- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Crypto Trade
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Aerocool Strike x air, erről a házról van véleményed ShellKreator, jó lenne egy ehhez hasonló ház teszt is a honlapodon. Vajon meg ér-e 32k-t ?
Vagy inkább ezek közül valamelyik?Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
Vigneau
félisten
válasz Casanova* #40093 üzenetére
Laikusként azt mondanám, a belbecs ugyanaz, csak az egyiknek van ajtaja, a másiknak nincs.
Bár nekem az Arc jobban tetszik, mert az Antec Mini P180 is tudott idegbajt hozni rám, mikor az előlapon keresztül kellett éppen valamit szerelnem. Bár tény, bezárva már elegánsabb az összkép.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Casanova*
veterán
-
törölt tag
Az Obsidian 350D az elég gyengén hűt,
a Silverstone PS07 viszont jól., 22k körül van az ára. -
bookninja
tag
allo matx hazak kozul az elobb emlitett arkategoriaban szerintem az arc mini a nyero, en tuti, hogy azt fogok venni a kozeljovoben.
[ Szerkesztve ]
-
W1
senior tag
Sziasztok!
mATX-es házat keresek.Kritériumok:
-Lehetőleg fekete legyen kívül, belül.
-Szép, letisztult, minimalista ház legyen.
-Jó legyen a szellőzése, gyárilag halk venti előny.
-Lehetőleg alsó táp, felül ventihellyel.
-Kábelmenedzsment.7870 kaliberű VGA menne bele. Árban jó lenne, ha 20k-ból max megállna.
FRACTAL DESIGN Arc Mini-t és CORSAIR Obsidian Series 350D-t is néztem, de meghallgatnék mást is, mivel ezek +3-4ezer forinttal többe kerülnek.
-
Casanova*
veterán
mondjatok nekem jó microATX házat,ami jól szellőzik,halk és elől legyen 3.0-s USB csatlakozó!
FRACTAL DESIGN Define Mini vagy
FRACTAL DESIGN Arc Mini. vagy milyen házat? max keret kb. 24k[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
MrPetya19
addikt
válasz hszilard666 #40082 üzenetére
Alulra, a vga-k alá, ami nem ajánlott két 7990 esetén. Ezért szidták sok helyen, hogy csak két hdd megy bele, mikor a másik oldalon tátong a hely.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
MrPetya19
addikt
válasz hszilard666 #40080 üzenetére
Szerintem igen, csak ne használj HDD-t.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy carbide 540 es jó lenne e ahhoz hogy beledobjak 2db HD 7990 est?
Vagyis nem lenne melegük?
A 2 kari között 1 slot hely lenne.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
törölt tag
válasz t.kristof #40074 üzenetére
Coolink swif 1201 és bitfenix spectre, 2000-2500 Ft
#40065) dupladé.: Isten leszel! Bár a Stryker is lenyűgöző, de a RAVEN 3 adrenalint szabadít fel!
[ Szerkesztve ]
-
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
Vagy Intel Core i3 4130 + ASRock B85M Pro4 + Asus HD7770
vagy AMD Athlon II X4 760K + ASRock FM2A85X Extreme4-M + Asus HD7770
CHIEFTEC CTG-450-80P 450W/500W vagy FSP HEXA 400W táp.Ezt a házat néztem ki:
https://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_for_500_kkn1_force_500/410533
Ismeri valaki? Ajánlott ház?
Kösz
SanyaXiaomi Mi 11i
-
tknof1871
őstag
Van olyan ventilátor, aminek a forgó része nem érintkezik az álló résszel?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
t.kristof
senior tag
Na megjött az új ház (zalman z9 plus), délután sikerült is el bohóckodnom vele de végül csak összejött. A ház nagyon tetszik viszont a ventik egy kicsit hangosak így idővel azokat lehet, hogy lecserélem. Milyen ház ventiket ajánlotok? Csendesek előnyben..
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
Cyrin
addikt
válasz banderasz77 #40071 üzenetére
akkor megéri...
-
Valamix
csendes tag
válasz banderasz77 #40069 üzenetére
Szerintem nincs két egyforma konfiguráció.Érdemes kipróbálni több lehetőséget.
Én a front 14-es ventit betettem a tetejében lévő mellé (a proci hűtőm nem hátra hanem felfelé fúj )és a hátsó 12-est előre a merevlemezek elé helyeztem. -
Cyrin
addikt
válasz banderasz77 #40069 üzenetére
és az USB3-as verzió hol kapható 18-ért? általában csak a régebbi USB2-eset adják annyiért.
-
zolee0307
őstag
-
Valamix
csendes tag
válasz banderasz77 #40062 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
válasz banderasz77 #40064 üzenetére
ez a ház szellőzik legjobban! biztos imádni fogod!
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
dupladé.
csendes tag
válasz #98593280 #40061 üzenetére
eddig vaciláltam mi legyen (CM storm stryker vagy raven 3), a teszted alapján most rendeltem meg a SS raven 3-at (egy brocken-el remélem megérte feladni a szokványos ház elrendezést, majd jelentkezem ha beköltöztem! a segítségért
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
Casanova*
veterán
válasz banderasz77 #40062 üzenetére
ShellKretor kedvenc háza FRACTAL Design Core 3000 USB 3.0
-
banderasz77
addikt
Hát, lehet, hogy kicsit megerőltetem a buxát, de ez egy igen jó háznak néz ki...
FRACTAL Design Core 3000 USB 3.0
Megéri ez a 18k-t? Vagy 13k körül is van jó alternatíva? Esetleg Antec ONE?
Ez a kettő ami bejön.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hysterycs #40055 üzenetére
Hát azért elég sok hibája van:
- csak kitörhető PCI hátlapok
- táp alatt nem kivehető a porszűrő
- hátul csak 8 centis ventilátor
- hátsó 8 cm-es ventin csak molex dugó
- kemény műanyag talpak
- alul nincs ventilátor hely
- az előlap nem különül el a ház vázától
- nincs 4-8 pines kivágás az alaplapi tálcán
- nincsenek oldallapokat lesegítő fogantyúk
- nincsenek kábeleket rögzítő karmok az alaplapi tálca hátulján
- nincs SSD tartó
- nincs gumis HDD felfogatás
- kevés csavart mellékelnek
- maximumon elöl nagyon hangos (60 dB)
- a hátsó 8 centis venti is hangos
- a ventilátorok zajában motorhangot is hallani
- csak 155 mm magas CPU coolerSzerintem nem éppen jó vétel ennyiért, de ahogy gondolod.
-
Hysterycs
tag
Ebbe lehet tenni DVD-RW-t? A képek alapján szerintem nem, de a specifikációknál ezt írják: Drive bays: 5.25"X1.
[link] -
rene85
aktív tag
válasz #98593280 #39734 üzenetére
Helló,
Na megvannak az első tapasztalatok Thermaltake MS Snow-val kapcsolatban (összeraktam ajándékba a gépet már két hete, de csak minimálisat hajtottam pár napig).
Annak aki fehér házat szeretne a 15k körüli kategóriában (és a szín a fő kritérium), még mindig az Ostrog-ot ajánlanám inkább a thermaltake ms snow-val szemben. Egy teljesen zárt házból (csak egy ventihely volt oldalt) szereltem át a 775-ös procit a gyári hűtővel. Ami a zárt házból nem hallatszott ki, az a Snow-ból igen, mivel ugye ventihelyek vannak a tetején, így lehetett a visítő gyári hűtő hangjában gyönyörködni. Ez mondjuk az ostrognál is így lett volna csak abba egy gyönyörű nagy hűtő került, úgyhogy azért nem volt szembetűnő a dolog.Alapvető különbségek a két ház között az ostrog javára:
- robosztusabb a wiring space
- van hely áthúzni 2x4 (nem 8!) pines csatlakozót a kábelvezetés segítségével a lap háta mögött, majd vissza a lap elejére
- vannak gumitalpak a táp körül
- külön kivehetőek a PCI takarólemezek
- több mágneses porszűrőt adnak hozzá (a snow-hoz nem adnak a tetejére ahol azért kerülhet por bele dögivel)Hogy az ostrogról is mondjak valami rosszat: én is megszenvedtem az előlap leszedésével mint SK, türelemjáték... A snow-nál úgy is be tudtam szerelni a dvd meghajtót, hogy nem vettem le az elejét.
A különbség kb 2eFt a két ház között (az én vásárlásaim szerint), szóval szerintem a választás egyértelmű.
-
Potzee
addikt
válasz Hysterycs #40053 üzenetére
Ennyiért vettem anno a Tempest 410-et...
Ízlések és pofonok...mindenkinek más szempont a fontos. Dimensions: 185 x 420 x 445 mm. Nálam EZ miatt azonnal elbukott...
Egy házikóba bele lehet pakolni millió színes, csicsás ventit, de ha a CPU-ra nem kerül fel egy normális cooler, soha sem lesz hűvös a konfig...halk pedig pláne nem...
...tudom, hogy ez a CPU cooler méret support már a mániám, de a keskeny házak tulajdonosai előbb-utóbb belefutnak ebbe a problémába!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Hysterycs
tag
Mivel a Xigmatek Asgard Pro nem tetszik, kutakodtam, és ebbe a házba egyből beleszerettem:
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=100186
Gigabyte GZ-G1 Plus
Ugyan ez már jóval drágább, de erre hajlandó vagyok dobni még 3 ezret. Vélemény, tapasztalat? Van valakinek ilyen? -
törölt tag
válasz banderasz77 #40048 üzenetére
Én már írtam Neked, de amennyiben 15k a limit, akkor:
ZALMAN Z9
Antec One -
banderasz77
addikt
Hát, én is itt lennék ház-tűz nézőben. Gondoltam, hogy cs.csre futok majd a nagy kínálatban.....
Szóval úgy 15k-ig keresném a legjobbat.....
Persze ami tettszik is... -
tknof1871
őstag
válasz emiki6 #39994 üzenetére
Erről az jut eszembe, hogy lehet repülőgépet venni, meg autót, amit neked kell otthon összerakni. Vajon van PC ház, amit neked kell felépíteni? Amiben még nincs benne a táp, alaplap, HDD, stb. Csak a házat kapod darabokban és ha összerakod, akkor még üres. Mint valami IKEA bútor.
[ Szerkesztve ]
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Gtaati
őstag
Fractalba arc midi r2-be és a define r4-be mindkettőbe belefér felülre a EK 280-as radi(317x145x55mm ) 4 ventivel vagy csak az elejébe? Mert egyértelműen nem írjak csak a 240-est és fontos lenne ha beférne felülre? Köszönöm!
-
Vigneau
félisten
válasz kalozhun100 #40037 üzenetére
Igen, láttam a 20k alatti árát, ami igen kecsegtető a többi forgalmazóhoz képest.
-
M4rko97
csendes tag
hello
keresek olyan házat ami atx mérető jól szerelhető és jól szellőzik és igényesen el lehet rejteni a kábeleket max 20K m van rá.
A válaszokat előre köszönöm. -
Hysterycs
tag
válasz Peaceliker #40036 üzenetére
Semmi gondom a véleményével, de a kérdésemre nem kaptam tőle választ.Én eredendően azt kérdeztem hogy ebben a 11-12-13 ezres kategóriában mi az ajánlott. Eredetileg K350 volt az elképzelés, azóta ezt megváltoztattam a Thermaltake Commanderre, mert 1. Potzee ezt ajánlotta, 2. tetszik 3. a tesztjében ShellKretor is ajánlja.
A kérdésem tehát nem az volt, hogy milyen árlimit nélküli ház kellene nekem, hanem világosan megadtam az ártartományt. A tesztben pedig ebben az árkategóriában (amihez ragaszkodom) ajánlott. Nem megerősítésre vártam (ahogy te írtad), hanem alternatívákra, egyet kaptam is. Viszont ShellKretor által ajánlott házak többsége számomra nem alternatíva, mivel jóval drágábbak annál amit szánok rá. Csak annyit vártam, hogy ebben az árkategóriában teljesen függetlenül a konfigtól ajánlott-e vagy sem, és összezavarodtam, mivel a tesztben ajánlott, azóta pedig "vacak" lett. -
Peaceliker
addikt
válasz Hysterycs #40034 üzenetére
Figy, neki ez a véleménye! Ő nem venné meg, főleg nem egy drágább géphez (valljuk be, kicsit hülyén is néz ki, hogy ha vki pénz szán egy komolyabb cpu-ra meg vga-ra, akkor ezen spórol, kicsit olyan, mintha tápon spórolnál...).
Ha neked ez tetszik, vedd meg, csak azért idejönni kérdezősködni, hogy megerősítsenek, fölösleges, bár belátom, hogy magyar szokás. Tőlem is anno amikor kérdezték mit vegyenek, mindig kiderült a végére, hogy csak azt akarták, hogy igent mondjak arra, amit kinéztek...
No offense!"Oh my Goa'uld!"
-
Hysterycs
tag
válasz #98593280 #40033 üzenetére
A tesztedben még ennyire azért nem húztad le ezt a házat:
"...azoknak, akik 10-nél nem sokkal többet akarnak házra költeni, ajánlom..."
"...Aki gémer, jól szellőztethető gépet akar építeni, akár usb3-al, akár anélkül, esetleg fehér színben, annak nem rossz választás 12-14eFt körül ez a kuckó. A kábel menedzsmentjéről ugyan ódákat nem tudnék zengeni, de egy 10 ezres menedzsment nélküli Coolermaster-nél mindenképpen jobb."Azóta mi történt? Értem én, hogy van jobb,de Te is értsd meg kérlek, hogy a teljes konfigurációt nem akarom megváltoztatni, csak azért, hogy egy 30 ezres házam legyen. (Az FX-6300 pedig gyengébb mint az i5, arra kötelező egy normális hűtőt is venni, mert a gyári semmire sem jó. (+10.000). Igaz, így már lehet húzni, de én nem akarom, nem érdekel a tuning. Így pedig van 10.000 a két opció között, és szerintem ennyivel már ér többet az i5.)
Szóval azt írtad, hogy az árkategóriában jó választás, megváltozott a véleményed? -
törölt tag
-
Hysterycs
tag
válasz #98593280 #40031 üzenetére
Mivel a költségvetés eléggé kötött, kompromisszumokat kell kötni. FX-6300 viszont már túl nagy kompromisszum lenne (főleg egy házért), ezért biztosan marad az i5-4570. A VS450 azért nem a nagyon gagyi kategória (Codegen és Vargáné Kft. szint ), de az még megtörténhet, hogy helyette Chieftec ctg-500-80PB lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Hysterycs
tag
válasz #98593280 #40024 üzenetére
Hát ezek már jelentősen túllépik azt az összeget, amit szánok rá. A Thermaltake Commander MS-I USB 3.0-s vagy az MSII lesz a befutó. Ha ebben az árkategóriában kellene választani, akkor (annak ellenére, hogy ha nem lenne árplafon, egyiket sem ajánlanád) jó döntés? (Az alternatíva a K350 )
Még egy kérdés, ha előre beteszek a Commanderekbe egy piros ventit, akkor az előlapon keresztül ez látszódni fog? Mert ha nem, akkor sima fekete lesz világítás nélkül. -
törölt tag
válasz Hysterycs #40022 üzenetére
Igazából egyik házat sem ajánlom. Az MS-I -ban sincs csak fapados kábel menedzsment.
A Te géped ezek közül megérdemelne valamit:
ZALMAN Z9 / Z11
Antec One
Corsair Carbide 300
Fractal Design Core 3000esetleg:
Bitfenix Shinobi
Xigmatek Asgard Pro(#40021) banderasz77: Első 5 db házból ajánlanék Neked is, plusz még az alábbiak:
CM 692 III
Xigmatek Midgard II[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz kalozhun100 #40013 üzenetére
Kár, hogy ebből nincs tisztán mATX-es verzió.
-
Hysterycs
tag
válasz #98593280 #40020 üzenetére
Értem, köszönöm!
Átpártoltam a Thermaltake Commander MS-I-re, a kérdésem az, hogy a VN400A1W2N és a VN40001W2N között mi a különbség? Az USB 3.0-ban van eltérés? Mint korábban is írtam, nekem az mindenképp kellene.
Így azonban a korábban tervezett CM 12 cm-es venti egyelőre kimarad. Még így is jobb döntés ez, vagy akkor inkább a K350+12 centis venti? -
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Hosszú idő után (10 év) végre rászántam magam a ház cserére. Mivel ebben aztán tényleg egyáltalán nem vagyok képben (sosem követtem), tanácsot kérnék.
Ami a lényeg, hogy alsó tápos legyen, ha egyáltalán ez fontos (táp nélkül), mATX lap menne bele, GTX660-as kártya (kb. +5cm hosszú a PCIE síntől) tehát nem tégla, 1 optikai meghajtóval, 1 db 3,5" vinyó, 2db 2,5"-os (noti vinyó 1 db, ssd 1 db).
Fekete legyen, jó ár/érték arányban, elől csak USB a fontos semmi más, esetleg ebből már 3.0 max egy füles jack.
Ami nem tudom a méret miatt lehetséges-e, ilyen kábel eltűntetés nem lenne rossz.Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
-
Potzee
addikt
válasz Hysterycs #40018 üzenetére
Szerintem az említet házak nagyon keskenyek...egy igazán komoly cooler nem fér el benne...
A CoolerMaster Elite Knight 350 RC-K350-KKN2-EN házba 148 mm magas, a Thermaltake Versa G2 VO700A1N3N házba max 155 mm magas cooler fér...
A jövőre nézve. egy Bitfenix Merc Alpha, Thermaltake Commander MS-I vagy egy Xigmatek Asgard Pro alá ne add...esetleg Corsair Carbide 200R, Zalman Z9 egy pár ezerrel drágább szintről.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Hysterycs
tag
Üdv!
Gép vásárlás előtt állok, az egyik nagy kérdőjel a ház. Olyan 10-11-12 ezret szánok rá, fontos, hogy előlapi USB 3.0 legyen rajt, kinézetre a Cooler Master Midi Elite Knight 350 RC-K350-KKN2-EN tetszik, ezt gondoltam megtámogatni egy CM R4-L2R piros ledes ventivel. A hozzá tartozó konfig a következő lenne:
A kérdés az, hogy tudtok-e ennél jobb alternatívát ajánlani ilyen árszinten?
(Még a Gigabyte IF-333-t és a Thermaltake Versa G2 VO700A1N3N-t néztem.)Köszönöm!
-
varmi2
nagyúr
válasz banánttészta #40014 üzenetére
Milyen házad van?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
emiki6
veterán
válasz banánttészta #40014 üzenetére
Mekkora az átmérője? Nem átlósan hanem keresztbe?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
banánttészta
tag
Honnét tudjam ,hogy a rendszerhűtő passzolni fog -e a házamhoz mármint a jelenleginek 9cm a magassága (csavartól csavarig) milyet kéne vennem? Mert látom van 80mm 92mm 120mm előre is köszönöm a segítséget!
-
emiki6
veterán
válasz Potzee #40011 üzenetére
Épp ez az, hogy csak előrendelhető...
Face idézet:
"Merlinhardver.hu EGYENLŐRE NINCS INFO A PONTOS ÉRKEZÉSÉRŐL, SAJNOS
Tetszik · október 20., 19:39"[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
=HG=
addikt
-
gari24
tag
Hali
Szeretnék olyan házat venni amibe felülre belefér az alábbi radi 398 x 123 x 47mm
A keret 20-30k
Mit ajánlatok ???
-
-
emiki6
veterán
.
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
válasz emiki6 #40000 üzenetére
Bitfenix Prodigy M Hopp mondjuk ez pont álló tálcás, de a nagysikerű Prodigy mATX alapokon csak jó lehet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai