- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Aktív témák
-
redhunter
senior tag
Sziasztok ,az lenne a kérdésem melyik beltérit tudnátok ajánlani amivel tudnám nézni a foci eb-t?Projektorra szeretném kötni hdmi - n keresztül ha megoldható.Előre is köszönöm.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Pár napja írtam ide, hogy az ingyen fogható adók közül az RTL és a TV2 képe teljesen szétesik, elmegy, egy nagy színes katyvasz lesz a kép helyett. Megnéztem az antennát nem mozdult el és nem ázott be, a tv hátulján is megnéztem a csatlakozást de semmi ugyan az a baja. Viszont a HD adók mennek szépen. Ha valami gond lenne a kábellel vagy az antennával, akkor ezek se mennének jól gondolom? De így meg nem értem mi lett vele.
-
darvinya
titán
2016. május 29-én 16:00 és 22:00 között az alkalmazás összes felhasználója élőben követheti az Ezer Lámpás Éjszakája budapesti rendezvényének koncertjeit.
-
frovery
senior tag
Jó lenne tudni a települést és, hogy melyik adó van, mekkora távolságon belül. Csak azért, nehogy feleslegesen vegyél 8ezerért antennát, mikor lehet elegendő a 4ezer Ft-os is. Vagy fordítva is igaz lehet. Felesleges macera neked is.
Nagy átlagban egy nagy lepke be szokott válni de ez sem mindíg.
A jó minőségű koax kábelről és a csatlakozóról sem feledkezz meg, legtöbben azt hiszik bármelyik jó.
3×-os árnyékolású, réz belső erű koaxot vegyél. Ha sok lesz kültéren, akkor fekete kivitelt vegyél, jobban bírja az uv sugarakat.
Fém koax csatlakozó. -
-
Zlcsi
senior tag
válasz
frovery #13988 üzenetére
a lefedettség ellenőrzésnél KÜLTÉRI HORDOZHATÓ VÉTEL-t ír ide hozzánk.
Volt itthon egy régi szoba antenna, azzal néha egy kis hang bejött, képet már nem tudtam varázsolni.Azért gondoltam, hogy veszek egy tető antennát, mert a jövő héten úgyis jönnek a tetőn dolgozni, és akkor fel is szereltetem a munkásokkal, és akkor (gondolom) tuti jó lesz a vétel.
Azért a két antenna között 5x-ös ár van
Az információk tükrében tudsz ajánlani, vagy kell még valamit tudnod?
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy tv-t (LG 32 LD450) és a problémám az hogy semmilyen digitális adás nem jön be rajta. Az antenna jó mert a másik tv-n tökéletesen működik abból kihuztam ebbe bedugtam nehogy az uj antenna legyen a hibás de semmi. A régió Magyarországra van állitva. Viszont még a hőskorban volt valami mahinálás a rég beállitásnál csak már nem emlékszem mi. Mit próbáljak meg ugyan?
Üdv Ákos
-
frovery
senior tag
Ez a kérdés így költői!
Függ a vétel helyétől, terepviszonyoktól, adó/vétel távolságától, az adó telejsítményétől.
Ezen adatok tudatában, már talán ajánlható is valamilyen de ahhoz, hogy tuti legyen, ott kellene lennünk a vételed helyén.Ócsó kicsi
Drága nagy teljesítményű.
Ezek között meg van elég sok. -
Zlcsi
senior tag
sziasztok!
tető antennából milyet javasoltok?
-
allfinanz
senior tag
Helyi TV-k DVB-T frekvenciai.
Ezt kellene a MindigTV platformba bekotni es lenne helye a Vajna adoknak. -
darvinya
titán
válasz
azbest #13981 üzenetére
Az eredeti tervek szerint még ennyi csatorna sem lenne, mert egyiket a mobiltévének szánták volna, de az érdeklődés hiányában megbukott szerencsére.
Még eszközből is hiány volt, nem csoda, hogy kudarc lett a vége.
Ezt csak a Nokia erőltette, és lám neki is vége.Átállnak T2-re, ott több és jobb minőség lesz.
De ha igaz a Tv2 csoport túlnyomó többsége, akkor tényleg felesleges T2, és maga MindigVajnaTv-nek. -
azbest
félisten
válasz
andatti #13975 üzenetére
A kábeltévén csak a szolgáltatón múlik, hogyan hasznosítja a frekvenciákat. Az egy zárt rendszer, minden frekvenciával szabadon garázdálkodhat. A kábelen internetet (iptv-t, ip telefont), analóg és digitális tévét is tudnak adni. Persze több szolgáltató lekapcsolta az analógot, mert digitálisan kevesebb frekvenciával kell foglalkozni és van amelyik hosszú távon teljesen ip alapúra váltja a hálózatát. Annyi kötöttségük van, hogy a közszolgálati adásokat is adniuk kell.
A műhold is hasonló, annyi megkötéssel, hogy egy műhold pozícióban meghatározott számú csatorna van. De másik pozícióban újra szabad minden csatorna. Azért lehet rajta több ezer adás.
A földfelszíninél csak egy átviteli közeg van, azt a fizika és a nemzetközi szerződések is korlátozzák. 5 muxot lehet használni (van még egy kihasználatlan vhf mux is,de ahhoz más antenna kellene). Szóval ebből az 5ből kell gazdálkodni. Sőt, az egyik ebből a közszolgálati, de már átterjeszkedtek másikra is. A jelenlegi paraméterek mellett 1 mux 22 Mbit másodpercendkénti sebességet tud. Ha csak a mostanihoz hasonló hd adás lenne, akkor összesen legfeljebb 15 csatorna lehetne. Az eredeti tervek szerint még ennyi csatorna sem lenne, mert egyiket a mobiltévének szánták volna, de az érdeklődés hiányában megbukott szerencsére.
Persze elvileg lehetne növelni a csatornák számát, de akkor a minőség tovább romlana. Emlékszem, hogy voltak régebben olyan műholdas digitális adások ahol vhs minpség és felbontás volt csak. Ezért "temetjük" időnként a mindigtv-t, mert erősen limitáltak a lehetőségei. Az meg, hogy a politika és a csókosok is beleszólnak azt jelenti, valamit ki kell vegyenek, hogy helyére bekerüljön valami más.
A tartalomszolgáltatók pedig azzal is szoktak nyomást gyakorolni, hogy ha csak a legnépszerűbb csatornájukat akarják sugározni, akkor azért több pénzt kérnek, mintha mindegyiket. Ilyen kiszórítósdi is megy. A hátszél miatt aggasztó, hogy a 10 féle tévékettő töltelékcsatornát is arra fogják használni, hogy kiszorítsák például az rlt csoport csatornáit. Ha még indítanak pár közszolgálatit,akkor a végén lassan nem marad más, mint a nemzeti csatornák.
-
parkr
őstag
Sziasztok!
szerintetek az megoldható hogy előfizetés mellé társkártyát kérjek és azt másik lakásban/nyaralóban használjam?
ez lenne a legolcsóbb mert csak ritkán vagyunk ott. -
darvinya
titán
válasz
andatti #13975 üzenetére
Nem gond, ha nem tudod, de akkor inkább kérdez.
-Analóg rendszer már nincsen földfelszínen, csak digitális.
-Ahhoz, hogy több HD legyen (persze tartalomnak is annak kell lennie, mert HD logós csatik nem mind HD) 3 féleképpen lehetséges:
1. Kevesebb csatorna, hogy legyen elég sávszélesség HD-hez
2. Másik Mux indítása, ami nem egyszerű
3. Átáll DVB-T2-re, de akkor vevő készülék kell, ami most alig akad, és amik vannak azok csak DVB-T-s, ami nem alkalmas vételre
-Azért van összevissza, mert HD-k, stb. nem férnek el egymás mellett -
andatti
senior tag
válasz
Watt25 #13973 üzenetére
Nem szégyellem én, hogy sok mindenhez nem értek... h-e vagyok...
De abból indultam ki, hogy külföldön nem ritka az 500, 1000 csatornás választék egy-egy országban-szolgáltatónál... Nem is olyan rég még itthon is volt, ahol 150 csatornát lehetett fogni-nézni egy-két szolgáltatónál... (igaz sok, fele-kétharmada idegen nyelvű). Arról nem is beszélve, hogy másutt már 20-30 csatorna nézhető HD-ban... míg mindig tv-n ennek csak töredéke... Ezek szerint felhasználói igény lenne rá, illetve erre terelik a mezei embereket. (amúgy sem túl élvezetes az egyre modernebb tv-ken analóg nézni "mászkósan" a csatornákat...) Pl. az OzonNetwork is nézhető (lenne) már HD-ban, ami azért nagyságrendekkel jobb felhasználói élmény. (lenne)
Engem, mint felhasználót nem igazán érdekel, hogy az Antenna Hungária által elindított/beüzemelt 5 Mux-on hány csatorna fér el, mennyi helyet fog, stb.
Ezek szerint, ha mindig tv előfizetőként én is szeretnék 30 csatornát hd-ben nézni, (mint másutt már lehetséges) akkor ahhoz újabb Mux-ok lennének szükségesek? (vagy váltsak szolgáltatót...)
Abba már bele sem megyek, hogy logikátlannak tartom, hogy vegyes rendszer van. az ingyenes, alapcsomagos, családi csomagos, és külön díjakért igénybe vehető csatornák is össze-vissza vannak a mux-okon. Nem úgy, hogy ingyenesek 1-en, alapcsomag egy másikon, stb. Pedig a PR szövegükben is benne van/volt hogy várható újabb csatornák befogadása az ingyenesek közé... Na, de úgy, hogy akkor meg mást kivesz??? (Mint, ahogy ezt teszi a kezdetek óta...) Diginél is volt felháborodás és mostanra visszakapták az előfizetők a korábban ki/elvett csatornáikat... Telekomnál is minden évben nagy a "sáskajárás"... az emberek meg mérgelődnek, bár mégis többségük inkább marad... Ezért vannak a szolgáltatók a verseny ellenére erőfölényben. -
andatti
senior tag
Háát, a társkártya az a mi esetünkben megoldást jelentett. Éves szinten 3600 Ft-ba kerül 1 társkártya a mindigtv-nél... (persze, csak akkor, ha prepaid helyett havidíjas konstrukció van már eleve...- Családi csomagnál 2 év hűségnél havi 2200 fél évig és utána 3000) így nagyjából elmondható, hogy 1 havi díjért 12 hónapot kap az ember. Így, bármikor használhatná, nyaralóban, vagy másutt... és nincs vele annyi macera, mint a tányérosokkal. Ráadásul ott is van lehetőség beltériből többet kérni pár száz ft-ért, de ha fizikailag nem egy épület-ház, akkor már oda is kell a másik tányér, stb. stb.
Ami Vajna úr 6-8 új csatornáját illeti, nem gondolom, hogy egyből megjelenne a kínálatban, de, ha meg is jelenik, nem értem, miért ne lehetne az üres csatorna számokra benyomni pluszként, miért kell(ene) csatornákat kivenni, hogy benne legyen a kínálatban... (hisz nincs 100 csatorna a kieg. csomagokkal együtt sem... . a beltérik-okos tv-k pedig 1000-5000 csatornát is el tudnának tárolni...)
jah, még egy kérdés, a mindignyer oldalán társkártya esetén a nyerési esély is duplázódhat? (mert ugye akkor két kártya kódját is lehet(ne) regisztrálni. Vagy ez csak előfizetőkre vonatkozik, azaz 2 kártya esetén is csak 1x lehet?
-
azbest
félisten
Legfeljebb ha épp sikerül olcsó prepaid kártyás ajánlatot boxszal kifogni. De lehet nem ér annyit az egész, mint a macera vele.
Ha van már egy prepaid kártya, akkor az lejárat után később feltölthető, talán egy éven belül. Időnként teljesen eltűnnek a piacról a feltöltők, de ahogy látom az alapcsomagból 6 hó feltöltő 9 ezer, a családiból ilyen 17 ezer.
Elsőre egy elpőre fizetett kártyás ajánlat kell (tévétől függően box vagy cam mellett), később meg csak feltöltő. -
g0dl
addikt
Létezik a mindigtv-nek versenyképes ajánlata szezonális igényekre ( 6 hónap), pl. nyaralóba?
Én úgy számoltam az újraaktiválás miatt bukja a versenyt a rendre szüneteltetett digi tányérossal szemben. -
-
darvinya
titán
válasz
interstate76 #13963 üzenetére
Hát bicikli olyan, mint a szoba bicaj.
Eleinte jó, de a végén sufni mélyén landol. -
Bozek
nagyúr
válasz
interstate76 #13963 üzenetére
Nem kell aggódni, majd Vajna elindítja a saját sportcsatornáját, Viktorka megszerez neki minden jogot és kész. Nem kell utána SportTV meg ES meg DS... A közszolgálati MUX mellé létrehoznak egy Vajna MUX-ot és éjjel-nappal élvezhetitek az Izaura TV-t.
-
interstate76
addikt
válasz
darvinya #13962 üzenetére
Többen írták/mondták itt, hogy milyen kicsi a Sport TV-k nézettsége, amikor arról vitatkoztunk, hogy gáz-e, hogy kikerülnek a Mindig TV kínálatából. Akkor is azt mondtam, amit most: általában én sem nézem őket, de ha pl. most, a Hoki VB alatt nem lett volna hozzáférésem a meccsekhez, akkor megőrülök. Szubjektív vélemény, nem kell leírnia senkinek, hogy ő meg a biciklit szereti.
-
darvinya
titán
válasz
azbest #13961 üzenetére
Lehet, de Ha valaki csak a paramount miatt választotta a családit, akkor lejjebb tud váltani., már ennyivel kevesebbet ér a családi.
Jobb lenne visszakapni SportTv családot, mert akár ki mondja, hogy ES drágán jó, nincs műsor rajta.
Ráadásul ez évben lecserélték a kommentátorokat, és róluk csak Ford Fairlane mondása jut eszembe „…sajtreszelőve…” -
azbest
félisten
válasz
darvinya #13960 üzenetére
mivel pont ugyanannyit kell fizetni ugyanazokért a csatornákért ezután is a családiban, ezért a családi előfizetőknek nem változik semmi. Így van ez a promóciós időszakokkal is. Attól, hogy más is tudja nézni én nem kapok kevesebbet.
Ha valaki csak a paramount miatt választotta a családit, akkor lejjebb tud váltani. Az meg relatív, hogy kinek mi kell a családi csatornáiból.
-
frovery
senior tag
-
Gercsi
tag
Az Antenna Hungária 2016. május 25-én 7:00 és 17:00 óra között frekvenciacseréket hajt végre a siófoki digitális földfelszíni televíziós telephelyen, emiatt ezen a napon néhány órán keresztül fenti körzetben szünetel a digitális földfelszíni sugárzás. A frekvenciacseréket követően Siófok körzetében a MinDig TV és MinDig TV Extra csatornái új frekvenciákon lesznek elérhetők, emiatt ebben a körzetben a DVB-T vevőeszközök újrahangolására lesz szükség.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Az utóbbi napokban a szabadon fogható csatornák közül az RTL és a Tv2 képe is szétesik és elmegy az adás teljesen, vagy be sem jön. Nem volt vihar meg hozzá sem nyúlt senki, de a többi csatorna szépen bejön. Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet ennek az oka? Előtte mindegyik szépen ment. Egy Samsung tv beépített tunerével fogom az adókat.
Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest