-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huszi.gyb
senior tag
válasz golyani #50551 üzenetére
Nekem a Tactban a szíj Dayco volt. Nálam kb 1000km-t ment, Skizznél még mindig az van fent, tartós véleményt ő tud róla mondani. (Boltban azt mondták, hogy jó, az nem RMS csomagolás volt)
Majában eddig ~2000km van a szíjban, szintén korai még véleményt mondani.
www.dongosofor.hu
-
DigitXT
nagyúr
válasz huszi.gyb #50552 üzenetére
Volt már benne Dayco szíj. Az első, a szakadás után. Nincs vele különösebb tapasztalatom. 2 év ill. 6000 km után cserélte a szerelő, mert úgy látta jónak. Nemtommire, és nem tudom, milyen állapotban volt. A "nónémet" meg én cseréltem 1 év ill. 4000 km után, mert a Multivar (és az első béna szíjszerelésem) legyilkolta.
[ Szerkesztve ]
-
Skizz
addikt
válasz huszi.gyb #50552 üzenetére
2500km után nem volt repedezve az biztos. A titokzatos csúszáshoz hasonló hang nemtom miért volt, de külső tényező kellett legyen, ha a szíj nem kopott szarrá. Mondjuk ez a használat nem sok, és nem is állt 2 évig, szóval ez a vélemény se mond sokat a szíjról. Majd meglátjuk 6-8e km múlva.
-
-
z0l1ka
aktív tag
válasz golyani #50549 üzenetére
Rendben olyat nem veszek Akkor nyugodtan megvehetem az 746,5mm hosszút ? nem lesz gond vele ?!
A gyári elméletileg 16,8 széles ,de hosszúságot nem ír ...<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!
-
robicheck
csendes tag
Sziasztok!
Robogót, vagy moped kategóriába beleférő 50ccm-es kismotor szeretnék vásárolni, amivel nagy biztonságban (értsd: különösebben nagyobb szívás, út menti hazatologatás/szerelgetés nélkül stb.) tudnék közlekedni Budapesten és az agglomerációban. Napi 50-60 km tennék meg vele.
Egyetemista vagyok és ugyan van munkán, de abból kevés pénzt tudtam megspórolni (kb. 60-70e forintról lenne szó). Szülők közül édesapámat tudtam megfűzni, hogy segítsen ki engem e nemes cél érdekében, de nála beakadt a lemez. Szerinte ha már robogót akarok, akkor ne ilyen olcsó f*sokat nézzek, hanem 200e+ forintért vegyek egy 2009 utáni használt Piaggio-ót. Én személy szerint sajnálnék kiadni ennyi pénzt egy robogóért, de ő csak így hajlandó beleinvesztálni a dologba.Tehát ebben kérném ki a tanácsotokat, hogy
a) érdemes-e 100.000 forint körül (gyűjtenék még pénzt), vagy azalatt kismotort venni, mik a buktatók?
b) vagy tényleg csak ilyen "drágán" szabad kismotort vásárolni?Rólam annyit, hogy nem esek kétségbe attól ha olajos lesz a kezem, szóval a szerelgetéstől nem félek. De annak mégsem örülnék, ha az út mellett lehelné ki a lelkét a motor.
Egyébként követretkező motorokat nézegettem:
- Simson S51n
- Suzuki FR 50
- Suzuki Sepia 50cc
- Yamaha Jog
- Piaggio Zipp 50cc
- Piaggio Free 50cc
- Yamaha BwsAmi még fontos, hogy 186 cm vagyok. A listán ezért is van első helyen a Simson, mert azt már vezettem és kifejezetten kényelmesnek tűnt. Csak hát a legfiatalabb motor is már legalább 20+ éves...
Mit ajánlotok?
-
huszi.gyb
senior tag
válasz robicheck #50557 üzenetére
Szia!
200-at én sem adnék érte, akkor inkább vennék egy rendszámosat. Ha Budapestet el akarod hagyni, célszerű. Városon belül is előnyös... Igaz, hogy az nem fog 200-ban megállni, ha nincs jogsid. Napi 50-60km-re Budapesten és városon kívül nem igazán való az 50-es, bár egy jobb japán kibírja...
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz szentkuti11 #50560 üzenetére
Japán bérenc vagyok, vállalom. Olasz gép addig jó nálam, amíg nem kell csavarhúzóval megközelíteni.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz szentkuti11 #50562 üzenetére
Akkor nekem egy motorom se lenne meg pár hónapnál tovább. Bár Tacton nem is tudom mi volt az első amihez hozzányúltam...
De ami a lényeg, ha otthon akarja javítani, akkor jobb a japán. Szerintem...
www.dongosofor.hu
-
Skizz
addikt
válasz szentkuti11 #50562 üzenetére
Pedig csak kopik az olasz is.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz szentkuti11 #50564 üzenetére
Az a baj, hogy a kisebb hibákat szeretem én kijavítani. A szerelők is hibázhatnak, inkább én b@sszam el. Az legalább ingyen van.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz szentkuti11 #50568 üzenetére
Kivéve, ha később derül ki, amikor már mentél vele X km-t.
Pl 120km-re a szerelőtől leesik a kipufogó, mert elfelejtette odacsavarozni.www.dongosofor.hu
-
Norbika88
senior tag
Hehe..
10 felett szét is esne a gép.
De ahogy nézem laikusként nem is hasonlít a csatlakozása az enyémre.
Kép2Akkor ha jól értelmezem, ilyet tényleg csak akkor érdemes venni amikor már minden, kipu karbi főtengely stb. ki van cserélve minőségi tuning cuccra.
Nekem akkor a jelenlegi kínai is megteszi az rs ben? Full kezdő vagyok, ide járok hozzátok okosodni
[ Szerkesztve ]
-
huszi.gyb
senior tag
válasz DigitXT #50579 üzenetére
Köszönöm a pontosítást. Igen, teljesítménycsúcsra gondoltam, csak gyorsan írtam mobilról, bejött a tanár, és beszélnem kellett vele. Így nem néztem meg, hogy hülyeséget írok.
Még annyit hozzá akartam tenni, hogy a teljesítménycsúcs fölötti negatív hatások: Pörög mint a barom> nagy hang, magas fogyasztás, magas kopás. Mindezek mellé cserébe nem megy. Szóval lehet másik CDI-t venni, de azzal óvatosan. Ha megfelelő a görgő/variátor/kuplung beállítás, akkor teljesítménycsúcsra tudod húzni (multivar?), és optimális esetben csak végsebességnél emelkedik fölé (ott amúgy sem ajánlott használni).
www.dongosofor.hu
-
30z.Samu
félisten
Remélem este nem lesz köd, mert reggel nem volt vicces, hogy a műszerfalat sem láttam... 40-nél többel nem igen mertem menni.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
huszi.gyb
senior tag
válasz 30z.Samu #50581 üzenetére
Most már letakarva tölti az éjszakát Maja... Reggel/hajnalban (6 körül) műanyagos zörgésre ébredek... Gondolhatod mi volt az első gondolat. Pattanok ki az erkélyre... Erre egy faszi épp előttünk a már kirakott 3db nagy kukában bogarássza át a szemetet... Néztem egy darabig, megnyugodtam, és visszamentem pihenni.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz DigitXT #50585 üzenetére
Az a baj, hogy veled találkozni pont annyi idő lenne, mint elmenni.
Holnap d.e. letudom a ZH-mat, és akkor az lesz az első dolgom, hogy elmegyek Unixba. Kicsit drágább, de az itt van a közelben (hódok mellett.)Érdekesség: amíg hideg a motor nem hagy ki. Addig csak a szívató sz.r
www.dongosofor.hu
-
-
Ezeket az utólag beszerelhető fordulatszámmérőket mire / hova kell kötni?
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
huszi.gyb
senior tag
válasz DigitXT #50589 üzenetére
Mert most ez a divat, hogy már egy Fiestának is agresszívnak kell lennie.
Határozott, éles vonalakkal, de nem ez kell, hogy szép legyen.Látni fogod te még, főleg, ha rendbe lesz téve. Egyelőre a fényezés még várat magára, de ha hosszú távon marad, azt sem fogja megúszni.
www.dongosofor.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest