- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
Oldman2 #89396 üzenetére
En a helyedben egy 3 eszkozos felallast valositanak meg. A konyhaba tennek egy Asus Rt-AC57U V3-at, es a ket szobaba pedig a CD6-ot. A konyhai ONT wifije kikapcsolva. Aztan, hogy ez marad router modban, vagy bridge-ben, azt eldontod. A 3 Asus meg nyomna a mesh-t. Kicsit dragabb, de szerintem jobb, biztosabb megoldas.
-
gaborba81
tag
Sziasztok!
ez a routermilyen?
Használ valaki ilyet? -
gjoe
addikt
Sziasztok.
Routert szeretném cserélni, amit kinéztem az ASUS RT-AX82U
Erről jó lenne valami vélemény vagy mit ajánlanátok helyette ami jobb és esetleg olcsóbb
Családi emeletes házba lenne
A jelenlegi nagyon nem bírja már a tempót
Az eszközök nagy része kábelezve van ( 4smart TV, 2PC Pc-ről sokszor serviio filmezés, 5 mobil, 2 tablet 2 laptop, PS és XBOX, 1NAS, 2 nyomtató.
NET Digi1000 Ja és a gyerekek meg én is az online játékokat toljuk konzolon. -
dkess
őstag
válasz
Oldman2 #89391 üzenetére
Nem feltétlenül "kellene" átkapcsolni modem módba az ONT -ot. Általánosságban javasolt, de pont abban a hozzászólásomban írtam dolgokat ami alapján ezt el lehet dönteni.
Nálad azért is lehetne átkapcsoltatni, mert az egyik egység úgyis ott lenne az ONT mellett (konyha). Akkor meg miért ne? Elméletileg ebben az esetben sem kötelező, de így eggyel kevesebb az érv, hogy miért ne tegyük meg.
Most mondok példát. Konyha/spájz -ban az ONT a ház nagyon a sarkában és innen ágazik szét az UTP hálózat. Mondjuk nagy/kétszintes ház - legalább két mesh egység kellene (szintenként egy középtájon). Akkor az egy nyomós érv, hogy amennyiben az ONT marad a router, akkor a mesh egységeket oda rakhatom, ahol a WiFi szemszögéből a legjobb. Egyébként bridge módban akkor egyes esetekben lehetne venni egy harmadik (akár különböző) egységet routerkedni az ONT mellé ...
Szerk.: Amennyiben lenne egy két egységes mesh rendszerünk, akkor természetesen semmilyen más AP nem kellene. Mi az a mostani AP egyébként?
-
Oldman2
nagyúr
Sajnos a lakás, a nyílászárók és a konnektorok nem az optimális módon épültek ki (lassan 50 éve).
A fürdőben és az előszobában van térerő, csak ezekben legkevésbé érdekes ez.
A nagyszobában a kisszoba felé nem lehet közelíteni, mert ott vannak az ajtók és konnektor közel s távol sincs.
A #89387 hozzászólásban leírtakat értelmezve, a Digi Routert át kellene kapcsolni Modem üzemmódba és erre kötni az új Főegységet (itt lenne egy WiFi AP) amiből a mostani megoldás szerint elindulna befelé kábelen az adatfolyam, ahol az új Alegységet a Switch-re kábelen csatlakoztatva éledne fel a második WiFi AP?
-
dkess
őstag
válasz
Oldman2 #89389 üzenetére
A fürdőben meg az előszobában sem elég jó a lefedettség? Egyébként amennyiben a nagyszobában próbálnánk kicsit közelebb jönni a kisszoba felé akkor az segíthet némileg.
A #89387 hozzászólásomat a figyelmedbe ajánlva azt mondanám, hogy valószínűleg egy CD6 kettes pakk (35K HUF) elég lehet Neked AiMesh ethernet backhaul -al konfigurálva. A főegység a konyhában router módban - míg a Node a nagyszobában.
-
togaba
tag
Sziasztok!
Egy ideje figyelemmel kísérem a fórumot, de eddig nem kérdeztem. Most megtenném.Tanácsot kérnék: egy kis panel lakásról van szó és a Digi 1000 szolgáltatásról. Most Tenda AC9-esem van az egyik szobában, ahol kábelen 820 a max. Ez wifin 5 GHz-en mobilon mérve 300 le és fel irányban a router szobában. Két betonfallal távolabb a másik szobában 10-12 dB jelveszteség mellett 5 GHz-en 170 le és szinte 0 (nulla) fel sebességre csökken. A laptopom 2.4 GHz-en működik, ezzel lényegesen kisebbek a mért értékek. Van még pár internet fogyasztó készülékem, de egyidőben ezek szinte nem is működnek.
Kérdésem, milyen megoldást javasoltok, hogy a másik szobában is elfogadható legyen a wifi sebesség?Köszi.
-
dkess
őstag
válasz
BB9000 #89386 üzenetére
Egyetértve veled egy dolgot tennék hozzá.
A megvalsítás függhet több mindentől is - pl. honnan ágazik szét az UTP hálózat (pl. a konyhából?) illetve hány mesh egységre lenne szükség stb.
Ugye amennyiben az ONT -ot átkérjük bridge módba és az UTP hálózat a konyhából ágazik szét, akkor az egyik egység helyét kb. rögzítettük is: a konyhában az ONT mellett (ugye itt lenne az router módban és a többi mesh egység felé innen mennének a kábelek - persze lehet egy node is). Extrém esetben lehet, hogy egy plussz egységgel kell számolnunk e miatt.
Ugyanakkor nem biztos, hogy ez az ideális megoldás, ha egyébként az ONT routeres tulajdonságaival elégedettek vagyunk (azaz leegyszerűsítve ezen a téren nem várunk el semmi extrát). Ebben az esetben az ONT után kötött switch -ből mennének a node -okhoz az UTP kábelek és ennek fényében tudnánk az ideális helyeket az összes mesh egységnek megtalálni. Deco -k (pl. M5), ZenWiFi -k (pl. CD6) vagy Asus routerek (pl. AC57U v3) képesek AP módban is mesh -re ethernet backhaul -ra. A típusok csak példák - lehet feljebb is nézelődni - akár AX irányban is (AX esetén az ára miatt különösen fontos, hogy hova és mennyi mesh eszközt tudunk pakolni adott keretből).
-
BB9000
senior tag
válasz
Oldman2 #89382 üzenetére
A kábelezésre azért van szükség, hogy a WiFi térerő mindenhol jó legyen.
Két WiFi eszközzel sokkal jobb lefedettésget lehet biztosítani, mint 1-el. A két eszköz között kell a kábelezés. A Mesh rendszerek meg tudják oldani az összeköttetést kábel nélkül is, azt nevezik WiFi blackhaul-nak, de az sávszélesség és késleltetés terén sokkal rosszabb végeredményt biztosít, minth a a két router vezetékkel lenne összekötve.
Ha normális és gazdaságos megoldást keresel, akkor veszel két Asus routert és a Digis eszközt átteteted modemmé. Ügyfélszolgálatot hívod és megcsinálják neked távolról. Egy újraindítással jár. -
mexel
veterán
Ezt a tp linket nem is láttam. Ezekbe jó lehet digi-s kártya is?
-
BB9000
senior tag
Köszönöm az ajánlást. Igazad van : a Tplink TL-MR100 jobb eszköz. Valószínűleg azt vettem volna, de akkor (2020 dec) ez sajnos nem került képbe. Csak 30 ezer Ft fölötti eszközöket találtam itthonról.
-
Oldman2
nagyúr
Adott egy emeletesház földszintje, Digi 1000 optika, Huawei HG8121H Digi Router, kábelen 834/324 Mbps-sebességgel.
A Router a konyhában van, emiatt az abban lévő WiFi antenna is, aminek térereje a távolabbi szobákban már nem éppen acélos.
Felmerült most a kérdés, hogy hogyan lehetne megoldani a WiFi térerősség stabilizálását/modernizálását (pl. 5Ghz sáv) az egész lakásban? A konyhában és a szobákban IS kell térerő.
Ismerősök dicsérik a TP-Link Deco MESH cuccokat.
Van-e más javasolt megoldás, kell-e ezek mellé Routert is cserélnem?
-
BB9000
senior tag
válasz
L.Szabi #89375 üzenetére
Ha a ping megugrásokban megfigyeltél egy periodikusságot, az jó, mert segíthet az ok megtalálásában. Első (inkább nulladik) körben azt kellene kizárni, hogy a Wifi eszköz előtt van a probléma. Ezt úgy tudod megtenni, ha a szolgáltató eszközéhez (router, vagy modem) vezetékes kapcsolattal csatlakoztatsz egy gépet, amin folyamatosan megy a ping. Ha ott nincs megugrás, miközben a WiFi vel kapcsolódó gépen van, akkor -és csak akkor- mehet a további vizsgálódás. A periodikusság miatt én mégegy dolgot kizárnék: Magán a pingelős gépen is lehet szoftveres oka a belassulásoknak. Ezt az előzőekben ismertetett módszerhez hasonlóan zárnám ki: A teszt gépet, (amin az előző teszt során nem volt megakadás vezetékes kapcsolat esetén) áttenném WiFire és odavinném az akadó gép közelébe. Ezután mindkét eszközön folyamatosan menne a ping. Ha ugyanakkor akad be mindkettő, akkor mennék tovább a hibakereséssel a WiFi irányába.
A WiFi jeleket sokminden zavarhatja. Ha a fenti két tesztet megcsináltad és az jött ki belőle, hogy a WiFi periodikusan gyengélkedik nálad, akkor arra gyanakodnék, hogy a WiFi jeleket valami zavarja. Meg kell keresni a zavarás forrását. További tanácsokat azután, ha megcsináltad az első két tesztet. -
dkess
őstag
válasz
BB9000 #89368 üzenetére
A 4G LTE sévszélessége annak az eszköznek (elméleti max) 150 Mbps. Pont mint a WiFi -je is. Egy LTE és egy WiFi antennája van, No meg egy db 100 Mbps portja.
Ennek ellenére valóban nem feltétlenül az eszköz szabhat gátat mondjuk egy Digionline -nak. Amennyiben az adott szolgáltató (vehetjük akár a Digi -t is) mondjuk egy 9/2 Mbps -t tud nyújtani az adott területen (és tételezzük fel, hogy ott tudja is), akkor elég "csücskös" a dolog. Mondjuk a Balaton környékén aránylag elég rendesen kiépült a hálózatuk.
Egyébként ennek a KuWiFi -nek nem is a MR200 lenne a "párja" TP-Link részéről. Hanem mondjuk az árat is tekintve a MR100 -as. Mondjuk az MR100 -snak kétszer akkora a WiFi -je (ez tudja a 300 Mbps -t) és LAN portok tekintetében is a duplája (2 db 100 Mbps -es LAN port). Ilyenformán itt pl. rendelkezésre áll 4G backup (azaz "normál" vezetékes internet + 4G SIM) mód is amit mind vezetékes és mind vezetékmentes kliensek felé is tovább tud adni ... Az is igaz, hogy a KuWiFi elméletileg kültéri kivitel - bár ahogy írtad is ilyesmit nem nagyon használnak kint.
Hasonló árukat figyelembe véve inkább ez utóbbit venném hazai kiskertől, mint a másikat az Ali -ról. Mondjuk igaz - egy kicsivel olcsóbb, de ...
-
L.Szabi
tag
Sziasztok,
Nem rég váltottunk digire és azóta a wifiről működő pc-n megugrik a ping kb 10 percenként +10-30ms-el egy 4-5 másodpercre. Én az alap ZTE modemre gyanakszom...
A jel erősség maxon van, a letöltéssel sincs különösebb gond egyébként. Maga a router az alsó szinten van légvonalban kb. 8-10m a távolság, 2 fal választja el. Maga a wifi adapter a gépben egy sima egyszerű TP-Link TL-WN722N.
Esetleg van valakinek tippe, ahogy utána olvastam az alap modem nem túl éles kés. Érdemes jobbat venni vagy lehet, hogy teljesen más a gond?
-
BB9000
senior tag
A termék gyártói adatlapján tudod megnézni: Tplink MR200
Eszerint két külső 4G antennája van: "2 Detachable External 4G LTE Antennas"
Ez alapján gyenge 4G lefedesség esetén ez jobb lehet, mint az MR6400. -
mexel
veterán
válasz
BB9000 #89370 üzenetére
Na akkor ez új nekem, ezért jó ide jönni mert mindig tanulok valamit
Nem is néztem eddig hogy az LTE antenna micsoda és mire kell stb. Ha jól sejtem akkor az kell a mobil vételhez, és a többi antenna csak a wifihez van.
Ez így leszűkíti akkor a kört valószínűleg.Az Archer MR200 is ilyen?
-
BB9000
senior tag
". . .használt TP-LINK TL-MR6400 router-t, nem tudom az mennyire lehet jó"
Belső LTE antennás. Lehet jó, de ha a vételi viszonyok gyengék, akkor egy külső antennás jobban teljesít. Az antennától nagyban függ az eszköz vételi képessége. Lásd a Digis példámat: A Digi által adott stick, -ami belső antennás- nem tudott normális 4G csatlakozást biztosítani, a külső antennás "csoda" meg stabilan nyomja.
Az 5GHz-es wifi szükségtelensége jó felismerés. -
mexel
veterán
Az ip tv-n értsünk médiaboxot, és van digionline-om, ezek mennének.
Találtam használt TP-LINK TL-MR6400 router-t, nem tudom az mennyire lehet jó.Rájöttem hogy a SIM-hez nem fog kellen az 5GHz wifi, úgysem használná ki.
A térerő kérdéses, a telenor ( és a többi sem) nagyon acélos arrafelé. persz routerrel lehet hogy jó lesz, már csak korlátlan net-es sim kellene -
BB9000
senior tag
Aó 4G LTE ( sávszélesség 150 ill. 300 Mbps ) optimális esetben elég lehet a 2 db tv-nek , mivel 8-30 Mbps kell egynek és mellette még a laptopnak is juthat sávszél. De hogy a helyszínen milyen vételi viszonyok vannak, és a kiválasztott mobil eszköz, képes lesz-e az adott helyen stabilan tartani a 4G kapcsolatot, azt csak a tesztek fogják megmondani.
A KuwiFi "csodát" én csak azért vettem meg, mert nem találtam olcsóbb megoldást. Nem rajongok a noname vacakokért, mert általában nem éri meg, de itt olcsó és egyszerű megoldás kellett. Ezen IPTV-t nem használnak, tehát arra nincs tesztelve. Ha te találsz olcsóbb működő megoldást, akkor mindenképp írd majd meg! -
Essejó
veterán
Drágának találtad?
Nézd már akkor meg a hazai kínálatot sim kártyás 4G Router ügyben. Az 2 IPTV-t nem értem, ahhoz mindenképp szolgáltatói végpont kell, és olyan router mögé, ha a szolgáltatóit kevesled, ami tudja az IGMP snooping-ot. Különben az iptv adás elönti a belső hálózatod, még a wifit is. -
mexel
veterán
válasz
BB9000 #89353 üzenetére
Köszi az infót! Néztem ezt a "csodát" de drágának találtam éppen
Azt nem tudom bármilyen mobilnet elég lesz-e 2 db tv iptv-jéhez, és filmek streameléséhez szerverről, plusz netezéshez laptopon.
A térerő sem a legacélosabb ott ( balaton), nem próbáltam csak mobillal egy laptopon a netet és csak 3G-n volt szóval így nem tudtam tesztelni még.
Vezetékesből meg max ammikró van úgy tudom aminek macerás a beszerelése -
válasz
jozsi252 #89364 üzenetére
Az antennák funkciója nem egységes, én eddig több olyan eszközzel találkoztam, amelyiknek a botantennája volt az LTE-s -- de a Mikrotik wAP LTE-mnek belső nyomtatott antennái voltak, igaz, kiválthatóak.
Az antennák áthelyezésével nagyon észnél kell lenni. Egyrészt csakis jó minőségű, paramétereit tekintve támogatott antennákkal szabad próbálkozni, másrészt nem elfelejtendő, hogy az antennakábel csillapít.
A belső eszközök rákfenéje a botantenna, ami ugye körsugárzó, tehát nagyon kis, ált. 2 dB nyereségű. A telepített eszközöknél azonban tudni szokás, hogy merre van a torony, tehát sokkal ésszerűbb irányított antennák használata.
A Mikrotik eszközök kezelése egységes, azonos CLI / Windbox GUI, még ha a tudásuk különböző is.
Ja, és az sem mellékes, hogy Cat hányas az LTE modem. Cat-nál már összevonódhat a B3 és a B20.
MaCS
-
jozsi252
veterán
válasz
MaCS_70 #89362 üzenetére
Most egyelőre úgy néz ki hogy tudunk kölcsönbe szerezni egy TP-Link magasabb kategóriás LTE router-t úgyhogy azzal kipróbáljuk hogy mit tud nálunk a net. Illetve mondjuk adott egy 2 antennás LTE router, az antenna pontosan milyen szerepet tölt be? Az fogja be a 4g jelét és továbbítja kábelen, vagy kettős szerepet tölt be, tehát fogja a jelet plusz wifin is tudja szórni?
Ezt csak azért kérdezem mert ahogy látom vannak elég jó kültéri antennák is. Tehát ha leszerelem az antennát és rakok rá ilyen kültéri antennát akkor a wifi jel attól a helytől lesz szórva ahova az antenna fel lesz rakva?
Ezek a Mikrotik eszközök már valamilyen szinten professzionális felhasználásra vannak szánva? Értem ezalatt a konfigolhatóságot meg egyéb dolgokat.
-
ballazol
senior tag
Helló!
No, kikaptam a D-Link-et.
Itt az oldalon láttam ezt a Mercusys router reklámot, megrendeltem az MR70X-et.
Hozza szépen, amit kell LAN-on. Reméljük, a fél kertet is 'bevilágítja' a wi-fivel... de merem remélni, hogy azzal a résszel is elégedettek leszünk. Majd valamelyik délután megnézzük. -
válasz
jozsi252 #89335 üzenetére
Van olyan eszköz amit kültéren kell elhelyezni, abba bele megy a SIM, és ezt az eszközt kell összekötni a géppel?
Erre a tipikus példa a Mikrotik LTE SXT és LHG. Ezek routerként és modemként is tudnak működni (paraméterezés kérdése), és már nem egészen optimális vételi viszonyok között érezhetően jobban teljesítenek, mint a sima beltéri egységek.
Szolgáltatóügyben meg érdemes benézni a mobilflottás topicba.
MaCS
-
dkess
őstag
-
zseko
veterán
Úgy néz ki mégis hasznát veszem majd a listábak
Tesómék megvették az utcán szemközt lévő házat, és oda is kell majd net. Meglepő módon az AX10 oda már magában is elég jól szórja a netet (mondjuk pont 'rálát' az ablakon keresztül erre az épületre, 15-30Mbps között mér a speedtest), de egy CPE210/220 lesz szerintem felszerelve, meg bentre két wifis router (emelet/földszint). Igaz ez még majd csak jó pár hónap múlva lesz esedékes.
-
Tarokk79
aktív tag
-
BB9000
senior tag
A "truváj" ebben a KuWifi routerben csupán az, hogy kipróbált! Jól működik Digis kártyával, jó vételi tulajdonságai vannak és az ára is ok. Lengyel raktárból normális idő alatt ideérhet, nem kell rá 8-10 hetet várni. Nyilván nem vált ki egy mesh rendszert és nem jó mindenre. Amire nekem kellett, arra bevált: 1 laptop és két telefon Wifi-s internet ellátására alkalmas olyan helyen, ahol már a Wifi stick-kel csak kínlódni lehetett a laptopban. Perceken át hozott be egy weblapot. Ahhoz képest ez a külső "kínaicsoda" használható netezést tesz lehetővé. Olyat, ami két kisnyugdíjasnak épp elég.
Aki load balance-olni akar vezetékes net és mobilnet közt, meg akinek 100 eszköze lóg a neten folyamatosan, meg aki online videózik naphosszat, annak nem ez a kis vacak lesz a jó választás. -
dkess
őstag
válasz
Tarokk79 #89352 üzenetére
Amennyiben nem lenne extrém elhelyezkedési különbség az ONT és a router helye tekintetében (pl. ONT a pince vagy padlás legsarka - router meg ház közepe), akkor az általános tapasztalat az, hogy amennyiben ahol a Digi ONT -al nem tudunk 2.4 GHz -en kellő lefedettséget elérni - ott mondjuk egy db AC -s routerrel 5 GHz -el sem ...
Azaz amennyiben erről lenne szó, akkor továbbra is tartom a véleményem, hogy legyen CD6 kettes pack vagy esetleg 2*AC57U v3 AiMesh és ethernet backhaul -al.
@BB9000, #89353
Ennél az eszköznél pedig pont a kültéri kivitel lenne a "truváj". Mondjuk egy 4G SIM -es routernél ez általában nem szokott szempont lenni.
Egyéb tekintetben azért nem túl csábító. Egy db 100 Mbps -es RJ45 csati (azaz lennének vezetékes kliensek, akkor máris egy switch -et is oda lehet képzelni árban) és csak 2.4 GHz -es N -es WiFi egy antennával meg elméleti max. 150 Mbps -el. 17K HUF -ért is csak úgy, hogy Ali -ról rendelve ...
-
BB9000
senior tag
Kínai 4G Router témához. Én 17 ezer forintért ilyet vettem Aliról: KuWiFi Link A version 3-as tud minden 4G-s csatornát, ami kell a DiGi-hez.
Digis netkártyával jó net sebességet produkál olyan helyen, ahol a DiGi 4G lefedettsége egyébként elég gyenge. Kültéri kivitel, de a gyakorlatban beltérben van. Mondhatni, hogy bevált. 5 hónap folyamatos használat során nincs rá panasz.
Összehasonlításként a Digi által a netkártyához adott WiFi stick az adott helyen nem volt alkalmas használható internetet biztosítani a számítógépnek, ez a KuWifi "kínaicsoda" meg igen. Ráadásul így még két mobiltelefon is ugyanezen a WiFi-n lóg. -
Tarokk79
aktív tag
Bocsánat. Eléggé összezavartam a dolgot nektek.
Az AC65P-t én használom OpenWRT-vel kis házban.
Az AC57U-t az unokaöcséim.
Amit most keresek azt meg a szüleim házába keresem. Náluk van egy digis modem HG8121H. Jól működik, de nem tudja az egész házat lefedni. Viszont a fő gondom most, hogy nem tudok DNS-t változtatni rajta, és a Digi azt mondta vegyek saját eszközt ehhez. Viszont akkor már jó kérdés, hogy letudnám-e fedni az egész lakást még egy routerrel, vagy ehhez kettő kellene, mert a modemet át kellene állítani, hogy csak továbbítsa a jelet az első routernek.
Az openwrt egyáltalán nem fontos, ha jó az ami rajta van. Az AC57U-t amikor beállítottam az jónak tünt pl. -
dkess
őstag
válasz
Tarokk79 #89350 üzenetére
Az a AC57U v3 meg van még? Az Openwrt fontosságát elég "esetleges" -re írtad - ez mennyire lenne fontos?
Csak azért kérdezem, mert egyfelől úgy érzem a WiFi lenne talán az elsőrangú prioritás Nálad - ugyanakkor, ha jelenleg az AC65P Openwrt -vel e téren nem megfelelő a "kétszintes nagy családiház" -hoz, akkor lehet a koncepción kellene változtatni (azaz pl. egy router Nálad nem lesz elég e téren).
A másik oldalról AC65P nem jó ugye. Most feleárért keresnél jobbat annál Openwrt -vel? Ugye ez elég "ambiciózus" illetve eléggé leszűkíted magadnak a lehetséges versenyzőket ...
Én azt mondanám, hogy amennyiben fontos az Openwrt akkor az AC65P -t tartsd meg - akár kikapcsolt WiFi -vel és mögé tervezzünk AiMesh (főegység AP módban) ethernet backhaul -al. Minimum szintenként eggyel.
Amennyiben meg van az AC57U v3, akkor pl.:
- vehetnél mellé még egyet vagy kettőt igény szerint (utóbbi esetben pl. a földszinten lehetne 2 db),
- CD6 2 db -os pakkot (35K HUF). Ugye ekkor AC57U v3 -al együtt szintén hárman lennének.Persze, ha nincs AC57U v3 akkor is lehetne a fenti gondolatmenet alapján matekozni. Ami a lényeg, ha nagyon szeretnél Openwrt -zni, akkor az AC65P -vel ezt megteheted - azaz a router és a WiFi funkció különválna.
Szerintem olyan, hogy olyan egy db router Openwrt támogatással ami vagy "kétszer annyi" WiFi -t tol, mint az AC65P (szintén Openwrt -vel) ráadásul 12K HUF környékén - hát olyan nem nagyon lesz ...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest