-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumtaz
senior tag
válasz Gyurike #92448 üzenetére
Mivel Factory-ról van szó, ez egyben azt is jelenti, hogy Ditec. Mezei robogószervizek az elektronikai és injektor részegységeihez leginkább hozzá sem nyúlnak. Ritka az olyan szerelő, aki bevállalja. Ellenben a helyedben megnézném a biztosítékokat. Azt hiszem kettő van benne és a motorvezérlő és a műszeregység is egy biztosítékon van. Bár nekem nem Apriliám van, hanem Jetforce, de az elv hasonló. És ott gyújtáson a világítás, a duda és az önindító kaphat áramot, ahogyan a műszeregység és a motorvezérlő is. Viszont ott van egy 20A-es biztosíték a fő tápkörnek, ami a gyújtáskapcsolóba megy. Viszont a műszeregység, és a motorvezérlő (és így vele együtt az AC, meg minden más a motorvezérlő által működtetett cucc) rendelkezik egy külön biztosítékkal. Ha az kimegy, akkor nincs műszeregység, sem motorvezérlő. És index sincs, mert az index (a jetforce-nál) nem indexrelés, hanem a műszeregységbe van integrálva az index elektronikája.
Kicsit azért utána nézttem, és az LD 04 hibakód az immobilizerre vonatkozik. Űgy is olvastam, ha az abban tönkremegy, akkor műszeregységet kell cserélni. Ebből nekem az jön le, hogy az Apriliánál magába a műszeregységbe van integrálva az immo. Márpedig, ha az immo nem megy, akkor a motort nem lehet beindítani. De akkor, ha se kép, se hang a műszeregységen és előtte még dobott hibakódot, abból nekem nagyon az jön le, hogy valóban a műszeregység dögölhetett meg.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- ASUS notebook topic
- MIUI / HyperOS topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen monitort vegyek?
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- ÚJ! Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN
- új Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék