Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Spec
őstag
válasz eldoble #102745 üzenetére
Az újabb routerek rádió erőssége már eleve limitálva van az EU-ban, úgyhogy amit be tudsz szerezni kis hazánkban, és nem szürke importos, vagy nem Ali-ról rendelt noname, az jó eséllyel gyengusabb lesz, mint a régebbiek. Cserébe kisebb eséllyel kapsz agyrákot
"In accordance with the standards, the maximum power for a 2.4 GHz network is set at 20 dBM, for a 5 GHz network 24 dBM. The standards were introduced with the aim of limiting the influence of the electromagnetic field on the human body."
Én egy kb. 8 éves Huawei szolgáltatói eszköz mellé tettem be egy új Asus AX58U v2-t. Érezhetően gyengébb a jele, de nem okoz gondot, mert így is 3 szobával arrébb is még elfogadható a jel erősség ("2 csík") stabilan, és sebességben meg jobb mint a szolgáltató eszközéé "3 csík" erősséggel. Nem dobálja le, stabilabb a sebesség. Szóval nem minden a jelerősség.
[ Szerkesztve ]
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
memorix
senior tag
válasz eldoble #102675 üzenetére
A TUF jele elég erős, akár fő elosztó router is tudna lenni.
Ha a TUF AX4200 fő router lenne és arra csatlakozna minden, akkor az AX53U val Mesh be is lehetnek.
Az 1 és 2 terület milyen távolságra van egymástól? Ha a TUF lenne a fő router akkor lehet hogy 2 router is elég lenne.Ha meg meghagyod a mostani felállást akkor a TUF AP módban ha jó helyen van akkor nem lesz probléma vele.
A kliensek amik rácsatlakoznak AC, AX -k?[ Szerkesztve ]
-
memorix
senior tag
válasz eldoble #102673 üzenetére
Milyen fő rouered van? TUF AX4200 fő routernek jó lesz.
Attól, hogy az EU ba szabályozva van a teljesítménye a routernek, nem azt jelenti, hogy mindegyik router azonos távolságra, azonos sebeséggel, jelformálással tudd dolgozni.
Legtöbb esetben a falak/födémek anyaga, eszköz -router távolsága, eszközben található vevő adapter is befolyásolja a sebességet.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz eldoble #102666 üzenetére
A Tuf 4200 nak nagyobb a hatotavja mint a ax58 nak? - nem. EU-ban a routereknek azonos a "hatótávjuk", annyi a különbség, hogy az adott távolságban jobb, stabilabb sebességre képesek a jobb SoC-val rendelkező routerek.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Dare2Live
félisten
válasz eldoble #102666 üzenetére
5ghzen picit nagyobb a hatótávja de nem számottevően. (AX58U 5ghzen 2x2es 4200 3x3as (6000 meg 4x4es))
tuf-AX4200 45kért alapvetően azért erősen ajánlott kategória mert a 65Ks TUF-AX6000es HWja van benne. A TUF-AX6000es HWja meg olyan erős mint a ROG GTAX6000é ami egy 85ks router. Egy 85ks kaliberű HWt kapsz 45kért. Meg elég új router a 4200es azaz még sokáig várható hivatalos support hozzá.
Persze ha spec igények vannak pl nem elég, hogy "NASként" a 4200/6000 csak 30MB/Sel ír és csak 100MB/seccel olvas akkor kell a GTAX6000.
És persze wifi 6e/7 vonalon lehet mégfelejbb menni árban...vagy akinek dominál a NAS vonal annak tuti lehet a Synology RT6600AX... de a 99%nak ide értve a kemény gamert/torrentest is nagyon jó vétel a tuf ax4200 45kért.
Az AX3000/5400et meg újként imo el kell felejteni.Kivéve ha nagyon-nagyon olcsó és nem fontos a gamer/torrent top teljesítmény.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
memorix
senior tag
válasz eldoble #102664 üzenetére
Xiaomi -t én nem vennék. Persze ha szeretsz kísérletezni és az angol support se idegen tőled, hatótávba se erős router.
Asust érdemes venni, egy erősebb és egy gyengébb routert ha Mesh kell.
Ha csak 1 db routerbe gondolkozol én a Asus TUF 4200/6000 sorozatot ajánlom.Asus TUF 4200 45eft. Asus58u pedig 42eft. A TUF erősebb mint a 58u széria.
Asus AX57 is jó router, de gyengébb mint a TUF széria.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz eldoble #102640 üzenetére
Részemről nem használok mesh-t, mert az egész lakást, és a kert jó részét is lefedi a T-s Sagem 3896 AX HGW.(földszintes lakás) De rendeld online, akkor van 14 nap elállásod ha mégsem válna be.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
-
Essejó
veterán
válasz eldoble #102589 üzenetére
Tudod 3 asztali gép van, lányunknak, asszonynak és nekem. Az sszony közölte, hogy ő nem akar lankábelt látni, csak wifi lehet. A lány közölte vele, hogy ha a feje tetején fog brékelni, (az anyja), neki akkor is lankábel kell mert az 50 centis téglafalon csak szakadozva megy át a wifi, és folyton kiesik emiatt a WoW-ból. Na jó, de neki csak wifi kártyája legyen. Lett, aztán ment a sírás, hogy állítsam már be mert megint megszakadt. Magától is ledobálta néha, de én is besegítettem néha a wifi ki - be kapcsolásával.
Ment ez így pár hónapig, majd lett egy hétközi szabadnapom, és pikk pakk gyártottam egy lankábelt és azt dugtam rá az asszony gépére. Este beült a géphez majd egy idő múlva megszólalt, mintha gyorsabb lenne az internetünk, és nem is szakadozok. Mondom neki persze, mert meguntam a wifivel való szenvedést, és kaptál egy lankábelt. Soha többé nem merült fel, hogy ő nem akar lankábelt látni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Topikgazda
-
Essejó
veterán
válasz eldoble #102581 üzenetére
Én a teraszra egy Outdoor TP-Link Ap-ot tennék. valami hasonlót
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Topikgazda
-
kissdani
senior tag
válasz eldoble #99992 üzenetére
Köszi de jó az emag ingyenesen hozzás easy boxba. Még ezen vaciláltam de nem merem megkockáztatni lehet hogy ez se menne a asus routeremmel... Csakhát iszonyat jó árban van vagy valami elárazás...
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
veterán
válasz eldoble #99942 üzenetére
A 99821 hsz-ben van egy link, ott AX55 routerrel mutatják meg, hogyan lehet TP-Link eszközökkel vezeték nélküli EasyMesh hálózatot csinálni. Az alapján megpróbálhatod, hogy az AX20 felcuppan-e satelit pontnak a fő routeredre.
(legfrissebb firmware, reset, wps-párosítás) -
Topikgazda
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest