-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
Alex91 #27484 üzenetére
amit a kolléga is írt: főleg 4k streaming, fotó, dokumentum backup. plusz nagyon kis torrent és távoli (internetről) file elérés. lehet, hogy a mozgásérzékelős kamerák streamjét is ide irányítanám, de ez még nem biztos.
azért nem gondolkodom feltétlenül kéttálcásban, mert az adat egy töredékét kellene csak backupolni, de arra azt írtátok, hogy USB-n is megoldható Syno/QNAP programokkal. persze a TS-230-ban pont kétszer annyi RAM van, mint a TS-128A-ban. inkább ezért venném, ha venném, nem a tálcák száma miatt. -
Veron
addikt
válasz
MobilosFeca #27438 üzenetére
QNAP TS-128A nem jó? Kb 50-55e Ft körül kapható.
esetleg Synology DS118. Én is ezeket néztem, de utóbbi árában QNAP TS-230 is kapható több RAM-mal és tálcával. -
Veron
addikt
válasz
Alex91 #27415 üzenetére
idézőjelbe kellett volna tennem a "RAID 1"-et, persze nem az.
az ötlet az volt, hogy kb. 300 GB anyag van amit féltek, viszont nem szenzitív anyagból pedig sokkal több van. ezért felesleges két ilyen nagy HDD-t RAID-be tenni, a kicsit meg nem elegendőek. innen jött az ötlet. -
Veron
addikt
Megoldható/van értelme a következőnek? Adott egy két férőhelyes NAS 4 + 1 TB HDD-vel. A kicsi HDD backup funkciót lát el és bizonyos időnként a nagyobb egy részéről (partíciójáról?) másolatot készít. Magyarul a nagy HDD egy részét RAID 1-ben használni a kicsivel.
-
Veron
addikt
Képek, dokumentumok backupjára, ezek elérésére neten keresztül, okos tvn filmezésre és minimális torrentezésre keresek NASt. Látom hogy ilyen felhasználásra a Synology DS120j és QNAP TS-128A szokott elkerülni az olcsóbb kategóriából.
Valamelyik inkább ajánlott a kettőből? A QNAPban erősebb a HW, de 2 évvel öregebb modell. -
Veron
addikt
Úgy értettem, ahogy Airlac írta: neten érnénk el a NASt. :)
Patice válaszát nem értem. A RAID5t redundancia miatt szeretném, de lehet nem az 5ös a megoldás, hanem a 4es,vagy amit pippo írt. Van olyan adat, amit mindenképp tükrözve kell tárolni, és van amit nem fontos.
A Torrent sem egész nap pörögne egyébként és lehet snart home központként is üzemelne a NAS. -
Veron
addikt
Mennyire életképes a következő megoldás?
Családi NAS adattárolásra (RAID5), filmnézésre, torrentre fizikailag különböző geolokációkról, lakossági internetelőfizetés használatával. Városon belül kellene megvalósítani a NAS elérését, a szolgáltató 200 mbit garantált féltöltési sebességes garantál.
Puszta számok alapján működhet, valakinek van közelebbi tapasztalata? -
Veron
addikt
válasz
trance89 #26711 üzenetére
Az a baj, hogy ezekhez nem nagyon értek és sok idő lenne beleásni magam.
Ha van 1 egység nélkülözhetetlen és 3 egység végső soron nélkülözhető adatom, akkor melyik mentési stratégia való nekem? 2 db 4 egységes HDD RAID1ben vagy 1 - 1 db 1 ill. 4 egységes HDD, automata szinkronizációs jobbal a fontos adatokról a nagyobbra?
-
Veron
addikt
köszi.
akkor se a Synology DS218j se a Zyxel NAS323 nem jó.
van ajánlott típus 65e Ft-ig? -
Veron
addikt
kéttárolós NAS-t vennék képek, filmek tárolására, torrent (normál, mezei használat). a képek, doksik fontosak, két egyforma HDD kell nekem?
smart home rendszer futtatásához (Domoticz, Home Assistant) ajánlottak a NAS-ok, ha igen, melyik? ha megoldható, akkor nem használnék két eszközt a file service és smart home célokra.
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Nekem is a bőség zavara miatt nehezen megy a választás.
Szeretnék egy olyan megoldást, ahol a képeim, dokumentumaim és a fHD filmjeim tárolhatom, valamint utóbbit TV-re kötném ki. Emellett torrentkliens is futna az eszközön, de csak nagyon alap szinten, havi 15-20 GB letöltéssel.
Fontos még, hogy halk és kicsi legyen, mert nem átallanám betenni a gardróbszekrény aljába. A rekeszek száma mindegy, ha tud backupolni a fent említett tartalomról. Árban pedig az alsóbb szegmenst céloznám meg, a 35-50k Ft intervallumot.Kösz!
-
-
Veron
addikt
Sziasztok!
NAS-t szereték vásárolni, de nem igazán ismerem ki magam ebben a világban.
Kb. 30e Ft-ot szánnék egy halk darabra, ezért nem a Zyxel az én megoldásom, ha jól gondolom.
Szeretném a TV-n nézni a HD filmjeim, valamint megosztani a hálózaton a fotóim a mérsékelt torrentezés mellett. A fotókat meglehetősen féltem, így valamilyen backup - akár másik HDD vagy felhő tárhely - szükséges lesz.
Egyelőre egyvinyós megoldásban gondolkodom, még nem győztem meg magam, hogy kell a kétlemezes a sok fotó miatt.
Belépő Synology és QNAP darabokat néztem, de egyiken sincs usb3.0, ami ha nem is létszükség, de örülnék neki.
Mit gondoltok, van az igényeimnek megfelelő darab?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Filmvilág
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 500GB SSD RX 580 4GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest