Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Ha jelenleg egy eszköz nem szolgálja ki az igényeidet akkor eszköz csere után sem fogja nagy valószínűséggel így érdemesebb lenne megbarátkozni a kettő vagy több eszközös rendszerrel és azzal, hogy ezeket kábelen kötöd össze.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
woodworm
veterán
Nincs benne aimesh. Bár ha csak egy routert szeretnél, akkor értelme se lenne. Padavanban 5GHz-en lehet próbálkozni a wifi régiónál az us vagy debug all channel-t állítani és megpróbálni a 100-as csatornát. De több falon keresztül irreális elvárásod van egy belépő szintű routertől.
Vagy több routert kell beállítanod vagy magasabb árkategóriában nézegetned az utódot. A padavanos ac57u-t pedig elviszik napokon belül, ha jó árban hirdeted.(#92497) Morris
Az az egy mag mínusz lehet előre- és hátralépés is.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Nem létezik! A v3-asra nincs padavan.
Ha tényleg padavan van a routereden, akkor az egy v1-es lesz, RT-AC 57U A1. Két vékony falon keresztül a 120Mbit/s nem gyenge, a másik készülékkel mért minimális különbség elenyésző, akár mérési hiba is lehet. Sokkal többre ne is számíts az alsó szegmensben. Sok helyen akciós most az asus 1300G+ v3, ugyanaz, mint az ac57u v3. Veszel kettőt és beállítod az aimesht.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Fall-N
veterán
Mind a kettő jó, talán az Asus több firmware frissítést ad ki.
Nekem viszont itthon minden Tplink. A router a range extender az okoskonnektorok stb.
woodworm: Tényleg, félre olvastam. Viszont én jobban szeretem, ha külön azonosítható éppen melyik SSID-n lóg az eszköz. Nelem kapásból 4 van. Az extender miatt van 2 db 2,4 és 2 db 5 GHz. Viszont lehet kikapcsolom a kiterjesztett 2,4-et, mert bőven lefedi azt a router.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Érdemes valamit hangolni a routeren, vagy alapbeállítás jó?
Környezeti viszonyoknak megfelelően beállított wifi és az egyéni igények/használat alapján kell megtenni a beállításokat.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Magnat
veterán
A pingnek semmi köze nincsen az átviteli sebességhez.... és ahogy leírod, sztem neked sem azzal volt az alapvető bajod, h 4/1 volt a sebesség, hanem más tekintetben volt szar a kapcsolat... tehát vagy az Invitelnek volt kicsi a sávszélessége kifelé, vagy a vonal a központtól hozzád, vagy vmelyik eszköz, pl modem. Hivatalosan nekem is 4/1-es netem van, amivel mostanában van néha probléma, de előtte kb 2 évig tökéletes volt, 8-9ms ping mellett tökéletes volt bármilyen online játékra . Mostanában sajnos néha szakad meg belassul és én is viaskodom a Digivel, mert az a meglátásom, h túl van terhelve a rendszerük v vmi ilyesmi oka lehet, mert rendre esténként kezd belassulni ... de amikor jó, akkor semmi gond vele, sőt legtöbször inkább 8/2-t mérek rajta, int 4/1-et. Én amikor 10 éve elkezdtem online fps-ekkel nyomulni, 384k-s (mellesleg atomstabil) adsl-en nyomtam (szintén 10 alatti pinggel), és tökéletes volt.
1ébként ha utánaszámolsz, egy 6 megás nettel feltételezve, ha ez a szűk keresztmetszet óránként 2.7GB adatot lehet letölteni, ami naponta 64GB. Havonta egy 2 terrás vinyó... Ok, ha hirtelen kell valamit letölteni akkor nem jó várni ez aláírom, de általánosságban a 6 giga vastagon elég.
Az árazás tényleg érdekes a netszolgáltatók esetében, de (nem mintha védeni akarnám őket) sztem ez is inkább az üzemeltetés költségeire vezethető vissza, mert pl ha megnézed a digi árlistáját, modemes területen 4/1-et kapsz 3500 forintért, lan esetében meg majdnem ennyiért (3700) 40/20-at ugyanannál a szolgáltatónál. Szóval feltételezem, h nem jókedvükben csináltak ilyen különbséget a két tarifában, hanem így éri meg nekik. Persze attól még én sem vagyok boldog h tőlem légvonalban két km-re ugyanannyi pénzért 10x olyan gyors netem lehetne, de az igazat megvallva sokkal inkább a megbízhatóság meg a nagyobb upload ami hiányzik, mintsem a 10-szeres download.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
MODERÁTOR
Ahogy Gubek-Einste is mondta, a Netgear-re Tomato-t tudsz tenni, de ugyanez igaz az ASUS-ra, és a Linksys E3000-re is! Leírás is akad hozzá, ha kell... ASUS-okról ITT találsz HW infót, a Netgear nagyon hasonló az RT-N16-hoz, de mint az látható is, belső antennás, illetve 128MB RAM van benne! Mondjuk abból is két verzió van, de v1-et már nem nagyon kapsz, ami nem is baj, mert az utódja erősebb... TP-LINK vonalon pedig OpenWrt-t szokás használni! Viszont, mivel torrentezni szeretnél vele, EZT azért olvasd el, biztos, ami biztos!
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
Bár konkrétan ezen típusokhoz nem volt még szerencsém, de ha visszaolvasgatsz kicsit itt a fórumban, akkor láthatod, hogy én személy szerint utálom a TP-LINK-et! Természetesen ezen véleményemet ráerőszakolni senkire sem akarom, illetve vannak itt többen akik ajánlják, de én inkább nem mondanék véleményt róla, ha másra nem, hát a tapasztalat hiányára hivatkozva! Majd valaki más talán...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
Netgear WNR3500L, ASUS RT-N16, ASUS RT-N15U, illetve ha van még abban az egy bizonyos boltban akciósan, akkor a Linksys E3000 is elérhető 20k alatt, körül! Ha TP-LINK is játszik, akkor ott van még a 842ND is, ami ugyan nem Gbit-es, de a 60-as nethez nem is kell, hogy az legyen, és ha most fognak emelni, akkor gondolom egy darabig nem fognak megint!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
15k alatt USB router csak a TP-Link 1043ND (gigabites) és Asus RT-N10U (100-as) van (én csak ezeket ismerem de lehet, hogy van más is), mindkettőre lehet tenni 3rd party firmware-t így az elképzeléseid megoldhatóak.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Beri
addikt
Sederints fel egy openwrt-t valami moddolható megoldásra (741-841-941-1043, D-Link DIR-825, stb.), aztán azt csinálsz, amit akarsz. A gyári szoftverek nem kínálnak ilyen szolgáltatásokat, szerintem igény se nagyon van rá. Látom, leírtad, hogy nem szeretnél moddolni, de nem igazán van más megoldás...
vandeminek: Egy n16 se dupláz rá a 1043 tempójára. Az ott egy router, nem hálózati szerver. Ha valaki gyors kapcsolattal akar PC nélkül torrentezni, ahhoz építeni kell egy alacsony fogyasztású kisgépet, nincs más megoldás.
superTibcsi: Ahhoz a csomaghoz elég a 741 is.
tony70: Itt válaszoltam már egyszer.
-
-
forrest85
senior tag
TP-Link 1043ND vagy 941ND. Ezekre lehet tenni okos firmware-t. Bár van aki itt nem szereti a TP-Link-et mint márkát. Nekem eddig 2 routerem van/volt tőlük. Működtek...
A sokat ajánlott oldal[ Szerkesztve ]
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest