- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz HoTDoG #105891 üzenetére
Opnsense tűzfal és AdGuardHome van, folyamatosan cloud.tenda.com.cn-ot keresi, meg kínai NTP-ket... Másoknak is feltűnt, tűrtem eddig. Elvileg frissítést keresne (amit letiltottam a felületén), meg ahhoz is kell, hogy nem statikus public IP-vel is elérje az applikációja (ezt sem igénylem).
Eltéríteni az NTP kéréseket az opnsense tudja, de nem mindennél. AGH-n van beállítva a blokkolás és az átírás a keresett címekre. Onnan is gondolom, h nem csak NTP amit ő annak mutat, hogy van local NTP is és átírásokba EU, windows, HU NTP szervereket raktam be, de az nem jó neki, nem frissíti. Ha a pontos időt szeretné, azt elérné...A WR3000S brutál jónak tűnik, de openwrt oldalon nincs hozzá FW egyelőre. Mondjuk a proci ugyan az csak lesz hozzá. Nem akarom minden áron az FW-t cserélni, de ha ezt csinálja, akkor szétszedem
Van esetleg valakinek ilyen, egy PiHole, Blocky, vagy AGH és megnézni, h amúgy mit-merre küldözget?meander: igaz csak 4G mobilrouter, de nekem az antenna nagyon sokat segített. Eleve a routert nem rakod ki napra, esőbe, fagyba... Az antenna meg bírja. Arra fordítod, amerre jobb a jel. Anno voltak méréseim is, külső antenna vs. külső-belső vs belső. Csak külsőre van állítva. A fák falak árnyékolnak, ez igaz. De az a 10 cm-es omni antennát is árnyékolja... egy normálisabb kültéri antenna meg nagyobb és irányított...
Megvannak a képek:
belső antennakülső antenna a lakásban bent
külső antenna kint, nem is a végleges helyén:
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html