46460 üzenetére
Ilyen házam van.
Nem próbáltam, mert a vga koppra a ventilátorokon fekszik, próba nélkül is tuti, hogy egymás ellen dolgozva egyik venti páros sem jutna levegőhöz.
A vga pcie sínjén és a felső rácson is dől ki a meleg, az oldallapok tenyérnyi területeken átforrósodnak, nem reked bent a házban a meleg. Egyszerűen itt a vége a hűtésnek.
-
Mercutio_
félisten
válasz Atom_Anti #46464 üzenetére
Azokkal a VGA-kkal talán az szokott lenni a gond, hogy hangosabbak
Igaz annó az IceQ nem volt az...
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
imibogyo
veterán
válasz Atom_Anti #46524 üzenetére
Ez simán elférne a barkács topikban is... Amúgy értem én, hogy kellett egy gyors megoldás és ez meg is született, de szerintem a már említett topikban tuti találtál volna legalább 1 embert (pl. engem), aki esztergán, vagy marógépen ingyen és bérmentve visszább veszi neked az oldalsó műanyag rész vastagságát/magasságát és akkor nem kaptál volna bele a lapátokba. Mindegy, legalább működik és végülis ez a lényeg. Reméljük, hogy a lapátok egyensúlya nem ment el nagyon (elég egységesnek tűnik a lapátokon a bemaródás) és akkor pár évet el fog menni, mielőtt csapágyas lesz...
[ Szerkesztve ]
-
-
btudos
nagyúr
-
dugo_
veterán
válasz Atom_Anti #46543 üzenetére
Tolóméterrel kimérve 56mm a max magasság a Node 202-ben, cpu kupaktól a porszűrőig .
A Big Shuriken és egyéb 58-as hűtők vagy porszűrő nélkül, vagy a fedlap feszítésével férnek be.
A porvédő kerete 4mm vastag műanyag, amiből ~2mm anyag végül is kimarható, persze nem kézi dremellel.
-
Janby
tag
válasz Atom_Anti #46547 üzenetére
Esetleg ez van még jó áron. Nem tudom milyen lehet, de tuti befér,és nem kell hekkelni semmit. Vagy a nagyobb tesója. Ilyenem volt 95 wattos procin, és teljesen jó volt. Azt viszont nem tudom, hogy elfér-e egy itx lapon a ramok mellett, mert nekem egy mATX-en volt
I AM:D
-
törölt tag
válasz Atom_Anti #46547 üzenetére
Porszűrő megöli a légáramlást, lehet a gyári hűtő is jobban tudna működni ha szabad lenne a levegő útja.
Utánna akár milyen ventilátorral ami befér a burkolat és a borda közé működni fog a hűtés/szellőzés.Ha a legjobb összhatást szeretnéd elérni, akkor porszűrőt kihagyva szerelsz fel egy, a nyílásra légzáróan egy megegyező méretű ventilátort, és teszel alá egy terebélyes "low profil" heatpipe-os bordát, ami az alaplap síkjától el van emelve heatpipe-ok által és át tud rajta áramolni a levegő.
A szellőzés megoldódik, és kis fordulat mellett nagy légsebesség+nagy felület miatt az alacsony zaj is lehetővé válik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Atom_Anti #46560 üzenetére
Kell valami szűkítőt eszkábálni, mert önszántából nem fog áthaladni a levegő a bordázaton, teljes hosszában.
A folyékony fémes dolgokat csak réz-réz, réz-szilícium közé szabad használni, ha véletlenül kapcsolatba kerülne az alu-val, akkor a húzott alumínium bordád integritása csökkenhet, elporladhat. pl.: [link]Át kellene ezt még egyszer gondolni, megéri-e 5C°-ot a kockázat.
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz Atom_Anti #46573 üzenetére
minél alacsonyabb zaj és hőmérséklet mániás vagyok.
Tekintettel arra, hogy Node 202-d van, meg ugye ez az ITX topik, így gyanítom "kis méret" mániás is vagy.
Így össze is áll a triumvirátus: Kis méret, alacsony zaj, alacsony hőmérsékletek.
Na, ezek közül kettőt választhatsz[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
Archttila
veterán
válasz Atom_Anti #47113 üzenetére
Azt en is mert a 3333-as predatort szepen vitte 3600 es 3733MHz-en is.
Kozeben kiderult, hogy a tap hibatlan, illetve a VGA is szepen teszi a dolgat.
Megneztem masik kartyaval ahogy tanacsoltatok de nem mukodik, csak a annyit jelez a lap, h aram alatt es pont. Sem a debug ledsor, de meg az amugy minden reset utan automatikusan mukodesbe lepo also RGB karacsonyfa ledsor sem vilagit.Ugy dontottem, hogy nem várok en most semmilyen CPU-ra, megkezdem a lap gariztatasat mert szinte 100% biztos vagyok benne, hogy (mar megint) az Asus deszka a ludas.
Jo lenne tudni, hogy vajon a B550-es deszkak is X570-hez hasonlo bazi nagy VRM csodak lesznek picike ventikkel, vagy ott maradnak a hagyomanyos kialakitasnal mert ha igen, akkor szerintem megy fel az Asus aprora aminek az arabol (megint) veszek egy zsir uj Asrock B450-et es elengedem az uj szeriat.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest