- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTDoG
tag
válasz ViZion #105890 üzenetére
Mit jelent az, hogy "hazatelefonál kínába" ? Illetve ezt mivel tudod ellenőrizni, csapot elzárni?
Ha visszaolvasgatsz, a Cudy-t többen is ajánlották, köztük én is egy viszonylag sok terméket érintő otthoni amatőr tesztem után, ahol leginkább csak azt néztem, hogy melyik router biztosítja a legerősebb jelet.
A WR3000S végűt érdemesebb megvenni, annak picivel erősebb a jele.
Nekem az M3000 AX3000 modell vállt be. -
HoTDoG
tag
válasz HoTDoG #105690 üzenetére
Egy időre végére értem a tesztelésnek. Tapasztalataim összefoglalása alább.
Alap felállás:
- Voda L 500Mbps net
- A kritikus helyiséget - ahova gyorsabb és stabilabb netet szerettem volna eljuttatni - egy vasbeton fal és legalább egy vastag tégla választ el a routertől. Kábelezés nem volt opció.Tesztelt eszközök és a letöltési sebességek. A sebesség méréseket a Speedtest alkalmazással végeztem. A jelerősséget a Netspot alkalmazással monitoroztam.
- Asus AX4200: 90-120Mbps
- Asus XP4 páros szett, powerline backhaul: 390-410Mbps. Meggyőző volt, de amikor ugyanazon elektromos körre rákerült egy elektromos eszköz, a felére esett. Az áráért nekem ez instabil volt.
- Asus AX59U: 80-100Mbps (ennek a tesztelése mondjuk nem volt logikus, mert hardveresen az AX4200, csak külső antenna nélkü)
- Asus BE58U: 90-150Mbps - tesztek alapján picivel erősebbnek tűnt a jel, mint az AX4200. Céges laptopon a Cisco Anyconnect-et folyamatosan eldobta. Wifi 7 és MLO ki volt kapcsolva, kvázi Wifi 6 routerként üzemelt. A többi beállítása ugyanaz volt, mint az AX4200 vagy 59U, de 5G-n nem volt stabil az Anyconnect kliens.
- Asus BE58U és Asus Zenwifi XD4 Plus, wifi backhaul: 90-130Mbps körül, magas jitter-rel. A párosítás csak kábelen keresztül működött. Árához képest nem hozott előre lépést.- Cudy WR3000S: 300-350Mbps. A jelerősség jobb volt, mint az Asus BE58U esetében.
- Cudy M3000 (fehér): 400-450-500Mbps. A legnagyobb meglepetés. Hardveresen ugyanaz, mint a WR3000S, csak 4 külső antenna helyett ebben 5 belső van. A jelerőssége is icipicivel magasabb volt a WR3000S-től.
- Cudy WR3000S és Cudy M3000, wifi backhaul: 350-450Mbps. Sokkal erősebb és gyorsabb, mint az Asus fentebbi párosítása, és a jitter egyáltalán nem nőtt meg. Nagyon stabilnak tűnt. A párosítás működött vezeték nélkül is, úgy, hogy az eszközt elválasztotta a két falazat is. Pár másodpercig tartott az egész.
A Cudy mobilalkalmazása nekem sokkal gyorsabbnak, dinamikusabbnak tűnik, akárcsak a webes felülete. Accountot csak akkor kell regisztrálni, ha távolról is hozzá akarunk férni.
Engem meggyőzött a Cudy, főleg, hogy fele annyiba kerül, mint egy kevesebb jelerősséget és sebességet felmutató Asus. Még pár napig használom és meglátom, hogy kell-e mindkettő, vagy elég lesz csak az egyik.
[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
válasz fecus #105700 üzenetére
Kipróbálni beruházás nélkül is ki lehet, 14 napig, online rendelve.
Biztosat nem lehet mondani, lásd az én kálváriám. Eddig a legolcsóbb és legbutább eszközzel értem el a legjobb sebességet a problémás helyiségben.Nekem az Asus XP4-el 390-410Mbit körüli letöltést sikerült produkálnom, powerline backhaul-al, ugyanazon a kismegszakítón, Voda L 500-as nettel.
-
HoTDoG
tag
válasz kpityu2 #105697 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni, így már lehet nem futnék neki további eszközöket kipróbálni.
Mindenesetre érdekes, hogy az összes eszköz közül magasan a Cudy WR3000S produkálta a legerősebb jelet és letöltési sebességet.
Korábban írta valaki, hogy van lehetőség openwrt-vel tovább növelni a hatótávot. Erről tudtok linkelni valamit? Keresgettem, de nem találtam eddig. -
HoTDoG
tag
válasz memorix #105693 üzenetére
Korábban már írtam, hogy vasbeton oszlop plusz tégla fal is van közte. Gondolom ez a gond. A routerek közelében mind tudta az 500 Mbit-et, vagyis a jelenlegi bejövő Voda L netet, így gondolom nem a kábel a ludas ami a modemet összeköti a routerrel. A dolgozószoba adottságai ilyenek, ehhez próbálom a legjobbat (legerősebbet) megtalálni. Kábelezés majd talán következő esztétikai felújításnál lehet opció, ha egyáltalán.
De most már azon is gondolkoztam, hogy egy tri-band páros mesh eszközt berakok, pl ezt.
Vagy ezzel max csak a tesztelt eszközök számát növelném?[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
válasz HoTDoG #105440 üzenetére
Némi frissítés, talán másnak is érdekes lehet a tapasztalatom.
Az eddig tesztelt termékek:
- Asus AX4200: 90-120Mbps
- Asus XP4 páros szett, powerline backhaul-ként összekötve, a node a szobában: 390-410Mbps
- Asus AX59U: 80-100Mbps (ennek a tesztelése mondjuk nem volt logikus, mert hardveresen az AX4200, csak külső antenna nélkü)
- Asus BE58U: 90-150Mbps - az Iponnál amúgy is jó árban van, plusz linkeltek itt a fórumon 10%-os kuponkódot. Így ugyanannyi, mint az AX4200. Nekem tesztek alapján picivel erősebbnek tűnt a jel, mint az AX4200
o Asus Zenwifi XD4 Plus: próbaltam mesh-be kötni a BE58U-val, de sehogy sem sikerült felismernie. Próbáltam resetet, mindent. Papíron visszafelé kompatibilies a BE eszköz bármilyen AIMesh képes eszközzel. A valóságban nekem ezt nem sikerült abszolválni.Itt jegyezném meg, hogy többen az Asus magyar ügyfélszolgálatát szokták kiemelni, mint Asus melletti érv. Ehhez annyit tennék hozzá - többszöri tapasztalat alapján - hogy ha bármilyen kérdésre valaki 5 percet eltölt a google-el, okosabb lesz, mint az Asus ügyfélszolgálat. Semmiben nem tudtak eddig releváns segítséget, támpontot, információt adni. Így az egyetlen lehetőséget javasolták, vigyem vissza.
- Cudy WR3000S: 300-350Mbps - Látványosan erősebb a jele, mint bármelyik fentebbi modellnek, ezt Netspot alkalmazással is monitoroztam. Korábban más is linkelte már, az S végű elvileg nagyobb hatótávval rendelkezik. Érdekes módon, olcsóbb, mint a sima 3000.
Nekem szimpibb a mobilalkalmazása is, mint az Asus-nak. Dinamikusabb, átláthatóbb, egyszerűbb. A kínai vonal felvet(het) kérdéseket, de erre majd talán 10 év múlva kapunk választ, hogy volt-e alapja. Mindenesetre meglepő, hogy egy 25 ezres termék, wifi jelerősségben lepipálja az 50-65 ezres modelleket.
Illetve ami szimpatikus a Cudy-nál, hogy a termékspecifikációi az oldalukon sokkal részletesebb (és pontosabb), mint az Asus-nál. Pl a feltüntetett antenna erősség értékek. Asus-nál ilyesmi nincs feltüntetve és sokszor nincs szinkronban a magyar oldalon lévő speci, az amcsi oldaléval.[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
válasz Alex91 #105654 üzenetére
+1
Pár hete teszteltem az Asus XP4 -et. Ugyanazon a kismegszakító körön tudott hozni csak powerline backhaul összekötéssel az 500Mbps netből 400-410Mbps körül.
Ezzel megúszod, hogy adaptereket kelljen pluszban venni, ami szintén nem pár ezer Ft.Érdemes megnézni milyen powerline szabványt használnak, akkor is ha az adapter felé mozdulsz. Az Asus XP4 a Homeplug AV2-t.
Ettől fejlettebb a g.hn szabvány. Elvileg ez már kiszűri az interferenciát, szóval stabilabb, erősebb jelet produkál. A TP-Link Deco PX50 ezzel van szerelve, de majdnem 2x annyiba kerül.
[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
válasz Celithrandi #105478 üzenetére
"Amíg van tplink addig minek asust venni."
Ez igen, ezek aztán érvek. Amíg van BMW, minek a Mercedes. Esetleg amíg van Xbox, minek a PS.
Én tök új vagyok ebben a témában, tehát nekem aztán mindegy melyik márka, egyelőre csak tesztelgetem a routereket. De sokadik nekifutásra sem látom a miérteket a kommentjeidből. -
HoTDoG
tag
válasz BB9000 #105469 üzenetére
Ilyesmit én is találtam magyar oldalakon, amiknek az elméleti sebessége 100 Mbps, de ezzel nem lennék előrébb. Az Asus MA-25 adapter vagy egy ScreenBeam érdekesebb lenne.
-
HoTDoG
tag
-
HoTDoG
tag
válasz HoTDoG #105394 üzenetére
Némi státusz update a kálváriámról.
Az alap helyzet, hogy a modemet és a fő router-t csak egy megadott pontban tudom elhelyezni a bejövő koax miatt, a nappaliban. A kritikus szobát egy vasbeton és egy vastag tégla választja el (korábban ezt helytelenül csak téglának írtam). Voda 500-as net.
Az érintett szobában a letöltési sebességek, 5G-n:- Asus AX4200: 90-120Mbps
- Asus XP4 páros szett, powerline backhaul-ként összekötve, a node a szobában: 390-410Mbps
- Asus AX59U: 80-100MbpsA falon kívüli vezetékezést nulladik pontban elvetettem esztétikai okok miatt.
Meglévő kábelcsatornában utp kábel áthúzása elméletileg lehetséges, de látható helyeken kellene tapéta alól, illetve friss festés alól kiszedni a szerelődobozokat, így egyelőre ezt napolnám, de 1-2 éven belül minimális esztétikai felújításnál sort kerítenék rá. Bár itt még kérdéses lesz, hogy elfér-e majd a vastagabb kábel a meglébő telefonkábel helyett / mellett.
Meglévő koax kábel-t kihasználni, mint backhaul, a Moca szabvány segítségével: Magyarországon (de talán EU-ban sem) nem kaphatók az Asus ezt támogató eszközei, és más márkának sem találtam. Külföldről berendelni pedig lutri. Így ez felejtős.
Wifi backhaul nem lehetséges, a kettő hely közé nem tudok elhelyezni másik eszközt. Azzal pedig, hogy beteszem a node-ot ugyanoda, sokkal előrébb nem lennék.
A powerline backhaul egész jól működik (Asus XP4, Homeplug AV2 szabvánnyal), lásd fenti értékek. Igaz szerencsém, hogy egy kismegszakítón van a két helyiség és viszonylag új vezetékek ('2000). Másik körön, másik helyiségben már csak 140-150 Mbit-et mértem. Ami viszont jobban aggasztott, hogy ugyanazon a körön ha rákerült egy adapterrel csatlakoztatott elektromos kis eszköz a hálózatra (pl sóterápiás készülék), akkor a 390-410-es sebesség leesett 200-ra. Amint kihúztam az eszközt, visszaállt. Teszteltem hajszárítóval is, de az nem okozott változást a teljesítményben. Szóval nem beton stabil, de eddig ezzel sikerült a legjobb értéket elérnem.
A Deco PX50-et ami G.hn szabvánnyal rendelkezik végül nem próbáltam meg, mert 110-120k körül van egy páros szett, azt már sokallnám csak azért, hogy talán picivel jobb legyen a teljesítmény.Ha esetleg valakinek van még tippje, örömmel fogadom
-
HoTDoG
tag
válasz HoTDoG #105393 üzenetére
Némi helyesbítés. Egy körön vannak. Úgy néz ki egy ideje stabilan hozza a 395-410 Mbit-et powerline-on keresztül.
Egy dolognak nem néztem utána.
Az Asus XP4 a HomePlug AV2.0 szabványt használja, ettől fejlettebb a Tp-Link Deco PX50-ben használt G.hn powerline szabvány.[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
válasz HoTDoG #105342 üzenetére
Egyelőre a 2.1-es ponttal indultam el, vagyis egy pár Asus XP4 Hyrdid szettel.
A korábbi Asus AX4200-al 5G-n, 80-130 Mbit letöltési sebességet értem el a kérdéses szobában.
Jelenleg a szobában az egyik XP4-et node-ként elhelyezve, powerline backhaul -t beállítva elsődlegesnek, Uplink type: powerline -t mutat, kb 230-260Mbit körüli letöltést érek el.
A lakásban 3 fázis van és a két szoba nem egy kismegszakító körön van.
Szemmel látható javulás, de messze van az etherner backhaul-tól, amivel 450-500 Mbit -nek kellene mennie. -
HoTDoG
tag
válasz Hoffer #105343 üzenetére
Egyelőre nem találtam itthon. Kipróbálásképpen berendelni pedig elég drága, mert külföldre nem fog élni a 14 nap elállás joga.
Az Asus ügyfélszolgálatát felhívtam, de ők kb ennyira kompetensek: "hát, nem látok ilyet a webshopban, szóval szerintem nincs. De amúgy a Wifi mesh is nagyon stabil." -
HoTDoG
tag
válasz HoTDoG #105337 üzenetére
A többieket is kérdezném, hogy mit gondoltok erről a felállásról?
Az alig több, mint egy hete vásárolt AX4200 nem képes az egyik helyiségben hozni az elvárt szintet. Wifi mesh az elrendezés miatt nem kivitelezhető, ugyanúgy leárnyékolna néhány vastagabb fal.
3 opció maradt.1. Meglévő telefonkábel helyére ethernet kábelt behúzni. Ezt még jobban körül kéne járnom, egyáltalán megvalósítható-e. Elméletben igen, de ha több, mint 2 kanyart kell megugrani áthúzásnál, akkor elvileg elakad a dolog. Emellett a szerelődobozokat ki kellene szedni a viszonylag friss festés alól. Szóval egyelőre hagynám ezt az opciót.
2. Powerline. Ezen belül eddig három opciót találtam.
2.1 Meglévő AX4200 helyett két vagy három darabos XP4 szett.
2.2 AX4200 mellé egy powerline adapter (pl: TP-Link, Devolo, Strong powerline), majd a másik helyiségbe is egy wifi képes powerline adapter. Asus-nak nem találtam saját, mesh képes powerline adaptert, így nem lenne mesh képes másik márkával
2.3 AX4200 mellé egy powerline adapter (pl: TP-Link, Devolo, Strong powerline), majd a másik helyiségbe is egy powerline adapter, plusz egy aimesh képes asus router/node.3. MoCa. A koax kábel jelenleg kihasználatlan, tv előfizu nincs, csak a vodafone modembe megy be az egyik vége. De ki van építve az egész lakásban.
3.1 Meglévő AX4200 helyett két vagy három darabos XC5 szett.
3.1 AX4200 mellé egy ethernet over coax adapter, a másik végébe szintén egy ilyen adapter, plusz egy aimesh képes router/node.Ezek közül bármelyikkel lenne esélyem, hogy a viszonylag leárnyékolt szobában a jelenleg 80-120Mbit helyett 400Mbit feletti stabil értéket érjek el? Melyiket javasolnátok?
-
HoTDoG
tag
Hát, mert akkor a hozzáértők sem ragaszkodnának a vezetékes backbone rendszerhez, ha wifin keresztül nem lenne veszteség.
Lehet megint a szóhasználat zavar be. Érdemi növekedés nálam nem 30%, hanem több. Ennyit lehet elérne, ha egy wifi mesh-t tennék ki, de 80-90%-ot nehezen képzelem, akkor miért javasolnák a vezetékes mesh-t.
De igazad van, nem mértem még le. -
HoTDoG
tag
Ugyanilyen típusú Voda modem helyett tettem be AX4200-at. Ez a 20-30% jelerősség növekmény reális, legalábbis 5G esetén.
Kérdés, hogy ez megér-e 50k-t. Szerintem nem.Most átgondolom én is a vezetékes backbone mesh lehetőségét. Máskülönben érdemi javulást nem fogok elérni. Vagy ennek az árából 2db Cudy ax3000 vezeték nélküli mesh-ként, korábbi ajánlás alapján, de szerintem utóbbival a csak távolságot tudnám érdemben növelni, a sebességet nem.
[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
válasz memorix #105250 üzenetére
Van a közelben más Wifi, például szomszéd?
Kb 3-4 érzékelhető wifi jelet látni a szomszédságból, igen.Milyen falaid vannak? Milyen vastagok? Van bennük vas beton? Mit takar az az üvegkombó? (üvegtégla? Ólomüveg?)
Légvonalban kb 10 méterre van az érintett eszköz a routertől. Ha légvonalban egy egyenes vonalat kellene húzni a kettő közé, akkor kicsit bonyolódik a rétegek száma, mert vasbeton oszlop, és több réteg tégla fal is húzódik, kb 3.
Az üveg csak szimpla, egy rétegű üveg. De ha az üveg elé viszem a laptopot, ott tud mérni kb 330Mbit-et. A mellette egy fallal beljebb - ha egyenes légvonalat veszünk figyelembe, akkor már csak 120-200 MBit körül. -
HoTDoG
tag
válasz memorix #105101 üzenetére
Ma beüzemeltem az AX4200 -t.
A teszt alapján két falon át az illető 500Mbit-et mért, 5G-n.
Nálam 500Mbit-es Voda net. Ha a router mellé állok, ennyit hoz is.
Viszont másfél falon át (az egyik fa, üveg kombó) épp 120Mbit-et mértem.
A jelerősség 2/3 a wifi ikonon, macbookon. Az iPhone 13 pro inkább a 2,4G-s hálózatra csatlakozik, annyira gyengének érzi a jelet.
De mintha a 2,4G-s jel is gyengébb lenne, mint a Voda modem.Én rontok el valamit? Ez így majdnem 50k Huf-ért nem nevezhető előre lépésnek.
-
HoTDoG
tag
válasz memorix #105094 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek! Okosabb lettem
A TUF AX4200 és a TP Archer AX73 közül az Asus jobban teljesít tesztek alapján, illetve korszerűbb is. Kettő közül az Asus tűnik jobb választásnak.
#105097Noxy
Köszi! Ez az emulátor jópofa .Az Asus és a Cudy között van 20-25e Ft-os különbség. Az igényeimet szerintem mindkettő tökéletesen lefedné. Valszeg az Asus erősebb jelet sugározna, de az én felhasználásomban ebből valszeg nem sokat érzékelnék. Még egyet alszok rá, a héten már úgy sincs szállítás.
-
HoTDoG
tag
válasz memorix #105091 üzenetére
Lásd #105064
1) Milyen sebességű a bejövő interneted
jelenleg Voda Net L (500mbit), hozzá tartozó COMPAL CH7465VF tipusú EuroDOCSIS 3.0 modemmel, ami bridge-ként funkcionálna tovább
2) A legtávolabbi felhasználás milyen távolságra van és mennnyi fal van a router és a kliens között?
Légvonalban kb 8-10méter. Tégla falazat, beton tartóoszlopokkal. Max egy fal, valahol plusz üveg vagy fa elválasztó. Illetve egy eszköz esetében lesz 2db fal.
3) Van -e a router és Kliensek (eszközök) között vasbeton fal?
Tömör nincs, max tartó oszlop.
4) Milyen sebességet várnál el a kliens oldalon?
Olyat ami kényelmesen biztosítja a streaminget, videó konferenciát.
5) Tudsz kábelezni is a kliensek és a router között?
Nem, nem is szeretnék.#105081Tompika777
Jogos, de valahogy az Asus-szal szemben kicsit előítéletes vagyok. Jó termékeket gyárt, lásd laptopok, de tele vannak bloatware-ekkel, reklámmal, cicomázott kezelőfelülettel. De nem vagyok ellene, csak a TP-Link nem hozzáértőként megbízhatóbb márkának hangzik első blikkre router téren. -
HoTDoG
tag
válasz memorix #105067 üzenetére
Köszi, nagyon hasznos. Akkor még nincs itt az ideje felülni erre a technológia vonatra.
Wifi 6 modellekből melyiket javasolnátok? Először a TP-Link modelleket néztem, de a feláras és havidíjas szolgáltatások modell nem túl szimpatikus.
A Cudy WR3000-ről is nagyon jó vélemények vannak és most Asus árban van, 22 körül.
Indokolt-e feljebb is nézelődnöm az AX50, AX73 környékén? -
HoTDoG
tag
Sziasztok,
■ Milyen környezetben? : földszinti lakás, kerttel, kb 200nm. A modem a lakás közepén. Főleg tégla, némi betonszerkezet. Egy, legfeljebb két fal a modem és a legtávolabbi pontok között.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6)szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? : egy tv, 2-3 laptop, 2 telefon, okosóra, robotporszívó, néhány okos kütyü (termosztát, dugalj, relé). Ebből egy laptop és 2 teló, okosóra ami Wifi 6E-t ismer.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?: jelenleg Voda Net L (500mbit), hozzá tartozó COMPAL CH7465VF tipusú EuroDOCSIS 3.0 modemmel, ami bridge-ként funkcionálna tovább
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!: 50k HUF, de ha indokolt rugalmas
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?: stabil, erős jelet biztosítson. Ha új kütyük kerülnek a rendszerbe, azokat is könnyen kezelje. Biztonság is fontos szempont.Első körben a WIFI 7-es TP-link Archer BE230-t néztem, de ez nem tudja a 6Ghz-t.
A Wifi 6E közül pedig TP-Link Archer AXE75-t látom az ajánlásban, de ott a Wifi7 miatt lesz kevésbé időtálló, feltételezem.
Őszintén szólva nem tudom melyikkel nyernék/veszítenék többet? Hogy lesz 6Ghz-em, de Wifi 7 nem, vagy fordítva?
A BE230 50k Huf körül van, nem tudom erre a felhasználási szintre és körülményekre indokolt-e egyáltalán ez, esetleg még drágább, komolyabb router, illetve annak mi lenne a hozzáadott értéke? Streaming, online konferencia amik jelenleg talán leginkább igénylik a sávszélt és a stabilitást, tehát szuper latency játék miatt nem indokolt.
Vagy elég lenne egy TP-link AX53? De ezzel nem lesz meg a 6E kihasználás.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Huawei P30 Pro 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone Xs 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 12S 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!