Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Van itt valaki, aki WD Purple merevlemezt használ NAS-ban?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
krealon
veterán
válasz Hawaii2249 #16198 üzenetére
"Milyen kompromisszumokra gondolsz a 325V2-vel szemben?"
NSA-320S:
CPU: 1 GHz
RAM: 256 MB
USB 2.0
A torrent 40 - 50 Mbps (5 - 6 MB/s) kornyeken kifullasztjaNSA-325v2
CPU: 1.6 GHz
RAM: 512 MB
USB 3.0
A torrent 100 - 110 Mbps (10 - 12 MB/s) kornyekeig tud elmenni optimalis esetben. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz sad_Vamp #16191 üzenetére
Asus leányvállalata, csak szerintem kicsit jobban sikerült, mint eredetileg tervezték. Nálam már megfordult kb 6-7 ilyen lap legalább, melóhelyen, családban, de előbb avultak el, mintsem elromlottak volna. Tuningban állítólag elmaradnak az Asus lapok képességeitől, de azt amúgy sem használom ki. Nálam egy AM1B-ITX fut most HTPC-ként 1,5 éve egy AMD Athlon 5350 procival és teljesen elégedett vagyok vele.
On: Asustor NASt hajtott már meg valaki közületek? Keresgélek teszteket a AS1002T-es modellről, nem tűnik rossznak. Itt PH!n olvastam teszteket, hogy milyen király cuccok, meg, hogy a Synohoz felnő szoftverügyileg. Lehet én vagyok a béna, de a live demo alapján nekem még a Qnapnál is fapadosabbnak tűnik, az egész felület, főleg a Photo Gallery. Vagy létezik, hogy live demoban nem a legfrissebb változat van kint?
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
nagyúr
válasz Hawaii2249 #16194 üzenetére
A 320S erősen kompromisszumos. Ettől még lehet megfelelő arra, amire használni akarod. Torrentre csak visszafogottan alkalmas.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Gsx-rr
veterán
válasz Hawaii2249 #16194 üzenetére
Nem nagyon szoltak itt ajanlani az olcsobb regebbi verziot!
En biztos nem vennem meg! -
Gsx-rr
veterán
válasz Hawaii2249 #16190 üzenetére
A hardver! Medialejatszonak egyik se jo! Max a media tarolasara amirol egy arra alkalmas eszkoz pl medialejatszo le tud jatszani multimedias tartalmakat!
[ Szerkesztve ]
-
Hawaii2249
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy mi a fő különbség a két NAS között? Melyiket érné meg megvenni torrentre illetve média lejátszónak?
ZyXel NSA320S --> 16 ezer
zyxel nsa325 v2 --> 27 ezer
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
fecs
senior tag
válasz Gsx-rr #16187 üzenetére
Így van, nem titkolom. Apránként lehet rájönni a lényegre és mindig nagy öröm, amikor valami hasznosat találok.
Pl. a torrent klienst nem támogatja egy hazai, népszerű torrent oldal, de lecseréltem transmission-re. Így már megy a seed, csak kellett 2 hét mire megtaláltam az okát.Pixel 6a
-
fecs
senior tag
válasz redbiro #16148 üzenetére
redbiro, Paience: Köszönöm, sikerült!
Még abban segítsetek kérlek, hogy TV-n (DLNA) min múlik a felirat megjelenítése? File elnevezésre odafigyelek, de ettől függetlenül nem minden filmnél jelenik meg.
Illetve pl mobilról mobilhálózaton hogyan lehet elérni a NAS-t? Portot kell nyitni?lsc: kezdőként én is sokat gondolkodtam a Zyxel-en, de a szoftveres körítés miatt a Qnap-ot választottam. Aztán közben kiderül, hogy az se mindig alkalmas a feladatra. Kiindulási alapnak viszont nagy segítség.
[ Szerkesztve ]
Pixel 6a
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Ma vettem egy ZyXel NSA320S-t. Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy a NAS-ban lévő HDD-re vagy adott időközönként, vagy fix időpontban automatikusan készüljön biztonsági mentés? Nem sok file (pár giga, többnyire grafikák, doksik), a régi dokumentumok ritkán változnak.Köszi!
-
lsc
nagyúr
válasz lazydog #16177 üzenetére
Az említett nasnál az a gondom hogy valamelyik tesztben nem tudták beállítani torrent kliensnek, azért nem kérdeztem rá egyenesen, de ahogy nézegetem árban nem nagyon lesz más. Mostmár csak a tapasztalatok érdekelnének.
Mod #16178) Multibit. 30/5-ös telekom netem van a telekomtól.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Multibit
nagyúr
A 325v2 jó választás, mondhatni a legjobb belépőszinten. A 2.5"-os HDD-ken kívül mást is figyelembe kell venni! Milyen net előfizetésed van? Fontos, hogy mekkora sávszélességet használ a fiad torrentezésre. Ugyanis ezek a NAS-ok nem túl acélosak teljesítmény tekintetében. A szóban forgó típusnál 10-11 MB/s a sebesség plafon (nagyjából 100 Mb/s).
-
lsc
nagyúr
Üdv
Gondolkodom hogy "meglepem" a fiam egy nas-sal. Két lemez szerintem kellene, a fiam torrentezik tehát torrent kliens-t tudnia kellene, nem lenne baj ha fogadna 2,5-ös és 3,5-ös merevlemezt is /most van két 500-as notivinyóm (nem egy márka ha ez számít), egyelőre ez menne bele/. Nem lenne baj ha csendes lenne, de ha kicsit zajosabb az sem gond ha ezt az árral kompenzálja, akkor olyan helyre lesz rakva ahol nem zavar.
árban 30e körül gondoltam plusz a vinyók, lehetőleg új minél több garival.Az élet kegyetlen .
-
-
lazydog
addikt
válasz sad_Vamp #16167 üzenetére
A SATA bővítő kártyát bele tudod rakni a PCI-E slotba.
Nagyobb lapot minek vadásznál? A gyári NAS-okban még a Mini-ITX-nél is kisebb az alaplap.
Egyébként mATX méretben is létezik megfelelő lap ASRock Q1900M.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
nagyúr
válasz sad_Vamp #16167 üzenetére
Igen, ez is jó, ill. az igaz, hogy ha 4+ HDD kell, akkor jóval nehezebb megfelelő low power cuccot találni. SATA kártyát elvileg kell, hogy kezeljenek, mert Linux alapúak, de azt a jó ég tudja, kell-e mókolni.
Tápból egy normális 150W-os is elég, ill. van olyan is, ami notebook-tápról megy.
A leírtakat mind simán fogja vinni, adatbázisnál nyilván a terheléstől függ a dolog.
(#16168) Cselo: annyiért jó vétel
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
rol33
aktív tag
válasz Multibit #16162 üzenetére
ah köszi, azt gondoltam, hogy minden intel procis tud...
viszont, kezdem elveszteni a fonalat
itt meg azt írja, hogy a ds214play nem tud hd-ba kódolni, igaz ezt nem írtam, de nekem az lenne a lényeg hogy az 1080p-s filmjeimmel megbirkózzon, vagy én nem jól tájékozódtam eddig és nincs is ilyen?®
-
sad_Vamp
őstag
Ennél [ASROCK -- QC5000-ITXI] kisebb cuccot nem találtam, de itt meg már úgy érzem limitálva vagyok az ITX mérettel és 4 SATA-val, Ilyet [link] még tudnak kezelni ezek az OS-ok minden varázslás-hypermókolás nélkül?
Egyáltalán ezekre a mütyürökre milyen táppal kéne számolni 3-5 HDD mellett?Ez a gép is vinné még normálisan a torrenteket, DLNA-t meg az adatbázisszervert (ez utóbbit nem csak LANon, hanem neten keresztül is)?
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
fogtunder
nagyúr
válasz smallmer #16164 üzenetére
szintén ZyXel NSA 325v2. nem tudom, hozni fogja-e a 6-8 MB sebességet, de erősebb vasat nem nagyon fogsz 30K alatt kapni. amúgy elvileg kellene neki, 5-6MB-t elvileg a 20-25 körüli routerek is tudnak és azok gyengébbek.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
smallmer
őstag
Srácok egy kérdésem lenne hozzátok. Tudnátok ajánlatni 30-ezer forint alatt olyan nas-t ami halk és azért torrentnél bírja a 6-8 megás letöltést a transban ?
köszönöm -
nagyúr
A 320S egy nagyon alap NAS, gyakorlatilag egy 310S két fiókkal. A nagyfelbontású filmek továbbításával a belső HDD-kről azért nincs nehézsége. Ehelyett inkább a 325v2-t szoktuk ajánlani, csak akkor érdemes a 320S-t megfontolni, ha sokkal olcsóbb (anno volt 18k körül).
(#16161) sad_Vamp: csak NAS-nak nagyon overkill az a gép, és a fogyasztása is elég magas lesz. J1900, N3150 vagy hasonló kategóriás AMD CPU-t érdemes nézni.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
Visszaolvastam, túl sok mindenre nem jöttem rá, csak hogy valszeg az építés jobb lenne.
ez akkor, ha jól gondolom, elég lenne NASnak, ugye?
alaplap: GIGABYTE F2A88XM-HD3
proci: AMD A4-6300
RAM Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury SeriesMelyik NAS software-t könnyebb felrakni, beállítani, karbantartani, ilyesmik? (életemben nem csináltam még ilyet. OS-t tudok instalállni, láttam már linuxot is, de nem vagyok profi)
Dune-hez és popcorn hour-hoz nehéz beállítani mint állandó DLNA vagy vlmi hasonló szervert?
(1x próbáltam DLNA laptopról TV-ra akkor az röhelyes volt és szaggatott is.)
Utána mennyire bonyolult ezeket elérni?Lehetséges olyasmit csinálni, hogy kódolt mappa? Bármiről csatlakozom jelszót kér
Lehet a NAS-t beállítani mint TimeMachine-t(OsX)?
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
rol33
aktív tag
válasz redwhite78 #16157 üzenetére
kb. mióta nas-ozok használom, megszoktam a használatát nem szívesen váltanék másra..
szummázva akkor lazydog által ajánlottat meg lehet/érdemes még venni vagy nézelődjek az általam említett ds7xx+ sorozat között, vagy azok otthoni felhasználásra már teljesen feleslegesek?mint írtam, jó pár évre le szeretném tudni a nas vásárlást...
®
-
Cselo
csendes tag
-
rol33
aktív tag
válasz redwhite78 #16155 üzenetére
igen néztem ezt a típust is már, viszont jól értem, hogy a transmission nem megy rajt, mert akkor ez felejtős számomra...
®
-
redwhite78
aktív tag
Újabb típus, ami transzkódol a DS216play. Ez viszont nem inteles, hanem ARM Monaco. Ettől még nem gyengébb, sőt talán kicsivel erősebb is, de jelenleg hátrány, hogy a külső (synocommunity) csomagok közül nem minden megy fel rá, mert még a Synology nem tett elérhetővé a toolchaint. Ha ez megtörténik, akkor elvileg ez a probléma is elhárul.
Akit érdekel, annak meg tudom nézni, hogy milyen csomagokat támogat már jelenleg is. (a transmission nincs közte!)[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
rol33
aktív tag
válasz lazydog #16153 üzenetére
köszi a gyors választ, közben utána is néztem, azt látom, hogy régebbi típus illetve hogy több helyen már nem forgalmazzák, ezen felül érdemes még invesztálni belé? Synoba az új típusok közül intel procisba meg ha jól látom, csak a ds716+ és a ds713+ van...
Csak azért kérdezem, mert nem szeretnék megint 1-2 év múlva nas-t venni, így jártam most a qnap-al is, talán 1éves és amire most szeretném használni arra nem tudom...®
-
rol33
aktív tag
Sziasztok,
jelenleg egy Qnap TS-221 nas-t használok, sajnos időközben kiderült, hogy Plex serverként nem állja meg a helyét, minden másra tökéletes.
Mi lenne jelenleg az ajánlott vétel ami megbirkózik a transzkódolással, ártól függetlenül?®
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
srácok a
ZyXel NSA320S 2
nas-ról tudnátok mondani véleményt? esetleg a torrent mehet rajta? mekkora letöltési sebességet bírhat? köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Milyen notebookot vegyek?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Google Pixel topik
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest