Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz Gubek-Einste #33833 üzenetére
köszi, a 100-as port is jó... A 801 vagy 901 közül melyiket ajánlod? Jelerősségbe client módban és ap módban hozzák azt amit ez a 601 ad?
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Van egy TL-WA 601G típusú routerem. A jele nagyon jó, az egész 120 m2-es lakást lefedi úgy, hogy a telefonok is jól látják. Ilyenből szeretnék olyat, ami TP-LINK és ezt vagy többet tud, és 300 MBps-t tud, tehát legyen benne client, britge, repeater, ap.
És még valami. Ezekből olyat érdemes venni amin Gigabit port van? Köszi!
Köszi előre is a válaszokat!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz HalasKYO #33785 üzenetére
Sziasztok!
Minden kérdésre nem tudok válaszolni, de azért...
A 4300 csak akkor érné meg, ha 5 Ghz-t támogató ezközök vannak. Ha nincsenek, akkor 1043 érné meg, de majd azért várd meg többek véleményét is.
Egyéb iránt ha még is van 5 G-s ezközöd, nagyon jó választás ez a masina...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Claude Leon #33681 üzenetére
Asszem az én kérdésemtől jutottunk ide, ezért írom ide... Én a Realtek hálózati ezközöket elvből kerülöm, 2vel volt tapasztalatom elég is volt belőlük egy életre.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Elnézést, ha nem ide illik, már nem tudom hol volt kérdés, és nagyon sokat kell visszaolvasni, és nem is találtam.
Na tehát kérdés volt itt, hogy WDS segítségével szeretné valaki a netet a házába az emeletre mahinálni. Azt jó tudni, hogy én úgy próbáltam, hogy EPC3925 a földszinten, és az emeleten az egyik szobába, ami naggyából valamivel picit oldalra van, de fentről lefele baromira közel van a lenti EPC-hez, tehát csak a parkettázott plafon a korlát. A WDS-hez kikapcsoltam a DHCP-t, mi után engedélyeztem.
A router a reboot után viszonylag gyorsan(1-1,5 perc) alatt fel is állt a rendszer, és a 30/5 net jön is 30/5 sebességgel, a folyamatos forgalom letöltés, rádió is jól megy rajta, és nem is szakad.
A netet most kábellel használom, de a telefonon Wi-fi-vel is hasonlóan jó.
A híd a TL-WR 842 ND, de hamarosan ki tudom próbálni egy 841 típusú routerrel is, ami V7-es. Mellesleg pont amikor az OK-ra akartam klikkelni szakadt meg a netrádió, de érdekes módon más ment tovább. Szóval ajánlom azoknak, akik nem akarnak kábeleket húzogatni a házban, és min. 15-20 DB körül van a routeren a jele a másiknak...
És egy kérdés is a végére.
Azt meg tudnám e oldani, hogy WDS segítségével jöjjön a net, de a router saját DHCP-je adjon IP-t? Köszi!
Egy kis adalék.
[Speedtest.net mérési eredmény][ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Eljutottam egy router vásárláshoz, illetve nem nekem kell, de ez most részlet kérdés.
A helyszín egy belvárosi jó nagy panel ház, nem 1 Wi-fi van benne...
Insidder legalább úgy kb 50-60 hálót lát. Csak 2.4 Ghz-s ezközök vannnak.
Szóval a net mérete 120/10 UPC lenne. Igen, tudom hogy az UPC ad modem/router kombót, de én azt a hulladékot valszeg híd módra rakom, és elfelejtjük vele egymást...
Tehát én egy TL-WR 1042 Nd-t néztem ki. Nincs semmi extra követelés, csak stabil Wi-fi, lehetőleg statikus és auto IP, sok forvarding, Torrent... A routerre néhanapján kötnék pedrive-ot is. Az alternatív fw egyáltalán nincs a tervek között. Van valami nagy különbség az 1042 Nd és 1043 nd között ezek teljesítésében?
Ja az IPV6-ot el lehet benne jó messze kerülni? Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Gubek-Einste #33496 üzenetére
Én még javasolnám a TP-LINK TL-WR 1042 ND-t... Vagy ez kevésbé ötletes?
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
válasz Pékinas #33486 üzenetére
Hát TP-LINK-kel tán kivitelezhető. Ha csatlakozol a DSL-re, és kinyomod a DHCP-t, akkor meg lehet oldani. Bár ekkor ugye ha Wi-Fi-n ráugranak a routerre, akkor egy Ip elveszik, és így nem látod azt sem, hogy ki van a routerre csatlakozva, és az admin panelt is nehezebb lesz elérni, mert statikus IP kell hozzá.
üdv, adika4444
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Need for Speed: World Online
- Vicces képek
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k