Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- XPEnology
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- Facebook és Messenger
- Windows 11
- ASUS RT-AC68U
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
SLYM
veterán
válasz Gubek-Einste #59336 üzenetére
Az UPC saját routere, a fehér. Nagy a ház, de sikerült teljesen középre helyezni a routert, így 10-40 megabit között ingadozik minden eszközön a sebesség.
-
SLYM
veterán
Sziasztok! AC szabványú wifis adaptert keresek az itthoni gépekhez, 3 laptop, 1 asztali gép. Jelenleg mindegyik csak n-es szabványú, nem is túl gyors a net így a gépeken, így hiába az 500 megabit, nem tudja senki sem kihasználni. Tudnátok ajánlani olcsó, de azért stabil adaptert? Óriási előny, hogy ha olyan kis picike, tudjátok, ami például a rádiós egerekhez jár, nem tudom az mennyire jó például. Köszönöm!
-
SLYM
veterán
szerk: olyan 95%-ban biztos vagyok benne mondjuk, hogy működik, mert 15 megabit lett a sebesség, de azért kíváncsi lennék ezt hol lehet teljes biztonsággal lecsekkolni. ja és kösz a tippet, legközelebb, ha valaki hasonló problémával fordul hozzátok, mindenképp ezt a kis olcsó adaptert ajánljátok neki, nekem ez több éves problémámat oldotta meg (nem olyan egyértelmű egy laikusnak, hogy nem elég a modemeket cserélgetni, hanem ezek is fontosak)
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz Gubek-Einste #47058 üzenetére
köszi. megérkezett a TP-Link 722N. kell valamit tenni azon kívül, hogy be kell dugni a gépbe? honnan tudom, hogy a laptop vevőegysége, vagy ez az aktív? köszi
-
SLYM
veterán
sziasztok, a napokban ismét kicsit kicsit foglalkoztatott a téma, hogy hogyan lehetne megoldanom a házunk normális felwifizését. a probléma az volt, hogy a konyhában, nem lehetett normálisan fogni a wifi jelet, ami a gyakorlatban annyit jelentett, hogy 1-6 megabit között ingadozott a net sebessége a laptopon. na de most jött egy új laptop, ami meg simán tudott itt stabil 20 megabitet felmutatni, amin eléggé meglepődtem. kicsit olvasgattam és már írtátok is nekem, (de ezt anno nem sikerült megértenem), hogy lehetséges, hogy a laptop wifi vevőegysége is lehet gyenge. így már, látom, hogy biztos, hogy ez a gond. tehát a kérésem az lenne, hogy tudnátok ajánlani nekem valami eszközt, (nem tudom igazából mi ennek a neve), amit rádugva a laptopra kicsit fel tudom turbózni annak a wifi vevőegységét? köszi
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz eFeMeR74 #46968 üzenetére
de én ezt nem értem, nálunk a családi házban nem tudok normális jelet kiosztani mindenhova. értsd ezalatt, hogy nem kell 80 megabit, elég lenne csak 20. azt van ilyen 1-6 között, mikor 10 méternél nagyobb távolság légvonalba nincs sehol, csak sok a fal. ez az UE szabvány, hogy ennyi a jel erősség, egy tescoban hogy oldják meg, hogy mindenhol van?
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
sziasztok, ez megver hatótávban és adatátviteli sebességben egy 1043 ND-t? [link]
-
SLYM
veterán
úgy érted a szomszédaim szívhatnak emiatt? még úgy is, hogy alig fogom (wifi analyserrel csekkoltam) az összes szomszédom wifi jelét? plusz olyan csatornát kerestem, ahol más wifije nincs, az 1-est állítottam be, nekik meg a 6-os környékén van szerintem. a legközelebbi ház is 20 méterre van tőlünk
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz krealon #43620 üzenetére
igen, tényleg nem nagy dolog, végülis jobb 200k-ból, 5 eszközből, amiket valszeg anyám is simán beállít megoldani, mint egy wifis routerből. szaladok is a boltba rögtön. azért ha valakinek mégis van egy titkos tippje, amit valami tesztből kiolvasott, egy titkos esélyes router, ami talán többet tud wifi range terén, mint a tl wr1043nd, nem érdekel, hogy mennyibe kerül, szóljon. thx
-
SLYM
veterán
válasz Multibit #43605 üzenetére
én ezt értem, de ha van egy olyan router, ami gyárilag nagyobb hatótávval rendelkezik, mint a mostani routerem, akkor az az 5 fal ellenére is nagyobb lesz. nekem nem a pontos sebesség számít, hanem, hogy jobb-e mint a mostani. ez a legfontosabb, a többi része a postomnak a mellékes gyakorlatilag, mert az, hogy most egy szobával arrébb 40, vagy 100 megabit lesz, az nem annyira érdekes, mint a legtávolabbi eszköznél az 1-6 (trükközve 5-10 mebagit). tehát ennyi lenne csak, hogy keresek egy olyan routert, aminek nagyobb a hatótávja, mint a mostani TP-LINK TL-WR1043ND router (régi verzió) és tudja az új szabvályt, ami miatt képes lehet optimális körülmények között nagyobb sebességre is, mint az "n" szabványos mostani
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz Multibit #43602 üzenetére
köszi mindkettőtöknek
ez szomorú. igazából a sebesség kérdés másodlagos a számomra, a 280-300 megabit is jóval több, mint a mostani router 80 megagitje, ami a legtöbb volt, amit egyszer egy laptop tudott rajta produkálni, tegnap pont néztem, a mostani egyik lapos már csak 60-at "kap" a 120-as netből kb 1 méter távolságból a routertől. itt gyorsan fel is tenném a kérdést, hogy ugye egy átlagos mai laptop wifi vevő egysége azért többnyire fel tudja venni ezt a 280-300 megabitet ugye amit ez a router tudna? (bocs, ha nem pontosan fogalmazok)
visszatérve a hatótáv fontosabb lenne nekem, most amiatt érek el a ház másik végén kb 10 megabitet, mert 1 falat megspórolva beraktam bridge-nek egy másik routert, ha ez nem lenne 1-6 megabit körül lenne ott a netsebesség. már régebben is írtam ide [link], akkor javasoltátok egy ilyen eszköz beszerzését (kicsit máshogy oldottam meg, de a lényeg ugyanaz lett). tehát a kérdésem a végére ismét: lehet olyan routert kapni most, aminek a mostani TP-LINK TL-WR1043ND (régi verzió) routeremnél lényegesen nagyobb hatótávja van és mellé megfelel ennek az új szabványnak, amivel akár 300 megabit netsebesség is elérhető? köszönöm
-
SLYM
veterán
-
-
SLYM
veterán
sziasztok, jelenleg egy tp-link-tl-wr1043nd routert használok, a régebbi kiadást, a fehér színűt. a problémám az lenne, hogy a router az én szobámban található, ami a tőle 2 helységgel arrébb lévő laptopoknak és telefonoknak még elég erős jelet ad, de a konyhán lévő cuccoknak, ami a ház másik felében van, már nem igazán. ez azt jelenti, hogy az a laptop, ami a router közelében még 40 megabit netet kap, az már a nappaliban csak 30-at, ami még oké, de a konyhában már a jel szakadozása mellett is csak 1-6 megabit között mozog. itt jegyezném meg azt is, hogy egy másik lapossal viszont itt is csak 15 megabit környékére esik le a jelerősség, tehát tudom, hogy a laptop adaptere (asszem így hívják) is lehetne erősebb. szóval erre a problémámra szeretnék segítséget, most nem tudom, hogy esetleg driverek, frissebb filmware segíthet-e, vagy vegyek egy jó routert (ha van ilyen egyáltalán) ami sokkal jobb, mint a mostani. tudnátok segíteni? köszi
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
köszi srácok
-
SLYM
veterán
megjött a TP-LINK TL-WR1043ND routerem. kábelen simán átadja a 120 megabitet, ami jelenleg most csak 95 (modemen is). wifin viszont a max az 70 megabit 20 centi távolságról. ez egyébként tényleg normális? aztán a router-nél az admin/admin acc/pass párost hol tudom átállítani? köszi
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
sziasztok. elolvastam végig az első postot, láttam az ajánlottakat kategóriákra osztva, ám a biztonság kedvéért azért mégis megkérdem, hogy milyet ajánlanátok nekem. UPC 120 megabit, néha 125. a mostani kis wifis routerem ebből a 120-ból kemény 20-at ad át a laptopnak ha ottvannak egymás mellett. 10 méterrel arrébb már csak 10-et. tehát nekem azt hiszem a felső kategóriából kell választanom ha ki akarom használni ezt a netet és akkor még a jövőről nem is beszéltünk. viszont nem szeretnék sokat költeni erre, a legolcsóbbat venném a leggyorsabbak közül. milyet ajánlanátok nekem? (és mennyi ennek a routernek a wifis adatátviteli sebessége 100% jelerősségnél?) köszönöm a választ
mégegy kérdés. a jelenlegi wifis routeremnél az adatátviteli sebesség a wofin keresztül ugye 20 megabit. de ha nem wifin jön a jel a PC-mhez ott akkor is csak 50-55 megabit jön át, ellenben ha a modemet közvetlen a gépre dugom rá, akkor mind a 120 megabit átjön. ez is a routertől függ, hogy itt átjön-e mind?
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
hali. kösz a választ. egyébként kipróbáltam, megy a net a notin is ha átdugom a modemből kijövő USB-s kábelt a notira. (sajnos a noti hálókártyájára még nem sikerült drivert találnom, így ethernet helyett csak USB-s kábellel tudok rajta netezni)
pontosan ez az a router amit vett apám. ezen a routeren csak ethernet csatlakozó van. beszerzem a noti hálókártyájának driverét, mert addig ugye nem tudok haladni. (érthető amit mondok, nem mondok baromságokat? értem ezalatt, hogy az ethernet csatlakózó, hálókártya ezek ugye ugyanazok)
nincs küldső vinyóm, ezért gondoltam, hogy valahogy össze kéne kötni a 2 gépet. igazából a fogalmakkal itt se nagyon vagyok tisztába, szóval ilyen nagyon egyszerűen el tudnád magyarázni, hogy kell?
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
a gond az, hogy beüzemelni se tudom. 3 kérdésem lenne.
az egyik, hogy van az asztali gépem. ahoz van csatlakoztatva a net. ha átdugnám most a laptopba és feltenném a szükséges cuccokat menne a net ugye? (mindjárt kipróbálom, de hátha vannak ezzel kapcsolatban érdekességek)
a másik, hogy, hogy kell a netet (fibernet, kábeles) megosztani 2 felé? azt tudom, hogy kell hozzá egy router, de ennél többet nem értek ehez
és az uccsó kérdés, hogy vannak az asztali gépemen olyan cuccok amiket át szeretnék tenni a laptopra is. a baj az, hogy ez kb 100 giga, szóval ezt valahogy lanba kéne megoldani. van egy ilyen kábelem amit még régen lanpartyhoz használtam. csak ugye ott nem én kötöttem össze a gépeket, szóval nem értek ehez se semmit. szóval ha valaki ért ezekhez tudna segíteni? köszi
-
SLYM
veterán
üdv. nemtom jó e ez a topic nekem, de ez is eléggé aktív szóval remélem nem járok rossz helyen a kérdésemmel . fater vett egy routert, mert kitalálta, hogy neki most nem elég a közös gép netezni, neki a laptopján is net kell. és mivel nem akarta, hogy az egész házon át vezessenek a kábelek, ilyen rádiósat vett. (elvileg). igen ám de ezzel van egy kis bibi. az én szobám és anyámék szobája kb 10 méter távolságba van légvonalba. a billennytűzetem és az egerem rádiója kb 3 méteren belül képes érzékelni a gépet.
mondom a router nevét: Netegar 54 Mbps Wireless Router. van neki ilyen szép kis antennája is. na szóval lehetságes, hogy ezzel 10 méteres távolságba, 2 ajtón és 3 falon keresztül működni fog? a másik, hogy egyátalán megy ez kábelek nélkül? nem értek semmit a routerekhez. szóval szerintem beüzemelni se fogom tudni. ha valakinek van egy kis ideje elmondhatná, hol találok infót a beüzemelésről és a netmegosztásról. köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest