Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
válasz
poat88 #106969 üzenetére
Könnyebb a párosítás vezetéken. Ha felkonfigolta a node-ot, utána már nyugodtan átteheted, megtalálja vezetéken is wifin is. Annyi még, hogy ha jó lesz a kábel akkor érdemes a wifi tartalék mesh opciót kikapcsolni az AiMesh beállításoknál, azzal lehet némi wifi sávszélesség kapacitást nyerni.
-
poat88
kezdő
Megjött a két Asus router, ax52 és ax1800u. Egymás mellé tettem őket, megy a mesh, csak nehezen találta meg az 1800u-t. Meg ugye jelzi, hogy gond van a kábellel, tudom hogy szakadt, majd cserélem, így 100Mbps sebességgel hasít.
Azt tudják egy pontból, mint az Unifi AP ac lr, még az udvaron kell majd megnéznem. 20-20 méterig minden irányban jó vagyok. Csak ez ugye két pontból megy majd.
Ugyan itt pár éves unifi AP eladó
Köszönöm, még a szolgáltatónál lesz egy kör, vagy bridge mód vagy majd dupla NAT a routeren, ax52 lesz a fő router, de lehet megnézem, erősebb-e az 1800u. Egyelőre be szeretnék lépni a modem webes felületére.
-
tototos
addikt
válasz
memorix #106961 üzenetére
Köszi az olvasnivalókat
Hát nem jutottam közelebb a megoldáshoz. Alapvetően Asus-t szeretnék, de az Omadanak van olcsóbb kültéri AP-ja, meg falra rakható POE tápolással. Asussal teraszra és melléképületbe rakva elvileg lefedhető a kert, vagy elengedem a Mesht és veszek egy EAP225 outdoort kirakom a kert közepére aztán lesz ami lesz.
-
baro32
aktív tag
válasz
bluemirage #106960 üzenetére
Ezt szomorúan hallom
Nálunk a szolgáltató oda vitte be már az elején 2005-ben és azóta már 2x váltottam most jelenleg a Telekom van és senki semmit nem mondott hogy oda nem lehet hiszen az ő eszközük is ott van. -
tototos
addikt
válasz
bluemirage #106950 üzenetére
Van olyan hely ahol se napot se esőt nem kapna, a kérdés mennyire szereti majd a minuszokat meg kültéri levegőt. Az Omadanak van fali verzioja amire lehet további eszközöket is kötni így akár bővíthető később és nem kell a házból kábelt húzni elég a mellekepuletbol.
-
dudika10
veterán
válasz
tototos #106962 üzenetére
Omadanal a mesh-hez kell kontroller.
Ami lehet egy OC200 vagy olyan router ami mar tartalmazza a kontrollert vagy SW-es telepitve egy szerveren / NAS-on / raspberryn.Nem tudsz gyartokat keverni, sot, gyarton belul is lehet tobbfelenem keverheto megoldas (TPLinknel van 3 is).
Asus ilyen szempontbol nagyon jo, cserebe kulterre nem adnak eszkozt amennyire tudom. -
tototos
addikt
válasz
memorix #106955 üzenetére
Mit jelent hogy lehet keverni AP esetén? Arra gondoltam, hogy mondjuk veszek most egy kültéri AP-t aztán majd lehet a házban is szeretnék upgradelni és akkor jó lenne ha mesh-t tudnék kiépíteni a meglévő eszközökkel. Gondolom az nem fog menni mondjuk egy EAP225 outdoor és egy Asus AImesh rendszerrel.
-
memorix
senior tag
válasz
tototos #106958 üzenetére
Plusz még 1 teszt más AP -l.. Legyen estére olvasni valód.
-
válasz
baro32 #106957 üzenetére
Tűz esetén nem biztos, hogy fizet a biztosító, ezt érdemes lenne most tisztáznod. A kármegelőzés és kárenyhítés fogalma okozhat gondot.
Ha aktív 230V-al üzmelő eszköz van a padláson már necces, ha olyan eszköz aminek használati utasításából kiderül, hogy nem helyezhető oda (és ahogy írtad ezt Te is tudod), akkor a kármegelőzésbe beleköthetnek. De a műszaki hiányosság, hibás tervezés és építési szabványok (vill.szerelés) be nem tartása is szóba jöhet.Ezt nem kötözködésből, csak segítő szándékkal írom. "A Villanyszerelés" topikban, ahol nem kevés villanyszerelő van... már ott elbukik a dolog, hogy elekromos kötést és dugaljat sem lehet padláson elhelyezni, ha vezetékek elhelyezését és hőmérséklet módosító tényezőit figyelembe véve.
Elnézést az off-ért, de hátha nem ő az egyetlen.
-
baro32
aktív tag
válasz
bluemirage #106950 üzenetére
Nekem az ASUS TUF AX5400-as fent van a padláson és nyáron mikor kánikula szokott lenni eléri a 70'c -is az üzemi hőmérséklete és gondolom télen ~20-30'c körül van
-
memorix
senior tag
válasz
tototos #106953 üzenetére
Lehet AP esetén keverni is más gyártó termékével. Az egyféle gyártó terméke jó megoldás. Azonban az Omada termékek nem a legolcsóbb termékek közé sorolhatóak.
Nézd meg a táblázatot is lejjebb:
OMADA Tesztek, kÜltéri Ap tesztek
A többinek meg olvas utána a gyártó oldalán amit az előző hozzászólásomba linkeltem.
-
tibbike01
őstag
válasz
dragon1993 #106952 üzenetére
Köszi! A GT-6000 legendásan nagy erővel bír, ha jól emlékszem. Gondolom a TUF-AX6000 is hasonló lehet vagy valami lényeges különbség?
-
tibbike01
őstag
válasz
memorix #106948 üzenetére
Nagyon köszi! Sokat segítettél!
Igazából a Tp Link BE550 lett volna a kiszemelt mert 85ezerért meg tudnám venni, de kezdem elengedni a wifi 7 vonalat. Most az Asus TUF AX 6000-t nézem, nem igazán lehet belekötni. Egy 87nm-es lakás kellene kiszolgálnia, de semmi extra, pár mobil, laptop, okoseszköz. -
válasz
tototos #106945 üzenetére
A legtöbb beltéri eszköz 0-40C a működési hőmérséklete. Tehát egy fűtetlen melléképület, vagy garázs megfelelő lehet. Nálam is hasonló helyen van. A garázs külső(!) oldalán egy előtető alatt. Nemrég írtam. A garázs fém ajtaja (ha az van és általában földelt, ahogy kell), akkor az elég jó visszafogja a jelet abba az irányba.
Nálam annyi a különbség, hogy időzítős konnektoron van és 6:00 - 22:30 között aktív az eszköz, azaz éjjel nem megy. De ez csak egy megjegyzés.
A dedikált kültéri eszközök többet bírnak, amit előttem is írtak. De ott omnidirectional antennásat kell venni, amit előttem is helyesen javasoltak. Mert a polarizáltak, azok 2 pont közötti átvitelre valók. memorix linkjében bridge jelzésű eszközök, ami nem jó neked.
-
memorix
senior tag
válasz
tototos #106945 üzenetére
1) A legolcsóbb garantált adatátvitel a kábelezés.
2) Nézd meg az Omada AP -t kültérre. Kábelezd a ház falára, roueredtől a padláson keresztül a kábelt vid le az ereszen a ház falához, rakd oda az AP -t, ha a garázsod felé néz elég jó jel lesz ott is.
TP-LINK EAP225-Outdoor AC1200
TP-Link EAP610-Outdoor
TP-Link EAP625-Outdoor
TP-Link EAP675-OutdoorEzt a linket nézegessed a kert lefedéshez
Tri Band routernél ASUS EBM68 érdemes nézegetni
Asus ExpertWiFi (EBM68) Mesh Wi-Fi System ReviewAz Asus TUF 4200 /AX6000 is elég jó jelformálása van és nem horror áron van.
-
memorix
senior tag
válasz
tibbike01 #106946 üzenetére
Ne a legolcsóbb routerekkel építkezzél, rajzoljál 20-25 m köröket, 20-25 m túl kösd meshbe az egységeket, nem árt ha egymásra rálatnak a Mesh egységek, ha tudsz kábelezzél, annál nincs stabilabb és jobb megoldás, nézd az antennák számát 3x3, 4x4, stb., Ne tévesszen meg a Wifi 7 2x2 <> Wifi 6 3x3 , a Wifi 7 önmagában nem gyorsabb eszköz, ökoszisztémában gondolkodjál ha csak Wifi 5 eszközeid vannak és lesznek akkor a Wifi 7 router -t bizony nem tudod kihasználni ...és ott a Wifi 5 képességet érdemes nézegetni ..., erősen függ a vétel a kliensen lévő egységek/kártyák/támogatott szabványaitól is,
Sok Wifi 7 routerben nincs ott a 3-k sáv és semmivel sem gyorsabbak egy közép kategóriás Wifi 6 routernél gyakran gyengébbek is jellemzően, routereknél egyféle gyártó termékeit vegyed, a gyártók mesh szabványai nem kompatibilisek egymással, a jobb Tri band routerek kellően erősek ha nagyobb távolság áthidalása a cél, a 2.4 GHz antennák számát nézd, ha a gyorsabb átvitel akkor a 5 és 6 Ghz antennák számát nézd azonban ezek nem tudnak olyan távolságot áthidalni mint a 2.4 Ghz sávon lévő forgalmazás/jó rálátás előny itt, játék routerek jellemzően jelformálásban erősebbek, a tükör/mikro/vasbeton falazat / panel falazat/vályogfalazat erősen zavaró tényező, a professzionális kültéri AP jók lehetnek nagyobb távolság áthidalására 2.4 Ghz -n azonban a kültérit kábelezni kell,
-
Alex91
félisten
válasz
tibbike01 #106946 üzenetére
Gemini szerint:
Összefoglalva: A legjobb lefedettség érdekében érdemes olyan routert választani, amely sok külső antennával rendelkezik, támogatja a dual-band vagy tri-band működést és a legújabb Wi-Fi szabványokat, rendelkezik mesh Wi-Fi képességgel (ha szükséges), és olyan technológiákat alkalmaz, mint a beamforming. Ne feledkezzünk meg a router optimális elhelyezéséről sem.
-
tibbike01
őstag
Router kiválasztáskor melyik paramétereket/funkciókat érdemes figyelni, ha a minél nagyobb lefedettség a cél?
Pl: 2x2, 3x3, 4x4, antennák darabszáma, multilink (MLO) beamforming, WiFi Dead Zone Killer (tp-link), OFDMA, terület-újrahasznosítási (BSS színezési), MU-MIMO...stb.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
A beltérre szánt eszközök mennyire bírják a fűtetlen(de szigetelt) garázst? Nézegetem az Asus eszközeit de nem igazán találok kültérit, így arra gondoltam hogy garázsba raknék falra eszközt és hátha egy fal még nem árnyékol sokat így lenne a kertben wifi.
-
memorix
senior tag
válasz
ádika86 #106942 üzenetére
Nem jobb az Asus BE58u mint a TUF AX4200 -s.
Nézd meg AX4200 van 2.4Ghz 2x2 and 5Ghz 3x3. Miközben BE58 van 2.4Ghz and 5Ghz 2x2.
A BE58 kb 3600 Mbps tud. A TUF AX 4200 Mbps tud.
A BE58 egy belépő szintű Wifi 7 router. A Wifi 7 feature-k kiaknázásához Wifi 7 cliensek is kellenek. Különben normál AX, AC Wifi routerként dolgozik ez a router.A Wifi 7 elönyét hozó 3 csatorna meg ebben a belépő modelben nem található meg. Plus a kezdetleges szoftveres hibája van egyes esetekben a Wifi stabilitásnál.
-
ádika86
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106941 üzenetére
Köszi! Egyébként az ASUS RT-BE58U nem jobb ezektől?
-
-
ádika86
aktív tag
Sziasztok! Nem vagyok nagy szakértője a router témának (se)
Tudnátok segíteni?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
42nm-es lakás, nagy nappali + hálószobaMilyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Telekom NET1000Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Szeretném 50k körül megúszni ezt a történetet. Persze, ha 55ezerbe kerül a világ megváltása az még nem baj, de 80-100ezer forintos űrtechnikára nincs szükségemMennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
2 laptop, 2 telefon, semmi extraMilyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Ez már fogósabb kérdés, szeretnék kicsit nagyobb figyelmet szentelni majd a privacynek, de ehhez sem értekAz biztos, hogy a MullvadDNS-t mondjuk nem lenne rossz belőni a routerre. Legalábbis a telefonon/laptopon használom és imádom az adblock funkcióját. Egyelőre eddig jutottam, mint hackerman
-
tototos
addikt
válasz
bluemirage #106928 üzenetére
Hát ez az hogy száz ezres tétel lenne egy jó lefedett mesh. Outdoor eszközöket néztem de nem igazán nagy a választék. Amin most gondolkozom hogy valahogy elviszek egy kábelt a mellekepuletbe oda rakok egy központi apt és onnan kábellel egy kültéri.
-
Mr Krabs
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék otthonra egy jó wifi routert. Jelenleg egy UPC/ONE CH7465LG-LC connect box van. Szeretném majd bridge mód-ba átállítani, mert ugye ebben egy csomó funkció le van tiltva gyárilag (port forwarding pl). Kérlek ajánljatok valamit, ami egy 2,5 szobás társasházi lakásba elég lehet. Annyi még, hogy van egy új Gree klíma is aminek a wifi egysége 2.4Ghz-en kommunikál, az 5Ghz-hez buta, így kellene bele mindkét funkció. Ezer köszönönet!
-
Alex91
félisten
válasz
bluemirage #106932 üzenetére
Gyakran ugyanott vagy arban, ha fele annyi ideig hasznalsz mondjuk kozep kategoriat, mintha dupla ideig egy magasabb kategoriaju eszkozt… Es kvazi sose tudod meg, hogy milyen erzes egy premium kategoriat hasznalni
. ( Most ezt nem csak a routerekre ertem!)
-
válasz
Zsohi #106927 üzenetére
Miért nem jó, ha most veszel egy AX-es jó ASUS routert? Monjduk 50-60 ezer Ft-ig bezárólag.
Majd ha kevés lesz néhány év múlva (én persze nem hiszem, hogy egy családi háznál, 10 eszköznél kevés lenne...), akkor veszel egy BE-s (Wifi7) routert? Ami kb. ugyanannyi lesz jelentértéken, mint a mostani AX-es vásárlásod.
Ez a két lépés együtt olcsóbb, mintha most vennél egy csúcs BE-es routert, továbbá műszakilag is biztonságosabb, mert így a routereknél biztosan nem lesz EOL-od (endoflife). Tehát lesz rá támogatás, firmware.
-
válasz
tototos #106922 üzenetére
Ha csak böngészési sebesség kell és van pénz MESH-re, de ott nem vezetékes backhaul lesz... még akkor is működőképes ötlet, amit szeretnél. Csinálj MESH-t.
Padlásra nem rakunk aktív eszközt... tűzvédelmi okokból... de egyébként sem bírnák azt a hőmérsékletet ami ott van.
-
Zsohi
őstag
Sziasztok, Evekkel korabban mindig az olcsobb/kozepkategorias routereket vasaroltam amelyek ~1 ev elteltevel kulonbozo problemakat generalva elhalaloztak, fagyasok, csatlakozasik problemak, sebesseg vesztes, stb... Ezek utan megelegelve mindent vettem egy Asus gt-ac5300-as routert ami mar tobb mint 5 eve minden problema nelkul kiszolgalt, de az elmult idoszakban elojottek a regi problemak ezzel is, igy szeretnem lecserelni. A jo tapasztalatok utan ugy gondoltam ujra megveszem az aktualis, wifi 7-es felsokategorias Asus routert, de az arat latva majdnem lefordultam a szekrol.
A hazban gipszkarton falak vannak, 86m2 szintenkent, 2 szintes epulet es van egy kb 250m2-es kert melle. Van 10db eszkoz amelyen folyamatosan az eloszton log vezetek nelkul, telefonok, jatekkonzolok, pc es okos tvk, okos kapcsolok es egyebb iot eszkozok nincsenek tervben, de nem tudom mit fog hozni a jovo... A kornyek nem tul zsufolt, szabad csatorna van tobb is. Az uj routert ismetelten szeretnem eveken keresztul zavartalanul hasznalni es mivel hosszutavra tervezek vele igy wifi 7ben gondolkodom csak. Az Asus Gt-be98 megeri az arat? Illetve a mai kozepkategorias routerek annyira problemasak mint regen? Mert, az arakat nezve inkabb valasztanam az Asus be92-est, de nagyon nem hianyzik az a sok fejfajas amit a regi routerek okoztak.Elore is koszonom!
-
Alex91
félisten
válasz
TazLeacher #106925 üzenetére
Elviekben jobb is, de remelem, hogy legalabb rosszabb nem lesz…
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #106923 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből...
Szóval nézegettem még az XD5-öt, láttam, hogy van BD4 is ilyen egy árban az XD6S-esl, illetve akár az is felmerült, hogy valami fő router + 1 db XD5 a gyerekszobába. Teljesen tanácstalan vagyok.Alex91: tényleg hülye vagyok a témához. A sim XD6 nekünk tökéletesen megfelelt. Ez mindennapi használatban tud annyit?
-
Alex91
félisten
válasz
TazLeacher #106923 üzenetére
Akkor inkabb en mar ezt vennem: [link] Igaz, nem tudja a 6 GHz-et a teljes WiFi 7-hez, de inkabb ez, mint a 6s. Szerintem…
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok,
Itteni ajánlásra vettem egy Asus ZenWiFi Mesh XD6-ot. Sajnos nem bírt túl sokat, fél éven belül az egyik feladta a harcot, leadtam garanciába, ahonnan most jeleztek vissza, hogy nem javítható, és nem tudják cserélni, mert nincs. 68.000 Ft-ért vettem a kettes pakkot, most az XD6S van 90+K-ért.
Maximálisan meg voltam elégedve vele, nagyon egyszerű volt beállítani, kezelni, tetszett a rendszer. Mi lenne a cseretermék? Az XD6S az utód? Nem nagyon találtam infót, hogy mi a különbség (a sokkal drágább áron túl). Vagy más tanács esetleg?
-
tototos
addikt
válasz
bluemirage #106921 üzenetére
Nincs szükség nagy sebességre. Arra kell, hogy böngészni lehessen. A kábelezés kicsit nehézkes mert a padlásról van bekábelezve a mostani 2 router és a csőben nincs hely már plusz 1 utp-nek. Így a padlásra kellene rakni egy switch ami bírja a port és abból lehetne tovább vinni a melléképületekbe légkábellel hálózatot. Ezért gondoltam arra hogy mesh-t építek ki több node-al hátha az is lefedi a területet.
-
válasz
tototos #106920 üzenetére
Nekem is nagy udvarom van és küzdöttem AC-s AP-vel, pl. Pl. Asus 1200G-vel Tp-link TL-AC1750-el, de azok jóval kisebb teret szórtak be only 2,4G-n, ha meg vegyesben volt, akkor ott még jött az SSID váltogatás a kliens oldalon. Az olcsó kis WA-801N mindent is beterít, only 2,4G-re van kiélezve. A linksebbessége max 300mbit, így 50 Mbit között van a valós tempó, de az tökéletes telefonos stream-re, böngészésre stb... és a POE is támogatott. Télen/nyáron kint van.... nyilván fedett helyen és az eső nem esik rá. Korábban kapható volt a 901N 450mbit-es linksebességgel, de a kliensek pl. telefon ritkán tudtak 450-es N-es linksebességet, így mindegy is volt.
Néztem a képet. Szerintem 2 db 801N AP-val simán lefedhető. De tehetsz próbát eggyel , úgy... hogy az UTP kábel csak úgy az ablakon ki van vezetve hozzá.... és max visszaküldöd.
Tehát kábelezni kell mindenképpen majd. Én is azt tettem. Ha AX-es tempó kell, ahhoz ugyanúgy kábelezni kell és az is lehet, hogy több eszköz kell... mert bizonyos építmények azt jobbna le tudják árnyékolni. Szabad rálátással minden Wifi egész jó... -
Multibit
nagyúr
válasz
smombodi #106917 üzenetére
Torrentezni milyen routert ajánlotok?
Pontosítsd a kérdést, kérlek! A routernek "csak" a torrent forgalmat kell bírnia, vagy a torent kliens is a routeren futna? Nem mindegy! Az előbbi feladat is megterhelő, de az utóbbi még inkábbAzaz, a kliens ne a routeren fusson, ha hardcore torrentes vagy!
-
smombodi
tag
Sziasztok!
Torrentezni milyen routert ajánlotok? 1000/1000 telekom optikám van jelenleg egy AX1000-es routerrel de néha bolondozik sajnos. Egyedüli seeder vagyok 100MB/s-el húznak tőlem valamit és elveszti a leecher-t
Sokszor csinálja ezt sajnos, nem tudom hogy a router hibája e, érdemes kicserélni?
-
rin33
senior tag
válasz
bluemirage #106915 üzenetére
Értem. Akkor ezek ,,Smart Connect” megoldások nem olyan fejlettek hogy gyorsan, észrevétlenül váltogatja sávokat a telefon ahogy ez 4G-n van.. (Ha pl bent B8-on van a telefon és kimegyek akkor mindig átvált B3-ra, soha nem marad az alacsonyabb sávon)
-
válasz
rin33 #106906 üzenetére
"Az eszközök 2.4G-n maradnak időnként (mint a TP Link megoldása esetén) vagy mindig 5Ghz-re ,,rakja” a klienseket a router? Be lehet állítani hogy milyen jelszintnél engedje el az 5Ghz-et?"
Elvi probléma van itt!
Az kliens csatlakozik a routerhez és kliens dönti el, hogy melyik SSID-t és 2,4G-t vagy 5G-t használ. A klienstől függ, hogy hány dB-nél vált és úgy általában hogyan váltogat a 2,4G és 5G között. Ha a kliens csak az 5G-s SSID-t ismeri, akkor nyilván az utolsó szuszig ott marad és ha csak a 2,4G-s SSID van elmentve, akkor azon fog lógni. Ha mindkettő SSID el van mentve a kliensben, akkor a kliens ugrálhat a két hálózat között. Még akkor is ha egy helyben van. De mondjuk két ember áll közé és a router közé.A router annyiban befolyásolja az előbbieket, hogy az adott ponton az egyes technológiáknak mekkora a jelerőssége. A router nem rakja a klienseket 2,4G és 5G között. A váltást a kliens kezdeményezi.
Sok éve és akkor sokszor le volt írva* itt... az utóbbi időben már nem látom, hogy lehet akármilyen szuper a router... bazi nagy antennával... ha a kliens nem tud visszakiabálni neki. Pl azért mert tenyérnyi eszköznek picike belső antennája van, amit a mancsoddal le is árnyékolsz, aztán a router és közted van hűtő, tükör és még kit tudja mi minden durva árnyékoló. Vagy a tesód és mögéd áll és így már 2 ember teste árnyékolja a router jelét. Amit a kliens kis antennája már nem tud megugrani és ezért visszaáll 2,4G-re és ott is lassú linksebességre. Pl. 300 helyett 144-re stb...
*"A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is." -
LeventeV
senior tag
válasz
Alex91 #106912 üzenetére
A nappaliban van a konzol, mellette a router. A konzol kábelen csatlakozik a routerhez. Kint a konyhában (3-4m) tökéletesen működik a remote play. De a hátsó szobában már nem. Viszont ott nem csak a telefonnal van baj, hanem minden eszközömmel. Telefonon elindítva a speedtestet már csak 5 megabitet mérek.
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok!
Társasházi lakás egyik végében van jelenleg a routerünk (Asus rt-ac53), de a lakás másik végéig (kb 12m) nem továbbítja elég jól a jelet.
Szeretnék PS5 Remote Play segítségével játszani, de abban a helyiségben már bomlik a kapcsolat (közelebb érve semmi gond nincs, a konzol kábellel csatlakozik a hálózathoz).Szerintetek egy WiFi Extender elég lenne, hogy orvosoljam a problémát, vagy egy új, jobb lefedettségű routert kellene vennem?
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Társasházi lakás, kb 6 "konkurens" routerrel a közelben.■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1 gigabit
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
25 000 Ft
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Otthoni használatra, okos TV, telefon, laptop mellé. Kb 8-10 eszköz használná.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Remote play miatt nagyobb lefedettségre lenne szükségem. -
tibbike01
őstag
válasz
dragon1993 #106909 üzenetére
Nem optika fog bejönni, hanem coax, ami a nappali falában a TV-nek szánt helyen fog kijönni.
-
memorix
senior tag
válasz
tototos #106900 üzenetére
dec x20- felejtős, gyenge, nem konfigurálható, fizetős szolgáltatásokat tartalmazó olcsó vacak eszköz.
el kell dönteni, hogy olcsón akarsz venni a célra alkalmatlan eszközöket vagy a célhoz keresed meg az optimális eszközt és a megálmodott kereted fölé hajlandó vagy felfelé elmenni.
Javaslom :
a) Tri-band router nézegetését. (pack 2 vagy pack 3 -t)
b) professzionális AP megoldásokat, de ott is picit kábelezni kell.c) csökkentsd az igényedet.
-
rin33
senior tag
Sziasztok,
Egy RT-AX57 router milyen sebességet tud a valóságban (gigabites optika esetén)?
A Smart Connect milyen rajta? Az eszközök 2.4G-n maradnak időnként (mint a TP Link megoldása esetén) vagy mindig 5Ghz-re ,,rakja” a klienseket a router? Be lehet állítani hogy milyen jelszintnél engedje el az 5Ghz-et?
Tudommal az AX-82U ebben nagyon jó de az már magasabb kategóriájú router.. -
tibbike01
őstag
válasz
bluemirage #106901 üzenetére
Köszi-köszi mindenkinek!
Nem gondoltam, hogy ennyire gyér az 5Ghz-nek a lefedettsége.Itt van a Tp Link BE550 router Rthings teszjében mért értékek. Nem tudok rájönni, hogy azok a lakás méretek col/méter/láb vagy mi a fene, de első blikkre elég jól muzsikál. Az 5Ghz szinte pariban van a 2,4Ghz-vel. A 6Ghz-n azért látszik, hogy gyengébb, de még éppen jó.
Egyébként elengedtem a wifi 7 vonalat, az Iphone 16 pro is csak 160hzt tud, 320-at nem. A laptopok csak wifi 6-ot.
Inkább keresek valami jóképű Asus ax-es routert (pl RT-AX57) és igyekszek neki jobb helyet keríteni, közelebb a lakás középpontjához. Új lakás, nyáron lesz kész, szóval van időm.
Egyébként a hátsó két szobában egy 3 éves és egy 1 éves gyerkőc fog lakni, nekik még telefonjuk sincs. Szóval oda épphogy kell némi sebesség.
-
dudika10
veterán
válasz
tototos #106900 üzenetére
Ezek a belterre szant eszkozok altalaban minden iranyba sugaroznak, hogy jo lefedettseget erjenek el a lakason belul es nem iranyitottan, amire neked szukseged lenne, hogy barmi eselyed.legyen 2 falon keresztul 20 meteren ativelve.
Szoval ezt az otletet en dobnam.
A masik ketto (kulteri AP, kabellel a meglevo eszkozokre kotve es a kabel a kellekepuletbe) jarhato.
De itt is erdemes elgondolkodni azon, hogy hova tudod rakni a kulteri AP-t (jellemzoen iranyitottabb antennaval rendelkezo eszkozok) es hol van a mellekepulet (mert ha ide raksz egy belteri eszkozt, az jellemzoen a kornyezeteben lesz hatasos, ha ettol messze van a telek sarka, ahol szinten szeretnel wifit, nem lesz megoldas). -
válasz
tibbike01 #106895 üzenetére
Tényleg az egyik legrosszabb hely ahova kerülhet.
De tovább rontható, ha
- egy picivel hátrébb az erkélyre rakod
- az erkélyajtó mellé rakod
- a fürdőbe a tükör elé rakod
Kb. minden más helyen jobb lenne, mint ahova rakni akarodAztán, hogy a túlsó szobákban mire lesz elég az majd kiderül. De biztosan esni fog az átviteli sebesség. De attól még elég lehet neked.
De nyilván Te sem számítottál arra, hogy mindenki bólogat erre az elképzelésre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Jogász topic
- Wise (ex-TransferWise)
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Garmin tactix Delta Solar okos óra eredeti Garmin titan szíjal
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest