Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cidalain

veterán

válasz cigam #33421 üzenetére

Húbakker, egyre jobban elbizonytalanítotok :)
    Most PC-re rakom fel a telós képeket madzagon, majd szortírozás után, biztonsági mentés külső drivera (így két külön helyen van a cuccom). Ha meghal az eszköz beteszem a winyót máshova. Ha az egyik winyó döglik ott a másik, stb.
    Egy NAS az én igényemben akkor a két korábbi mentési hely egyikét sem fogja tudni kiváltani, hanem bejön egy harmadik tárolónak, amivel csak az adatbiztonságot növelem eggyel nagyobb szintre, plusz az adatelérhetőséget egyszerűsíteném.
    Az adatelérhetőség eddig sem volt kritikus, most sem az, így akkor felesleges lenne 2 lemezes Raid1 NAS, mert minek. Bedöglik a Winyó, veszek másikat, és a másik két mentésből visszaállítom a NAS-t. Vagy esetleg 2 lemezes, de nem Raid, ahol az egyikre szinkronizálok, a másikra backupolom amit szinkronizáltam (a másik két helytől függetlenül)

Hogy kell úgy értelmes rendszert kiépíteni, hogy biztonságos is legyen valamennyire, ne kerüljön egy kisebb autó árába, és hetente tizenórákat se vegyen el az életemből a szinkronizálások menedzselése?

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

• biga

őstag

válasz cigam #33421 üzenetére

Hajjaj, én igen, bar jo par éve egy korabbi verziojat.
    Nem is az a baj, hogy vissza tudja-e allitani az adatokat, vagy sem, hanem hogy pl egy komolyabb RAID tömb esetén mar is kérdés, hogyan kötöd a gépre (mondjuk a RAID5 tömb minden HDD-jét, ha lehet, azonositva eredeti logikai sorrendjûket :).
    De szerencsére én csak RAID1 tömb esetén teszteltem anno (ami ugye ez esetben lényegében egyetlen HDD adatainak a visszaallitasat jelenti). Nos végül is visszajött az adat, csak gyözd kivarni! Annyit mondok, hogy ha sürgös adatvisszanyerés a kérdés (értsd par napon belüli), akkor ne is gondolj erre a megoldasra :D.
    MINDENKEPPEN gyorsabb és egyszerübb, ha van egy külsö mentésed.(Lehet akkor is gyorsabb, ha azért a külsö mentésért egy masik kontinensre kell atruccannod... :U )
    (mint mondtam, régi verziot hasznaltam, nem akarom lehuzni, nem tudom, hogy még mindig olyan gyilkosan lassu-e)

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

Új hozzászólás Aktív témák