-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni router vásárláshoz. Nem vagyok informatikai guru, de eddig elboldogultam az eszközeim konfigurálásávalJelenleg egy TPLINK-TLWR-941ND routerem van (+ 8-as TPLINK switch), ami januártól sávszélesség emelés folytán egy 120Mbs-os Internetre csatlakozik. (Nem is tudom most kihasználni emiatt a maximális sávszélességet.) Kliensek: 4db IP kamera, 1db videó stream szerver, 3db laptop, 2db PC, NAS, smartTV, mobiltelefonok stb. csatlakoznak hozzá. Fut Torrent is. Több eszközöm is tudja már az 5GHz-es WiFi-t, ill. a gigabites LAN-t. Sokat másolgatunk hálózaton keresztül is a gépek között. A lényeg, hogy nagyon elégedett vagyok a mostani TP-LINK-kel, csak kinőttük!
E helyett szeretnék valami megbízható kétsávos eszközt, mert a 2,4GHz-es WiFi sáv már nagyon telített, + az 5GHz-en nagyobb az elérhető sávszélesség is.
Amit tudnia kell:
- megbízható, stabil, fagyásmentes eszköz legyen!
- két sávos WiFi (de nem szimultán, hanem párhozamosan tudjon mindkettőn működni!)
- nagy nyereségű (lehetőleg levehető) külső antennák és jó WiFi teljesítmény
- gigabites WAN
- gigabites LAN
- erős proci, elegendő RAM (pl. Torrent, IP kamerák, video stream server, Samba stb. használatához)
- jó konfigurálhatóság (a TPLINK-kel most nagyon elégedett vagyok)
- DyNDNS, portforward, tűzfal, IP cím hozzárendelésstb.
Jó lenne még:
- USB port HDD csatlakozáshoz (Samba szerver, esetleg +FTP szerver)
- USB nyomtatóport
- vendég SSID
- (esetleg saját Torrent kliens, de ez abszolút nem fontos)
- ne legyen csillagászati ára!Mivel eddig TPLINK cuccaim voltak és nagyon megbízhatóak, nem bánnám ha találnék most is TPLINK-et (de nem kizárólagos feltétel ha van jobb és olcsóbb). A TPLINK-keket néztem, de sajnos a gyári adatlapokon pl. a prociról, RAM-ról nem találtam információt, mind ahogy arról sem, hogy a dual WiFi az szimultán vagy párhuzamos. Működési és stabilitási tapasztalatokról sem találtam túl sok infót.
Előre is köszönöm a javaslatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Android szakmai topik
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest