-
IT café
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
wednesday
őstag
válasz sid.:Rc211v #140872 üzenetére
Üdv!
Én is beruháztam egy ilyen monitorra egyszer élünk alapon. Gondolkodtam raja, ha már monitort cserélek 24 col, FullHD-ről, és a 4k nem jön szóba, akkor ne csak annyi legyen +2-3 col és WHQD felbontás. Annál nem éreztem akkora előrelépést, hogy egyáltalán cseréljek -e.
Életembe nem költöttem ennyit egyszerre számtech dologra, nem is volt olcsó, de azt kell mondanom egyáltalán nem bántam meg.
1. A kicsi méretnövekedést érzékelem, de elég elhanyagolható dolog.
2. A WHQD felbontás szuper. Féltem ettől a "tört" felbontástól, hogy nem 1080p többszöröse, de mint mondtam, a 4k-ba főleg egy 4070 Superrel nem akartam belevágni (akármilyen skálázások vannak). Nem kellett ebben sem csalódnom. Windowsba (125%), netezni, szöveget nézni is teljesen jó.
3. Maga az OLED. Na ez adja a fő előrelépést és ezért nem bántam meg.
4. SDR-be is teljesen jó. A HDR-t még próbálgatom, olvasgattam, hogy HDR400 az alja, meg azzal nem is érdemes foglalkozni...hát nekem konkrétan felgyullad a szemem. Ha be is kapcsolom veszem le a fényerőt, ne legyen már 100-on. Úgyhogy inkább ki van kapcsolva.
Nem tudom, hogy OLED-nél más -e a HDR, mint IPS, VA-nál (végül is ott a szürkéhez kell lőni a fehéret, hogy meglegyen a kontraszt, itt meg a feketéhez). De nekem hirtelen ez is sok. Egyébként látványos, de lehet hosszú távon fárasztó.
Ami talán hátrány, hogy az előző monitoromnak vékonyabb volt körbe a kávája, kerete. Így most több kicsit a fekete keret a kép körül. Ugye ez kikapcsolt állapotában nem is látszik, mert beleolvad.
-
Hauptmann
addikt
Én is nemrég váltottam QD-OLED-r3e, más világ, mint az IPS. Pedig nem épp rossz IPS panelről jöttem.
Mi a különbség a 3. és 4. QD-OLED panel között?
-
szasanyi
félisten
Remek monitor! Esetleg a garanciális feltételek és ügyintézés tekintetében volt infód? A neten sok helyen panaszkodtak az ASUS-ra ilyen miatt, ráadásul nálunk nincs RMA szóval az üzletre kell hagyatkozni ahol meg lett vásárolva (ami valljuk be sok sesetben nem túl bíztató). Ha erről (is) lenne infód azt szívesen hallanám.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
MODERÁTOR
válasz sid.:Rc211v #140785 üzenetére
A ppi miatt igen. A 4k/27" modelleknél már nincs ilyen gond, mondjuk 32-n sem.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Beri
addikt
válasz sid.:Rc211v #107319 üzenetére
Ahogy itt láthatod, nincs nagy varázslat (a piros a képfeldolgozásból adódó delay, a zöld a panel tényleges resp.rate-je). Overdrive mire van állítva?
-
Kartács
aktív tag
válasz sid.:Rc211v #81133 üzenetére
Köszi srácok!
Most jött egy új lehetőséges úgy néz ki 185k-ért meg tudom csípni az említett Predatort gondolom ezt nem kellene kihagynom elég bestbuy.
Meg is néztem gyönyörű a monitor, azt hittem ezen is hátul kis joystick van :/ bár nagyon úgy sem nyomkodja az ember, ha beállítja, de azért az sokkal jobb lenne.
Nagyobb térben milyen picinek hat, remélem itthon megnő 22"-höz képest.Köszi.
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH | ASUS PG42UQ
-
dSERiES
senior tag
válasz sid.:Rc211v #80857 üzenetére
Köszi szépen.
Én is inkább a 1080p 144hz-es felé hajlok, G-Sync alap mert a 1080 már nem tud 144 fps az újabb játékoknál.
24"-on 1440p-nek nincs sok értelme?
⊿sff⊿
-
csocs
tag
válasz sid.:Rc211v #79169 üzenetére
Nekem is ez a monitorom van, de semmi ilyesmi problémát nem tapasztaltam. Valami beállítás lehet a ludas.
-
Siszibatya
tag
Szia !
Nagyon rossz ezt olvasni , hogy egy 260k-ba kerülő Acer Predator XB271HUBMIPRZ monitor ilyent produkál.
Én is tervezem , hogy a közeljövőben veszek g-synces monitort és ez a fajta is benne volt a kinézett jelöltek között. 5év garanciát ad rá az acer ami elég nyomós érv a monitor mellett.Én utánaérdeklődnék ahol vetted , az általad leírt kondenzcsíkos utánhúzásra .
Lehetséges , hogy gyári hibás monitort kaptál. Elállni a vásárlástól ez is egy lehetőség amivel élhetsz, amennyiben benne vagy még abba az időbe.Azt kérdezném tőled, hogy gyárilag milyen hosszú és verziószámú displayport kábel jár hozzá ?
Másfajta kábel jár hozzá ?Én ezeket a monitorokat néztem még: AOC AGON 27 AG271QG 219k 3év garancia és kinézete más mint az acer-nek,
AOC AGON 23,8 AG241QG ,Acer 24" Predator XB241YUbmiprz - 1440p, g-sync ,de ezek TN panelosak , acer 5év garancia miatt csábítóbb
1440p-n lehetséges, hogy a betűk 24" már túl kicsik , pláne ha több dokumentum van 2-3db egymás mellé megnyitva. Nem tudom ,hogy ez így van vagy sem .
Akinek van tapasztalata ezekkel a monitorokkal , azt megkérném írja le , privátba is jöhet az üznet . Köszönöm !
[ Szerkesztve ]
Üdv.: Tamás
-
félisten
válasz sid.:Rc211v #79176 üzenetére
Hátöö... passz. Lehet inkább kicseréltetném, ill. ha neten rendelted, akkor el is tudsz állni a vásárlástól.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
félisten
válasz sid.:Rc211v #79174 üzenetére
Nvidia Control Panel-ben milyen képernyőfelbontás/képfrissítés van beállítva?
Monitor menüben Sharpness milyen értéken van?
Overdrive OFF helyett közepesen esetleg?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Brekk
addikt
válasz sid.:Rc211v #79172 üzenetére
Windowsban is beállítottad a 165Hz-et? Az OD-t normalon erdemes hasznalni, az extreme csinalja a ghostingot.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
Fura, én még soha nem láttam ezt a típust ghostingolni. Overdrive nincs elnyomva?
-
Brekk
addikt
válasz sid.:Rc211v #78768 üzenetére
Jövő héttől Predator egér/füles/egérpad fog járni a Predator monitorok mellé. Az AOC amúgy jó választás, de lehet az ajándékkal már olyan kicsi lesz a különbség, hogy az Acer jobban megéri. Ja és az Acer 5év garis!
Megjöttek a 21:9 30" Pradatorok is, 200Hz panellal, hajlítva, és van eye tracking verzió is. Az XB271ből is itt az eye tracking verzió.
-
félisten
válasz sid.:Rc211v #78768 üzenetére
Szerintem ez már nem az a kategória, ahol garasoskodna az ember... főleg ha megnézem a konfigodat.
Inkább venném az Acer-t a helyedben, mintsem hogy utólag szívjam a fogam."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
- Interactive Brokers társalgó
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Mikrotik routerek
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 144HZ MONITOR ! AKCIÓ
- Samsung LS27BM500EUXEN 27" Smart Monitor eladó (bontatlan)
- Garis! Samsung Odyssey G3 27" 180HZ Gamer monitor!
- Iproda 18.5 hüvelykes hordozható monitor 1920x1080P 120Hz FHD hordozható monitor laptopokhoz és PS5
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest