-
IT café
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
Hello hello
Wd -ben a haromszazhuszas jo?? ?? Milyen a pontos típusjelzese annak a winchesternek ?? ??
Koszonom Koszonom,, ja igen es megkesve de itt is buek!!!! !!!!
Csa csa
-
Dare2Live
félisten
válasz
buherka #9497 üzenetére
itt vmi nemstimt egyrészt mert több nagykertöl is lehet 320gbs F1et hozni, másrészt mert nagyker lisitán az árdifi a 2hdd közt 5K.....
Egyébként a Magyar TVek egyértelműek: Ha nem tudja ugyanarra cserélni köteles a pénzt visszaadni, max felkínálhatja, hogy levásárolhatod, de evvel nem kell élned.
-
buherka
addikt
Szevasztok.
Sajna nekem is rosszabbodott a 320-as F1 vinyóm állapota, eddig 1 hibás szektorom volt...már 74 hibás szektorom van. Gyorsan le is mentettem már mindent róla.
Gondolom ez már garanciális.Itt vettem a PH-n...persze 3 év garival egy bazárostól. Most ott tart a dolog, hogy azt mondja, hogy már nem lehet kapni 320-ast, csak 640-est
. Persze intézi a garit, de rá kell fizetnem 8K-t, hogy kapjak egy 640-est.
Kár hogy felhívtam 2 pesti boltot és mind a kettőnél lehet 320-as F1-et kapni.
Csak tudnám, hogy mot mit csináljak?
-
audi100td
nagyúr
válasz
#35692544 #9494 üzenetére
Nem olyan egyszerű kijelenteni, hogy megbízhatatlan egy széria, mivel ezeket a vinyókat veszik a legtöbben a jó ára és sebessége miatt és lehet, hogy pont 1-2 ember fog ki selejtes példányokat, az is lehet, hogy ahol vásárolt pont egy hibás/gyenge szállítmány érkezett és ezért volt nála több selejtes darab vagy akár szállításkor sérült, fene tudja.
Mondjuk, én mindenesetre ezentúl maradok a jól bevált WD-nél, azzal nem könnyű mellé nyúlni.
-
BigBear
senior tag
válasz
#35692544 #9480 üzenetére
Egy Corsair HX520 és egy VX450. (2 gép)
De oké, tegyük fel, hogy a táp okozza. Akkor viszont megkérdezem: az ugyanezen tápokon levő WD-k miért nem halnak? Vagy Seagate? Vagy Hitachi? (Oké, idén elhullott egy P7K500 - igaz, ez gyak. beüzemeléskor rossz volt, meg egy 320-as egy tányéros WD is (szintén alapból selejt...).Hozzáteszem, WD hosszú évekre visszamenőleg ez az egy volt rossz. (kop-kop-kop)
Amúgy ettől függetleneül lehet, hogy csak belenyúltunk. Sok Samut vettünk, sok elhullott. -
Zin
őstag
ipon-tol erdemes rendelni 1Tb-os Samsung F1 vinyot?
vagy inkabb egy ph-s bazaros? -
audi100td
nagyúr
válasz
ABnormal #9476 üzenetére
Hát akkor nem tudom, csak ez a 2 van egy kategóriában sebesség szempontjából, egyébként meg backup-ot eleve kéne tartani mindenkinek, mert bármilyen vinyó elszállhat...
Mondjuk 3 napon belül indoklás nélkül vissza kell venniük az eladott terméket, szóval ha nem 1 tányéros az a WD, akkor vissza tudod vinni a boltba, hogy cseréljék mondjuk F1-re vagy beéred egy lassabb vinyóval.
-
-
ABnormal
őstag
320GB Samsung F1 (HD322HJ) - 13.5K-ért van nálunk a boltban ilyen vinyó...de most az utóbbi pár hozzászólás elvette a kedvem a samsungtól...
-
audi100td
nagyúr
Hát ezt szomorúan hallom...
Akkor ezentúl én már csakis WD-t vagy Hitachi-t veszek, az én F1-emmel eddig semmi gond szerencsére, remélem nem is lesz, de ezek után többet nem veszek samut, pedig reméltem végre összeszedték magukat.
-
BigBear
senior tag
Nem csak ő nem szerencsés az F1 winyókkal. Most már körüljártam kissé a témát ismerősi körben s azt kell mondjam, hogy az F1 sorozat ugyanakkora szemét hulladék mint némely elődje volt.
Nálam 3-ból 3 az eddigi eredmény. (Ja, nemrég írtam, hogy 2 behalt. Meglett a harmadik is...)
2db F1 640G, 1db F1 750G.
Az egyiken gyenge szektorok voltak, meg állandóan elszállt tőle a gép, illetve időnként mintha leállt volna, nem pörgött fel, csak némi áramtalanítás és pár próba után. Két másik hirtelen halállal halt meg; se só se beszéd, megdöglött mindkettő, látható előjel nélkül. Most semmi reakció, fel se pörögnek...
S hogy miért írtam, hogy másnál is? Nos, kis érdeklődés után kiderült, hogy ismerősöknél is sorra haltak az F1-ek. Hirtelen halál, felpörgési gondok, bad sectorok. Minden ami "kell".
Sokan vették (vettük) őket, mert olcsó, tesztek szerint gyors meg minden, de úgy néz ki ipari hulladék ez a sorozat is. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
audi100td #9463 üzenetére
igen.
jól hallható is: eccer csak leáll, újra felpörög. Volt már nemrég uilyen problémás F1em ott hirtelen halál volt a story vége, most már készülök.
Sentinel kiirja, hogy lehet, hogy táp de a többi még a 3+éves többi Samsung/WD is kitünően mennek és nehogymár egy 8600GT+core2 e5200t + 5hddt ne vigyen el egy corsair 450W.
apropó az egyik 1TBs samsungom meg reloc sector van. na király.
-
No-kia
addikt
ha a hdsentinel azt írja haverom egyik wd winchesterére hogy a kondíció 78%, az mit jelent pontosan?
-
audi100td
nagyúr
válasz
CounterBoci #9464 üzenetére
320GB Samsung F1 (HD322HJ)
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
HD Sentinel a Seagate ST3300831AS- vinyómra már csak 90% kondíciót ír ki. Amúgy is le akarom cserélni, túl lassú. Mondjatok nekem valami gyors, 3-500GB körüli winyót. Halálom ez a kerregés és nem halad sehová. SSD-k meg még drágák. Szóval nekem minél gyorsabb winyó kellene, mert eléggé visszafogja a rendszer teljesítményét.
-
Dare2Live
félisten
Samu F1es szériás hddkkel Spin up problémái nincsenek senkinek?
-
lacebo
csendes tag
válasz
elfelejtette #9457 üzenetére
Szegény nevelt lányom!Én meg a simseit hoztam fel!Biztos sok felesleges dolog va ezen kívül a gépen.Tény,hogy 2,49 gb a szabad terület,a fiam meg egy hete szerzett vhonnan egy Kung Fu Panda pc dvd-t,de esélytelen,hogy felrakjam neki.Egyenlőre...
-
Ginew
aktív tag
hali, milyen 1 TB-s vinyát érdemes nézni tárolásra? szal sebesség fogyasztás zaj nemérdekel, csak a legjobb ár/gb arány
-
lacebo
csendes tag
Sziasztok!
Merevlemezt szeretnék venni!Az alaplapom [link]
Milyet kell vennem?Sata v. Ata?A mostani Maxtor ultra ata,a belinkelt oldalon a belső csatlakozóknál 2xsata van?Nem értek hozzá,légyszi segítsetek!
Köszi
-
Tidus
addikt
Én is itt kutakodtam! Samsung F1 Széria.
-
Fricc
tag
Üdv!
Mi a különbség a samu 500 és 640-es F1 winyói között? Hány tányér van ezekben, iklletve gyorsaság/hang tekintetében van köztük különbség?
-
audi100td
nagyúr
Pont a 32MB gyorsítótár az ami az égvilágon semmit sem számít...
Pópa: Nem értem ezzel mit akarsz mondani vagy, hogy mire volt a válasz.
Tidus: egyelőre ez is mind1, ez csak annyit jelent, hogy SATA1 vagy 2, de még a SATA1 átviteli sebessége sincs kihasználva a jelenlegi vinyók által...
-
ABnormal
őstag
rendszervinyónak ( raptoron és ssd-n kívül ) mi most az ajánlott? ~80gigás is elég...csendes és gyors legyen
-
Tidus
addikt
Sziasztok, és B.U.É.K.
Az lenne a kérdésem mivel vinyó vásárlás elött álok, és ezzel az adattal nem vagyok tisztában! Mi a külömbség ha van adott két egyforma paraméterű vinyó, de az egyik 16Mb cache, a másik 32Mb cache memóval van szerelve, ezt miben veszem észre! És érdemes-e figyelembe venni, vásárláskor!!?
-
Pópa
senior tag
Ha nem külső adattárban lenne az 1001FALS, akkor csináltam volna bench-et.
Egyébként remekül üzemel.Nem bántam meg.
-
audi100td
nagyúr
-
Dzsekó
addikt
válasz
audi100td #9431 üzenetére
Nekem a 3 tányéros EACS van, próbáld ki az EADS-t majd.
Picit helyesbítek, HD tach-al lett 79MB az átlag, most megnéztem HD tune-al, azzal 76MB, de az se rossz. Nem tudom miért mér különbözőt a két progi.
HD tach-al a 640-es AAKS-em 98 átlagot tolt kereken. 120-ról kezd.Még a Seagate kevés sebességnövekedése hagyján, mert az 375GB/tányér, de a Samu 500GB/tányér, ott azért kéne tolnia. Hita se szélvész a 375GB/tányérral.
Úgy érzem itt 3 évesn belül, de lehet annyi sem, SSD robbanás lesz. Már létezik 230 olvasás / 170 írás SLC-s 256MB-os SSD, 0,0ms eléréssel LOL. HD tune ki se tudja mutatni.
Igaz, ennek az ára horribilis, de 2-3 év múlva alacsony lesz. És már van 512GB-os SSD is.
Azt már csak duplázni kell és elérték a vinyók kapacitását. És az árak képesek 1 év alatt töredékére esni, ezt beszívtam, amikor 2003-ban dvd írót vettem, 1 évvel később 5-ödéért lehetett kapni. Ideges is voltam, mert 100 közeli volt az ára. -
audi100td
nagyúr
Hát én se
és ha megnézed a Seagate-et, az is mindössze 10MB/s-al gyorsabb mint a 334GB-os tányérokkal szerelt vinyók, attól tartok nem tudják már olyan szinten emelni a sebességet a nagyobb adatsűrűséggel mint eddig.
Mondjuk az én GP-m mindössze átlag 70MB/s-el olvas.
Majd kipróbálok még egy 1TB-os GP-t, talán azzal több szerencsém lesz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
runner 125 #9425 üzenetére
Ennyi pénzért nem rossz, de a Pixmania-nal nem vennék semmit, benyelik a garit, ha valami történne a vinyóval akkor meg leshetsz.
-
runner 125
nagyúr
Hali all!
Itt talán gyorsabban választ kapok..
Ezt véleményezné nekem vki?!Esetleg ilyen ár környékén volna jobb is?
Köszönöm.
Üdv.M -
audi100td
nagyúr
válasz
zsolt19900 #9423 üzenetére
320/640-es F1 és a WD6400AAKS kb. egy szinten van, a Green vinyók kb. 20%-al lassabbak, mint a 7200-es változatok, ezek mind ajánlottak, dönteni neked kell.
-
zsolt19900
őstag
Hello hello
Na olvasgattam egy kicsit,, kérdés,, nézegettem ezt a 320 -as f1es samut az jo?? halk?? nem rezonal?? gyors?? Nezegettem ezt a greent,, meg a samsung ecot,, azok nem lassuak az 5400 -as rpm -juk miatt?? A 320 -as f1 gyorsabb mint a 640 -es f1?? ,, vagy mindketto majdhogynem ugyanolyan gyors??
Koszonom Koszonom
Csa csa
-
t0m_
tag
válasz
zsolt19900 #9421 üzenetére
googlefight!
-
audi100td
nagyúr
válasz
zsolt19900 #9419 üzenetére
Ellene nem tudok felhozni semmit, mellette szól, hogy halk, gyors és megbízható, mindez vonatkozik a WD-re és az F1-re egyaránt...
-
audi100td
nagyúr
válasz
zsolt19900 #9415 üzenetére
640-es Samsung F1-et vagy WD6400AAKS-t ajánlanék.
-
t0m_
tag
válasz
zsolt19900 #9415 üzenetére
Vegyél samsung spinpoint 640-est 17,5kért!
-
zsolt19900
őstag
Hello hello
Winchester vásárlás előtt állok,, van rá 18 ezer Forintom,, ki mit ajánlana....
Koszonom Koszonom
Csa csa
-
t0m_
tag
sziasztok,
megvan az új 640es F1 hdd-m. Szerintetek hogy érdemes partícionálni a winyókat, hogyha van egy 320as meg egy 640es, egyáltalán szükséges-e? Én nem csinálnék semmit vele, de ha van vmi okos tanács, vagy bármi ami új hdd esetén felmerülhet, azt szívesen meghallgatnám, köszi.
-
Mantin
aktív tag
válasz
South Velen #9408 üzenetére
okok már meg is van köszi a progit!
-
Kommy
veterán
válasz
South Velen #9408 üzenetére
Sziasztok!
Egy Western Digital WD5000AAJS vinyó van a hordozhatómban, valaki aki netán használ ilyet meg tudná nekem mondani, hogy kb miylen sebessége van? -
Mantin
aktív tag
válasz
South Velen #9404 üzenetére
és ezzel mit tudok meg?
-
Dzsekó
addikt
válasz
Vertigo18 #9401 üzenetére
Hogy kizárjam a házam szellőzését, így csak delta T-t írok, ami kb. 2-3 fok a Green és P7K javára. A régebben helyükön lévő Hita T7K320 ennyivel volt melegebb.
Viszont a T7K320 (volt 3 ilyen vinyóm) helyére betolt WD6400AAKS meg 2 fokkal melegebb, szóval azt én már forrófejűnek nevezném a többihez képest.
De valaki meg hűvösnek nevezte, szóval ebben is lehet szórás. Az mindenesetre biztos, hogy a Greenek hozzák a 2-3 fokot. -
Mantin
aktív tag
Hy all van a gépemben egy 500GB-os WD Caviar Blue 7200rpm 16MB mit lehet erről tudni (sebesség, hő)
-
Vertigo18
addikt
Egy dolgot hagytál ki az adatok közül, ami engem érdekelt volna:
Mennyire melegszik használat közben? Mennyi az üzemi hőmérséklete "nyugvásos" állapotban
, illetve mennyi, amikor megterheled?
Bár mondjuk függ a házad szellőzésétől is, de érdekelne a kettő közötti különbség...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest