-
IT café
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shirkan
csendes tag
Szevasztok
Kérdezném a TT V3 tulajokat,hogy milyen házhűtést használnak mert ugye opcionálisan lehet bele pakolni 3at tudomásom szerint, na mármost, próbáltam beszerelni egy standard 120x120x25mm-s Englide zero-t és az elülső panelt nem lehetett normálisan visszapattintani, na meg felülre végképp felejtős ha az embernek egy CM hyper 212+-a van kizárt,hogy elfér benne.mik a tapasztalatok?
" nothing and everything...is possimpible" by Barney Stinson
-
bul07
nagyúr
tudnátok nekem olyan házat ajánlani aminek a tetején is van ház ventilátornak hely
a mostani házam is ilyen és igen jó szolgálatot tesz a levegő cserélődésében még ventilátor nélkül is
mostani gépemről két képet is mellékelek hogy mégis mire gondoloknem muszáj ilyenek lenni a fix tetejű gép is jó és inkább az alsó közép árkategóriából
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a raidmax cobra-ról (fekete-narancs),elcserélném egy asus vento a8-at arra a házra,várom a véleményeket. -
jookomak
őstag
válasz Zerdal #11591 üzenetére
Zerdal, és proci985:
2 hónapja van Antec P183-am. A vinyók egy kivehető rekeszben pihennek gumibakokon. Be lehet eléjük tenni egy 12 cm-es ventit, szintén egy kihúzható műanyag keretben. Illetve kettőt, mert két hdd rekesz van benne, az egyikben 4, a másikban két vinyónak van nyugodt, csendes helye.Negatívum, hogy nem volt ingyen, és az alaplap mögött van kivágva hely a hátlapos procihűtőknek, de vagy rossz helyen van, vagy az én lapomra tették rossz helyre a procit, így nem férek hozzá a csavarokhoz.
((nagyon off: a bízz 2 z))
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Zerdal #11588 üzenetére
Antec házam nekem még nem volt, ellenben nyugaton nagyon szeretik őket. általában remekül szerelhető, minőségi, halk és jól szellőző házaik vannak (mondjuk élőben mindig érdemes őket meglesni, ha van rá lehetőség, az Obsidianodhoz képest meg főleg), bár általában nem annyira olcsóak (Mon emiatt nem igazán elterjedtek, bár a 200-300 széria már a 15k alatti kategóriában versenyez).
ventit a vinyók elé nem lehet berakni. egy keretbe max 3 vinyó fér, tehát mindhárom vinyódat egy keretbe be lehet rakni.
rezonálásra... vannak gumibakok a vinyóknál. ránézésre szerintem ez rezonálni nem fog, silentpcreview se panaszkodott (pedig ők háklisak).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
milbo
aktív tag
válasz Tothgera30 #11563 üzenetére
Be lett üzemelve az új szerzemény, a Mugen2 szó szerint elveszik benne. Nagyon komoly. Kifogástalan minőség, hibát nem találtam rajta. Legalacsonyabb fordulaton nagyon csendes. Teljes fordulatnál van hangja de nem zavaró.
-
Zerdal
tag
válasz proci985 #11578 üzenetére
Az sem rossz! Bár az Antec-et nem ismerem annyira!
Mintha azt olvastam volna, hogy ha berakom a vinyó keretet akkor nem lehet ventilátort berakni elé! Igaz?
Egy keretbe mennyi vinyó fér el?
Mennyire rezonál a vinyókeret?"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
proci985
MODERÁTOR
nőies házakról... egyik csoporttársnőm egy p182ben lakik (meg mellette 4.0án járatja az 8x00ás c2dt és többet gamel nálam, de ez nem ide tartozik). egyébként szereti mert halk. valamelyik héten megyek is hozzá lanozni
-
megema
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani nekem max. 20 ezer forintig valami minőségi fekvő házat fekete vagy sötét színben? A lényeg, hogy 37-46 centi közötti szélességű legyen, de a legjobb 43 centi lenne, mert egy házimozi erősítőt szeretnék a tetejére pakolni. Ilyen elvárásokkal egyelőre csak Lian-Li házakat találtam magasabb árkategóriában. Előre is köszi
-
aero.
veterán
válasz Hestiana #11579 üzenetére
Az In win gyárt ilyeneket, itthon 2 fajta kapható. Javarészt a külsejét kell megfizetni, belül nem sok érdekességet találni.
InWin BK644 Special Edition
InWin Z612 Allure Design Swarovski -
Hestiana
tag
Sziasztok!
Léteznek már Lányos/Nőies, vagy legalábbis abszolút lányoknak való számítógépház?
εïз https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/hestiana/index.html εïз
-
Zerdal
tag
válasz Tothgera30 #11573 üzenetére
Ahogy nézegettem a Sharkoon olyan 20k. az NZXT meg 27k
A sharkoon-é nekem is jobban tetszik! Elférne az asztalon a nyomtató alatt!
Az NZXT -ben viszont több a hely! És talán szelősebb is!"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
Zerdal
tag
Lenne egy kérdésem egy mATX laphoz illetve Intel Core i3 530 procihoz milyen házat ajánlotok?
Sharkoon Temptation vagy
NZXT PanzerboxAminek el kell férnie még: 3 vinyó, egy 8800GT, és egy DVD
Halk legyen az a legfontosabb és jól szellőző!
Ha van más ajánlat azt is szívesen veszem!Előre is köszi.
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
tomiee85
senior tag
Lehet hülye kérdés lesz:
TT V3 black tetejébe 1 vagy 2 ventit lehet pakolni? A kép alapján 2-t gondolok de specifikációk mindenhol 1-t irnak? -
bmwsan
senior tag
Sziasztok
Milyen házat tudnátok ajánlani úgy 22-23K-ig?
Ami fontos lenne : alsó tápos
férjen el benne egy HD5870
férjen el benne egy Megahalems vagy Corator DS
megfelelő szellőzés (nem kell gyárilag venti csak a hely)Nagyon tetszik a Scout viszont nem biztos hogy elférne a HD5870.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv.:bmwsan -
proci985
MODERÁTOR
válasz Viper26 #11567 üzenetére
nem, alulról is tud szívni. külön körön a tápot annyira nem melegíti a többi egység (egy dobozban vannak, szóval azért teljesen így sem fügetlenek), ami miatt halkabb és (az esetek nagyrészében) hatékonyabb lesz. a Scoutban ahogy nézem van porszűrő és alsó vágás is a tápnak.
-
Henk
veterán
De mit jelent az, hogy jobban szellőzik, mitől? A mostani házamban 2 féleképpen is be lehet építeni a tápot de ha úgy teszem be, hogy kintről szívjon akkor jobban melegszik mint fordítva mert a ház alján csak kicsi rések vannak vágva meg mivel kicsik a ház lábai így alatta nem sok hely van.
-
Henk
veterán
válasz tomiee85 #11543 üzenetére
Ennek a keretnélküli AC-nek nagyon gyenge a légszállítása meg mint írták csak fújó ventinek szerelhető a házba, biztos nem vennék ilyet. Ráadásul amit próbáltam nagyon rázkódott is.
Honzi: nem értem mi a bajod a táppal meg mi ez a 0 légmozgás. Nekem volt Ninehundred-em és egyáltalán nem melegedett a táp benne. Ezekben csak úgy tudod beépíteni, hogy felfele nézzen a ventije tehát a házból szívja a levegőt.
-
milbo
aktív tag
válasz Tothgera30 #11557 üzenetére
Sniper-t rendeltem meg, szerdán meg is lesz. Nagyon kíváncsi vagyok rá. A Mugen2 miatt 210mm szélesség minimális követelmény. Ha ennél több az még jobb.
-
Tothgera30
Ármester
Nekem a HAF túl csicsás, szóval kiesik, akkor inkább marad a Stckerem mint hogy olyat vegyek . A TT nem igazán jön be, ráadásul ha már lehetőség van CM-et választani . Szóval a Sniper, bár szívem szerint az Antec P183-at ajánlanám, mert az mozgat meg igazán .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
milbo
aktív tag
válasz Tothgera30 #11555 üzenetére
Jól néz ki valóban. Nekem mondjuk a tetszési indexet a TT vezeti de nem a többszínű villogó ledjei miatt. A Sniper a legszélesebb ill. a másik kettővel ellentétben alul is van venti. Azt nem tudtam kideríteni hogy az a hűtő ami a HAF tetején van, bele lehet-e rakni a Sniper-be. Esetleg ha majd egyszer vízhűtés lenne.
Majdnem elfelejtettem, akkor ez egy szavazat tőled a Sniper-re.
[ Szerkesztve ]
-
milbo
aktív tag
Lenne három házikó amiből nem tudok választani. Mindről megnéztem más az összes létező leírást és videót. Egyszerűen nem tudok dönteni Segítsen már valaki!
Sajnos élőben még egyiket sem láttam. Ezek lennének a kiválasztottak:CM HAF 932
CM Storm Sniper
TT Element GAkivel idáig beszéltem, mind mást venne. Mindegyik mellett van érv hogy miért azt, dönteni viszont nehéz. Nálam már előfordult hogy később megbántam, miért nem a másikat vettem.
-
vegyszer
addikt
Szervusztok, tudnátok egy két ötlettel segíteni?
a feladvány: szeretnék egy m-ATX-es házat, amely:
-elöl, és hátul 12 cm-es ventivel megtámogatható,
-elfér benne az Accelero S1 hűtéssel felvértezett GeForce 9800GT 512MB-m, [18 cm szélesnek legalább lennie kell]
-lehetőleg a minimáldizájn felé tartson, nem szeretem a hivalkodó színeket, formákat.van két kiszemelt áldozet, csak az egyik nem kapható itthon, a másik meg praktikusan csak egy helyen, és áron.
azért a döntés előtt még nézelődnék...a jelöltek:
Elite 341 (RC-341)
Elite 342 (RC-342)bármi hasonlót szívesen fogadnák.
köszi!
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Honzi
senior tag
válasz Tothgera30 #11534 üzenetére
Hát nem tudom nekem ez a ház így nagyon tetszik ahogy van.
Viszont ha jól emlékszem a tápot alulra kell pakolni de ott nincs szellőzés de lehet nem emlékszek rá jól ez az egyetlen amivel problémám.Ryzen 3600 & GTX 1080
-
Gerisz
addikt
válasz gooool #11540 üzenetére
Én is mindig elcsábulok és elgondolkozok, hogy venni kellene egy "jól, jó anyagokból megcsinál" házat, mindig eljutok az 50 ezres házakig (meg fölé) de nézegetem aztán mikor rendelném arra jutok, hogy sajnálom rá a pénzt, inkább másra költöm. Tuti fantasztikus érzés lehet egy 800D vagy hasonló házak birtoklása, még az ATCS is nagyon tetszik nekem (ezt már vagy 20x majdnem megrendeltem) de minek? Ráunok akkor szétvagdosom, aztán hegesztem mert sokat vágtam, aztán festem mert szétbarmoltam a festést...... végtelenségig.
Ha lenne vizem akkor biztos kellene egy jó nagy ház, de arra is sajnálom a pénzt.
Meg a Raven 2 még amiért nagyon oda vagyok.[ Szerkesztve ]
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Melyik a legkisebb kapható Micro-Atx ház?
Rendszeresen kéne cipelnem egy gépet, egyik lakásból másikba, laptop sajnos nem opció... -
tomiee85
senior tag
V3 black tulajdonosok segítségét várom: A venti slotok közül melyikben fér el 38mm-es venti? (Elsőtől félek hogy ott esetleg nem)
A kérdés oka: [link]
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy ilyen cucc elketyegne elfogadható hőfokon egy Ximgatek Asgard házban?
Asrock 890GX Extreme3
AMD Phenom II X4 B50T@3,8GHz 1,4V
vmilyen 2x2Gb DDR3 1600MHz KIT
Hitachi Deskstar 160Gb SATA2 8Mb
NEC AD-7243S
Seasonic S12II 430WEz lenne az,szeretném,ha ez így jól passzolna bele,mert nyáron lesz csak pénzem egy Lian Li-t venni,addig bírnia kéne.
Kösz a választ!
Üdv, Balázs
-
Honzi
senior tag
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni én egy Twelve Hundred-et néztem ki tapasztalatok?
Vagy esetleg ebben az árkategóriában ha van jobb alternatíva azt is szívesén megnézem.Előre is köszi
Ryzen 3600 & GTX 1080
-
tomiee85
senior tag
TT V3 black házikóba elférnek mindenhova a szélesebb fajta (AC) 12es ventik is, vagy csak a szabványos 25mm-es fajták? Esetleg melyik helyre nem fér el?
Köszi -
tomiee85
senior tag
válasz Tothgera30 #11528 üzenetére
És pwm-es is?
-
tomiee85
senior tag
Hali!
Létezik valamiféle elosztó a ventillátoroknak? A régi házamban csak 1ventillátor van és a KN9-es őskövületemen sincs túl sok venti csatlakozó. Egy TT V3 black vásárlása mellett döntöttem amibe bele akarok tenni 5 ventit. Esetleg a házba van beépítve vmi elosztó féleség?
Köszi
-
Tiger89
tag
emberek jól ételmezem hogy az antec p182 és p183 között igazándiból érdemleges különbség csak a méretében van?
-
nyunyu
félisten
válasz Krisinto #11515 üzenetére
Hozzáértésüket én is furcsállom...mikor kérek egy molex ből->sata-t csináló tápkábelt,és azt sem tudják mi az ,hogy molex..
Na jo, de megis _melyik_ molex?
ATX12V=Molex 5557-04R
EPS12V=Molex 5557-08R
20 tus ATX tapcsati=Molex 5557-20R
24 tus ATX tapcsati=Molex 5557-24R
6 tus PCI-E tapcsati=Molex 45559-0002
4 tus periferiatap=Molex 8981-04P(Molex az egyik legnagyobb csatlakozogyarto, fokent az o csatijait hasznalja a PC ipar, regebben hasznalatban volt meg a 4 tus Berg csati is, de az gyakorlatilag kihalt a floppykkal.)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Xmodule
őstag
válasz dances #11516 üzenetére
ès nincs egy szamtech bolt ahol ilyen regi kidobott hazakat lehetne kukazni? azokbol ki lehetne venni a tavtarto csavarokat.
bocsi a dupla hsz ert elfelejtettem, hogy irtam...
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Xmodule
őstag
Szerintetek jobb ha a két házventit az alaplapra csatlakoztatom vagy inkabb maradjon a hozzá adott potméteren?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
dances
tag
Igen, a CM honlapján a ház tartozékai között tényleg szerepelnek a távtartók is, de szerintem az enyémből egy "kedves" eladó kiszedte, mivel csavarokból is kevesebb van a kelleténél (s mivel futáros kiszállítással vettem a házat, így reklamálni is elég macerás).
Viszont körbekérdeztem az összes közeli boltot, és sehol sem tudtak ilyen távtartókat adni, ennek hiányában viszont nem tudom beszerelni az alaplapot, ergo nem tudom összerakni a gépet.
Ilyenkor szerintetek mi a teendő?
Only the Good die young.
-
tomiee85
senior tag
köszi a segítséget. Szerintem megveszem ezt a V3-at. Milyen 12es ventiket vegyek bele? Szintén jó áron elfogadható minőséget keresek Arctic ventikre gondoltam, csak azt nem tudom az a vastag fajta befér e mindenhova és szükséges-e PWM-est vennem.
Erre gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz tomiee85 #11506 üzenetére
lényegtelen, inkább arra figyelj, ne legyen elforgatva a vinyóknak fenntartott hely, hogy az első ventilátor tudjon friss levegőt fújni a házba.
Habár a minőségibb házakba alulra is lehet szerelni ventit. Mennyi pénzed van rá?Xmodule: gyönyörű ez a ház, kár hogy idehaza nem kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
Végülis megvettem a Fractal Design Define R2 -öt. Szerintem nagyon megérte, a ház kialakitása és rendezési lehetösegek nagyon jok!. Csináltam képeket ha erdekel nezzetek meg: képek. Amugy nagyon halk 2 venti van benne egy elöl egy meg hátul. Nem is lehet hallani, csak ha odahajolok es hallgatozom, de alapban a VGA ventije elnyomja azt a kis duruzsolást is. Meg vagyok elégedve
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy ha videó kártyámnak hűtési gondjai vannak, és nem tudok rá nagyobb hűtőt tenni mert nem fér el (9600gto lapos hűtésű) akkor alsó vagy felsőtápos házikóval járok jobban?
-
dances
tag
Sziasztok!
Vettem egy CM Elite 335 típusú házat webshopból, de nem adtak hozzá az alaplap és a ház közé való távtartókat, nem tudjátok hol lehet ilyeneket külön beszerezni?
A közeli számtech boltokban érdeklődtem, de csak néztek rám furán.[ Szerkesztve ]
Only the Good die young.
-
tomiee85
senior tag
Azért kell több venti mert a vga alatt van egy 2slotos hangkártya és alig kap levegőt és kipurcan
-
Krisinto
őstag
válasz Tothgera30 #11500 üzenetére
Ezért veszek nyáron,egy CM690v 690II-t
Mire nem elég 2 venti?
nekem a proci/vga hűtő és a tápon kívül nincs venti[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai