Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
mert az android áruház ingyenes appjai jutnak eszünkbe már sajnos, ezek azért aránylag nagy fejlesztői bázissal rendelkező open source projektek, ilyenből pedig sok jó van.
(#15397) bkiky01: én személy szerint a DC verziót venném, de mindkét megoldás ugyanoda vezet nagyjából, paneltáppal nagyobb a választékod alaplapokból. az N3150 nem egy rettenetes fejlődés a J1900-hoz képest, de pl. alapból kezel 4SATA csatornát.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Rick4
félisten
válasz kaciokos #15398 üzenetére
Ez a Q1900 pl passzív bordás, viszont a vinyó miatt mindenképp akartam valami ventit, így egy 8 centis coolink ventihűtő megy benne 5V-on, fél m-ről már nincs hangja levett oldallappal sem, feltéve meg végképp semi hang, de amúgyis el van dugva, szóval ha lenne zaj, azt se lehetne hallani. A borda, akármikor vettem le az oldallapot, max kézmeleg, a vinyó a smart szerint most 31°C-os, nyáron klíma ment, akkor se volt több, pedig leállni sose szokott, a 170 bent lévő torrent általában heti 160-170GB feltöltést generál: D
Synology 212j-m, és 413j-m volt, azoknak se volt sok hangja, de hangosabbak voltak. A többi nast ennyire közelről nem ismerem, de a zyxelnél volt valami ventizajos történet.
Paneltáp és adapter van, a házzal együtt vettem 14K-ért. Tökéletes megoldás, minimális fogyi, minimális melegedéssel.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Panthera #15395 üzenetére
Többféle ingyenes nas szoftver van, ezek sok éve fejlődnek, már elég korrektek ahhoz képest, hogy az ingyenesről mindig valami használhatatlanra asszociál az ember.
[freenas]
[nas4free]
omv
openfiler
De van ununtu server, windows server, meg még ki tudja mennyi, a választás szabad.Fogyasztásra én csak annyit mondok, méricskéltem már mindent a hűtőtől a mosógépig, a klímán keresztől a projektorig, a jelenlegi Q1900-as lapos, 1 db 3TB-os RED vinyós szerverem 12W-ot eszik működés közben, a nagyságrendekkel gyengébb dobozos cuccok, mint pl egy synology ds212j, ennél jóval többet kajálnak, az benyelte a 18W-ot is, a DS414j meg a 25-öt is. Mindezt ugyanúgy egy lemezzel, működég közben természetesen. A fogyasztás egy érdekes dolog, elvben azt mondaná az ember, hogy persze, ez többet eszik. Csak azt ne felejtsd ki, hogy amíg az én összerakott gépemben megy a speedstep, és perpill 4 mag megy 800MHz-en, 3% a proci kihasználtság, pl most 177 db futó torrenttel, 2 db HD webkamerával, és annak felvételeivel, meg még ezzel- azzal is alig van terhelés, addig a dobozos nasnál kattingatsz a webes felületen, és 60%-on járatod a procit. Meg is eszi a 20W-ot az nsa 325 is. Nem sok különbség, 5KW/hó, azaz évi 2200Ft, de egy ilyen rendszer azért 5 év alatt 10K-t tuti megspórol, miközben jóval gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Panthera
őstag
Az ilyen gépekre milyen OS-t pakolnak? Linuxot (én azt tennék rá)?
Ha valaki rászánja egy kicsit az időt és beállítgatja, a dobozos megoldásokhoz képest sokkal több lehetősége lesz belenyúlni a rendszerbe (gondolom alapból ez is egy teljes értékű pc lenne, csak más a felhasználási kör).
Így nagyobb eséllyel kizárhatóak azok az idegesítő hibák, amelyek itt is olvashatók, mint a fagyás és lassulás.
Fogyasztás szempontjából viszont, ha 0-24-ben mennek, akkor jobb a dobozos megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz hackeeeee #15391 üzenetére
Nekem volt gyári nasom, kettő is, utána hp microserverem is, ha tudtam volna, hogy mennyire lassúak a kis processzoraikkal, sosem vetemedtem volna arra, hogy a 3 éves telefonomnál lassabb gépre bízzak bármit is. Na jó, a microserver már majdnem jó, de ugyanannyiért van 5x gyorsabb megoldás. Igazából a mondandóm annyi, hogy az általam preferált megoldás nem lesz csalódás, és itt a mondat végén a pont.
A személyes problémám az egybegépekkel kizárólag az, (aminek igyekszek is hangot adni) hogy borzasztóan korlátozott a teljesítményük, hiányoznak ma már alapnak számító funkciók (hogy csak egyet említsek, transzkódolás) lassúak, ennek ellenére az ár (sőt, a fogyasztás sem) ezzel nincs szinkronban. Legyen szerencséd, és tudd elfogadni a lassúságot.
Ahogy én látom az alkatrészvásárlást: Ház + táp egy hirdetés, a lap még egy. Ma megírod, hova küldjék, holnap ott van, a lapot beteszed a házba, és becsavarozod. Ezzel szemben egybegépnél ugyanez egy mozdulattal kevesebb, de azt, hogy éveken keresztül várjak egy katt urán, nem játszik. És pont azértr alternatíva egy kis épített gép, mert a dobozból kivett nason nincsen rendszer, mivel vinyó sincs benne, oda is telepíteni kell, és ezért semmivel sem egyszerűbb, semmivel se lesz hamarabb kész..
Ne látsszon erőltetésnek, mert nem az, csupán tisztáztuk, annak milyen hátrányai vannak, ha nem a teljesítményre, és a képességekre fókuszálsz. Tényleg nincs különbség időben a két megoldás között, de ha neked a dobozos kell, vedd azt, 30-ért relatíve a legkorrektebb lehetőség.. És persze azt is vedd figyelembe, hogy egy általad választott nas oprendszere mennyire ismert, létezik-e friss hozzászólásokkal teleírt topic, és lesz-e kitől segítséget kérni, ha nem találsz valamit, vagy szimplán csak kizárod magad. Nem most lesz fontos, majd ha baj van, de akkor azonnal kell a válasz.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jó.. Magára az eszközre gondoltam cska, nem arra, hogy kibontom, és "lám működik".
Kinek mi, számomra ezek a készülékek praktikusabbnak tűnnek, mint erre a célra egy gépet építeni. Persze lehet kifizetődőbb.
Mondom másképp, most innen apróról összebányászni, megfelelő házat, lapot, tápot (vagy paneltáp + adapter), mindegy most, plusz építés.. (persze lehet, hogy ez most kézzel foghatóbb).
Nekem most erre nincs időm, plusz jelenleg kedvem sem, plusz telepíteni.
Számomra most kézenfekvőbbnek tűnik egy komplett eszköz, ami másnapra itt van Nekem a beszállítónktól, ha megrendelem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Rick4
félisten
válasz hackeeeee #15387 üzenetére
Nincs out of the box nas. Ezt gyorsan felejtsd is el, azzal egyetemben, hogy bármivel könnyebb dolgod lesz ha bolti, dobozos nast veszel. Eleve úgy indul, hogy valamit csak ki kell nyitni, csavarozni, hogy merevlemezt tudj bele pakolni, ez simán több idő, de gálánsan legyen csak ugyanannyi, mint hogy egy itx házba becsavarozol 4 csavart az alaplapnak, meg 4-et egy vinyónak, meg rádugod a power- hdd led, reset, power button kábeleket. 10 perc max az egész. Aztán mindkettőnél az jön, hogy az üres vinyóra egy rendszertelepítés, és a friss rendszernél nulláról indulva egy komplett rendszerbeállítás. Mitől is jobb egy egybegép? Hogy drágább, és lassabb? Spóroltál 10 percet, és amíg megvan, várni fogsz minden katt után. Ja, ha ez kell, akkor hajrá.
Gsx-rr: Mit kéne különválasztani? A hálózatra csatolt tárolókat a hálózatra csatolt tárolóktól? Mitől nem ugyanaz a két gép, ha pont ugyanarra szolgál? Csak mert én magamnak rakom össze? Nem úgy van, hogy az ember mérlegel, mit kapok, menyiért? Nem szorítottam a nyakát, hogy márpedig ezt vegye, csak lövése sincs, hogy mit választhat, a lehetőség, és a döntés az övé.
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
Csak en vagyok ezzel igy?
A topic cime nem az ,hogy milyen Nas-t vegyek?
Kozben oldalakon at epitett gepekrol es azok ajanlasarol van szo.
Nem kene ezeket kulonvalasztani? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz fogtunder #15386 üzenetére
Amire Nekem ez az egész kell, szerintem bőven elég lesz egy "out of the box" termék. Ha tényleg kinövöm, vagy rájövök, hogy kevés, akkor majd kreálok valami nagyobbat, vagy ahogy említed, akkor építek valamit. De szerintem ez szűkös határidőn belül nem fog bekövetkezni.
Véleményem szubjektív...
-
fogtunder
nagyúr
válasz hackeeeee #15385 üzenetére
hát ez egyébként nem igaz, a népszerűbb NAS OS-eknek eléggé átlátható a grafikus felülete és könnyen beállíthatóak a dolgok, a telepítésük sem atomfizika. van olyan, ami simán elfut egy pendrive-ról is, ha nem zárkózik el az ember némi olvasásától és kisérletezgetéstől, akkor mindenképpen ajánlott sajátot csinálni.
ugyanakkor én azt is teljesen megértem, ha elsőre az ember dobozos cuccot vesz, csak fölösleges elszállni költségvetéssel. aztán ha kinövöd, akkor el kell adni és építeni valamit.
-
Rick4
félisten
válasz hackeeeee #15383 üzenetére
30-ért vehetsz akármi magadnak, de sokal kevesebből megvan egy AMD E350-es lap házzal, rammal, felpattintasz egy ingyenes rendszert, és gyorsabb, jobb lesz, mint ez, vagy ugyanannyi, de 3x akkora vinyóval, 3x olyan gyors gépel.
A plusz meló az kb annyi, hogy 4 db csavart kell becsavarni.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz fogtunder #15380 üzenetére
Utána néztem. A másik 2 "lépcső", márt nem férne bele a keretbe, ez biztos. Akkor nem lesz más, marad a ZyXel NSA325 V2, ha ennyire ajánlott masina. Mondjuk nem tudom, mikor kerülne bele másik vinyó, de majd meglátjuk.
Nekem ez a ~30 ezres árkategória volna a max, többet nem költenék erre a projektre.
Véleményem szubjektív...
-
fogtunder
nagyúr
válasz hackeeeee #15377 üzenetére
áááá, bőven több van abban, mint egy 500-as net, meg pár kliens. mondjuk ha kell az AC WiFi rész, meg az 5Ghz, akkor Asusból nem nagyon van olcsóbb, én megvagyok nélkülük, úgyhogy N18U lett, ezt se terheli le teljesen a 500-as net.
az ON témában én tényleg a ZyXelt venném ebben a kategóriában, annak ellenére, hogy imádom a Syno DSM-jét. a következő lépcső a QNap TS-212P lenne, aztán egy Syno 215j, de ez már az a kategória, ahol építeni is lehet sokkal erősebbet a költségvetésből, és itt kezd értelmetlenné válni számomra az összes dobozos termék. 50-ért már nulláról össze lehet rakni egy J1900-as gépet, amibe akár 4 HDD-t is rakhatsz és köröket ver bármire, ami ennyiért van készen.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz fogtunder #15376 üzenetére
500-as net elég hozzá. - Plusz intézi a belső hálót.
A letöltőklienst nem használtam a routerben eddig, mert nem jött be használhatóságra, plusz nem akart ellenőrzést csinálni az adatokra, hiába tettem bele őket a mappába. Gondolom ez egy NAS-nál működne rendesen.
Lényegében arra kellene.
Van egy vinyóm, ami egy kicsit nyűgös, ha nem tudok vele mit tenni, akkor marad a NAS.
Véleményem szubjektív...
-
fogtunder
nagyúr
válasz hackeeeee #15375 üzenetére
ha eddig is elvoltál egy USB HDD-vel, akkor jó lesz valszeg az egylemezes NAS is, valószínáűleg gyorsabb is lesz, csak nem nagyon szoktunk olyanokat ajánlani, mert általában gyengébbek, mint az NSA325v2 és az bővíthető is később második lemezzel, cserébe nem sokkal drágább. de annyit, mint az AC56U, fog bírni akármelyik.
csak így mivel fogod lekötni azt a brutális hardvert, ami a routerben van?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz fogtunder #15374 üzenetére
Köszönöm Neked is!
A qnap kicsit "könnyebben" elérhető helyben, ezért tengődök annak az irányába inkább. És olcsóbban is kapnál meg, mint a Zyxel-t.
Igen, megvan, de az is lehet, hogy 1 darab 1TB-s red menne bele. Most nem vennék vinyót még, talán majd később. Árban tudom, hogy jelenleg az 1TB-s az egyik legjobb ár/érték arányú a kisebbek között.
Őszinte leszek, van egy AC56U routerem. Volt rajta egy külső HDD, de az máshová kellett. Viszont kellene rá egy HDD, de akkor már lehet inkább nas-t csinálnék, mint még 1 külső vinyót venni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
fogtunder
nagyúr
válasz Matyee21 #15369 üzenetére
alapvetően azt mondom, hogy WD Red, de 1TB méretben %-osan túl nagy a felár a Greenhez képest, úgyhogy talán a fentebb ajánlott Toshiba, vagy a WD Green jó lehet. kérdés hogy mennyi rá a keret, illetve nézz be a milyen HDD-t topikba, elég jó összefoglalójuk volt már régen is.
(#15373) hackeeeee: nem egyszerűbbek azok sem, csak jobban hasonlítanak egy Win asztalra ezért alapból ismerősebbnek tűnnek. a ZyXel menüje is tök jól kezelhető, átlátható, csak nincs rajta csillámpor. a Synonak és a QNAPnak van egy csomó kényelmi funkciója, nagyon könnyen bővíthető a tudásuk pluginekkel, de nagyon kevés dolog van, amit némi tutorial követéssel ne lehetne összehozni a ZyXelen ugyanúgy. alap funkciókat pedig az is simán ellát.
az 500-as HDD amúgy már megvan? ha nem, akkor annak a legrosszabb az ár/érték aránya, 1TB alatt szerintem nem nagyon érdemes lemezt venni.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz hackeeeee #15371 üzenetére
Esetleg valami jobb javaslat?
Zyxel NSA325 v2 -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Szeretnék valami belépő szintű, kicsi nas-t, előre láthatólag nagyjából max 30.000 Ft-os keretből. Elsőre egy WD 500-as vinyó benne bele, később lehet valami más.
Ami fontos, médiaszerver fusson róla, esetleg torrent kliens, ha már nas. Gigabites port (router mögé tenném).
Ezeket néztem:
Synology NAS DS115j - ez már a keret felett van, de ilyet láttam dolgozni, nagyon tetszett a kezelőfelület
QNAP TS-120Vélemény? Esetleg valami jobb javaslat?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Tonyk
veterán
válasz Matyee21 #15369 üzenetére
Nálam majd 3 éve megy benne 7/24-ben egy Toshiba DT01ACA200, és 2 éve egy WD30EFRX. (A WD minimálisan hűvösebb) Családban is van több RED szintén zyxel nasokban, ezekkel nem volt eddig gond.
A te esetedben ezek a DT01ACA100 és WD10EFRX.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Matyee21
csendes tag
válasz fogtunder #15355 üzenetére
Köszi a választ.
A mobilos elérés amit a legkevésbé hiányolnél, ha nem jöne össze. Az összes többi fontosabb.
Másik felmerülő kérdésem, milyen HDD-t ajánlotok bele? Egy 1TB-t tennék bele kezdésként, és bővíteném, ha már nem elég, de nem tudom melyik az ajánlott típus. -
Panthera
őstag
Közben visszakerestem a fórumban és megerősítést kaptam arra a bennem derengő homályos információra, hogy jól emlékszem, nem ajánlott a márka.
Nekem csak Seagate-el van tapasztalatom (STBN200), ami elvileg nem a legalja, de azért vannak hülyeségei ennek is néha.
Köszönöm a segítséget!És HDD bele? WD red vagy green?
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Panthera #15366 üzenetére
Ennyi pénzért a hulladék helyett vehetne ilyent, vagy ha belefér a keretbe akkor ezzel még jobban jár.
Synology-t qnap-ot nem is írtam, az eredetiből látszik hogy azoknál alacsonyabb költségvetésre gondoltak.
Dehát nem véletlenül van szinte ugyanez az összefoglalóban...[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Panthera
őstag
Üdv!
Egy barátom keres NAS-t és ezt nézte ki:
[link]
Én nem hallottam sokat a márkáról, van valakinek tapasztalata (az összefoglalón felül)? Köszönöm! -
kabar
senior tag
válasz Foley101 #15360 üzenetére
Ez a harmadik kérdésed volt. Az elsőre a válasz, be tudod állítani mit tegyen a hálózat kimaradása esetén.
vezérlőpult/hardver és tápellátás/UPS ha tényleg synology.
A másodikra:igen(#15361) zip
Maximális az egyetértésem Giorgo-val. Legfeljebb a kétfiókosba már vehetsz egy 8TB-osat is. Kevesebbe van mint 2*4TB Red és nem is WD, ha fagynál tőleHa már megint prefixumok. Legyen már tera az a terra, ha lehet ilyet kérni.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
fogtunder
nagyúr
én tényleg nem értem, de több ponton se, mi az amit írni akarsz, bocs.
a kezelőfelület tényleg nagyon jó, én is szeretem, ezért használom a HP Microszerveremen ugyanezt a szoftvert. csak nem 120-ba került, hanem 60-ba és ötször olyan erős. de a te pénzed, te keresed, te költöd el.
adatbiztonság =/= RAID 5, nem véletlenül írtam az előző hsz-ben, hogy mit javaslok. a RAID nem helyettesíti a biztonsági mentést, rengeteg tömb hullott már szét HDD cserénél újraépítés közben, és akkor megy vele az összes adatod. ha nagyon ezen parázol, akkor már vannak 4TB winyók is, vegyél abból kettőt és tükrözd egy kétfiókosban. ismét leírom, hogy erre a célra szerintem tök fölösleges megvenni iszonyat drágán egy 4 fiókos Synot. egy DS215j + 2 4TB HDD olcsóbb, mint a DS414 + 3*2TB HDD, alapszintű matekról van szó. és mentsél külső winyóra.
az, hogy egyszer meghalt egy WD winyód, semmit nem jelent. nekem legalább 25 HDD-m volt már az évek alatt, volt ami elszállt, de a nagy részük előbb vált a kapacitása miatt értelmetlenné, mint hagyta volna abba a pörgést.
nézz meg egy HDD tesztet, mennyit bír mondjuk egy 2-4TB WD Red szekvenciális írás/olvasásban, aztán ezt hasonlítsd össze a gigabit LAN sávszélességével és mindjárt meg fogod látni, miért nincs értelme 7200 winyót rakni NAS-ba.
-
-
zip
tag
válasz fogtunder #15358 üzenetére
szia! Igen, elolvastam, de azon már túlvagyunk, hogy NAS vagy épített cucc. Ezt a synology cuccot láttam működni egy havernál és nagyon tetszett (a kezelő felület, a kulturáltság stb.) viszont nem tudom eldönteni, hogy slim vagy nem slim és azon túl meg a winyó típusa még kérdés. Pacsáltam már rá WD-vel és itt tényleg arról van szó, hogy a családi fényképek, video-k biztonságban legyenek és elérhetőek bárhonnan.
Örülök, ha te mint szaki azt mondod, hogy nem kell rágörcsölni a sebességre, logikusan úgy tűnik, hogy nem fog nagyot változtatni a dolgon, ha 3db 2 terrás, de viszonylag lassú winyó van benne de 75,000 ért, vagy gyorsabbak, de 105,000-ért...
..de ha nem jól gondolom, győzzetek meg! ti valszeg jobban tudjátok
...
-
Foley101
tag
Sziasztok!
DS115j NAS-hoz szeretnék venni otthonra szünetmentes tápot.
Azt olvastam, hogy ez a NAS képes kommunikálni az UPS-el. ([link],UPS,3493,TCP)A kérdés, hogy ez mit jelent? Például be lehet állítani, hogy áramszünet esetén a NAS kikapcsoljon?
A másik, hogy hol lehet annak utána nézni, hogy milyen UPS kompatibilis ezzel a NAS-al?
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
zip
tag
Sziasztok! Még mindig érdekelne a véleményetek, hogy 2,5"-os vagy 3,5"-os winyókból építsek e NAS-t
a választék a synology DS414 és/vagy a DS414slim
vajon nagyon nagy különbség lenne egy 5400rpm-es 8megás cash-es winyó vagy egy 7200-es 32 megás között? itt ugyebár nincs minden percben igénybevétel mint pl. az asztali gépnél (?) vagy rosszul gondolom és a szar az szar ?
köszi
[ Szerkesztve ]
...
-
nagyúr
válasz fogtunder #15355 üzenetére
Még eszembe jutott a debian alatti driverek. Messze áll tőlem a linux pár dolgot meg tudok csinálni, de mivel debian karakteres, így nem biztos, hogy chipset, vga drivereket megtalálom hozzá és fel is tudom rakni. Bár ez már másik topicba tartozik.
Rick4: Köszönöm, akkor maradok ennél.
-
fogtunder
nagyúr
válasz KaiotEch #15352 üzenetére
Linux alatt nem feltétlenül előny az AMD GPU, bár fogalmam sincs, hogy a Debian hogyan áll a driverekkel, de Ubuntu alatt egyértelműen jobb volt pár hónapja a helyezt Intel/nVidia fronton.
(#15354) Matyee21: elvileg erre jó lehet, legrosszabb esetben ftp-n keresztül bármelyiket el tudod érni kívülről, de azt hiszem a ZyXelhez is vannak mobil appok.
[ Szerkesztve ]
-
Matyee21
csendes tag
Sziasztok!
Egy egyszerű, olcsó NAS vásárlásán gondolkodok. Pár napja olvasgatok forumokat és úgy gondoltam kikérném hozzáértők véleményét is.
Az elvárásaim:
-olcsó legyen, de azért minőségi
-halk, alacsony fogyasztással
-2 HDD elég lenne
-egy asztali gép és 2-3 laptop tudjon hozzá kapcsolódni, illetve filmet, zenét lehessen róla "futtatni"
-okostelefonról is el lehessen érni
-torrentezni is lehessen rajtA ZyXEL NSA-325 v2-t több helyen is olvastam, mit ajánlott készülék, szerintetek ki tudná szolgálni az igényeimet? Illetve ha nem, hasonló árban mit javasolnátok.
Bármilyen segítséget, ötletet szivesen fogadok.
-
Rick4
félisten
válasz KaiotEch #15352 üzenetére
Q1900-as lapot próbáltam win8+ kodival, kiválóan megy, működik a 24p, megy a 3D alulról- felülről- oldalról, akárhogy. Mindemellett 12W-ot eszik működés közben. Sőt, próbáltam olyan UHD video-t, ami bő 2 perces hosszban 1.5GB. Lehet számolni bitrátát, csont nélkül viszi.. [link]
Az intel végre összeszedte magát vga driver ügyileg is, nem az van, mint régen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Asszociációs játék. :)
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Milyen notebookot vegyek?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest