-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoHnni
senior tag
válasz s7evcsenko #12164 üzenetére
sajnos igen, csak 100-as a router, akkor viszont ez van...
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
-
Patice
nagyúr
válasz s7evcsenko #12092 üzenetére
Google?
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
campers
tag
válasz s7evcsenko #11752 üzenetére
Akkor ezek szerint a károgó kommentelők süketszobában 10cm-ről halgatták a cuccot
A zajosságot kiveséztük, a másik kérdésemre tudnátok ötleteket mondani? -
Tonyk
veterán
válasz s7evcsenko #11685 üzenetére
"Eltartott egy kis ideig amig rajottem az utvonal beallitara"
Miután felraktad, ott írja mellette kezelőfelületének elérhetőségét. Kattintható link.
Egyébként meg transmission remote gui.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Upo
addikt
válasz s7evcsenko #11673 üzenetére
Az NSA325V2-ben a transmission benne van a gyári menüben, System settings - Firmware/Package management, rákattintasz, nyomsz egy install/upgrade-t, letölti és felrakja. Nem több meló mint a synologynál, ott is vannak utólag telepíthető alkalmazások. Kb. 3 kattintás. Akinek ez sok annak a synology se jó.
És még mindig kérdezem hogy miért éri meg dupla áron a gyengébb teljesítmény? Vagy a synology is olyan márkabuzulás mint a harapós alma? Mert csak azért NEKEM nem érné meg.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Tonyk
veterán
válasz s7evcsenko #11465 üzenetére
Kérlek fáradj át a megfelelő topicba és tulajoktól származó véleményt/eredményt kaphatsz. (pl.: link,325v2)
Én is 320-al nyomom igaz a netem is csak 50/30. A családban sógorom vett pár hete 325v2-est. Épp tegnap szólt, hogy haldoklik a nete full letöltés alatt. Furcsállottam, ránéztem ssh-n: a nas (50/30-as nete van neki is) transmission 10-15% terhelésen ugrált, a cpu 30-35%-on. Aztán szintén ssh-n ránéztem a routerére, az feküdt meg a torrent alatt, pedig egy Asus RT-N16-os.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz s7evcsenko #11460 üzenetére
"ez is csak 60MB/s-et"
A 60MB nálad mit takar? 60Megabyte vagy 60Megabit -et?
Ha 60 Mbitet, akkor rosszul olvastad. Akinél ilyen net van ~10MB/s-ot ír. (Igen, ez még nincs 100Mbit.)
"folyamat megy a feltöltés, és még filmet is akar nézni róla..."
Nyilván a torrent erőforrásigényes piszkosul, de én ilyet a feltételek között nem láttam. (Hacsak a burkolt stabilan elérjem nem ezt jelenti, mert ez sem egyértelmű megfogalmazás). Mert amint látod, ő maga sem tudja mit akar, először a gigás nethez majd végül a 100/50-hez keres nas-t. (Érdemes lenne neki leülni, hogy mekkora adaforgalmat generálna egy ilyen feltöltéssel: laza 8MB/s feltöltssel ~690GB/nap, 20TB/hó. Ugye belátod, hogy ez nem valami okos dolog, és véleményem szerint sokáig nem is kivitelezhető)
Egyébként ha azt írom, csakis Synology-t vegyen, akkor már könnyebben beveszi a gyomrod?
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz s7evcsenko #11460 üzenetére
60 MB/s? Érdekes lenne. Esetleg 60 Mb/s, nem?
-
junkpod
veterán
válasz s7evcsenko #9506 üzenetére
nem neked , hanem mindenkinek tettem fel a kérdést
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz s7evcsenko #9504 üzenetére
Szerintetek ha nem 6-os kábelek vannak a falban akkor mennyit dobna egy ilyen giga-switch beiktatás?
Box's don't touch!
-
Multibit
nagyúr
válasz s7evcsenko #9498 üzenetére
Ha gigabites a kapcsolat, akkor a hálózatos másolás gyorsabb.
-
s7evcsenko
addikt
válasz s7evcsenko #9478 üzenetére
USB 2.0-án gyorsabb a másolás vagy hálózaton keresztül winyóról winyóra??
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Mezga Aladár
veterán
válasz s7evcsenko #9483 üzenetére
Én is így használom.
-
Elemental
addikt
válasz s7evcsenko #9479 üzenetére
Ha a routered megfelel, akkor kár új routert venni.
Veszel egy gigabites switchet, azt összekötöd a routerrel, minden más eszközt pedig a switchbe dugsz. Így lesz egy gigabites helyi hálód. -
Kroni1
veterán
Ne a wifi sebesseget nezd hanem a lant, az ennel csak 100-as, olyat vegyel ami 1000-es, azaz gigabites. Nem kell 25k, lehet olyat kapni joval olcsobban is..
En a 1043 helyett inkabb a 3600-ast ajanlanam ebben az arban.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Egy TP-Link WRT1043ND-t már 15 körül meg lehet kapni, az tudja a gigabitet.
-
Elemental
addikt
válasz s7evcsenko #9474 üzenetére
Azért, mert az a router nem gigabites. Ha gigabites hálót akarsz, akkor vagy egy gigabites router kell, vagy egy gigabites switch.
-
Domy
aktív tag
válasz s7evcsenko #9474 üzenetére
Akkor esetedben a router a szűk keresztmetszet, ugyanis nem tud gigabitet.
-
Tonyk
veterán
válasz s7evcsenko #9421 üzenetére
2x4TB ha jól emléxem
-
Tonyk
veterán
válasz s7evcsenko #9129 üzenetére
A Transmissionnél nincs ilyen korlát. (Alapesetben telepíteni kell a programcsomagok közül a Transmission-t, vagy az FFP-s verziót használod. Jelenleg mindkettő 2.82-es verzió. )
Van egy másik, a menübe beépített kliens is, az csak 10-et tud. De úgysem azt fogod használni...
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz s7evcsenko #9127 üzenetére
Terhelhetőségről: Nálam van hogy 3 tv-re is megy egyszerre 1080p-s mkv döc nélkül. Seedszerverként ugyan nem üzemelek, de még nem vettem észre röccenést ha 2.5MB/s letöltéssel jön a torrentről valami (1.2up mellett meg pláne nem) ha megy is 1-2 1080-as mkv. (nyilván gigabites routerre kötve)
-
Multibit
nagyúr
válasz s7evcsenko #9123 üzenetére
Többen használnak itt Zyxel NAS-t, tőlük érdeklődj a párhuzamos terhelhetőséget illetően!
Ha priorizálni kell a forgalmat, akkor a routerben paraméterezd fel, hogy a P2P filmnézéskor kevesebb erőforrást kapjon (QoS). -
BullZeye
veterán
válasz s7evcsenko #9123 üzenetére
Akkor pedig rákeresel a nevére itt a topicban, és majdnem mindenről le van írva minden jó és minden rossz.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Celtis
veterán
válasz s7evcsenko #9120 üzenetére
Ha neked Synology DS213j kell, arra nincs alternatíva.
Ha neked torrentezésre és film tárolásra elérésre kell egy NAS, akkor viszont igen szélés kínálatból választhatsz. Lásd: #9118. Mindössze 2-vel a kérdésed előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- KNOX a Samsung erődje!
- Fotók, videók mobillal
- Steam topic
- Interactive Brokers társalgó
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest