Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alex91
félisten
Visszaneztem, mar akkor is en mesh-t mondtam...
Asus ZenWifi CT8, RT-AX92U, ZenWifi XT8. Mert gondolom kabel meg mindig nincs... Esetleg meg lehet probalni kezdesnek 1 db AX92U-val, hatha... A tobbit 2 db-os packben erdemes venni, emez meg kulon veve olcsobb.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
dkess
őstag
Szia,
Akkor címszavakban: két szint/130 nm, gigabit -es internet, 100+ db WIFI-s okoseszköz és ki tudja mennyi egyéb WiFi -s kliens és a saját példádon tapasztaltad, hogy egy router nem lesz elég. Úgy egyébként AX -es routerekkel szemezgetsz ...
Akkor új fejlemény, hogy keresel egy db másik routert ...
Én valami ilyesmiben gondolkoznék a helyedben:
- AC65P -vel, ha jól sejtem pont mostanában csúsztál ki a 14 napból. Ebben az esetben eladás vagy családon belül valakinek aki örülne neki,
- 2 db router a két szintre AiMesh -ben kábeles backhaul -al,
- ez a két router amennyiben AX is kell, akkor lehet pl. AX56U. Azon a szinten ahol feldúsulnának az emberek és az Ő 5 GHz es eszközeik (pl. nappali) ott esetleg AX82U, ha beleférne. Korábbi hsz -edben említetted, hogy vannak laptopok + mobiltelefonok is,
- amit lehet mindent tűzzünk kábelvégre. A PC/TV/konzol/AVR/médialejátszó/okoseszköz gateway/rózsaszínű csillámpónit is. Akár plussz switch -ekkel, meg egyéb helyiségekben is. Annál jobb lenne a WiFi -d ...
- GuestWiFi -re nem kell Mesh. Külön SSID lentre/fentre és minden okoseszköz valamint olyan kamera ami a felhőbe dolgozik a saját szintjén levő 2.4 GHz GuestWiFi -re csatlakozik,
- Az olyan kamerák melyek esetleg NAS -ra/NVR -ra dolgoznak azoknak zártláncot csinálnék. Amennyiben nagyon nem megy máshogy akkor egyelőre lehetnek belső hálón is persze ...@Dajcshouse, #87118
A helyedben hasonlóban gondolkoznék, mint a fentebbi esetben. Nagyon hasonló a helyzet - csak nincsenek százával WiFi -s eszközök.
Azaz 2 db router a két szintre AiMesh -ben kábeles backhaul -al. A 2 db PC mehet majd kábelvégre ...
A keretedbe 2 db AC57U v3 fér bele - kb. 32K HUF.
@Daywalkerke, #87120
Nagyon szívesen.
-
Topikgazda
- a fent jelzett házat lefedi önmagában is (ha nem muszáj, nem csatlakoztatom access pointként az AC65P-t)
Garancia nincsen, hogy egyetlen eszköz elég lesz ide, sőt erősen valószínű, hogy eszköz csere után sem fog javulni a helyzet így sokkal biztosabb megoldás egy másodlagos eszköz beszerzése lenne a másik szintre.Visszaolvasva a fórumban az alábbi két eszköz tűnik megfelelőnek:
- ASUS RT-AX56U
- ASUS RT-AX58U
A fenti kettőnél van jobb ajánlat hasonló árkategóriában? Egyáltalán megfelelnek az igényeknek?
Inkább az AX58U legyen de a lefedettségbe ne várjál változást.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Alex91
félisten
A Synology is jo, az is Mesh-re bovitheto. De lehet, hogy kapsz hasonlo tudast olcsobban is mas gyartotol... Linksys Velo, Netgear Orbi, Tp-Link Deco, gondolom Asusnak is van Mesh rendszere stb.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
veterán
Ha jól sejtem, ez a 2,4 GHz-en elméletileg 800 Mbit/sec-et tudó routerekkel simán lehetséges.
ezt a 800-at nem tudom, hol olvastad, n wifivel 40 mhz-es csatornákkal is 600 mbps a maximális kapcsolódási sebesség, és ez is csak nagyon üres éterrel fog menni. gyakorlatilag 2,4-en 100 mbps is már igen jó eredménynek számít.
az 5 ghz fő előnye, hogy sokkal szélesebb sávot lehet használni (akár 160 mhz-est is), a csatornák nem lógnak egybe, és (egyelőre) kevesebb eszköz is használja, és pont a rosszab terjedés miatt is szabadabb az a sáv. simán lehet, hogy 2,4-en van 4 pöttyöd az ötből, 5-ön meg kettő, mégis az utóbbi a gyorsabb.
az pedig sajnos nem egy működőképes elgondolás, hogy megkeressük a "legerősebb" eszközt, amit maxra tekerünk, és azzal lefedjük egy pontból a fél világot.
hanyas vagy, te disznó?
-
Alex91
félisten
Tudsz, van kabelezes a hazban? Ha van, akkor lehet AP-s rendszerben gondolkodni. Ha meg nem tudsz, nem akarsz kábeleket, akkor meg mesh. A multkor szamoltam, elviekben kb. 20 eszkozom is van, ami tud csatlakozni a halozathoz, es ezek szama szerintem meg noni fog!
Nem ertem minek eroltetni a 2,4 GHz-et? Ugyse kapsz mar szinte 5 GHz nelkuli eszkozt, ha meg benne van, es van ami tudja hasznalni, akkor hasznald is!
Most nem azt mondom, hogy feltetlen a Synologyt kell venni, bar van par extra kivansagod is (nyomtato, hdd megosztas) , ami megint szukiti a kort.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Topikgazda
Egyébként nekem elég lenne, ha mondjuk 250 Mbit/sec-et tudnának a routerre csatlakozott eszközök. Ha jól sejtem, ez a 2,4 GHz-en elméletileg 800 Mbit/sec-et tudó routerekkel simán lehetséges.
Csak kliens eszköz nincsen nagyon.Jól sejtem, hogy az AP-kat minden esetben kábellel kell csatlakoztatni a routerekhez?
IgenGyakorlatilag az a különbség az AP és a repeater között, hogy a repeater vezeték nélkül csatlakozik a routerre, emiatt nagyobb lesz a ping és az azon keresztül csatlakozott eszközökön lassabb lesz a net?
Azért nem egészen: Az AP esetén simán csak vezetékből csinál wifi-t az eszköz. Repeater-nél pedig kiterjeszti az eredeti wifi hálózat által lefedett területét azáltal, hogy egy ismétlő állomásként működik.Milyen sebességet tud egy repeater?
Környezet és a használt eszközök függvénye.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
adika4444
addikt
Wi-Fi-nél kétirányú a kommunikáció, az eszközöknek vissza is kell kiabálni. Tehát egy router nem tud a végtelenségig erős lenni. Amit írtál, abból nekem is az jön le, hogy karcos lesz egy eszköz. Nekünk egy 120 m^2-es tégla kétszintes házban van egy Edgerouter-X, ő a lelke a hálózatnak, egy szekrény alján. Rajta lóg AP-ként egy WDR3600, és egy AC66U B1, előbbi az alsó, utóbbi a felső szinten. A 66U erősebb mint a 3600, de sajnos vannak bőven fekete foltok vele. Próbálkoztam húzott TP-LINK 1043ND-vel, ez ugye csak 2.4 Ghz, de az se tudta lefedni az egészet... Szóval bármilyen router is lesz, ha gyenge a jel, akkor át kell kábelezni a ház másik végébe és oda rakni legalább egy AP-t, ha élvezhető hálózat kell. Lehet mókolni ha határeset a routerrel, meg ha olyan az antennákat állítgatni, routert helyezgetni, de hosszútávon nem kifizetődő, ismerek olyat, aki ilyen megoldással dolgozik, de sok a macera
üdv, adika4444
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Alex91
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest