- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
racskobalazs
senior tag
-
cog777
senior tag
válasz cog777 #53193 üzenetére
"Onetastic Batch File Import tool is not available on Free license."
Pro licensz kell legalabb.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
-
bpmcwap
senior tag
Nagyon új terepre tévedtem Azt se tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e, illetve milyen költségekkel jár. Mondjuk örülnék, ha lenne rá nyilt forráskódú ingyenes program, de ennek a valószínüsége kb a nulla felé konvergál megérzésem szerint...
A cél az lenne, hogy 2-3 esetleg 4 kamera állásból egy videófolyamot tudjak létrehozni youtube élőzéshez. 4 csatonrás audimixerből jön egy kimenet, ami a hangsávot biztosítaná.
A kamerakezeléssel már nem nagyon tudom merre kellene elindulni... Esetleg onvifes kamerák, kizárólag erre a funkcióra használt routerrel és arra kötött NVR? Mobillal rácsatlakozni az NVR-re és onnan tovább élőzni osztottképernyős nézetben youtube-ra? Tudnátok valami támpontot, ötletet adni?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
energomatt
senior tag
válasz cog777 #53193 üzenetére
Pl. az A.I. ?
Az HTML fájlok importálása a OneNote-ba nem támogatott közvetlenül a OneNote 2016-ban⁴. Azonban vannak alternatív megoldások, amelyeket megpróbálhat:
1. **Fájl csatolása**: A OneNote 2016-ban a `Beszúrás > Fájl csatolása` menüponttal hozzáadhat HTML fájlokat csatolmányként⁴.
2. **OneNote Batch használata**: Az "OneNote Batch" egy eszköz, amely képes importálni HTML fájlokat és megtartani a mappaszerkezetet⁵. Az alábbi lépéseket kell követnie⁵:
- Kattintson az `Importálás` fülre -> `Mappák` csoport -> `Mappa importálása` funkció.
- Ellenőrizze, hogy készen áll-e a jegyzetfüzet a HTML fájlok mentésére.
- A `Fájltípus` csoport dobozában válassza az `HTML fájl` opciót.
- Kattintson a `Mappa` gombra, és válassza ki azt a mappát, amely tartalmazza az HTML fájlokat és almappákat.
3. **HTML tartalom beillesztése**: Nyissa meg a helyi .html fájlt a böngészőjében, válassza ki az összes tartalmat (Ctrl+A), másolja (Ctrl+C), majd hozzon létre egy új oldalt a OneNote-ban és illessze be a tartalmat⁷.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek a módszerek nem tökéletesek, és előfordulhat, hogy nem minden HTML tartalom jelenik meg megfelelően a OneNote-ban. Ha ezek a módszerek nem felelnek meg az Ön igényeinek, javasoljuk, hogy szavazzon a UserVoice platformon a `Szöveg, html vagy csv/xls importáló létrehozása` funkcióra⁴, hogy a Microsoft tudomást szerezzen az igényről. -
cog777
senior tag
Tudja valaki hogy lehet html fajlokat OneNote-ba importalni? Probalgatom a OneNote Batch progit es nem csinal semmit.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
efemm
tag
válasz Cs1csó #53188 üzenetére
Ja, hogy házon (hálózaton belül) használnád? Akkor a legegyszerűbb lehet valamelyik VNC. Talán az UltraVNC ingyenes.
Supported operating systems
- Microsoft Windows 7, 8, 8.1, 10, 11, Windows Server 2008 R2, Server 2012, Server 2012 R2, Server 2016, Server 2019, Server 2022 current version: https://uvnc.com/downloads/ultravnc.html
- Microsoft Windows XP, Server 2003, Vista, Server 2003 R2, Server 2008: latest version: https://uvnc.com/downloads/ultravnc/129-download-ultravnc-1231.html
- Microsoft Windows 95**, 98**, ME**, NT4**: latest version: https://uvnc.eu/download/102/
- Microsoft Windows 2000: latest W2K version: https://uvnc.eu/download/1215/Ultravnc_w2k_1215.zip
Its embedded Java Viewer allows you to connect (and make File transfers) from a simple Web Browser on any system supporting Java (Linux, Mac OS, ...) to an UltraVNC Server.
PcHelpWare and uvnc2me require XP or later. -
Krystal_s
addikt
Tudna valaki segíteni?
Szerettem volna kipróbálni egy kis programot a kamerához (Win 10), 3 különböző gépen próbáltam, de egyiken sem indul el. Nem tudom mi lehet a gond.
FilterOnMe Véletlenül itt nem ismeri ezt valaki. Hasonló programot keresek a kamerához. -
albinolynx
őstag
Megoldódott... Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Cs1csó
félisten
válasz BitRider #53185 üzenetére
Végigpróbáltam többet (rudtdesk, remoteuti stb.)
DE:
- nem települt a C2D 32 bit 3GB ram gépre
- vagy ha települt bármit csináltam a folyamatos egérmozgást eredményező (tehát ahogy mozgattam az egeret a másik gép asztalán szinkronban mozgott) képkockasebességet nem érte el.Hiszed vagy sem csak a két piacvezető ami áthdalta ezt: a TV és az AD
A ChromeRemoteDesktpop is nabyon tetszett (ha kukázom a láncból a gyenge régi gépet akkor át is állok arra vagy tesztelem.újra a többit.)de a gyenge gépről bármit állítottam nem tudtam irányítani az erősebb gépet csak extrém darabos képrfissítéssel (nyilván nem játék vagy film nézéséről van szó hanem pl. fájlok mozgatása, webbongészőben torrentoldalról letöltés elindítása stb. vagy egy szövegszekesztő mwgynyitása.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Cs1csó #53184 üzenetére
Nem volt más jó alternatíva (az összefoglalóra gondolok)?
Nálam legtöbbször a Remote Utilities megy. -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz qwertly #53152 üzenetére
Amit Krystal_s írt nem ismerem, de több ipari PC-nél találkoztam már a 'File Based Write Protection' Windows-os funkcióval. Bármit rámásolnak, telepítenek, törölnek, azt mindent visszaállít a következő indításra.Tehát az FBWF bekapcsolásának pillanatát rögzíti, és minden indításnál azzal kezd.
Ennek az új verziója a 'Unified Write Filter'. A leírás alapján a Win 10 Education verzióban elérhető. Ez teljesen MS gyári megoldás. Szolgáltatás kezelőben aktiválni kell, és utána parancssorból lehet bekapcsolni."Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Ismertek valami jól működő, biztonságos, ingyenes vagy olcsó teamviewer alternatívát? -
SunMount3r
nagyúr
válasz BitRider #53173 üzenetére
Ha ez alatt a lejátszó programokat érted, akkor kb. ugyan ott vagyunk, mint a te javaslatoddal, de az egyetlen amiről tudok, hogy van benne ilyesmi az a Kodi, de annak meg förtelmes a YT add-onja. Nekem nem médiaszerverre kell, hanem a Windows-ra magára. Van külön HTPC Topic, de annak a "témaköréből" eléggé kiesik a YT, ott főleg a lokál videó lejátszás a téma.
-
BitRider
senior tag
válasz SunMount3r #53172 üzenetére
Az ilyen médiaszerver vagy miféle progikban nincs erre megoldás integráltan? Meg erre biztosan van külön topik is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz BitRider #53171 üzenetére
Hát érdekes kombináció, de egyelőre nem látom, hogy ez az SMTube távirányítóval is kényelmes lenne e, stb... Majd ránézek, köszi.
Telós remote app, meg csak kiegészítés képen jöhet szóba, nekem nem jön be a telós vezérlés, a távirányítós/légegeres sokkal kényelmesebb egy HTPC-hez (erre lett kitalálva).
-
BitRider
senior tag
válasz SunMount3r #53170 üzenetére
Akad pár YT képes lejátszóprogram, pl.: SMPlayer + SMTube
Vagy csak simán böngésző... Utóbbit közvetlenül is lehet távirányítani az Unified Remote szerver + app kombinációval. Amúgy elég univerzális a progi és sok programmal közvetlenül is kompatibilis, szóval a távirányítás része ezzel megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Tudtok Windows-ra olyan YT app-ot, aminek olyan a kezelhetősége, mint az Android TV-s YT-é (vagyis azon YT app-okéhoz hasonló, amik főleg a TV-ken szoktak lenni)? HTPC-hez kellene, az meg ugye távirányítóval lenne vezérelve leginkább.
THX!
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz qwertly #53166 üzenetére
Reboot Restore Rx, ennek van ingyenes változata, talán az is elég.
How to use Reboot Restore RX in Windows / How to use FreezerFizetősek pl Deep Freeze, RollBack Rx
-
-
qwertly
addikt
válasz bluemirage #53153 üzenetére
Szia, köszönöm... megfogom nézni..
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszönöm a válaszodat, jobban kéne fogalmaznom....
Eddig helyi "szerver" volt rendkívül rosszul volt bekonfigurálva.
10-15 perc volt még betudott jelentkezni felhasználó "közoktattás"
DE most google szolgáltatás lesz, így minden a felhőbe van mentve.
Csak arra kellenek a gépek hogy letudja a tanár kolléga driverről tölteni fájlokat
és a levelezés miatt. Ezért nem lesznek tartományba léptetve.
De nem szeretnénk ha állandóan látnák egymás jelszavát.
Nagyjából ennyi a történet.[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Létezik valami program amivel meg tudom nézni, hogy mi foglalja a sok helyet a gépemen?
A C: rendszer partíción 200 GB foglalt, de nem tudom, hogy mi lehet az a sok "szemét".
Valami olyasmi kellene ami kilistázza a nagy fájlokat.Köszi szépen!
-
Milyen előzményekre gondolsz? Jó lenne tisztázni ,mert nem vagyunk gondolatolvasók.
Teljesen tisztán indítani windowst csak windows alapállapotra állítással lehet, de az géptől függően 10-30 perc is lehet, vagy akár több, ha nagyon régi gépről van szó. Windows image-t lehet készíteni persze, és azt mindig újrahúzni, az akár pár perc is lehet egy gyors SSD-vel, de az eléggé haladó téma.Amúgy meg nem is értem miért van arra szükség. El akarod felejteni, hogy mit csináltál előző nap a gépen? Ha meg többen használjátok, akkor nem ez a módja annak, hogy ne lássatok rá más tevékenységére, hanem mindenkinek saját accountot kell használnia a windowsban.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
őstag
A Chrome alá vannak olyan kiegészítők melyek ezt megteszik, azaz kilépéskor törlik. History Cleaner meg hasonlók. Sajnos sok beépülő modul nem teljesen korrekt. De egy próbát megér.
Most céges gépen vagyok és itt csak Edge engedélyezett, így kipróbálni nem tudom, hogy melyik.
Meliora sunt bono inimica
-
qwertly
addikt
válasz poirot #53151 üzenetére
Szia, köszönöm a válaszodat. DE én a chrome és firefoxra gondoltam, itt már sikerült megoltanom. DE igazából nem jól kérdeztem, mivel azt szeretném mindig minden előzmény törölve legyen tehát nem csak a böngészők hanem minden. Minden leállás után tiszta "lappal" induljon újra a számitógép. Igazából ezt szeretem volna megkérdezni...
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Milyen program amellyel betudom állitani, hogy automatikusan töröljön minden előzményt a böngészőkből leállítás előtt? Vagy ezt a win10 saját programjával is betudom állitani? -
válasz DrBubo77 #53147 üzenetére
Mutatnál egy példát? Csak mert az animáció bonyolultságától függően van egyszerübb, és bonyolultabb megoldás is. Pl. a PowePoint slide-okat ki lehet menteni videóként. Ugyanakkor már az egyszerübb videószerkesztők is képesek feliratok készítésére.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
DrBubo77
veterán
Milyen programmal lehet egyszerűbb szöveges videókat készíteni?
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
válasz BitRider #53145 üzenetére
Jah... Mert ha nem szerepel valami az osalt listáján, az nem is létezik. Szélesítsd a látóköröd/tudásod!
total90
Ott a DiskCatalogMaker, vagy a NeoFinder. Ez utóbbi ráadásul tudja importálni a Where is it adatbázisát is.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz total90 #53142 üzenetére
Pedig a VVV elég hasonlónak tűnik. Na és ha nincs support? Találtál benne valami működéssel kapcsolat os hibát?
Ha pedig csavarnál rajta egy nagyot: Próbáld meg a Wine-on keresztül futtatni a Where is it programot.
-
total90
veterán
Sziasztok
Annó, amikor még a régi istenek éltek, amikor még a Windows XP menő volt, létezett egy szoftver “Where is it?” néven. Sajnos abba hagyták a fejlesztést… és nekem kellene egy jó alternatíva Macre.
Tulajdonképpen régen a DVD/CD-im és külsős HDD-im tartalmát lehetett a szoftverrel be olvasni és le menteni katalógusokba. Aztán ha kellett valami, gyorsan meg lehetett keresni, anélkül, hogy DVD/CD-t beraktam volna a gépbe, vagy épp a HDD-t csatlakoztattam volna a géphez.
Tudna valaki ilyet ajánlani?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
makoss
veterán
Üdv!
Tudnátok olyan ingyenes programot windows 11-re ami úgy működik mint annó az Opera böngészőben az "egérmozdulatok engedélyezése"?
Csak nekem az egész oprendszerre kellene, nem csak böngészőre.
Próbáltam beállítani a StrokesPlus progit, de csak windows 10-en hajlandó működniKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
BitRider
senior tag
válasz energomatt #53132 üzenetére
Meg a min dent külön író trend, mint ha sen ki se járt volna iskolába.
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Tudtok nekem olyan programot vagy megoldást ajánlani PC-re ,hogy ha esetleg újraindul a gép ,jelezze pontosan mi okozta?
-
BitRider
senior tag
válasz makoss #53125 üzenetére
Semmiben sem jobb a pro, a 2.0 sima az újabb, de már az is sok éve elavult. Nálam most a színállítás se jó már, de a 60 Hz-re simítás működik. Poresznál tök jó. Ennek ellenére nem egy jó lejátszó, mozifilmekhez én nem használnám, artifact-ol és csúnyább a képe, mint egy normálisan sync-es monitorra beállított MPC-HC + MadVR kombinációval (K-Lite Codec Pack Full ugyebár, ami ezt tudja).
BiP: Szerintem pont ezért nem foglalkoznak már vele, mert a sync-es monitoroknál már eleve nincs az a durva laggolás, mint a 60-asokon. Remélhetőleg ki is kopnak lassan, bár a 24 képkockát is elfelejthetnék végre, semmire sem elég az akciódúsabb jeleneteknél.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
A Splash Pro videólejátszó miben másabb a Splash 2.0-nál?
A 24 fps videók feljavítása 60 fps-re volt a cél, szerintem érezhetően jobb veleKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Bármilyen betűtípust tud használni a word, tőled függ, hogy milyen fontkészletet teszel fel a gépre. Amúgy meg szerintem ne készíts ilyen stílusú reklámszövegeket, logókat, már 20 éve elavultak.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
wital
tag
Sziasztok!
Milyen programmal lehet egyszerű reklámszöveget készíteni? Mi az ilyen programok összefoglaló neve, amiben a google már segít? Ilyen jellegű szövegre gondolok: -
válasz tibbike01 #53107 üzenetére
Van Jelszókezelők topik. Ez sima user error, és nem programra van szükséged. Valószínű hogy a Security -» Lock options -» On System Lock-ra van állítva.
-
troller
senior tag
válasz tibbike01 #53107 üzenetére
Most kipróbáltam, engem nem léptet ki a bitwarden edge alatt se a win+L után, mint ahogy más böngészőnél se.
Valami el van nálad állítva, de így a távolból nehéz megmondani, hogy mi.
Persze lehet, hogy ott ülve se lenne 1×ű kideríteni.Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
őstag
válasz BitRider #53110 üzenetére
Svájci multi, több országban jelen. Nálunk 100 User. Only Edge, ugyanúgy. Megjegyzem az MS felhős megoldásoknál (Onedrive, Sharepoint stb...) gyorsabb és stabilabb az Edge, mint a Chrome.
De abban igazad van, hogy a multi kultis IT-Security-ban semmi, de semmi logika vagy következetesség nincs. Van terület, ahol ágyúval lőnek verébre, máshol meg nem kiskaput hagynak nyitva, hanem inkább komplett 'kétszárnyas ajtót'. Ha meg megemlíted, akkor megmagyarázzák, hogy "Hajnalkám, Te ezt nem tudhatod"Meliora sunt bono inimica
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Bitwarden-t kezdtem el használni jelszókezelőnek. Nagyon tetszik, csak egy bajom van vele, hogy az Edge extension folyton kijelentkezik, amikor zárolásra (windows + L) kerül a win. Hiába állítottam be a széf időkifutását "Soha"-ra. Tud erre valaki megoldást? Azt szeretném, hogy folyamatosan bejelentkezve legyek, folyamatosan dobja be a felhasználónév+jelszó párost a bejelentkezési ablakoknál. bármilyen esemény történik.
Ha nem Bitwarden, akkor melyik másik jelszókezelő lehet még jó?
[ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
PDF24 Toolbox egyes elemeit/egyes alfunkcióit, miként lehtséges direkt mód megnyitni, a Toolbox elindítása nélkül?
Hivatkozással nem tudtam elérni eddig...
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- The Thing Remastered teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest