- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Bitcoin topic
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP telefonálás
- Microsoft Edge
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Manjaro Linux
- Gmail
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Ezt a tp linket nem is láttam. Ezekbe jó lehet digi-s kártya is?
-
mexel
veterán
válasz
BB9000 #89370 üzenetére
Na akkor ez új nekem, ezért jó ide jönni mert mindig tanulok valamit
Nem is néztem eddig hogy az LTE antenna micsoda és mire kell stb. Ha jól sejtem akkor az kell a mobil vételhez, és a többi antenna csak a wifihez van.
Ez így leszűkíti akkor a kört valószínűleg.Az Archer MR200 is ilyen?
-
mexel
veterán
Az ip tv-n értsünk médiaboxot, és van digionline-om, ezek mennének.
Találtam használt TP-LINK TL-MR6400 router-t, nem tudom az mennyire lehet jó.Rájöttem hogy a SIM-hez nem fog kellen az 5GHz wifi, úgysem használná ki.
A térerő kérdéses, a telenor ( és a többi sem) nagyon acélos arrafelé. persz routerrel lehet hogy jó lesz, már csak korlátlan net-es sim kellene -
mexel
veterán
válasz
BB9000 #89353 üzenetére
Köszi az infót! Néztem ezt a "csodát" de drágának találtam éppen
Azt nem tudom bármilyen mobilnet elég lesz-e 2 db tv iptv-jéhez, és filmek streameléséhez szerverről, plusz netezéshez laptopon.
A térerő sem a legacélosabb ott ( balaton), nem próbáltam csak mobillal egy laptopon a netet és csak 3G-n volt szóval így nem tudtam tesztelni még.
Vezetékesből meg max ammikró van úgy tudom aminek macerás a beszerelése -
mexel
veterán
válasz
Gubek-Einste #89331 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, a huawei-t látom a telenor is adja, megkérdezem lehet-e a simhez venni. De lehet hogy az függő lesz és ha szolgáltatót váltok akkor az gáz lehet.
Az archer tetszik, csak elég húzós ára van ( mindkettőnek)
Elindulok akkor ezen a vonalon. Remélem a 4G mobilnet elég lesz iptv-hez 2 tv-n egyszerre. Szívás ha nem fog menni -
mexel
veterán
Sziasztok! 4G-s routert keresek nyaralóba, olvastam a hsz-t ami összefoglalja a 3g/4g routereket, de elég sok olyan dolgot látok ami nem teljesen egyértelmű:
amihez az van írva hogy stick fogadása, az csak 3g vagy 4g stick-el együtt működik feltételezem. Olyan router van ami 4G-s, 5GHz wifi-s és nem kell stick, hanem a routerben van sim fogadó modul?
( ha a stick egyszerűbb akkor nyilván azt kell válasszam.)
A másik pedig az ár: mi lehet most a legolcsóbb megoldás ilyesmire? Nem akarok túl drága készüléket venni mert kb évi 2-3 hónapot lenne használva.
Milyen más lehetőség lenne mobilnet megosztásra ( mobiltelefonon kívül, azt nem szívesen hagynám pl padláson bedugva 2-3 hónapig)A kis mobil routerek nem jók ilyen célra esetleg?
( sajnos ezekkel a kütyükkel soha nem foglalkoztam, homály zóna ez hirtelen nekem) -
mexel
veterán
válasz
Tharkoul #38242 üzenetére
Nem lehet hogy a fotó csal? Vagy élőben is láttad? SZVSZ ugyanaz a ház mindkettőnél csak a fotón tűnik kékesebbnek vagy szürkésebbnek.
Persze lehet hogy tévedek. ( esetleg megoldásnak)
-
mexel
veterán
válasz
Multibit #38225 üzenetére
Van? valamiért az jött le az összehasonlításnál hogy a 3600-as annyival többet tud. Akkor ez is kipipálva, köszi!
Nagyon megtetszett az asus, de kérdés kihasználom-e amit tud majdnem 2x annyiért.
Azt hiszem először jön egy 3600-as és majd meglátom mi lesz
Köszönöm a gyors segítségeket! -
mexel
veterán
A 3600-as topikja helyett inkább ide jövök, mert ez már ide való: melyiket vegyem: 1043ND V2.1 vagy WDR3600?
Amit hirtelen megnéztem: a 1043-as SoC erősebb, erősebb wifi viszont "csak" 64MB ram és nincs hardveres NAT.
A 3600-asnak gyengébb a wifije, és kicsit gyengéb a SoC de 128MB ram.
A lényeg hogy a Digi 50/25 torrenttel is jól menjen röccenés nélkül, ezt mindkettő tudja. Ha a routeren menne a torrent akkor melyik lenne jobb? A wifi erőssége nem túl fontos, max 1-2 szoba.
Gyorsan meg kellene rendelnem mert reggel mennem kell érte. Melyiket? Nem tudom mi alapján döntsek. Alternatív firm-ek mindkettőre vannak fejlesztve folyamtosan? Openwrt-vel mindkettő jó torrentezni?
Először a 3600 volt a kiszemelt, de most elbizonytalanodtam a 1043 miatt. Áruk ugyanaz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÚJ Philips Hue Ambiance Outdoor LED Lightstrip 5m Full!
- Lenovo T61 T400-T480s V110-15ISK Asus UX303U HP 6470b 840 G3 bontás:akksi dokkoló töltők stb
- Richwood akusztikus gitá
- DELL Latitude bontás E5420 30 E5530 E6320 30 E6420 30 40 E5440 50 70 80 90 E7440 50 70 80 90E7240 70
- Felújított Playstation 3 Slim/500GB SSD/HEN 4.8/21 Játék
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest