- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Crypto Trade
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aero.
veterán
válasz Mr. Postman #12099 üzenetére
Igen, az. A lefoglalt gépeket nézegeted?
andrejsxe: a logout.hu-n tudsz írni ezzel az accountoddal.
[ Szerkesztve ]
-
Moleskin
tag
Naná hogy az! Ha megérkezik csinálok egy tesztet róla, bár nem tudom kinek kell elküldenem, hogy publikálják az oldalon, sőt azt se tudom, hogy működik ez, max google site-on teszem közzé
-
Moleskin
tag
Remek szellőzés, hangszigetelt és baromira minimál dizájn: Fractal Define R2
Itt rendelhetitek meg, Európában csak náluk találtam De nem vészes leszállítva 30k -
-
pincehely
addikt
Megéri a cm 690-et HAF 922-re cserélni?
Mennyivel nagyobb az utóbbi kuckó?http://kefetemap.deviantart.com/
-
OddMan
őstag
A Lian Li PC-V351B házba be tudok szerelni 4db 3.5-ös hdd-t szerelőkerettel?
Igazából azt nem tudom eldönteni, hogy az 5.25-ös helyek azok szabványosak-e ebben a házban? Ha igen, akkor gondolom simán beépíthető az 5.25-ös helyre egy 300 ft.-os szerelőkerettel egy 3.5-ös hdd. Az optikai meghajtó nem fog hiányozni, mert ez csak egy kis nas szerver lesz, ha egyszer elkészül.''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
csokad
senior tag
válasz Tothgera30 #12086 üzenetére
-
kircipeti
senior tag
De biztos van sok ilyen.
-
Bocaa
senior tag
Melyik házba fér bele kis átalakítással egy triplaradi?
40 ezernél ne legyen több[ Szerkesztve ]
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
Tothgera30
Ármester
Megjött a P180 mini-m . Imádom . Nagyon tetszik .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Valty
aktív tag
Hi!
Tudnátok olyan házat ajánlani, ami max 45 cm magas, 47-48 cm hosszú, alsó tápos és a hátlap mögött el lehet rendezni a kábelokat? Eddig amit találtam, az az Aerocool RS-9, viszont ennek olyan...hm...olcsó kínai beütése van
Esetleg más alternatíva?
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Sharkoon Rebel9 Aluminum házikóval kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
<< Heimdal >>
-
őstag
Sziasztok!
Egy olcsó m-atx-es lapot fogadó, viszonylag kis méretű htpc-s jellegű házat keresnék, illetve egy halk tápot is szeretnék bele.
Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!
-
audi100td
nagyúr
Mobillal tudok csinálni képet de nincs nálam adatkábel, így csak hétvégén tudom átküldeni. Ausztriában vettem a kábeleket, 2db-ot 1,46-ért, de itthon is biztos lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Pepe78
őstag
Erről a Zalman házikóról mit tudtok?
Az ára nem rossz... -
audi100td
nagyúr
Üdv,
megjött a Chieftec SD-01B-B ház, szépen belefért az alaplapom hajlított SATA kábelekkel, még maradt is kb. 5mm hely a merevlemezkeret mellett. A méretéhez képest kényelmesen szerelhető és kellően masszív, hozza azt a minőséget amit a gyártótól megszokhattunk, a szellőzése is rendben van. Szóval részemről kifejezetten ajánlott, 40 Euro-ért szerintem bestbuy.
[ Szerkesztve ]
-
kircipeti
senior tag
-
OddMan
őstag
Tudja valaki, hogy Sharkoon Temptation házba Mini-ITX lapot bele lehet rakni?
Az ebolt-nál egy helyen megemlítik, de a gyártó oldalán nem találtam erre utalást.
Amúgy azt sem tudom pontosan, hogyha egy ház mondjuk Micro-ATX kompatibilis, akkor az valószínűleg Mini-ITX kompatibilis is?''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
Tudnátok ajánlani olyan mini tornyot, amibe legalább 4 db hdd belefér és ezeket a hdd-ket üzem közben könnyedén leválaszthatom és kicserélhetem?
A házba Mini-ITX alaplapot akarok majd berakni, ezért szeretnék micro vagy mini tornyot kivehető merevlemez rekeszekkel.
Köszi!''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
Krisinto
őstag
válasz Tothgera30 #12066 üzenetére
De a saját pénzemből menne
Ösztöndíjat kaptam a suliban a tanulásért...[ Szerkesztve ]
-
Krisinto
őstag
válasz Tothgera30 #12063 üzenetére
Főleg,hogy nem tudom megvenni,mert drága anyum nem engedi
-
Dark KillerX
addikt
Erről a házról mi a véleményetek? [link]
-
gooool
őstag
válasz Tothgera30 #12051 üzenetére
Már mind1,ráírtam.Meglátjuk mi lesz,ha nem hát nem.IJ
Üdv, Balázs
-
varsam
őstag
Aerocool RS-9 házról mi a vélemény? 14k-ért elég jó ára van, elvileg alapból 6 venti jár hozzá 3 légszűrővel és jól el lehet rendezni a kábeleket is, plusz van ventiszabályzója, ami szintén jól jönne. Ezen kívül sztem jól is néz ki
-
gooool
őstag
válasz Tothgera30 #12048 üzenetére
Én lehet priviben megkérdezem Fel kollégát,hogy nem-e adná el mégis a Mini-t amit már egyszer árult,de nem kellett senkinek.Őt ismerve egy hibátlan állapotú házikó lehetne az enyém olcsón.
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Tothgera30 #12045 üzenetére
Igen,az ára most nem éppen kedvező,sőt...
De maga a minőség és a minimalizmus ami megfogott benne.Hát ha sikerül használtan fognom egyet,ha aktuális lesz.Üdv, Balázs
-
napoleon2323
tag
Sziasztok!
Egy új gépházat szeretnék venni( a mostani alaplap:MSI PT890 Neo v2 (MS-7258). A lényeg hogy jó legyen a szellőzés és egy pár plusz venti legyen rajta
Én egy ilyet néztem: [link] bár nem vagyok egy profi ebben a témába és ez igen drága.
Én max. 20k-t szánnék rá.Kérlek segítsetek!
Köszönöm előre is a válaszokat
With every conflict I grow stronger!
-
Tothgera30
Ármester
-
OddMan
őstag
A Lian Li PC-Q08B Mini-ITX Tower-Cube - black házat használ valaki, érdemes ilyet venni? Szerintetek ehhez a házhoz adnak, tápot vagy külön kell megvenni?
Egy kisméretű Mini-ITX alaplapos 4 hdd-s NAS szervert szeretnék építeni és ehhez keresek normálisabb házat.
Esetleg ha tudtok ajánlani ehhez hasonló házat, akkor azt megköszönöm.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomon látható konfigot szeretném egy Antec P180 Mini-be költöztetni,ha összegyűlik rá a money.Szerintetek jó választás ez a ház?
Szempontjaim:Minimál design,jó szellőzés,prémium minőség,fekete belső,kb ennyi.Kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Lehet a közeljövőben fontolóra venném egy új kuckó beszerzését. Követelmények: letisztult, minimalista formavilág, lehetőleg alumínium kivitel (nem létkérdés), kellően nagy méret (Raidmax Sagitta szint minimum), no plexi és no led. Persze kedvező áron, tehát nem Lian Li kategória
Előre is köszi a tanácsokért!
<< Heimdal >>
-
Krisinto
őstag
válasz Tothgera30 #12032 üzenetére
De sajnos felső tápos ház kell neki
-
Krisinto
őstag
válasz apollo12 #12030 üzenetére
Akkor ez:
[CoolerMaster]Ennél jobban szellőző házat ehhez a meleghez nem kapsz (szerintem)
-
apollo12
veterán
heló ez elég jól lehűti a gépet ez a ház:[link]
-
aero.
veterán
válasz hibavissza #12026 üzenetére
Alulról a táp friss levegőt kap, nem a benti meleget szívja. Az első venti légáramlata el sem ér a tápig, onnan nem sok mindent kapna.
Nem hiszem, hogy beporosodik 2 hét alatt, ennél azért jóval tovább bírja.
-
hibavissza
veterán
Találtam egy házat...CM 334. Az méretben jó, csak az a 6 kg épphogy...
Más: hátha itt nagyobb az élet. Teljesen jó lenne a CM 690, de ez az alsó tápos dolog elég problémásnak tűnik számomra, mivel nem szeretnék porszűrőt mosogatni kéthetente.
Nos a kérdés az lenne, hogy a CM 690 tulajok miért nem szerelik a tápot ventivel felfelé? Van ennek valami oka? A ház használati utasításában hátsó ventis tápot használnak, így az értelem szerűen a ház belsejéből szív. Alsó venti táppal miért a port szívatják a ház aljából, mikor az első venti szűrt levegőt továbbít neki.
-
aero.
veterán
válasz hibavissza #12024 üzenetére
Valószínűleg valós adat, mivel egy atx alaplap 244mm széles.
-
hibavissza
veterán
Hali!
Tudnátok ajánlani olyan házat, amibe elfér egy 28/29 cm-es videokártya.
Legyen elegáns, és legalább 6 kg.
A CM 500 sileo-t néztem, de bizonytalan, hogy elfér e benne az alsó vinyókeret kiszerelése után, mivel a fix vinyókeret 27 cm-t ad.
Esetleg tud valaki egy használható support mailt CM-ékhez?
THX
[ Szerkesztve ]
-
csokad
senior tag
válasz RobberBaron #12020 üzenetére
neki 8 neked 4pines. és a 24pines-t neki sem kell hosszabítani
-
RobberBaron
tag
ok, köszi, akkor nekem is kell hosszabbító szerintem, nekem ilyen lapom van, kb. 5 cm-el lesz közelebb a csatlakozó a táphoz.
-
csokad
senior tag
válasz Tothgera30 #12014 üzenetére
még semmilyen Alpenem sincs de majd lesz csak még nem tudom milyen szerintem ilyen: Alpenföhn Brocken Blue Edition vagy Groß Clock`ner még nem tudom :S
-
johni86
tag
Sziasztok! Találtam neten egy házat, amit meg szeretnék venni. Egyszerű, nincs rajt semmi csicsa, szerintem jól néz ki. Van valakinek otthon ilyen? Esetleg tapasztalata, jó vagy éppen rossz
-
csdm
senior tag
válasz RobberBaron #12013 üzenetére
A 4 pines procicsatihoz hosszabbító tutira keleni fog, és a 24 pineshez is lehet, hogy el fog kelleni a hosszabbító kábel. Nekem is mondták, igaz én az előző generiációs CM 690et nézgettem, de méretileg szinte megegyeznek. Nekem ilyen lapom van. Látszik, hogy ha alulról jön a kábel milyen messze is van. Ha neked lejjebb vannak a csatlakozók, akkor lehet hogy nem fog kelleni, de szerintem számíts arra, hogy kell venni hozzá kábelhosszabbítókat.
[ Szerkesztve ]
-
csokad
senior tag
válasz Tothgera30 #12011 üzenetére
nekem pedig úgynézki csdm kolléga veszi aa házikóm mert apum megy pestre és el tudja neki vinni végreee.
-
csdm
senior tag
válasz csokad #12004 üzenetére
Jól teljesít, bár amiért nekem tetszett az usb 3 az lassabban terjed mint gondoltam, így azt még nem tudtam kipróbálni, a másik amiért anno ezt vettem, az volt, hogy tudjam feloldani benne a + 2 magot, így 955 X4-et 10 k-val olcsóbban ki tudtam hozni.
Amikor megjelent januárba, én szinteelsúőként vettem, de azóta nem egy nagyon elterjedt lap, elég kevés embernek van ilyene. Legelső BIOS van rajta, ami valszeg bugos, mert a processzor hőmérsékletét 82-84 fokosnak látja, a magfeloldás után meg mint minden más lapnál 0 fokot ír a magokra, tehát én sose tudom pontosan, mennyire van melege a procimnak ( csak idításkor a biosba lépve)
A másik fájó pont lehet, hogyha tuningolnál esetleg a MOSfeteken nincs hűtés, mondjuk én bátor voltam, és csupasz mosfetekkel felhúztam 4 GHz-re a procit, amihez már kellett asszem +0,75V lefuttattam egy tesztet és örültem hogy nem lettt semmi baja.
Amúgy az NorthBridge hűtőjével sem vagyok megelégedve, ugyanis, én véletlenül egyszer ott fogtam meg az alaplapot, és a gyári paszta elvált, azóta mozog az NB hűtőbordája. Újrapasztáztam, a mozgás csillapodott, de ami nagyon érdekes, hogy everest szerint a lapom 40 fok körül van üresjáratban, ahhoz képest az NB hűtőbordájához ha hozzáérek azonnal éget.Ez valszeg a saját hülyeségemből fakad, más tulajnál nem volt ilyen.
Hogy megérte-e? Hát én gondolkoztam pár hónapja hogy leváltom, a jobb hűtés érdekében, egy Asrock-ra, ami árához képest sokkal jobban felszerelt, csak nem a legmegbízhatóbb márkák közé sorolandó (haverom vett egyet iponba, és a dobozból kivéve hibás volt, nem kapcsolt be a gépe, de gariba szerencsérjére kicserélték), tehát arra jutottam, hogy jó lesz ez.[ Szerkesztve ]
-
csokad
senior tag
-
csokad
senior tag
válasz Tothgera30 #11985 üzenetére
szóval akkor már meg is van?
-
csokad
senior tag
10k alatt tt v3 a legjobb. alapból hátul van benne egy kék 12es venti ami kifújja a levegőt veszel még bele 3 AC ventit és az alábbi kéet megnézve egy tökéletes szerőzésű házat kapsz link felülre elég 1 és oldalra nem szükséges de ha nincs annyi pénzed akkor elég egy előre ami befele fúj és megvan az átszellőzés. nekem van egy eladó. érdekel?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai