- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Windows 10
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Crypto Trade
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz aviator #32198 üzenetére
Total Commander, Csoportos átnevezés (Ctrl+M), lehet tenni elé növekvő számokat (számláló), illetve véletlen számot is látok a beépülő gombnál, csak ahhoz talán kell is valami beépülő, hogy működjön.
Szerintem legyen inkább számláló, ami bevált dolog, de te tudod...
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
crrpt86
újonc
nos mostanság DDoS támadást kapok, ha streamelek. Elmegy a netem akár fél-1 órára (mivel T-home ezért a telo is meg a tv is). Tudom, hogy ki csinálja, sokakkal ugyanezt teszi, de nem tudom, hogyan védekezhetnék! A srác szabotálja egy játékszerveren (warcraft3) történő és azzal kapcsolatos dolgokat, oldalakat, versenyeket, mert szerinte nem érdemelte, meg a bánásmódot, amit kapott... (hekkelt, de baromira és ki lett bannolva). Ezzel lehet valamit kezdeni vagy várjak míg a kuwaiti rendőrség esetleg elkapja ?
[ Szerkesztve ]
-
aviator
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy furcsa lesz az igény, de megpróbálom. Szóval egy olyan programra lenne szükségem, aminek, hogy ha megadok egy mappát tele fájlokkal, akkor átnevezi a fájlokat úgy, hogy mindegyik fájl neve elég berak egy véletlenszerű számot.
Létezik ilyen? -
Kernel
nagyúr
válasz artiny #32193 üzenetére
A szemet legjobban a vibrálás fárasztja, például a régi képcsöves, 50 Hz TV-t nekem mindig levett kontraszttal kellett járatni, különben másnap égett tőle a szemem.
100 Hz képcsövesnél ez már nem igazán jelentkezett, később LCD vagy plazmánál sem. Tulajdonképpen még erősen megtolt kontraszt esetén sem érzem azt a régi effektet (másnapi szemégés).
Elképzelhető, ez összefügg azzal, hogy a pupilla a fény átlagára áll be, az ezen belül bekövetkező gyors fényimpulzusokra viszont nem tud időben reagálni, illetve maga a vibrálás sem egy természetes dolog.
FF vagy színes kép ilyen szempontból nem számít szerintem. Fogyasztás szempontjából is mindegy, bármilyen technika esetén, mert amelyiknél az áramfelvétel intenzitásfüggő, gyakorlatilag mindegy, hogy azonos fényintenzitás milyen RGB-komponensekből áll össze.
LCD-nél vannak típusok, ahol a háttérvilágítás a kontraszt növelésével is összefügg, vagy más esetben a Brightness befolyásolja, illetve van még a külön Backlight-szabályzás lehetősége is. Vagy voltak teljesen fix hátteres TV-k is, ami mindig egyformán világított (fűtött).
Ha nincs ampermérőd, akkor ezt abból is lehet érzékelni, hogy mennyire melegszik a készülék.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
válasz artiny #32193 üzenetére
Csak az AMOLED fogyaszt kevesebbet, ha sok a fekete, de nem tudom, hogy van-e ilyen monitor.
Amúgy a helyedben inkább a monitor fényerejét csökkenteném, ha bántja a szemed. Úgy már tényleg kevesebb a fogyasztás is, bár nem tudom, hogy mennyire mérhetően (mobiloknál az is rengeteget számít).
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
JohnnyX
őstag
válasz scream #32183 üzenetére
Elvileg.
Nekem sem sikerült 2db wi7-et ráraknom, egy 32bitest és 64bitest is, legálisat, cégest.
Az elsőt rendesen megcsinálja, a másodikat csak iso-ban másolja rá, abból meg nem bootol szegénykém.
Igy vettem másik pent a 64bitesnek..._Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
JohnnyX
őstag
-
veterán
válasz scream #32183 üzenetére
Linux-al megy is, de ha két, különböző Windows telepítőt szeretnék, akkor már a második felülírja az elsőt. A boot menüben ugyan megjelenik mindkettő, de ugyanarra ( a másodikként felmásolt ) telepítőre mutatnak.
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
-
artiny
őstag
Letezik olyan program amivel fekete feheresíteni lehet a kepernyot teljes tartalmat? mint pl a samsung galaxy s5 "Ultra Power Saving Mode" je. Igy kevesbe egetne a szemet a monitor,mintha e-ink lenne... de megse ugye
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Milyen programmal lehet Win7 és Win8.1 telepítőt is rámásolni egy pendrive-ra, multiboot-os formában?
YUMI nem jó, mert az egyik mindig felülírja a másikat.
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
-
válasz pc-user #32133 üzenetére
Bár kicsit késve, de most jött szembe ez az akció: ShowYourPhotos Photo Resizer Pro
2 napig ingyen adnak hozzá regisztrációs kódot, és különösebb grafikai (program) ismeret nélkül, pár kattintással manipulálhatóak a fotók.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kraftxld
félisten
válasz RaPiDsHaRe #32174 üzenetére
Kemény 5 hsz-el korábban írtak 3 félét
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hello!
Tudtok ajánlani egy programot amivel a böngészőben történő dolgokat lehetne felvenni?
-
Kernel
nagyúr
válasz kraftxld #32156 üzenetére
Silverlight titkosított videó, az annál nehezebb eset. Noha van lehetőség a szintén Silverlight RTLMost letöltésére, de itt ez sem akar működni.
Screen capture, ami megoldás lehet.
-
Jazz
veterán
válasz Kernel #32159 üzenetére
....regedit, gpedit, már azokon is túlvoltam.
Igen. Általában a nehéz az hogy az adott több éves oprendszerekkel kell megoldani a kapcsolatot úgy ahogy vannak, gyalulás nélkül. (ami már beleivódott a vérünkbe, mint a tökéletesség és sokszor az egyetlen megoldás jelképe. )
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Kernel
nagyúr
Érdekes, nekem is volt már olyan, hogy elsőre nem működött, mégis megoldottam (Google + saját szellemi kapacitás.) Az én esetemben az XP csoportházirendben kellett hegeszteni valamit.
Továbbá, ha jól emlékszem, frissen telepített XP-vel is kapásból működött. Vagyis csak később állítódott el valami a rendszerben.
-
Jazz
veterán
válasz kraftxld #32153 üzenetére
Milyen megoldás? "Hisz tökéletes a rendszer, ráadásul a világon mindenhol." A tökéleteset nem lehet megoldani, mert eredendően hibamentes. Ebből kifolyólag rákellett nyomni a "hálózat létrehozása" gombra, és voálá, már is volt hálózat.
(linux drive-al oldottam meg)
free your mind
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Melyik programot érdemes használni DVD/CD mountolására?
Eddig a Virtual Clone Drive-t használtam.
Ha van jobb ami free, akkor jöhet. -
Jazz
veterán
válasz kraftxld #32150 üzenetére
Egy újabb dogma. A sokmillárd ember világszerte évek óta, akik sz.nak a win hálózatkezelési inkompatibilitási ficsőrjeinek tömkelegeivel....az meg csak délibáb.
Írtam, olvass vissza: 32413. (mindenen túlvagyok már, különben nem lennék itt. végső mentsvárként kerestem külső segédprogramot)...Közben sikerült megoldani. (természetesen a "win tökéletes hálózatkezelésének köszönhetően")
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
kraftxld
félisten
Mondjuk ha esetleg leírnád, hogy pontosan mi a gond, meg mit állítasz be, akkor lehet elég hamar kiderülne, hogy nálad miért nem működik az ami a világon mindenhol
Kéne mondjuk a pontos ip beállítások mindkét gépen, tűzfal / víruskergető, homegroup van-e a Win7-es gépen, jóskapista féle 4789 in 1 űber verzió a windows, ping működik-e oda-vissza, telnet megy-e a 445-ös porton oda-vissza, network discovery be van-e kapcsolva, stb.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Jazz
veterán
válasz LonGleY #32145 üzenetére
Hálózat kell. Helyi kapcsolat. Nem interneten akarok fileokat szinkronizálni, hanem Gb-okat akarok mozgatni két gép között Lan-on.
Ugyan ez igaz a Tonido-ra is. Nem kell account meg ilyenek. Simán hálózati kapcsolat, megosztott mappák, megosztott vinyó....nincs erre valami program?
free your mind
-
Newyorker
addikt
Segítsetek!
Milyen progival tudnám erről az oldalról a beágyazott videót, hiradót lementeni pl egy avi, mpg filéra?
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Van valamilyen hálózati program, amivel fileokat lehetne mozgatni vagy megosztani két pc között?
(A gond az hogy XP-t kéne egy Win 7-es géppel összehozni hálózatban, egy routeren vannak wifi-n, DHCP-n, azonos munkacsoport stb., de az istennek nem látják egymást....)Thx!
free your mind
-
Ibituba
aktív tag
megoldódott. nem láttam a fától az erdőt úgy érzem.. köszönöm
-
Ibituba
aktív tag
Üdv. Kellene egy ingyenes jó kis program amivel bármilyen audio formátumból tudok cda-ba konvertálni.
-
LonGleY
veterán
-
pc-user
senior tag
Egyszerű progit keresek xp-re, amivel a fényképeken látható "fehér ég" átszínezhető, v. kicserélhető.
-
pigsty
aktív tag
Van egy PDF fájlban egy térkép. Ahogy látom, vektorgrafikás, szóval nem sima bescannelt JPG van benne.
Hogy lehet megcsinálni, hogy csak bizonyos rétegeket nézhessek meg belőle?
Arról van szó ennél a térképnél, hogy pl a barna szaggatott vonalakat szeretném teljesen látni, amit sokszor más vonalak - szabályozási övezetek határai pl - eltakarnak. Amikor Adobe Readerben megnyitom, elején látszik, ahogy kirajzolni egymás után a különböző "rétegeket", vonalakat. Pl lila, piros vonalakat, pöttyöket szeretném eltüntetni. Exportálás, valami photoshop, megadott szín eltüntetése nem megoldás elsőként.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
válasz Mr. Erikszon #32126 üzenetére
n+1 gyerek felügyelő program létezik, de pl. a windows-ba eleve beépítve is van egy megoldás.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
parancssorban:
shutdown /t xxx /f /p
xxx az idő mp-ben (0-315360000)
Be leállítható egy kapcsolóval, de ahhoz ismerni kell a kapcsolót.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
LonGleY
veterán
Eszerint a Windows le van védve jelszóval, hogy ne tudják újrakapcsolni a gépet?
Mert ez esetben tudod bármelyik leállító progit úgy használni, hogy a user ne állíthassa le. Legalábbis ez a tippem, most egyszerűen nincs időm utánanézni a mikéntnek. Amúgy a Switch Off-ot tudnám javasolni. Nem találtam olyat, amelyik jelszavas lenne - attól még előfordulhat persze, hogy csak a rövid leírásokba nem rakták be. Itt néztem.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok tudnátok mondani egy olyan programot ami x időn belül kikapcsolja a számítógépet és nem lehet leblokkolni vagy leallítani az adott programot.,csak esetleg valami jelszóval.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Kellene egy program Win 8.1 alá,ami az asztalon mutatja a cpu,gpu adatokat és free ramot?
AIDA64-en kívül. -
maestro87
őstag
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy maga a MorhoMouse szótárprogram ingyenes vagy az is trial-os lenne? Nekem több mint 20 napja működik és nem látok semmiféle visszaszámlálót mint a moduloknál. A 14 napos trial a szótármodulra már lejárt, de a program még mindig működik. És most azon gondolkozom, hogy meg kellene venni a most akciósan kapható nagyszótár modult, de ha a programért is fizetni kellene akkor inkább kihagyom.
-
caprine
senior tag
válasz watador600 #32119 üzenetére
Szerintem a softAP amire te gondolsz. [link]
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
Jelszóvédett zip. Intéző csak egy spéci mappának mutatja, de nem férsz hozzá, csak jelszóval.
De itt találsz valódi titkosító programokat. Mivel mindegyik "portable", bárhol elfutnak. pl. file and folder locker[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
G@ben
addikt
Olyan titkosító programra lenne szükségem, ami olyan gépen is működik, ahol semmilyen telepítési jogosultságom nincsen. A lényeg, hogy pár könyvtárat szeretnék jelszóval levédeni, de bárhol meg tudjam nyitni szükség esetén. Van ilyen?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
válasz watador600 #32115 üzenetére
Csak mobilnetet lehet megosztani.
-
scream
veterán
válasz watador600 #32115 üzenetére
Erre pont megoldást nyújt, amit linkelt neked USB WiFi vevő, ami ~600 HUF-ba kerül. Amúgy, akkor tuti, hogy van a telefonján alapból a csatlakozás opciónál a beállításokban internetmegosztás, ha nem megy, akkor a Defy+ drivert kell fel vagy újrarakni.
-
watador600
senior tag
válasz Dluinet #32112 üzenetére
De nincs mobilnete. A házban van wifi, csak a gépbe nincsen vevő, kàbellel nem tudja megoldani egyéb okok miatt, ezért kéne az, hogy a wifire csatlakozott telefon, tovább küldje a jelet a gépre usb-n keresztül, ha ez lehetséges. Wifi vevőt nem szeretne venni, a meglévő eszközökkel kellene neki valami ideiglenes megoldàs.
(#32113) babicsbalu(B)
Motorolla Defy+ azt hiszem. Próbálta már azt is, meg küldtem csomó ilyen progit, de nem igazàn akart összejönni, ezért írtam ide, hàtha tud valaki valamit :-)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T White / Opel Astra K 1.4T / LG C3 55"
-
scream
veterán
válasz watador600 #32111 üzenetére
Milyen telefonja van? Elvileg 4.0 felett már (de lehet 2.3-nál is) van USB thetering alapból beépítve.
-
nagyúr
válasz watador600 #32111 üzenetére
telefon tud hot spot módot, amivel a mobil netet megtudja osztani wifin
a telefonok ma már alaból kapcsolódnak wifire
tehát a telefonra nem kell semmilyen programa számítógépnek hogy wifi-t tudjon megosztani vagy wifi hálózatra tudjon csatlakozni kell egy wifi eszköz (600 Ft sincs postával)
ha ez van, akkor a windows alapból tud wifin hálózatot osztani vagy wifi hálózatra csatlakozni"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
watador600
senior tag
Sziasztok!
Haveromnak kène olyan program telefonra vagy telefonra és gépre, ami a telefon wifijét rà tudja osztani a gépre usb-vel. Létezik ilyen? (Android, Win7)Xiaomi 11T White / Opel Astra K 1.4T / LG C3 55"
-
Kernel
nagyúr
válasz a.gabriel #32106 üzenetére
Régóta, már az XP-s korszakban ezzel szoktam lekövetni, hogy mi történik telepítés közben:
http://www.aplusfreeware.com/categories/util/uninst.html
Vagyis az utolsó ingyenes verzió nekem teljesen bevált, Win7-ben is megy, ha jól rémlik. El kell indítani a programot, be lehet állítani, hogy melyik lemez / mappa változásait figyelje, valamint a registry mely ágait / összeset, majd ezekről készít egy pillanatfelvételt.
Utána elvégezni a telepítést.
Utána ismét egy pillanatfelvétel, majd a kettő különbségét összehasonlítja, megmutatja, hol történt változás. Nyilván nem csak programtelepítéshez, hanem bármi egyéb, változással járó beállítás megfigyelésére jó.
-
föccer
nagyúr
válasz a.gabriel #32106 üzenetére
Nem pont úgy működik, ahogy írtad, de kb ugyan arra való: Uninstall expert.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
a.gabriel
tag
Már régóta keresek egy olyan progit, ami bármiféle install-kor "monitorozza" vagy feljegyzi valahova, hogy hova mit írt be, illetve regisztrált be, vagy mit írt felül.
Valaki ismer ilyen programot?A minőség az nem véletlen!
-
kivlov
aktív tag
válasz TheProb #32065 üzenetére
Amit te keresel az a a Wintoolkit és a WinAIO maker professional
én ezekkel készítem a különböző integrált iso telepítőket
de a win7 és win 8.1 nem keverhető külön iso de a winsetupfromusb nevű progival ez megoldható hogy e4gy usbről több iso-t is tudsz telepíteni sőt még egyéb dolgokat is mint egy macruim vagy bármely live antivirust is tehetsz mellé komplett svájci bicskát varázsolva a pendrive-ból... -
LonGleY
veterán
válasz a.gabriel #32102 üzenetére
SyncBackFree | SyncBackSE | SyncBackPro
Én a SyncBackPro-t használom napi szinten a programadataim mentésére, FTP-re mentésre, tükrözésre stb. Az biztos, hogy mindent tud, de az ingyenes FreeFileSync is elég lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ARGB világítás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- OpenMediaVault
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest