-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Ezek lennének az igények:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A közeljövőben.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? Minél kevesebb.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Web böngészés, Word szerkesztés.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Bírjon ki minél több évet, és kész.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15".
(8) Notebook tömege? Nem túl érdekes.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Mehet akár nélküle is.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Egyikből sem kell túl sok, de a RAM azért legyen meg talán 4GB. Optikai meghajtó mehet.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Talán webkamera, de nem létszükség.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Nincs.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Új.Számítógéppel ismerkedő, fiatalos nagymamának lesz a gép. Netezésre, szövegszerkesztésre használná, talán filmezésre néha. Tényleg nincs semmi nagy igény, minél egyszerűbb, de ha lehet, évekig üzemeljen gond nélkül. Köszi!
-
DEJVID
őstag
Tegnap megjött a Lenovo G500, köszi az ajánlást, nagyon szimpi a cucc.
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Anyukámnak vennénk egy notebookot. A keret kb 150.000 lenne. Itthon szeretnénk új gépet venni. 15"-os kéne, 500GB-s HDD szerintem elég lenne, RAM is elég talán a 4GB. Leginkább csak netezésre, nagy ritkán filmezésre használná. Ha ilyen árszinten van matt kijelző, az szerintem jól jönne, mert szerintem sokszor használná lámpa mellett. Ezeken kívül a stabil wifi, talán egy USB3 és egy HDMI lenne még az elvárás. Érdekelne ajánlat oprendszerrel, meg nélküle is. Köszi! -
DEJVID
őstag
válasz DEJVID #100660 üzenetére
Még egy kérdésem lenne: Mível a 128GB-os SSD-vel is majdnem ugyanannyiba kerül, mint az 500GB-s HDD-vel, gondoltam mehetne bele az SSD. Apukám tiltakozik, mondván az semmire nem elég, de szerintem anyukámnak Office sem kell. Böngészésen kívül néhe-néhe filmezne rajta, szerintem ennyi. Mehet akkor a 128-as SSD? Win 8.1 vagy Win 10 elfér rajta bőven? Érezhetően gyorsabb lenne vele a gép?
-
DEJVID
őstag
Anyukámnak nem tetszett a Fujitsu a514. Hp 250 g3 esetleg?
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Először is köszi az előző Fujitsu a514 ajánlást, nagyon bevált a gép. Most egy ismerősnek kéne 11"-os új laptop windows-zal, 100.000 körül. Felhasználási igény semmi extra nincs, böngészés, youtube, talán filmezés. Hdd-ből se hiszem, hogy túl sok kéne. Van ilyen áron használható ajánlat? -
DEJVID
őstag
Sziasztok! Vennék egy laptopot, a következők szerint:
1.: lehetőleg a jövöhéten
2.: 2-300.000 ft
3.: kisebb excel táblák, programozás
4.: talán régebbi játékok, rts-ek. Aoe2, warcraft 3 stb.
5.: 15" környéke, full hd, matt, nem cél az IPS, de nem is gond
6.: napi szinten 1-2 óra
7.: win 10, de ubuntut is tennék rá
8.: 256gb ssd, 4-8 gb ram, nem kell
9.: hdmi, esetleg billentyűzet világítás
10.: csak újKöszi!
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
200k környékén kéne egy laptop netezésre, filmezésre, semmi extra.
13-14"-ra gondoltam, full hd felbontással.
Hordozva nagy ritkán, út közben sosem lenne használva, de nem ártana, ha nem valami dög lenne.
Win10 nem hátrány ,de nem is létszükség, SSD 250giga körül bőven elég, de lehet a fele is. RAM gondolom 4-8GB, ODD nem kell.
USB C töltő nemm lenne rossz.
Csak új.5 éve lett itt ajánlva egy Fujitsu A514 ugyanerre a felhasználásra, azzal jól beszoptuk, most le szeretnénk cserélni.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest