- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz SirAlo #42376 üzenetére
Az is kérdés és szerintem fontos tudni, hogy mire használnád a videókarit. Gémer vagy garf meló. Graf munka szempontjából mindenképp jobb az NVIDIA. Ha a hozzászólásod alatt elolvasod milyen van nekem akkor értheted.
Ellenben itt nem részleteztem egy nagy problémámat pontosan a videókártyám kapcsán, mert még teszt alatt van. Történetesen a driverben hibaüzenetem van az első perctől. Erre most nem térek ki részletesebben csak később, de nagyon érdekes. Már-már érdekes összefüggések is megfogalmazódtak a kubakomban.
Igen a 760 kicsit megnyomja a péztárcát, de ha kell akkor nem kell sokat vakarózni. Játszani is jó vele, de azért ne vedd meg mert nem fog visszajönni soha az életben az ára.
-
veterán
válasz SirAlo #42383 üzenetére
Ez erősen motorfüggő. Star Sworm esetében azért durván ugrik az fps Mantle alatt (pl. erős proci, középkat vga), illetve Frostbite 3 motort használó játékok is mennek majd Mantleval a jövőben.
Mondjuk az egész akkor lesz igazán érdekes, ha már alapból Mantle-re írnak játékot, s nem utólag teszik hozzá.
Ettől még jók az nVidia feature-ők is, ha szimpatikusak, vedd nyugodtan azt. Ez mindenkinél egyéni preferencia. Mantle-t majd az idő dönti el, hogy mennyire terjed el.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Sondi1986
addikt
válasz SirAlo #42506 üzenetére
Azért mert az nv meg kereste a chip viszonylag legmagasabb tűrhető órajelét és arra lőtte be, itt vannak kivételek.
Az AMD meg állandóan az nézi hogy saját magának ne állítson konkurenciát ezért mindig sok tartalékot hagy a kártyában.
Plussz a AMD kártyának engedélyezett a 1,3V, az nv meg a GTX680 óta már nem engedi hogy ennyit adhassanak az unserek a kártyának.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz SirAlo #42614 üzenetére
Most az miért jobb ha egyik sem érintkezik a kupakkal? Mert a Giga megoldása annyiban más ez ügyben hogy a hőcső és a GPU kupak közé tettek még egy plusz rézlapot alatta ugyan úgy nincs a GPU felett a hőcső. A DirectCU II lényege/előnye pont ez, hogy közvetlenül érintkezik a GPU kupakkal és kihagyták azt a plusz elemet. Bár az igaz hogy ha a GPU fizikailag nagyobb lenne és az összes hőcső közvetlenül érintkezne akkor jobb lenne ....
Még így is nagyon jó hőfokokat képes tartani ASUS GTX 760 DirectCU II OC 2 GB review.
De ha zavar akkor ne a rövid nyákos változatot nézd hanem a normál méretű GTX760-DC2-2GD5-SSU vagy az TOP verziót, a GTX760-DC2T-2GD5-SSU -t. Ahol három vastag hőcső érintkezik és vezeti a hőt 5irányba mint a GTX770-nél.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
xmaas
őstag
válasz SirAlo #42610 üzenetére
3 Ventilator nagyobb zajt csap es mi ertelme ha ugyan azt a teljesitmenyt hutesben megkapod de halkabban egy 2 ventis valtozattol?
(#42627) Az baromi nagy valasztek 20-55 kozott rengeteg kartyat kapsz mindket oldalrol szerintem inkabb dontsd el eloszor mennyi a pontos osszeg amit kolteni akarsz .Es abban a gepbe amit irtal folosleges 40+ videokartyat berakni mert nem fogja kihasznalni igazabol a processzorod max 7770-7790- R7 260-260X et raknak melle
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz SirAlo #42649 üzenetére
Szóval szerinted ha egy plusz (vagyis kettő) anyagrétedet teszel a hűtendő, és a hűtött felület közé, az nem ront a hővezető képességén? Fizikai lehetetlenség.
Egy illusztráció a dologról (most nem a márka a lényeg hanem az elv):
Persze nem is azt írtam hogy ami nem ezt a megoldást használja az rossz ....
A linkelt teszten láthatod melyik mire képes ... Sajnos az SSU változatok még nincsenek a tesztben de az biztos hogy a rövid nyákosnál jobb eredmények fognak születni.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz SirAlo #42653 üzenetére
Azért is linkeltem azt a tesztet mert nem egy kártya van ugyan úgy tesztelve. Egyértelmű hogy nem csak ezen múlik, venti, hőcsőméret, bordaméret, .....
De annyiban kötném az ebet a karóhoz hogy ha az SSU változat lenne a tesztben bizony odaverne .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest