Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz sziszi-fuszi #33316 üzenetére
Nem tudom, de az olvasottak alapján a NAS-ba való SSD-ken a vezérlő tényleg más volt.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Biga123
addikt
válasz sziszi-fuszi #31576 üzenetére
"SMB és Webdav nélkül!" azért valahogyan csak el kell érni azt a szerencsétlen NAS-t.
Syno ezt hogy oldja meg? (csak kérdezem)---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
tibbike01
őstag
Sejtettem.
A felhasználók 90%-át ez nem érinti, cégeknél meg ott az IT, aki intézi. -
Sanyi.mTs
addikt
És ez mennyire fontos otthoni felhasználóknak?
Kérdem úgy, hogy nekem is van 2db syno nas-om -
Vasti74
aktív tag
válasz sziszi-fuszi #31383 üzenetére
B*sszus igazad van, ezért nem kell 14 óra meló után fórumozni ;-) A tévék 100Mbit-es LAN kártyájára gondoltam, hogy LEHET olyan 4k film, ami azon nem fér át.
De egy NAS LAN portján meg (Gbit) 10 tévé sávszélessége is átfér elméletileg ;-) -
válasz sziszi-fuszi #30842 üzenetére
Én normál pcie-re gondoltam. Nyugodtam számoljunk magyar bolti árakkal, úgy fer az összehasnlítás.
szoftverben agyonvágja a Syonology
Agyon hát... pl.
- az ARM-os Synology-k ezért nem tudnak konténert (Docker)kezelni, míg a konkurens gyártók simán megugorják.
- ezért drágábbak a hasonló tudású konkurenseknél.
Ugyanmár... Ez tipikus márkafétis, nem tényeken alapuló kijelentés.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
ugyes
senior tag
válasz sziszi-fuszi #30744 üzenetére
Melyikre gondolsz? A mini pc-re? A szoftvereket leírtam, ami nekem kell és nagyrészt megvan. A NAS szoftverei adottak.
Az épített verzió esetében a linken minden infót megtalálsz hardver és szoftver tekintetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
- Samsung Galaxy Note 10.1 tablet vezeték nélküli billentyűzettel, tokkal, egyéb kiegészítőkkel
- számítógép alkatrész felvásárlás / Hardver felvásárlás
- Gamer pc / asztali Számítógép felvásárlás
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest