Hirdetés
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz meinkampf #56587 üzenetére
Nehéz lesz olyan tvt találni amiben minden szimpi
Az összefoglalód jó lett
Android sztem nem rossz,föleg ahogy ezt elöadjàk,a sok app azért elöny.
Ha nekem kéne vàlasztani az iràsid alapjàn akkor a Pana lenne vagy az U7QF,igaz ott nekem se jön be annyira az op.rendszer.
Philipset direkt nem irtam,abbol van/volt nàlam vagy tíz az elmult 2 évben.
Sajàt op.rendszeres VA Philips 58PUS7805.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz meinkampf #56572 üzenetére
A 3 tv a SamuTU8502-PhilipsPUS8505-PanaHX830 kb egy szintet képvisel.
A Samuknak magas szokott lenni a kontrasztjuk,ettöl alapabb model is 5000 felett van,viszont a fénnyeségben sztem alatta van a màsik 2-nek.
A Panàk-nak a legjobb a képe illetve a felskàlàzàsa,illetve a gyàri képmódja,itt a fórum alapjàn amit leszürtem.A Philips se panaszkodthat,a dedikàlt P5 Engine jól dolgozik,ezt meg én làtom itthon.Persze az sd adàsokkal egyikse fog csodàt tenni,de 720p-töl fölfele màr nagyon jó,akàr nagy méretben is,65-75col.
Nem rossz ott a Pana edge megoldàsa se egy nagyon vékony tvt kapsz igy,nekem az is szempont,a Samu is edge keskeny kàvàval,a direct ledes Philips elég konzervativ megjelenést kapott a maga széles keretével.A Philipsnél az idei modelek lesznek màr a Samuhoz hasonlóan vékony kàvàsok.
Szóval nem 1szerü a vàlasztàs
Még 4.-nek oda raknàm a VA direct ledes Hisense A7500f modelét is hasonló speckókkal [link][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Kiskutya
veterán
válasz meinkampf #56572 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni. Amúgy rendeld meg amelyik szimpatikus 14 napom belül visszaküldheted ha nem tetszik. Nem érdemes várni mert csak rosszabb lesz minél jobban belemerülsz a válogatásba. Ahogy írtad mindenki úgy is mást ajánl. Egyébként tökéletes tv nincs.
hmm...
-
rainman72
Topikgazda
válasz meinkampf #56534 üzenetére
A VA àtlagos kontrasztja 4-5000:1
A qledek tudnak 5000 felettit.
Ebben az àrsàvban kb ugyanazt a képet kapod.
Elvileg a Panàk a legjobbak a képminöségben 200e körül.
Én személy szerint Philipseket hasznàlok.
Azok is jó tvk tudom ajànlani öket,plus az ambilight sokat dob az élményhez.
Neked az 58PUS8505 ajànlott VA panel. [link][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz meinkampf #56530 üzenetére
+1 a lenti Pana-ra, de ha nem idegenkedsz az Androidtól, akkor kb. ugyanennyiért ránézhetnél az alábbiakra is:
Philips 58PUS8505/12: VA panel, Ambilight, stb.
TCL 55C815: QLED panel, Onkyo hangrendszer, stb."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rainman72
Topikgazda
válasz meinkampf #56530 üzenetére
Nem vertek azzal át csak utána kellett volna egy nagyon picit olvasni,minden fórumon leírják,hogy az IPS panel feketéje sötétben nem más mint szürke.
" 2021-ben elvárom egy tv-től, hogy laggolás és fagyás mentesen fusson a rá tervezett OS."
Elvárásaid lehetnek de azt a tv gyártó felé is jelezd.
Minden márkánál vannak gondok!Mindegyiknél más!
Tehát akkor egy jó VA paneles tv kéne neked jó OS-el jó feketével!Egy oled lenne az ideális és akkor nem annyira lennének kifogások,habár sokan ott is találnak illetve ott is vannak gondok lásd oled topik.
200e még nem az a kategória amiért csúcs LCD tvt kapsz!
De ez a Panasonic elég sokat nyújt képileg az áráért! [link] [link]
A kettő között a talpban meg talán a színben van eltérés. [link]
Test [link] illetve előd model [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest