Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
apuc
őstag
válasz Gubek-Einste #32326 üzenetére
Végül ez a befutó, mert lapos:
-
apuc
őstag
Sajnos lejárt a szerk.idő..
Érdekes az egyáltalán, hogy a wifit a lakásban hány okosteló használja egyébként?
-
apuc
őstag
válasz Gubek-Einste #32326 üzenetére
Köszi!!
-
apuc
őstag
-
apuc
őstag
-
apuc
őstag
Tényleg Digi Topnet a csomag neve.(Mivel nincs TV-n, csak net, azzal megy minden..)
Ez a Linksys nem gigabites router?
Ha nem, mi a legolcsóbb gigabites, amit érdemes megvenni, a legjobb ár/érték arányú esetleg?
Megnéztem, és Linksys n-es a vevőoldali modul a PC-ben, és 2 antennás.
Mindkettőre rátettem azt a méretű csavarozható antennát, amiből 3 volt a routeren gyári- azok helyett szintén Linksys nagyobb, utólag vásárolt antennákat feltéve / 5 dbeleseket/, kifejezetten antennakábellel kivezetve az ajtóhoz,az elfogadhatóbb vétel miatt.Kb 5-8 cm-el az antennák (a router 3 antennája) fölött van az antenna a fiamnál.
A 3 antenna függőlegesen, a két szélső kb 60-65-70 fokban szokott állni.Hol tudom a router pontos verzió számát megnézni, ami még fontos lehet?
[ Szerkesztve ]
-
apuc
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem.a probléma a következő:
Van egy TP Link TL-WR941ND tipusú routerem,3x3dbi-s és a netet hetente 1-2 néha több alkalommal eldobja, olyankor kihúz-bedug és megint jó lesz.
A net a kábelen a Digitől jön, 87/37 Megát mérek a Speedtesttel kábelen a fő gépünknél.
Ugyanez a router fölött 50 centire, és egy méterre a PC-től lecsökken 40/25 megára.
A fő számítógép szerencsére kábelen kapja, de a panelünkben a nagyfiam gépe egy "z kanyar" után a szobájában wifi antennával veszi a jelet, ott a mért sebesség 8-10-max.18 megára csökken le, de van, hogy nagyon belassul neki.
Ő kábelt szeretne, és nem, mert nem tudnám jól elvezetni a szobájába, jó lenne egy drótnélküli megoldás, ha van.
(Ezek mellet még 3 okosteló veszi wifin a netet a routertől, ha ez számít esetleg valamit.)Olcsón láttam egy ASUS RT-N12E routert,2 Dbi-s érdekelne, hogy az erősebben eljuttathatná hozzá a netet esetleg, vagy szakadozás-mentesebben?
Eszembe jutott még a konnektorba dugható erősítő, de az ami jó, drága, és nem tudom, van-e értelme?
Szerintetek a kábelen kívül mi lenne a legcélravezetőbb?
A mostani TP Link routerre vettem szintén TP Link 3 db nagy méretű antennát, és a fiam PC-ben lévő Wifi-vevőjére rátettem a routerről lecsavart antennák közül egyet, így "javult fel"8-10 Megára a vétel a szobájában..
-
apuc
őstag
TL-WN851N TP-Link TL-WN851N Vezeték nélküli 300Mbps PCI adapter.
Ezek szerint ha a router kap egy nagyobb antennát, az ő gyárija pedíg mehet a PC Wifi kártyájára, aminek így 2dBi helyett 3 dBi erősségű antennái lesznek?
Így a MIMO is megmarad, és az adó meg vevő oldalon is erősebb antennákkal javulhat a net. -
apuc
őstag
Ja, és ha mégis vennék új, erősebb antennákat a rourehez, és a régi antennáit feltenném a PC-kártyájára- hiszen ahogy írod rárakható lenne- ez még jobb megoldás lehetne?
Hiszen a 3*950 ft nem egy horror, ezt talán érdemes beruházni- főleg ha mindkét oldalon nagyobb antennát kapna a rendszer, ugye? -
apuc
őstag
Köszi a nagyon gyors válaszotokat!
Találtam egy ilyet:
ebből ugye 1db-ot kellene venni- csak nem tudom hová kellene becsatizni- és hogy jobb lenne-e a jel mint ha 3db nagyobbra cserélem a gyárikat.
Valamelyik verziót mindenképpen megjátszom, ha a gyerekszobai 5-6 Mbit megnő 10-re már nagyon jó lenne.
Ráadásul ott a PC-ben is egy 2 antennás 300Mbites TP-link Wifi-vevő kártya van, annak is lecsavarhatóak az antennái.
Annak ugyanaz a csatolója mint a router antennáié?Esetleg a gyári jó lenne rá- mert nagyobbak,ha megjön majd az új ?Vagy arra is van külön kapható nagyobb antenna a vételi hatékonyságát növelendő?
Érdekes az, ha a PC-t kiveszem a helyéről és 90 fokban elfordítom, úgy hogy látszódjon a kártya 2 antennája, akkor az 5 Mbit felmegy 10-re..
De sajna a helye a kisszobában fix.Az is eszembe jutott, hogy a régi de tökéletes 50Megás D-Link router valahogyan fel lehetne használni a megoldáshoz.Csak ott is ugye a bejövő net neki kábelen kéne- az lenne a jó, ha sikerülne valahogyan rábírni, hogy Wifin szedje a netet, és kábelen adja le a PC-nek.
De ezt nem tudtam megcsinálni.
Meglehet egyáltalán?
Mert akkor még antennák sem kellenének..talán..[ Szerkesztve ]
-
apuc
őstag
Sziasztok!
Van egy TP-Link TL-941ND típusú 300Mbites belső Wifi routerem, ezen cserélhető az antenna.
Egy panelben lakom, ahol a kisszobában nagyon gyenge a jel.
Legyengül 5 Megára, a nagyszobában pedíg fogható a notikon a bejövő és Wifin is leadott 80/20 Mbites net.
Szerintetek, ha veszek egy ilyen antennát hozzá, akkor az segít majd, erősebb lesz a kisszobai PC-ben lévő szintén 300-as Wifi vevő-kártyával fogható jel?:Vagy fölösleges lenne? Segíthet ezen egy nagyobb antenna?
Talán a PC- ben lévő szintén 300-as és szintén TP-linkes 2 antennás Wifi-vevő kártyába cseréljem nagyobbra az antennát?Sajnos a kábeles átvezetése a gyors netnek nem kívánatos, ezért szeretnék jó megoldást az átvezetésre.
Nem szeretném a nagyobb antennát megrendelni, utána pedig elállni a vásárlástól esetleg mert nem segít semmit..
Előre is köszi!!
-
apuc
őstag
-
apuc
őstag
Sziasztok!A TP-LINK TL-VR 740-es routert érdemes megvenni?Megbízhatoó?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- LEGO klub
- Call of Duty: WWII
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hardcore café
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- ASUS USB3.0 HZ-3B Docking Station
- Kishibás! HP laptop - 15.6 - Radeon - DDR4 - SSD
- iPhone 14 PRO MAX 256GB space black APPLE.HU számla! 2026 január 10-ig Apple garancia! Akku 88%!
- Eladó bontatlan új állapotban lévő Deagostini és Hachette előfizetői ajándékok
- Kutya és macska kozmetikai nyíró és olló szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest