-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cool13
őstag
válasz macilaci78 #91466 üzenetére
Ez kimaradt. ( ) De mind egy is minek nevezem. Nem ez a lényeg.
KTMHobby3
Most akkor tiltsák ki Zoli bácsi-t? Mert nagy motorja van. Mit akarsz mondani?
Jó ez a topik. Nem kell ez a ragaszkodás ennyire a topik címéhez.[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
válasz KTMHobby3 #91464 üzenetére
Mindenkinek igaza van, de mégsem. Hiszen akkor be sem kellet volna linkelni ide mi történt az említett sztár motorossal. Csak azt akarom mondani, aki esett már, akár többször is kicsi vagy nagy motorral annak, fura olvasni a vélemény ütköztetést. És igen, van olyan amikor nem te irányítasz. Pedig addig százszor uraltad a ilyen - olyan gépet.
[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
Sziasztok! Kérésséel fordulok a jelenlévőkhöz, hátha valaki tud segíteni. Nem robogóhoz lenne de gondoltam teszek itt egy próbát mielőtt vennék táblában. Szükségem lenne 2 db karbon lemezre. 50x12x0,3 mm vagy 0,35 méretű. Táblásból kellene amit a membránlap cserére szoktak használni. Ha valaki tud segíteni, várom a privát jelzést és megbeszélnénk a dolgot. Köszönöm!
-
cool13
őstag
-
cool13
őstag
Sziasztok!
Újra megpróbálom, hátha kapok választ erre.
Köszönöm -
cool13
őstag
Sziasztok!
Mióta felújítottam a scarabeo ditech blokkját és minden más kiszolgáló egységet, tökéletesen működik. A hajtás is kapott görgőt, kontraszt rugót, egy variátor tárcsát és a kuplung rugókat is. Nem volt tavaly semmi gond vele. Viszont most elkezdett remegni valami a hajtásban, illetve az egész gépen érezni. Például amikor induláskor elkezdenek nekifeszülni a pofák a kuplungtárcsának, akkor remeg nagyon. Majd olyan 65 és 70 környékén megint érzem. Mintha a 3 rugóval lenne valami. Esetleg a szíj. De ez az én elméletem. Adjatok tanácsot, véleményt, merre induljak el. Köszönöm -
-
cool13
őstag
Sziasztok!
Scarabeo Ditech, kezd elkeseríteni. Nyomások rendben, mérve. Új kompresszor, gyári új henger + dugattyú szett. Henger tömítések. Gyertya is. Mégis le kormolja a gyertyát, és nem megy rendesen, majd be sem indul. Tiszta fekete egy kis járás után. Tps szenzor + ECU próba is volt másikkal, azzal is ugyan ez. Tippjeim: Injektor nem porlaszt rendesen. O gyűrűk esetleg a rendszerben? Mitől lehet? Ötleteket tippeket, bármi a előre visz jó lenne. Ennek most már működnie kell, végig viszem. Már nagyon nincs mit cserélnem, ha kell még akkor blokk ki, szimering + csapágyak cseréje, és fel van újítva a dög. Szóval írjatok bátorítsatok.[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
És akkor már legyen itt a durva verzió, átfúrod és beletekersz egy reisser csavart. : Csak viccelek persze. De ha van hely, akkor egy hernyócsavar a kapcsoló belső átmérőbe ami kiáll. Ennek meg egy furat a kormány csővén. Nagy motoroknál ilyen a megoldás, csak ott a hernyócsavar helyett egy stift áll ki a kapcsolóból.
-
cool13
őstag
válasz teleahocipöm #85446 üzenetére
Esetleg a tartályban lévő cső vége már nem ér bele az üzemanyagba. Főleg úgy ahogy mondod, jól megdöntötted, + esetleg kevesebb benya van a tankban. Akkor nincs mit szívjon. Csak találgatok.
-
cool13
őstag
válasz Zoli bácsi #85382 üzenetére
Az első volt kötni. Még reklamáltam is hogy mikor kapom már meg. Aztán mondták hogy nyugodtan használhatom a robogót, 30 nap van rá a biztosítónak. A szerződés él már.
-
cool13
őstag
Van benne gyári (5.) is ahogy nézem.
[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
Scarabeo-ra ma felkerültek az új gumik. Viszont benzinszag volt a gép mellett. A tankot a szivattyúval összekötő cső adta meg magát. Vásároltam oda és a szivattyú utáni részre is új csöveket. Gondoltam berakok egy üzemanyag szűrőt. Kapott egy pici átlátszó egyszerűt. Ezt az első indítás után szétrobbantotta a nyomás. Vettem egy autókba való fémházas szűrőt. Azzal meg az volt a baj, hogy nem tudta kilégteleníteni magát. Ezért maradt a gyári megoldás, szűrő nélkül megy a cső az injektorig. Most abban maradtam magammal, hogy szűrve öntöm a tankba a benyát.
-
cool13
őstag
válasz macilaci78 #85208 üzenetére
Szépen kérlek, többet ilyet ne. Köszönöm.
-
cool13
őstag
Rokonom kedvet kapott amikor megvettem a saját gépsárkányom. Ezért lekaszálta a füvet a robogója mellett. Megpróbálja életre kelteni. Hyosung valami. Talált jó árban henger szettet. De a videóban látható hajtórúd kotyogás mennyire gáz? Teljesen szétborítsa, vagy csak felrakja az új hengert rá? Videó
[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
Nem gond a 100-as benzint teszek a 2t motorba? Azt tankoltam, meg az összes kerti gépben ezt használom. De egy kérdést gondoltam meg ér.
-
cool13
őstag
Sziasztok! Ma volt egy kis karbantartás a scarabeo-n. Fékfolyadék csere, légszűrő ellenőrzés. Elemek mindenhol szépek. Eddig nem láttam sehol törést. Holnap folyt köv.
-
cool13
őstag
sityupityu
Rivaul Nálam is így megy, autónál motornál is.
nod1 A gyári a cél. Xado olajat tettem bele.Nagyon köszönöm a válaszokat. Nagyon szuper, hogy ilyen segítőkészek itt a topikban.
Szóval a motorról. Ma reggel hajnalban is fagy volt rendesen, de tökéletesen indult. Szóval jól működik. Járása is jó. Megy mint a golyó. 70 volt a vége. Összességében teljesen hibátlan a gép. Persze nekem. De. Őszintén, fogalmam sincs pontosan milyen évjárat és blokkos. Elbizonytalanodtam, ahogy keresgéltem a neten. ZD4SC az tuti. A kép biztosan közelebb visz. Ti biztosan azonosítani tudjátok. Olajozást kikötni nem akartam, csak biztosra szeretnék menni ezért kérdeztem. Gumi kell rá. Abból mi a best buy? 16 coll kellene.[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
Sziasztok! 2010 es Scarabeo 50 2t érkezett a házhoz. Nagyon jó kis gépet fogtam ki úgy tűnik. Kérdéseim. Mennyire biztos ez a kényszerolajozás? Működik, érezni a kipufogógázon. De hogy tudom leellenőrizni? A teljes nyugalmam érdekében. Javasolt a kikötése?
-
cool13
őstag
Sziasztok! Scarabeo 50 2t alapjárat néha van, néha nincs. Mi, vagy mik lehetnek a hiba okai?
-
cool13
őstag
válasz macilaci78 #72391 üzenetére
34 volt. Remek készülék. Külföldön jobban jár az ember vásárlásra adja a fejét. At, De.
On
Robogót vásárolnék. 2T-t. Piaggio Liberty a kiszemelt.
Volna egy, amire azt írják rossz az ECU. Ez a gyújtótrafót takarja?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Apple asztali gépek
- Milyen notebookot vegyek?
- Parfüm topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- SSD kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...