-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
ricsip #78799 üzenetére
ez csak Samsung meghajtókat olvas vagy mást is lehet vele tesztelni?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz
headhunter #63357 üzenetére
köszönöm, de bolti, számlás beszerzés lesz
Intel 660 megfelelő lehet?[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
nem bánom ha 50-be belefér
m.2 sataval jobban vagy rosszabbul járnék mint m.2 nvme?[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
M.2 2280 x4 NVMe foglalattal rendelkező notebookba kérnék ajánlást 1TB SSD-re
heti ~80 óra üzem, sebesség nem különösebben prioritás, megbízhatóság viszont igenMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz
worxland #41860 üzenetére
don't fos
Már visszajöttem vidékről a 21. századba, pontosabban Debrecenbe
Az abaúji térségben sok helyen még mobilhálózat sincs, nem hogy mobilnetMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz
bkiky01 #41858 üzenetére
nem mondod
Azonban jobb lenne, ha mobil nézetben is látszana legalább egy rámutató link, ha van 1. hsz
Hegyek közt vagyok, így is 5 perc, mire bejön egy oldal.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz
Emperor_ #41856 üzenetére
mobil nézetben nincs összefoglaló
(mondjuk ezt javíthatnák az üzemeltetők)
de köszi,átnézemMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
20e Ft alatt/körül melyik 120 - 128 modell ajánlott mostanság?
OS + office programok
átlagos írás/olvasásom 5TB / év
3 év gari minimumvan jelenleg egy V300 (a régi, a jó), egy Fury, egy Samu 850, eddig egyikkel sem volt gondom, de most más modellszámokkal vannak piacon, így gondolkodóba estem
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
köszi
miért van az alsó rögzítésnek jelentősége?mindenképpen csavarosat veszek, nem bepattintósat, de amit néztem azon csak oldalt lehet csavarozni, alul nem
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
ezek az 1200 Ft-os ebayes ssd/hdd caddy-k mennyire megbízhatóak és méretpontosak?
vagy van esetleg valami itthon kapható ajánlott típus?
HDD-t átdobnám a író helyére
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Az a baj, hogy senkit nem fog érdekelni, hogy milyen weboldal fotózgattál 4-5 évvel ezelőtt.
Magyarországon annyi a garancia, amennyit a forgalmazó ad/feltüntet a számlán vagy amennyi a garancialevélen szerepel. Minden egyéb esetben a kötelező jótállás ideje egy év, a fogyasztói szerződés alapján járó szavatossági idő két év.
Mivel a nagyker gariztatja (ha csak nem küldöd közvetlenül ki külföldre), ha ők 3 évet kaptak, akkor 3 év után el fognak hajtani mint a szél.Szóval meg kell kérdezni melyik nagykertől szerzik be és megkeresni őket, hogy ők hány év garanciát adnak rá, az a mérvadó.
Itt van pl. a Ramiris mint nagyker, náluk világosan látszik, hogy 3 évet adnak az SP920-ra: [link]
tehát ha tőlük származik, ők 3 év után nem foglalkoznak a dologgal.
De itt van a CHS, ahol mindkettő 5 évvel van ( 1 év (kötelező) + 4 év (gyártói garancia): [link] és [link][ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Külföldön lehet, hogy megadják, de az itteni forgalmazó szerintem nem vállalja.
Én kérdeztem helyi boltban, rendes forgalmazótól hozzák, mégis csak 3 évet kapnak rá ők is.
Adata.com-on 5 év szerepel, de az nem jelenti, hogy itthon is érvényes, importőrtől függ.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Felhívtam a boltot, ahonnan szoktam vásárolni és azt mondták, hogy ők általánosságban szeretik az Adata márkát ajánlani, de Adata SSD-t csak külön kérésre hoznak, mert az elmúlt 1-2 évben sok hibás volt belőle.
Hmm
Szerintem veszek egy Fury-t és készMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Olvasgattam,nézegettem méréseket, de esküszöm tanácstalanabb vagyok mint mikor megnyitottam a topikot
1. max. 20k
2. 120-128 GB
3-4. Fujitsu S751 laptop (Intel i5-2520M, Intel® HM65 Express chipset, 4GB, SATA-3)
5. 3 év
6. munka, Win + Linux dual. Várható írás 8-10 TB/év. Egyedüli drive lesz a gépben, megbízhatóság fontosAz alábbiak közül melyik a legmegbízhatóbb, de azért korrekt sebességű?
Kingston Fury
Adata 920 (csak 3 év garisat találtam elérhetőt)
Adata SX930
Sandisk X300
Sandisk X110
Sandisk Ultra II[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
szerintem a 94 tera lesz a valós (120asra), először mindenhol az szerepelt, aztán rakták ki a leírást az új metódus szerint
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz
overland #14117 üzenetére
kb 5-10%-al csökken az akkuidő, nem számottevő. ha visszább veszed a fényerőt 10%-al, kb ugyanott vagy
-
Zola007
veterán
válasz
LowNo1sE #14068 üzenetére
tesztelték több helyen is, nincs különbség sata kábelek között sebességben
-
Zola007
veterán
válasz
Johnny Cage #14032 üzenetére
igen
MÁS: megnéztem a laptopon is és én nem tudom mit csinálok, de ezen is napi 15 giga (jó, mondjuk ma csak 13,7, de még nincs vége
) az írás.
Ezen be van kapcsolja a lapozófájl, de csak 1 gigás 4 giga ram társaságában és tegnap este 17:39 az utolsó módosítás ideje, gondolom azóta nem is nyúlt hozzá a rendszer.
Biztos nem azért mert ennyit neteztem össze, logolva van és ma 2040mb az össz internetes forgalom, a héten pedig 17,2 giga.
mindegy, remélem bírni fogja a V300, ez még így is csak évi 5-6 terabájt a rendszermeghajtón[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz
Johnny Cage #14030 üzenetére
én is ilyen fémet akartam venni, úgy ajánlották jószándékkal, mert a másik sokszor nem méretpontos és sorjás
szerintem megéri a difit, egyszer kell csak megvenniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz
Johnny Cage #14026 üzenetére
Én egy ilyet vettem:
Scythe Bay Rafter 2,5 rev. B
Egy ezres volt, de jó kidolgozású (műanyag)[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
SSDready-n kívül van más ami állandóan mér a háttérben?
esetleg ebből tud valaki linkelni kicsit okosabb verziót?
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
egyre jobban tetszik, ahogyan letisztul és beérik ez az ssd piac.
lassan már tényleg csak azt kell eldönteni, hogy 1, mekkora és 2, consumer/üzleti célra legyen és azon belül szinte bármelyik megvehető a nagyobb márkákbólMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz
Stirlitz #13984 üzenetére
az én gépembe már megvettem a 120-as V300-at
, remélem hogy jó lesz mert elhozni is alig volt időm, beüzemelés szerintem hétvégére marad.
Nemrég csöppentem az SSD világba, régóta érik már a dolog, de csak most szántam rá magam, mert nem rég szorítottam időt rendberakni mindennek a biztonsági mentését és rendszerezni is a dolgokat.
Ennek kapcsán gondolkodtam hogy tesómét is megturbósítom még egy kicsit, mert egyébként költeni nem akarunk rá, nem érdemes fejlesztgetni egy 2005-s konfigot (amd 3200+, 2gb, 640gb, gf6600gt)
Nem néztem online filmet, néhány youtube video lement ugyan, de kb 10db 4-5 perces videoklipről lehet szó, ez max 500 mega még 720pben is
Sentinellel és SSDready szoftverrel követtem a C:-t, mindkettő ilyen 15giga körüli írást észlelt, bár volt köztük vagy 2 giga difi
A múltkor rákérdeztem itt, hogy szükséges-e mókolni a Temp-el vagy a lapozófájllal és azt írták, hogy felesleges. Ettől függetlenül szerintem a Tempet érdemes lehet megcsinálni, mert azt nem használja olyan gyakran, de nagyobb fájlokat is bepakolhat
(#13986) Bodor : az ingyenes SSDready nem tudja, de majd rakok fel valami monitorozó szoftvert, amit ráállítok a temp mappára és a lapozófájl által foglalt területre hogy mégis az össz írás hanyad részét emésztik fel.
Fájlszinten monitorozó szoftverre lenne esetleg javaslatod? process monitort és hdd led-et próbáltam, az első kifagyott miután megevett 2,7giga memóriát, az utóbbi nem tud ilyet[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz
zeusz55 #13975 üzenetére
lapozófájl másik vinyón, hibernálás kikapcsolva
tesóm régi gépe, XP-vel, csak gondoltam mielőtt adok neki egy lökést egy 60-as ssd-vel megnézem az mennyit írogat
nem kizárt hogy én netezek meg szerkesztgetek többet, bár nem hinném hogy olyan sokat foglalna az az 1-2 ezer weblap amit megnéztemMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz
zeusz55 #13956 üzenetére
ebben nem lennék biztos
én most rakok majd be egy 120-as ssd-t.
előtte monitoroztam pár napig hogy mennyi írás keletkezik a rendszermeghajtón és napi 15 giga írás volt csak az hogy ment a rendszer, tűzfal, vírusírtó, sentinel és mellette neteztem + officeMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
apropó, valami jó minőségű beépítőkeretet tudnál ajánlani, amire felrakható az ODD előlapja?
(hp probookrol lenne szó)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
szerintem attól hogy egy magyar oldal annak nevezi még nem lesz a KC300 üzleti kategóriás
a Kingston viszont a teljes V szériát annak tituláljaMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz
stojesz #13881 üzenetére
sokat fog gyorsulni, nekem MSI Wind 10" is van, anno olvasgattam az SSD-s tapasztalatokat és sokat jelent.
120 gigások közül vedd a legolcsóbbat,Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
tud valaki mondani olyan szoftvert, amivel hdd-n lehet mérni, hogy mennyi írás történt egy mappában?
sajna sentinel nekem azon a Seagate driveon tudja mérni az írt mennyiséget, de gondolkodom ssd-re cserélésén, csak előtt mérném vagy 1 hónapig hogy mi az átlagos írt adat, mert elég sok (80-100) programot használok azon a gépen.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
mennyivel vagy miben jobb egyébként?
nem sokszor merül fel a fórumban a KC-sMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
1: nem volt még sata3-as lapom és eszközöm sem, SSD meg végképp nem, így ezt a választ köszönöm
2. ha találnám, nem kérdezném.próbáltam keresni, de csak annyira jutottam hogy Mobile Intel HM57 Chipset és a fórumban pedig egyetlen esetben van ilyen chipsetes laptopról szó, utána sem írt a kolléga visszajelzést.
a laptop nincs nálam, pontosabbat nem tudok róla, ellenben meg kellene vennem a héten drive-otMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
MSI FM2-A75MA-E35 lapnál kell valamire ügyelni, ha SSD-t választok hozzá?
Illetve HP Probook 4720s-ben nem tudom hogy milyen a sata2 vezérlő
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
ja, tényleg. bár Laraxiornak gondolám már a v300 is kevés pedig még be se lakta
egyszer kipróbálom már én is valahol ezt a battlefield dolgot, mert mindenki meg van érte őrülve. Kíváncsi vagyok, hogy milyen szerződései lehetnek a fejlesztőknek a hardvercégekkel, mert pár millió dollárnyi procit, alaplapot, ramot és vga-t eladtak már az éven csak emiatt az egy játék miatt. Lassan kezdem azt gondolni, hogy a BF meg a Crysis, stb tartja életben a piacot, lassan itt a skynet kora, amikor a BF5 átveszi a föld irányítását
-
Zola007
veterán
válasz
Laraxior #13707 üzenetére
Tényleg csak kíváncsiság, de minek neked egy gépben 2 ssd?
-
Zola007
veterán
Akkor szerintem tényleg V300 lesz.
Én sem találtam a Kingston lapján, ezért kérdeztem. A fórumban és magyar/külföldi webshopokban is azonban gyakran feltűnik.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Szia
Köszi a választ
1. mlc-t szeretnék
2, számít az ár és ha átlagjúzernak jó a legolcsóbb is akkor nem dobálom ki a pénzt feleslegesen
3, office, net, zenehallgatás, filmnézés, full átlagos dolgok.
Adattárolásra, letöltésre, kitömörítésre egy 2 terrás wd greent használok 3 egyforma partícióval.
4,- re van valakinek ötlete?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Sziasztok!
Korábban is érdeklődtem már itt, illetve böngésztem a fórumot és desztillálódott ugyan pár infó, de azért rákérdeznék a biztonság kedvéért.A 3 (-4?) kiszemeltem:
Kingston V300: 120 Gb SVP300S37A 22 e körül 3 év gari
itt találtam P-nélkül SV300S37A is
Samsung EVO Basic: 120 Gb MZ-7TE120BW 24 e körül 3 év gari
Samsung PRO: 128 Gb MZ-7PD128BW 32 e körül 3 év gariaz alábbiakra kérnék Igen / Nem megállapítást:
1, a V300 és a PRO mindkettő MLC, az EVO pedig TLC
2, mindközül a PRO lenne a legjobb
3, munkára (semmi játék) sebességben mindegy?
4, V300-nál az SV300S37A és az SVP300S37A között van-e valami különbség?
5, winchestereim sentinel életkora alapján körülbelül évi 2500 munkaórát, tehát durván napi 8 munkaórát megy a gép. ilyen tök átlagos futás mellett kell-e valamire még figyelnem vagy vehetem a legolcsóbbat?
6, most körülbelül 70 giga a Win7 rendszerpartícióm, 2,5 éve volt telepítve. Elég lesz-e nekem egy 120-as vagy nézzek inkább 240 gigásat?köszöntem!
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz
stickermajom #13191 üzenetére
(#13191) stickermajom:
(#13193) Qru
köszi mindkettőtöknek, még nem aktuális, szerintem 1-2 hónapon belül. ha beér 30 alá a 840 pro akkor az lesz, ha nem akkor V300írtáta a kolléga is a cache/temp problémát win8-nál, illetve olvastam a win ssd-re telepítős cikket, nekem abból is az jött le, hogy egyelőre érdemesebb ssd-re win7-et rakni.
ez így helytálló? (kevés infóm van egyelőre mind ssd, mind win8 témában)[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Megbízhatóságon kívül más nem igazán érdekel, ennek tükrében akkor végül melyik lenne nekem jobb vétel?
Kingston 120GB SVP300S37A/120G V300 SATA 3 2.5" SSDNow -> 23.900
Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120BW -> 24.900
köszi!Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz
stickermajom #13161 üzenetére
A 840 Evo is MLC?
-
Zola007
veterán
válasz
zsolabacsi #13159 üzenetére
Köszönöm, meggondolom a dolgot.
A V300-at is dícsérték, az Evo-hoz képest hogy áll a dolog?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz
zsolabacsi #13142 üzenetére
köszi, akkor inkább veszek egy 120 körülit.
Valószínűleg Debrecenben Ed.g.talnal venném, ezek közül melyik a legajánlottabb jelenleg?Kingston 120GB SVP300S37A/120G V300 SATA 3 2.5" SSDNow -> 23.900
Samsung Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TD120BW -> 23.700
Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120BW -> 24.900
Samsung EVO DESKTOP KIT SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120KW -> 31.900
Samsung PRO Basic SSD 128GB SATA3 MZ-7PD128BW -> 32.900Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Üdv
keresgettem a témában, de nem sikerült egyértelmű választ találnom, hogy RAID 1-ben van-e értelme SSD-t használni?
milyen meghibásodási rátával rendelkeznek a mai modernebb meghajtók??
Asztali gépbe lenne, persze adatot nem ezen tárolnék, de állandóan kell a gép munka és egyetem miatt.
Illetve egész emészthető árfekvésbe értek, gondoltam rá hogy a rendszernek 2 x 64-et talán megérné tükrözni?
egyelőre inkább erre költenék mint vga-raMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háború Izraelben
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- NVME/SATA SSD külső ház + 256GB - ORICO M.2 NVMe Cloner Dual Külső SSD dokkoló és klónozó állomás
- Hibátlan - TOSHIBA 3TB PC P300 HDWD130 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDD merevlemez
- BONTATLAN! WD Western Digital Blue SN580 1TB M.2 PCI-e Gen4 SSD!
- Újszerű - WESTERN DIGITAL 1TB WD10EZEX 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDD merevlemez
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest