Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
meili
tag
válasz qnadam #78486 üzenetére
Például random ennek a routernek a leírásában van benne az elméleti 800 Mbps 2,4 GHz-en. Gondoltam, hogy ezek gyakorlatban a harmadát tudják, de ha a fenti egyik komment szerint a kliens nem tudja, akkor meg nem is számít.
Pontosítok a kérdésemen: olyan megoldást keresek, mellyel viszonylag gyors sebességű lefedettséget kapok egy két szintes, szintenként kb. 100 nm-es családi házban vezeték nélkül.
Nem az volt a cél, hogy lefedjem a fél világot, hanem ha eddig egy 65 nm-es panelban éltem vasbeton falakkal, és egy TP-LINK TL-WDR4300-as lefedte az egészet, sőt még a routerrel ellentétes oldalon, a paneltől 10 m-re lévő parkolóban is tudtam fogni a kocsiból a WIFI-t, akkor gondoltam, hogy van olyan router, ami lefedi a fenti paraméterekkel rendelkező családi házat, főleg úgy, hogy nem egymás nyakán élnek itt az emberek.
De ha egy router nem fed le mindent, akkor a MESH rendszerben látom a megoldást. Ebből mi az ajánlott? Mi a gyakorlati különbség a MESH és a router + repeater között?
-
sbi85g
csendes tag
Nem vagyok hatalmas koponya ebben, de ha nem akarsz/tudsz CAT kábelt vegighuzni a házban a TVs coax hálózatot lehet még adatatvitelre használni.
Adapter kell hozzá (tehát extra költség) , de amennyire olvastam egész korrekt sebességen továbbítja az adatot. Aztán onnan lehet direktbe kötni vagy AP. -
Alex91
félisten
A Synology is jo, az is Mesh-re bovitheto. De lehet, hogy kapsz hasonlo tudast olcsobban is mas gyartotol... Linksys Velo, Netgear Orbi, Tp-Link Deco, gondolom Asusnak is van Mesh rendszere stb.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Multibit
nagyúr
válasz Macisajt3 #78487 üzenetére
Ubiquiti EdgeRouter X
Olcsó, okos. -
Macisajt3
tag
válasz Gubek-Einste #78489 üzenetére
Passz (és tényleg nem tudom).
A cél kettős: egyrészt fölösleges nem akarok pénzt költeni, másrészt viszont olyan eszközt szeretnék, ami a feladatát el tudja látni.
Plusz feature-ra nincs szükségem, van NAS, switch, AP-k, külön aktív poe-s switch, lan-os nyomtató, stb. tehát mindenre igyekszem megfelelő céleszközt szerezni.
Ha azt mondjátok, hogy elég pl egy RT-N18U annak csak örülök (meg a pénztárcám), de ha azt mondjátok szorozzal n-nel az árat, mert olyan kell, akkor annyi. -
TeeJay
félisten
válasz qnadam #78486 üzenetére
600mbit 2,4GHZ N-es link 4antennás N cuccal fog csak menni
Telefonok tabletek laptopok de úgy kb. minden amiben wifi van nem ilyen, sőt ha árukeresőn nekiállok nyomozni drágán is főleg max 3 antennás 450-es cuccot lehet kapni
Akkor már inkább egy 3antennás AC wifi és 1300-as linken meglesz 5-600megabit nagy valószínűséggelAC65P a wave2 vezérlő miatt 1antennás telóval is tud 300megabitet AC-n
amint lesz új telefonom ami már 866mbit linket tud majd tesztelem ott 500+ megabit meglesz-eMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Topikgazda
-
Macisajt3
tag
Sziasztok!
Egy UPC-s fehér csodadoboz (Connectbox) és egy switch közé keresnék valamilyen routert.
A switch-re (TPlink SG1024DE) eszközök (NAS, tv, nyomtató, kamerák stb) és fali aljzatok mellett 3AP is lesz kötve (TPlink EAP225), a wifiért azok felelnek.
A router feladata tulajdonképpen csak dchp és portforward lesz, az UPC-s csodadobozzal korábban már eleget szívtam. Kb 20-25 portfoward szabályt már képtelen volt normálisan kezelni, néhány havonta "elfelejtette" őket. Kb 20-30 eszköz kapna fix ip-t (kamerák, NAS, nyomtató stb), tehát ennyit kellene tudnia kezelni.
A hálózatot most építem, a switch, ap-k megvannakMit lenne érdemes vennem? A net 500 megás, combosabb állandó forgalom azonban nem lesz, viszont sok apró eszköz igen (telefonok, laptopok, kamerák, nas, nyomtató, házimozi stb.).
Köszönöm -
veterán
Ha jól sejtem, ez a 2,4 GHz-en elméletileg 800 Mbit/sec-et tudó routerekkel simán lehetséges.
ezt a 800-at nem tudom, hol olvastad, n wifivel 40 mhz-es csatornákkal is 600 mbps a maximális kapcsolódási sebesség, és ez is csak nagyon üres éterrel fog menni. gyakorlatilag 2,4-en 100 mbps is már igen jó eredménynek számít.
az 5 ghz fő előnye, hogy sokkal szélesebb sávot lehet használni (akár 160 mhz-est is), a csatornák nem lógnak egybe, és (egyelőre) kevesebb eszköz is használja, és pont a rosszab terjedés miatt is szabadabb az a sáv. simán lehet, hogy 2,4-en van 4 pöttyöd az ötből, 5-ön meg kettő, mégis az utóbbi a gyorsabb.
az pedig sajnos nem egy működőképes elgondolás, hogy megkeressük a "legerősebb" eszközt, amit maxra tekerünk, és azzal lefedjük egy pontból a fél világot.
hanyas vagy, te disznó?
-
meili
tag
válasz Alex91 #78483 üzenetére
@Gubek-Einste, @Alex91
Rendben, vezetékezni nem szeretnék, arra vagyok kíváncsi, hogy mi az, ami kihozható vezeték nélküli rendszerből. Ebben az esetben az AP-s megoldás és a fent linkelt Synology routeres verzió számomra nem megfelelő.
A Mesh rendszert hogyan tudom elhelyezni az AP-s és a repeateres megoldás koordináta rendszerében? Gyorsabb, mint a repeater, lassabb, mint az AP, viszont vezeték nélkül működik? Tudom, hogy ez is környezetfüggő, de mekkora sebességet lehet elérni egy olyan eszközön, ami a Mesh rendszer egy alegységére csatlakozik? Ha mindenképpen vezeték nélküli megoldásban gondolkozok, akkor milyen Mesh rendszert ajánlotok?
A Meshnek még abban látom az előnyét, hogy esetleg az egyik alegységet bármikor könnyen kitehetem mondjuk a teraszra, és így, ha szükséges, akkor a kert távolabbi részében is van hálózat.2,4 GHz erőltetése:
Nem értem, hogy milyen előnye van az 5 GHz-nek a 2,4 GHz-cel szemben, ha a kliens oldal úgysem tudja kihasználni az általa nyújtott sebességet, az alacsonyabb frekvencián viszont nagyobb a lefedettség. -
kisqqcs
csendes tag
válasz Dragon3000 #78481 üzenetére
Nagyon köszi!
-
Alex91
félisten
Tudsz, van kabelezes a hazban? Ha van, akkor lehet AP-s rendszerben gondolkodni. Ha meg nem tudsz, nem akarsz kábeleket, akkor meg mesh. A multkor szamoltam, elviekben kb. 20 eszkozom is van, ami tud csatlakozni a halozathoz, es ezek szama szerintem meg noni fog!
Nem ertem minek eroltetni a 2,4 GHz-et? Ugyse kapsz mar szinte 5 GHz nelkuli eszkozt, ha meg benne van, es van ami tudja hasznalni, akkor hasznald is!
Most nem azt mondom, hogy feltetlen a Synologyt kell venni, bar van par extra kivansagod is (nyomtato, hdd megosztas) , ami megint szukiti a kort.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Topikgazda
Egyébként nekem elég lenne, ha mondjuk 250 Mbit/sec-et tudnának a routerre csatlakozott eszközök. Ha jól sejtem, ez a 2,4 GHz-en elméletileg 800 Mbit/sec-et tudó routerekkel simán lehetséges.
Csak kliens eszköz nincsen nagyon.Jól sejtem, hogy az AP-kat minden esetben kábellel kell csatlakoztatni a routerekhez?
IgenGyakorlatilag az a különbség az AP és a repeater között, hogy a repeater vezeték nélkül csatlakozik a routerre, emiatt nagyobb lesz a ping és az azon keresztül csatlakozott eszközökön lassabb lesz a net?
Azért nem egészen: Az AP esetén simán csak vezetékből csinál wifi-t az eszköz. Repeater-nél pedig kiterjeszti az eredeti wifi hálózat által lefedett területét azáltal, hogy egy ismétlő állomásként működik.Milyen sebességet tud egy repeater?
Környezet és a használt eszközök függvénye.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kisqqcs
csendes tag
Megéri a 10 ezer forintos többletet az ac85p az ac65p-hez képest? Vagy annyival nem tud többet.
-
meili
tag
válasz Alex91 #78478 üzenetére
Rendben, meggyőztetek, kell az erősebb cucc.
Egyébként nekem elég lenne, ha mondjuk 250 Mbit/sec-et tudnának a routerre csatlakozott eszközök. Ha jól sejtem, ez a 2,4 GHz-en elméletileg 800 Mbit/sec-et tudó routerekkel simán lehetséges. Ebben az esetben viszont nem kellene használnom az 5 GHz-es frekvenciát, és a 2,4 GHz pedig érzésre nagyobb területet tud lefedni.
Jól sejtem, hogy az AP-kat minden esetben kábellel kell csatlakoztatni a routerekhez? Gyakorlatilag az a különbség az AP és a repeater között, hogy a repeater vezeték nélkül csatlakozik a routerre, emiatt nagyobb lesz a ping és az azon keresztül csatlakozott eszközökön lassabb lesz a net? Milyen sebességet tud egy repeater?
Egyébként még nem ástam bele magam nagyon, de az okosotthon legtöbb eszköze nem közvetlenül, egyesével csatlakozik a WIFI-re, hanem egymással kommunikálnak és egy gatewayen keresztül csatlakoznak a WIFI-re. Tehát simán lehet, hogy 30 db érzékelő csak egy plusz lekezelni való egységet jelent a WIFI számára, és az általuk létrehozott hálózati forgalom is elhanyagolható.
-
Alex91
félisten
válasz adika4444 #78477 üzenetére
Hiaba szeretne olcson meguszni, az ilyen igenyekkel nem fog menni.
Ha nem akar, tud kabelezni, akkor marad a Mesh, mint megoldas. Jo, nem olcso, de valamit vamiert. Foleg ugy, hogy meg okos otthont is szeretne. Gondolom azt is vezetek nelkul, es akkor tenyleg fontos a jo wifi lefedettseg. Tapasztalat, nalam 50 m2 is gond van a wifi-vel, mert nalam sincs kozepen a router...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
adika4444
addikt
Wi-Fi-nél kétirányú a kommunikáció, az eszközöknek vissza is kell kiabálni. Tehát egy router nem tud a végtelenségig erős lenni. Amit írtál, abból nekem is az jön le, hogy karcos lesz egy eszköz. Nekünk egy 120 m^2-es tégla kétszintes házban van egy Edgerouter-X, ő a lelke a hálózatnak, egy szekrény alján. Rajta lóg AP-ként egy WDR3600, és egy AC66U B1, előbbi az alsó, utóbbi a felső szinten. A 66U erősebb mint a 3600, de sajnos vannak bőven fekete foltok vele. Próbálkoztam húzott TP-LINK 1043ND-vel, ez ugye csak 2.4 Ghz, de az se tudta lefedni az egészet... Szóval bármilyen router is lesz, ha gyenge a jel, akkor át kell kábelezni a ház másik végébe és oda rakni legalább egy AP-t, ha élvezhető hálózat kell. Lehet mókolni ha határeset a routerrel, meg ha olyan az antennákat állítgatni, routert helyezgetni, de hosszútávon nem kifizetődő, ismerek olyat, aki ilyen megoldással dolgozik, de sok a macera
üdv, adika4444
-
Topikgazda
-
meili
tag
válasz Gubek-Einste #78473 üzenetére
Mi alapján/miben jobb?
-
veterán
válasz sbi85g #78469 üzenetére
ha ugyanazt a nevet adod nekik, akkor egynek fogod látni, aztán lesz olyan kliens ami ezt jól kezeli (és szépen átugrik az erősebbre) és lesz, ami nem (helyette körömszakadtáig ragaszkodik ahhoz, amelyikre korábban fellépett akkor is, ha már adat is alig megy át rajta)
hanyas vagy, te disznó?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Alex91
félisten
-
veterán
-
sbi85g
csendes tag
válasz qnadam #78462 üzenetére
Nem biztos, hogy teljes mertekben ertem mire celzol.
Ha arra, hogy mindig a legerosebb jelet hasznaljak az eszkozok, hat nem lenne rossz. De ha jol tudom az eszkozok azok akik meghatarozzak mikor kapcsolodnak le az egyikrol es fel a masikra.
De nem ertek ehhez egyaltalan. -
sbi85g
csendes tag
válasz Gubek-Einste #78457 üzenetére
Viszonylag atlagos felhasznalo vagyok ugyhogy nincs semmi extra igenyem jelenleg.
Felmerultek viszont alternativak, amiket meggondolnek meg - nagyjabol ugyanaz az arkategoria:
#1 ASUS RT-AC65P AC1750 + TP-Link AC1750 (EAP245)
Ezt mar beszeltuk. Szolid opcionak erzem.#2 ASUS RT-AC65P AC1750 + Ubiquiti UAP-AC-LR
Nem tudom hogy kellene e a "long range" oszintenszolnva. Ugye ezek a tavolsagok: https://prnt.sc/nvevd4#3 Edgerouter X + 2x TP-Link AC1350 (EAP225)
Nincs semmi tapasztalatom a nem All-in-1 routerekben de redditen sokszor lattam, hogy feljott az Edgerouter.#4 Edgerouter X + 2x Ubiquiti UNIFI UAP-AC-LITE
Nem igazan tudom, hogy van e barmifele szinergia ha azonos markakat rak ossze az ember. Van barmi elony?
Ha nem, ez egy kicsit dragabb is lenne es az AP papiron gyengebb is mint a TP-link, ugyhogy lehet elfelejtenem. Ha csak nincs mas ami miatt meggondolando. -
meili
tag
válasz Alex91 #78459 üzenetére
Jobban örültem volna, ha egy routerrel megoldható lenne a dolog. Úgy gondolod, hogy a C2300 nem elég ehhez? Azért ez nem akkora lakás, hogy egy jobb router ne fedje le szerintem, de igazából nem értek hozzá.
Mit értesz az alatt, hogy drágább Mesh rendszer? Ahogy nézem, bőven 6 számjegyű összegekért is lehet kapni, ennyit nem szánnék rá. Van konkrét javaslatod a fenti paraméterekre?Köszönöm!
-
meili
tag
Sziasztok!
Egy 2 szintes, betonfödémes, szintenként 100 nm-es házba keresek olyan routert, ami meg tudja osztani a Digi 1000 Mbit/s-os internetét a ház bármely részén. Sajnos a routert nem tudom betenni a lakás közepébe, hanem a földszinten, a ház egyik sarka mellett lenne, így jó lenne, ha a ház átellenes sarkán, az emeleten is stabil, gyors netet tudna biztosítani. Ezen kívül örömmel fogadnám, hogy ha akár a kertbe is jutna belőle. A kert legtávolabbi pontja a routertől 50 m-re van, de azért nem vagyok telhetetlen, a lényeg, hogy a házban jól használható legyen.
További paraméterek, amiket szívesen figyelembe vennék:
- minél több eszközt tudjon kezelni: laptopok + mobiltelefonok + TV + több klíma + IP kamerák + egyéb szenzorok (okosotthont szeretnék kialakítani, most kezdem magam beleásni, de ahogy nézem, a különböző szenzorok nem feltétlenül egyesével fognak a WIFI-re csatlakozni)
- nem árt, ha rá tudok kötni egy nyomtatót, amit az összes laptopról lehet használni
- nem bánnám, ha ráköthetnék egy winchestert adattárolásnak és torrentezésnek, amit szintén minden eszközről elérnék
- esetleg jó lenne, ha dinamikus IP esetén is el tudnám érni a winchester tartalmát távolról isÁrat nem különösebben határoznék meg, a lényeg, hogy hosszú távon stabilan működjön, de ha nem muszáj, akkor persze nem erőltetném a minél magasabb árat.
Most Digi előfizetés mellé pár routerből adnak 20% kedvezményt, ezek közül a TP-Link Archer C2300-as router az, ami szimpatikus. 36.990 Ft-os ár jónak tűnik ahhoz képest, hogy árukeresőn mindenhol 40.000 Ft felett van. Viszont ahogy nézem, az 1000 Mbit/s-ot csak az 5 GHz-es sávon tudja. Ez okozhat gondot? (Jó pár éve vettem olyan routert, ami tudott 2,4 GHz-et és 5 GHz-et is, de akkor azt olvastam, hogy az eszközök jó része nem tud 5 GHz-en csatlakozni rá, így csak a 2,4 GHz-es kapcsolatot lőttem be rajta.)
Mit ajánlotok?
-
Topikgazda
-
sbi85g
csendes tag
Hali sracok.
Probalok otthonra osszerakni egy router+access point megoldast. Csak a router nem tudja ellatni az egesz hazat. A szituacio igy nezne ki: https://prnt.sc/nvevd4
Valahova az irodahelyiseg kozelebe kellene az Access point. Tehat egy ethernet kabel lenne athuzva (padlason) a modem / router teruletrol egy wireless access pointba. Egyebkent 1Gb-es Digi van nalunk. Es minden wifirol menne.
Gondolkodtam egy mesh megoldason. Eero eleg korrektnek tunik. Magyarorszagon mondjuk eddig nem lattam sehol. Mashol (Anglia, Nemetorszag - Amazon) meg nem szallitjak ki ide. Kb £200 fontra jonne ki a 2 egyseg egyebkent.Viszont valamivel talan olcsobban is meg lehetne oldani?
Van az ASUS RT-AC65P AC1750 amit mar tobben emlitettetek es hozza egy TP-Link AC1750 (EAP245) vagy egy Ubiquiti UAP-AC-LR-nek lenne ertelme?
Vagy egyeb / jobb otlet? Arban kicsivel de nem tulsagosan olcsobb.
Kellene barmi egyeb ehhez egyebkent? (a kabelen kivul)
Barmilyen tanacsot szivesen fogadok -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz ricsidealer #78434 üzenetére
Asus AC65P legyen inkább.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Tavaly cseréltem le a TP-Link 3600 (főként openwrt volt rajta) routert egy c5-re. Nem vagyok túlzottan megelégedve, eléggé instabil.Egyik ismerősömnek is ilyen volt, azt 2 hónap múlva cserélve lett egy c6-ra (egy fokkal jobb a szoftvere). Kezdek a Tp-Linkből kigyógyulni. Eddig szinte csak TP-Linkem volt. Helyette Asus RT-AC57U ezt néztem ki. (remélem ennél nem kell egyből frissítéssel kezdeni ) 14-15e. Hasonló tudású kellene és normálisan működő.[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
-
-
blakey
titán
válasz xcbiker #78440 üzenetére
Ennyire feljöttek az ASUS-ék Router témában is? - ezt nem igazán értem, eddig is a jobbak között voltak. Eddig mit használtál ha az Asust gyengének találtad?
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Zoli1222
addikt
válasz Intruder2k5 #78438 üzenetére
Per pill max 80-100 Mbps letöltés. A csomag meg 1000Mbps. Mondjuk én voltam a hülye, h nem kérdeztem rá, h a wifire is vonatkozik-e a -legalább- garantált 300Mbps! Szóval ami eléri legalább ezt a 300at már boldog lennék!
-
xcbiker
addikt
Sziasztok!
Kicsit kivagyok az UPC modem beépített wifi-jétől.
Gyakran ledobál, lassú.Mondjuk 20-35eft-os kategóriában mi az ami megbízható és gyors is?
Most 240Mbit-es net van előfizetve. Nem szoktam játszani. Laptop, mobil és tv menne róla.
D-link, Linksys? vagy más márka a jobb most?Köszi!
[ Szerkesztve ]
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
MODERÁTOR
válasz Zoli1222 #78435 üzenetére
Üdv!
Kérdés mit tartasz élvezhető sebességnek. Egyébként a keret elég szűkös, az általában ajánlott modellek ennek a két-háromszorosába kerülnek, de talán a TP-LINK Archer C5 amit szoktak még ajánlani, és 11000Ft körül már kapható. Persze azért csodát ne várj ennyiért.
-
dawe1337
csendes tag
Sziasztok.
A napokban vásároltam egy Asus AC65P routert. Az USB alkalmazás menüpontban nem található Download Master, egyedül a Szerverközpont van, mint lehetőség. Sajnos utólag néztem meg a specifikációkat e kapcsán és ott valóban nem említi, hogy tudja, de érdekes módon egy nála olcsóbb AC57U meg tudja, így feltételeztem, hogy az AC65P is fogja tudni. Én nézek be valamit, vagy tényleg nem tudja a Download Mastert ez a router? Routerem jelenleg access point módban van, ez okozhatja esetleg? Nem szívesen küldeném vissza a routert, mert ezt leszámítva nagyon jó kis cucc.
Köszi,
Dávid. -
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Esetleg vam 10000huf körül olyan router amivel a digi 1Gbites netét wifin keresztül élvezhető sebességgel tudnám használni. Csak wifit használok. A válaszokat előre is köszönöm!
-
ricsidealer
tag
Sziasztok,
1 gigas digi net van, rakat eszkozzel (NAS, Tvk, camera,stb), es van ez az akcio diginel. Barmi hasznalhato ezek kozul ? vagy menjek enis a Asus AC65P val (esetleg massal?)
http://digi.hu/informacio/tp-link-router-akcio-az-usanotebook-nal
Elegge korosodo Asus RT-N16ot valtana freshtomatoval
Nokia 6.1
-
laca891
aktív tag
válasz Intruder2k5 #78432 üzenetére
Ok!
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
MODERÁTOR
DDNS van, magyar nyelv van, modem nincs.
-
laca891
aktív tag
válasz Gubek-Einste #78429 üzenetére
Van benne, dyndns szolgáltatás? Valamint modem van-e benne, hogy közvetlenül lehetne rákötni a t-com vezetékes hálózatra??
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
Topikgazda
-
Fikasz
tag
Sziasztok!
Egyszerű kérdést szeretnék feltenni, router vásárlása előtt. Nincsenek nagy igényeim, csak megbízható stabil típust keresek erős WIFI-vel. A következő márkákat nézegetem TP-Link, Asus és a kicsit drágább Cisco-Linksys. Igaz egy TP-Link N750-es most hasalt meg nálam, és már nem az első TP-Linket dobom ki az ablakon, tehát a bizodalmam a márka felé kicsit megcsorbult. Milyen márkák közül érdemes szemezgetni 15-30ezres kategóriában? -
tudi13
aktív tag
Sziasztok.
Elvesztem a sok információban, ezért segítséget kérnék.
Nem sokára kötik hozzánk az FFTB Digi 500-as (itt egyből egy LAN kábelt húznak csak be a lakásba, nincs modem) netjét és ehhez keresnék egy korrekt routert.
Lakás: 56nm, 3 szoba.
Eszközök: 2 telefon, 2 tv és kábelen egy PC. Később lehetséges egy NAS is.
Árban 20k körül vagy alatta szeretnék kijönni.Köszönöm.
-
Whysperer
addikt
válasz Gubek-Einste #78408 üzenetére
Ahogy nézem most ez van otthon. TP-LINK TL-MR6400. ilyet kell vadásznom ez a legoclsóbb 25.000 ft.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Gabesz87
veterán
válasz qnadam #78420 üzenetére
Valamit valamiért....vagy megbarátkozik az ember azzal, hogy látja a routert, vagy elrejti, és akkor nincs, (vagy szar) a wifi, és lehet panaszkodni. Amúgy ma már szerintem hálistennek elég attraktívak a routerek külsőre, nem egy ronda nagy otromba fehér téglatest. Asus routerek kifejezetten vonzóak, Xiaomi router tök minimalista a penge vékony kialakításával, letisztult design-jával. Szóval szerintem már nem teljesen helytálló az, hogy nem lehet a lakás dísze. De ok, ez az én szubjektív véleményem! Nekem pl. egy Xiaomi 3G-m van, az imént linkelt polcon az szinte nem is látszódna, beleolvadna.
-
Gabesz87
veterán
válasz silentkiller #78418 üzenetére
Miért nem teszel valami kis polcot a TV fölé, és rakod oda a routert!? Pl. ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
silentkiller
senior tag
-
viktorhu
veterán
válasz silentkiller #78411 üzenetére
Nincs egy asztal sem valahol? Szabadon kellene lennie, ahol jól látszik, hogy a wifi normálisan terjedni tudjon. Az antennáknak meg függőlegesen, hogy a mimo is rendesen működjön, meg egyébként is oldalirányban terjed a jel az antennákból.
-
atom18
senior tag
Megrendelve az Asus AC65P hát nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz az előzőhöz képest. (Tp-link 1043nd)
Még olyan kérdésem lenne, hogy valamit állítsak rajt vagy minden jó lesz alapon miután megcsináltam, hogy van net? -
-
silentkiller
senior tag
válasz Gubek-Einste #78410 üzenetére
Akkor is csak ennyivel tudok gazdálkodni. 10 cm magas de jó mély (40-50 cm). Innen megy a nappali wi-fi és a 4K oled tv is ide csatlakozik.
A javasolt eszközök közül gyakorlatilag bármelyik jó lehet ezen körülményeket szemelőtt tartva?∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
Topikgazda
válasz silentkiller #78409 üzenetére
Egy 10 centis rész a tévé alatt sajnos elrejtésnek számít.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
silentkiller
senior tag
válasz Gubek-Einste #78407 üzenetére
Egy tv alatti bútor elemben van, nincs elrejtve csak max. 10 nettó magasságú ez az elem és mögötte van a LAN kiállás, stb.
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
Topikgazda
válasz Whysperer #78405 üzenetére
Sajnos a SIM kártyás router-ek nem olcsóak.
Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400/MR600, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953, Huawei B525/E5180 (Cube)
Nem hiszem, hogy használtan lenne 15k-ért.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz silentkiller #78398 üzenetére
Miért van egy szekrénybe elrejtve az eszköz?
-
Topikgazda
válasz laca891 #78391 üzenetére
A legoptimálisabb megoldás az lenne ha a szolgáltatói eszköz PPPoE Passthrough módba kerülne és a router-i feladatokat saját eszközzel oldanád meg.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. Na átköltöztünk az új házba és várom,hogy a T-home 20 métert elhúzzo n egy kábelt.. 5-6-7 hónap. Na most 2 hónapja használok egy 4g sim kártyás netet egy TP link routerral . Telejsen jó mivel 40 mtéerre van légvonalban a torony. Na most ezt a routert lehet vissza fogom adni ,mert cksa kölcsönben van és nem tuti ,hogy maradhat. Viszont ez ami itt van most az 30.000 Ft. nem tudnátok olyan max 15 ezer körül ajánlani egy olyat amiben van SIM foglalat? lehet használt is ,ha jó.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Alex91
félisten
válasz kmarci25 #78402 üzenetére
Ha csak 100-as a LAN benne, akkor tenyleg folosleges egy jobb router. Ha eleg a Wi-Fi, akkor pl. ez: [link]
De barmilyen router jo lehet, amit AP-ba lehet kapcsolni...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
kmarci25
veterán
válasz Alex91 #78401 üzenetére
Tehát egy powerline adapternél nincs maximális sebesség, amit átenged? Ez nekem új...
Ilyeneket olvasok az említett eszköz datasheet-jében:
Data transfer rate up to 500Mbps over electrical wires,
Interface: 1* 10/100Mbps Ethernet PortEzek alapján gondoltam, hogy kérek segítséget egy ehhez passzoló router keresésében.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Alex91
félisten
válasz kmarci25 #78400 üzenetére
En nem tudhatom, meg mas sem, hogy pl. milyen sebesseg jon ki a vezeteken, mekkora teruletet kell lefedni, milyen wifi sebessegre van igeny, mennyi a penzkeret minderre stb.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest