Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaied
addikt
válasz hiddenroth #96699 üzenetére
Van a Deathadder v3, v2 esetleg egy feljavított Elite is szóba jöhet.
-
hiddenroth
csendes tag
Meg tudod/tudjátok mondani, hogy mekkora DPI-n használjam illetve Hz-en, hogy a legjobb pontosságot kapjam? (Egérajánlóban nincs leírva)
Pár korábbi hozzászólás róla:
"S3888 van benne, ugyanaz, mint a DA 3.5G-ben. DA 1800-on a legjobb, 3,5 m/s PCS, de kicsit jitterel. Azalatt a PCS csak 2,5 m/s, de megszűnik a jitter. Akkor jársz legjobban, ha 1800 + 50% sens scale-re állítod, driveren belül. Így 1800-on megy, de windowsig 900 jut el, no jitter." [link]
"Az A3090-nek és módosulatainak (S3888, S3095) két hibája szokott lenni: magasabb DPI-n kb. használhatatlan: ronda jitter és alacsony PCS; illetve a magas LOD. Ettől eltekintve én szeretem."
"Ha csak a szenzort nézzük, egy jó A3090 még jobb is, ugyanis 3,5-nél nincs malfunction, mint az S3888-nál."
Most akkor melyik az igaz? Ellentmond egymásnak kicsit. Nem úgy van, hogy minél alacsonyabb DPI-n használod annál kevesebbet fog hibázni az egér?Razer Synapse 2.0-val használom, azt hol látom, hogy pontosan milyen firmware van rajta? (Synapse verziója 2.21, vagy ez lenne az?)
Régi egér már nagyon tudom, de annyira megszoktam a formáját, na meg Omron kapcsolók vannak benne. Szeretnék váltani a jobb szenzor miatt, de nem tudom mire. Elég nagy a kezem és eddig nem találtam alternatívát.
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek quake-erek!
-
weri
senior tag
válasz FireKeeper #96695 üzenetére
Ettől még nem fog több headet lőni CS-be mert 3370-es vagy más mostani szenzorral megáldott egérrel játszik. Kb. az összes olyan szenzoros egér tökéletes gamingre amik régen is ajánlott kategóriák voltak
Kb. olyan érzésem van mint a 8khz hype-alNem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
ferni
őstag
G-Wolves hoz ki egy 8k receivert az egereihez, négyzet alakú lesz, 20%kal erősebb jelerősség és USB-C.
Viszont még mindig azt mondják, hogy a mostani 4k receiver is tudni fogja a 8k-t.
HTS+ 4K megkapja végre a 3395 szenzort, illetve jön nem sokára egy új Hati-S Pro verzió is.
Jó látni, hogy a hibáik ellenére is ők legalább próbálnak fejlődni, nem pedig visszafelé haladnak, mint a Logitech
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz hiddenroth #96694 üzenetére
a komolyabb kategóriákban amiket ajánlani szoktunk tipikusan vagy Pixart PAW3370, PAW3395 (illetve ezek gyártó specifikus implementációi), vagy Logitech féle Hero szenzor van.
a DA 3.5 a maga korában jó volt, de azért specifikációkban nyilván nem veszi fel a versenyt a modernebb cuccokkal. illetve vezetékes is, amit szerintem már senki sem ajánl max ha nagyon nincs keret egy értelmes wirelessre.
az ajánló valóban kicsit outdated, de annyi fasza új egér jött ki, főleg az elmúlt 1-2 évben, hogy elég nehéz frissen tartani, illetve nem is tudom az itteni veteránok közül foglalkozik-e valaki vele aktívan.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
hiddenroth
csendes tag
Egy Avago ADNS-S3888 szenzoros Razer Deathadder 3.5G Black Edition egerem van. Ezt írják róla az egérajánlóban:
DPI:
Első és legfontosabb lépés: a DPI beállítása. Ehhez javasolt alapul venni az Egérajánlót, amelyben össze van gyűjtve, melyik egeret milyen DPI-n szabad / érdemes használni. Ez általában egyezik a natív felbontással. Azalatt nyugodtan lehet őket használni, nem lesz belőle baj. Kivéve: Razer DA 3.5G, és további S3888-as egerek.
Ez pontosan mit jelent? Nem találtam az egérajánlóban erről információt. Min ajánlott használni, min nem? Használjam a gyári Razer szoftverrel, vagy sem? Sok helyen azt olvastam, hogy az nagyobb input lagot eredményezhet. De ez sem egyértelmű, mert van ahol azt írják bizonyos Razer egerekre igaz csak ez, de listát nem találtam.Még ez ma is jó sensornak számít, vagy az újabbak már sokkal jobbak? Mennyire lagos a Razerek között? A "IV. Mitől lesz jó egy egér?" kezdetű rész mennyire friss, illetve az egérajánló? Azt látom, hogy ez utóbbinál a frissítési dátum az eléggé friss, de hiányzik belőle szerintem sok szenzor. Meg arra is emlékszem, hogy talán régebben (pár éve) volt olyan is, ahol mellé volt írva ajánlott vagy sem a táblázatban is. Ez is nagy segítség és elismerés a munkáért akik fáradoztak vele!
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek quake-erek!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz rushmoon #96691 üzenetére
esetleg logitech G Pro X superlight (tehát nem superlight 2!), meg hozzá egy hotswap kapcsoló slotos PCB aliexpressről, aztán olyan switchet teszel bele amilyet akarsz. hátránya hogy a berhelés miatt bukod a garit, illetve micro USB-s, nem type C. azt hiszem G hub futása nem szükséges hogy megjegyezze a beállításokat, csak a legelső setuphoz kell feltenni.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
weri
senior tag
A 3 generáció 510 518 400
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
rushmoon
csendes tag
Sziasztok, erre van ötletetek?
1. ~50k, de nem bánom ha kevesebből kijön.
2. Nem
3. Nem
4. Programozás, játék (fps is), fotószerkesztés
5. Palm
6. 19cm
7. 1000dpi
8. Legyen wireless és fekete színű. Linux alól is használom, de windowson sem telepítek mellé semmit, tehát ne kelljen külön szoftver a DPI állításhoz vagy a fények lekapcsolásához. A fényekhez nem is ragaszkodom, de gondolom nem lehet megúszni..
A cserélhető kapcsolós Asusok közt van esetleg amelyik megfelelhet a fentieknek? (a 'legyen halk'-ot nem merem leírni, arra már tudom a választ, viszont forrasztani sem szeretnék )
Köszönöm! -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz bombibmw #96688 üzenetére
Inkább 7,7k lesz az, ingyenes szállítással, nem?
Ez a specek fényében brutálisan filléres ár, a cucc nem kifejezetten tégla, szóval ha a végén esetleg mégis átmennél rajta lánctalpassal, túl sokat nem veszítesz.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
bombibmw
veterán
Rapoo VT9Pro-ról hallott már valaki?
17k Alin és gondolkodok rajta.
4K recieverrel 21k.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz FireKeeper #96686 üzenetére
240hz-es Monitoron CS2zök, nekem használ és jól is jön, főleg hogy egy G-Wolves HSK Plus 4k-t tologatok épp.
Most azokkal akik hülyék nem lehet mit kezdeni.
Én örülök nagyon is, hogy ilyen updatet akarnak kihozni, ez nagyon is nem megszokott. Persze először ki kell derülni, hogy tényleg meg tudják csinálni, de ha már ennyire beharangozták csak kell jönnie.
Kíváncsi lennék, hogy a Razer 4k dongle tudna-e 8k-t kisajtolni magából.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
de hát ártani nem árthat a dolog
már mint az hogy van opció, de nem használod, az valóban nem árthat, de pl gyenge hardveren a magas polling rate okozhat teljesítménycsökkenést játékban, ergo ront az élményen ahelyett hogy javítana.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
ferni
őstag
Fura, hogy csak simán szoftveresen kapunk majd 8k-t, nem kell hozzá venni semmit.
Szerencsére a G-Wolves wireless elég jó, most még jobb lesz
Marketing is persze, mert most már mindenki is 4k hz-en tolja, de hát ártani nem árthat a dolog.
-
Zaied
addikt
válasz FireKeeper #96682 üzenetére
Ezt én már többször is mondtam, más egérnél is igaz, nem feltétlen hozzák azt, ami a dobozra rá van írva…
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #96682 üzenetére
Ha jól értelmeztem úgy fél éve az USB szabványt, amikor utánanéztem ennek a témának, akkor a méregetés 8k-nál meg fog állni, mert ez az elméleti maximum.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
FireKeeper
nagyúr
tök durva a G-Wolves most fog updatelni 8k-ra, na annak mi értelme lehet. marketing csak, meg "nekem nagyobb farkam van" versengés. #96681-ban pont jól látszik hogy implementáción is múlik, mennyire jó vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
-
Zaied
addikt
A TPU tesztje szerint eléggé rosszul sikerült az új GPX2, meglepő, hogy 1000Hz-n is vannak gondok…
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Evil Snowman #96674 üzenetére
a viper mini meg a DA essential vonal szerintem anomália volt, nem ahhoz kell viszonyítani a razer árazását
-
ferni
őstag
Van jó pár egér aminek hasonló alakja van mint az Abysuss, mind 30-40 között van.
Persze itt a kérdés milyen formát akarsz.
Mondjuk az fix nem árt ha bemész a Pixelbe próbálgatni.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
traders
tag
-
válasz Synthwave #96673 üzenetére
Már én sem. Outdated is, nehéz is, azért azoldalsó gumi szépen tud lerohadni idővel. Inkább V2 Pro ha már Viper forma és nem bízik a kissebb márkákban a kérdező.
De most megint valami nagyon elb*szódott Razer árazási fronton. Pár hónapja a fekete V2 Pro 54 volt az idegbeteg ufonál, most 75.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Evil Snowman #96672 üzenetére
Az ár aranyos.
Nem erőltetném ezt az Ultimate vonalat, hacsak nem kötelező jellegű a jobb oldali két gomb megléte.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
traders
tag
Sziasztok,
Tudja valaki hogy hol lehet megnézni egy Razer Viper Ultimate-t élőben?
Előre is köszönöm
Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Oposszum #96666 üzenetére
Szerintem az old school vibe miatt, gyűjteménybe max. 4-5 pénz, de ennyiért ugye mán akár Endgame Gear XM1r-t vagy Xtrfy M4/M42-t is kapni alkalmasint, ha használni is akarja az ember a motyót. Makulátlan és hiánytalan G9X lenne monnyuk 10, szintén gyűjteményi volta miatt.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Oposszum
tag
Sziasztok!
Beárazásban kérem a segítségetek.
Logitech G9
Használt, de minden funkciója működik.
A két főkapcsoló cserélve japán omron-okra, kábel szintén cserélve.
A nagyonbbik grip gumi borítása lekopott már és a tappancs sincs rajta, amúgy érdemes cserélni egy jófajta ptfe-re. Súlykészlet hiányos. Doboza már nincs meg.
A legfrissebb Logitech szoftverrel telejskörűen beállítható.
Köszönöm
-
Szellem.
nagyúr
Illetve lenne még egy kérdésem:
Van ez a videó: [link] m És épp a click latencyről van benn szó többek között. Állítgatja a gyerek. Akkor ahogy kiveszem 0ms-re érdemes bekapcsolni? Ugye a Thornban optikai kapcsoló van. Gondolom ott akkor nem áll fent a duplaklikk, illetve minél lejjebb veszem annál jobban reagál az egér?
Köszi a két kérdésemre a válaszokat előre is. -
Szellem.
nagyúr
Srácok!
Bekapcsolva kell hagyni a Lamzu Thorn szoftverében a Motion Syncet?
Csak mert gyárilag be volt kapcsolva. Ha nem kell akkor minek erőltetik? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Oposszum #96660 üzenetére
A vicc, hogy még kétszer ennyiért is igen korrekt lenne.
Ezek után mondja valaki, hogy csak vagyonokért lehet zsír egereket venni.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
d@minator
addikt
Az win11 a régi polling rate probléma miatt lett telepítve. Ugye ez az volt, hogy frissített win11 alatt a polling rate 8kHz helyett 6kHz. Kivéve ha fut a háttérben játék vagy Youtube stb. aminek grafikája van (win10 az okés).
Rájöttem, hogy ez csak akkor van ha a legújabb frissítés és/vagy letöltött AMD driver van telepítve. Így az AMD lett gyanús.
6800XT helyett beraktam egy 6700XT-t ugyanaz. Csökkentett módban is jó.
Átváltottam CPU IGP-re. Itt egyből jó lett. Ma betettem egy 3060Ti-t. Így is jó.
Szóval frissített Win11+AMD alatt van csak ez az anomália. -
-
d@minator
addikt
Konkrétan a Win tálca tetejétől majdnem a monitor tetejéig (egy ablak felső vonaláig) 1600DPI-n ennyit kell tolni az egéren felfelé:
125Hz ~ 2cm
8000Hz ~ 3cm
Egy vonalas füzeten toltam az egeret bejelölve az egér pozícióit. Ha ez normális akkor megnyugodtam. Azt hittem egy újabb DAV3 anomália. -
d@minator
addikt
AZ létezik, hogy 125Hz-en többet mozog (nagyobb távolságot tesz meg) az egér, mint 8kHz-en?
-
Szellem.
nagyúr
Lenne egy kérdésem ahhoz aki Lamzu egeret használ:
Van arra lehetőség, hogy a szoftvere úgy induljon el, hogy minimalizálva? Jelenleg amikor bejelentkezem a Windowsba, a pofámba dobja az asztalon, hogy elindult, és ez az egy dolog zavaró. -
ferni
őstag
-
Szellem.
nagyúr
válasz 4nick8 #96645 üzenetére
Ezzel abszolút egyetértek. Az Atlantis is nagyon tetszett, de nekem nem volt jó a forma és a méret. De ez a Thorn? Ez zseniális. És olyan minőségi a csomagolás, hogy már a dobozt érdemes megfogni és kézben tartani. A kicsomagolás meg külön élmény.
Az meg, hogy mit adnak a csomagban, az meg külön értékelendő. A nagy gyártól "lóf@szt" nem tesznek a dobozba, ebbe meg van plusz talpszett, porvédő fólia az aljára, és akinek meg kell van plusz grip. Le a kalappal elöttük. És az árazása pedig szerintem korrekt a tudásához képest. -
Szellem.
nagyúr
Megjött a Thorn. Hàt azt kell mondjam ez egy kivàló egèr.
A csomagolàs nagyon minősègi ès èlmèny volt kicsomagolni.
Maga az egèr tökèletes ergo forma. Kicsit fàztam tőle, hogy kicsi lesz, mert kisebb mint az Xlite V2, de azt kell mondjam nem kell nagyobb egèr.
A gombok zseniàlisak, a görgő nagyon taktilis, de nem zavaróan. Maga az egèr hàza pedig zseniàlis. Nem èrzem, hogy több óra jàtèk utàn is kène grip. Ezt nagyon jól eltalàltàk.
Annak ellenère, hogy ellenèrzèsem volt a kínai cuccok irànt, engem ez most megvett. Ez egy kivàló egèr. -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Amit írsz, az egyébként nem vitatja az álláspontomat. : >
-
ferni
őstag
Azt tudom, csak értelmét nem látom miért azon kellett tesztelni.
"Amit mondok, az az, hogy 100 emberből kb. 3-nak (legyen 5) hoz marginális előnyt, ha a csillagok együttállása (értsd hardver/szoftver) is megfelelő. Ez annak fényében szerintem kimeríti az overrated fogalmát, hogy még a csapból is ez folyik."
Átlag userek értékelik túl, mert nem értik mi is ez.
A rétegnek, akiknek ezt fejlesztették nagyon nem overrated, de a legtöbb embernek tényleg az.Főleg, hogy most CS2ben kell a combos masina a 240 FPShez, nem fut el már egy mikrón is ilyen jól. Még kevesebb ember fogja ezt kihasználni emiatt.
Nekem se esett jól új videókártyát venni, de hát nem volt más választásomOlyan dolgokról meg már ne is beszéljünk, hogy van aki érzékenyek ezekre, hogy hány hz monitor meg megérzi ha input lag van, +10 ms is zavarja már a megszokotthoz képest, de a legtöbb embernek ezek fel se tűnnek és többségben ők vannak és semmivel nem lesznek beljebb a 2k hz-es Superlighttal, csak jobban hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ezek felől eddig sem volt kérdés.
Amit mondok, az az, hogy 100 emberből kb. 3-nak (legyen 5) hoz marginális előnyt, ha a csillagok együttállása (értsd hardver/szoftver) is megfelelő. Ez annak fényében szerintem kimeríti az overrated fogalmát, hogy még a csapból is ez folyik.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz Synthwave #96633 üzenetére
Nem overrated egyáltalán csak már mindenki mindenhez 4k-t akar használni.
Ez az esport címekre való főleg, mint CS meg Valorant minimum 240hz-es monitor mellé, ahol ugye meg kell lennie a 240 FPSnek is.
Ez a videó meg egy vicc, Overwatchon tesztel az előbbi 2 helyett.
Gyanúsan le volt vágva a kép teteje mikor OW2 gameplayt mutatott...
De egyefene, elhiszem, hogy egy paksi atomerőmű van neki otthon, mert nagy csatorna és kifuttatja a 540 FPSt full grafon...
Ja hogy a videóban is volt screen tearing, szóval mégse sikerült neki stabilan és ezért vágta le az FPS countert a tetejéről meg szóbahozta ő is a dolgot csak máshogy...4k meg 8k hznek semmi értelme kb, ahhoz hogy ezt kihasználd kell a min. 240hz monitor meg hogy ilyen játékokkal is játsszál.
Az hogy már SIMSet is 4k hz-en akar mindenki játszani arról nem ez a technológia tehet, de meg van ennek is a felhasználása ahol működik.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz FireKeeper #96634 üzenetére
Főleg klasszik Doommal és a beállításaimmal.
-shorttics paraméter, ami a demók rögzítéséhez kell/kötelező, és azt eredményezi, hogy a 360 fok 256 tickre lesz felosztva, és a legkisebb elmozdítás is fixen legalább egy ticket fordul. Amúgy imádom, szóval amikor csak casual puttyogás van, akkor is aktív.
Ez még meg van fejelve az opcionális carry fractional ticks: off beállítással; ez azt csinálja, hogy ha überlassan vánszorogtatod az egeret a padon, egyáltalán nem érzékel inputot. Kontraproduktívnak tűnhet, de mivel a movement tech (SR40, SR50, különböző glide-ok stb.) fix fokokra történő fordulásokra épül, jóval könnyebb ezeket kivitelezni.
Egy picit "határozottabb" egérkezelést igényel a mikrokorrekciók részben vagy teljesen elkaszálása miatt, de hamar megszokható, és onnantól Nirvána. Először kivert tőle a hideg verejték (főleg, hogy raw inputos Kvékekről jöttem), de a rocket jump tréningnél adtam neki egy őszinte lehetőséget, aztán negyed óra múlva már bejött, azóta – lassan két éve – meg nem volt kikapcsolva (pontosabban "on" álláson, és nem is lesz).
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Synthwave #96633 üzenetére
1k for life.
ezért is sajnálom hogy a sora 4k vevővel együtt jön marhadrágán. 100eur körül bevállalnám 1k dongle-el, de így nem.
talán majd jön valami jó új shape a VGN-től
-
-
-FreaK-
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz DRPCDoki #96629 üzenetére
Kiegészítés az MM710-hez: Omron D2F-01F kapcsolókkal top klikkelési érzet (szerintem). Feszes, mérsékelten taktilis, visszafogott hangú és jól spamolható, mert kis nyomoerő kell az aktuációhoz. Bár minden így jönne gyárilag.
Aprós Endgame Gear XM1r ötezerért: konkrétan ajándék.
[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
válasz DRPCDoki #96629 üzenetére
A4Tech-et én is elfejteném és azt a szintet se bonyolult hozni.
A TT-t is lehúznám a listáról a többihez képest jócskán elmarad.
Jó az M4 Air, de a DA v2 Mini-nek jobb az anyaghasználata.
Pluszba:
Cooler Master MM710 világítás nélküli verzió
Xtrfy M42 program mentes ki lehet kapcsolnia világítást
XM1r apróról (szerintem verhetetlen)[ Szerkesztve ]
-
DRPCDoki
tag
válasz FireKeeper #96618 üzenetére
Mindeképpen vezetékeset akarok. Legalább olyan szintet kell hozzon, mint amit az A4Tech X750-BK 1600 DPI-re állítva.
Van X-710BK. Nem látok róla túl sok átfogó tesztet. Nem akarok olyan egeret, ami pontatlan, remeg a kurzor, stb. Így ezt inkább hanyagolnám.
Láttam még Thermaltake Tt eSPORTS IRIS M30 RGB-t, Razer DeathAdder V2 Mini-t és ASUS TUF M4 Air-t.
A teszteket jobban átnézve az ASUS TUF M4 Air magasan verni látszik az előbbi 2-t és árban nincs túl nagy különbség.
Így az ASUS TUF M4 Air felé hajlok, valószínűleg ezt veszem meg. Nem igazán találtam alternatívát. Úgy látom, az ASUS TUF M4 Air bőven röhögve kellene nyújtsa azt, amire szükségem van és relatíve baráti az ára. Inkább túllövök kicsit az áron, mint hogy vegyek valamit, ami visszalépés vagy csalódás legyen. 10 000 - 15 000 HUF-ot szerintem teljesen megéri költenem egy jó egérre.
Az ajánlatottak között review-kat nézve és/vagy a listát és az árakat nézve úgy látom az ASUS TUF M4 Air kell nekem. A forma is hasonló, mint a mostani egeremé.
Vélemények jöhetnek bátran és/vagy érvek, ellenérvek, ajánlások más egerekre, ha valaki úgy gondolja, hogy lenne jobb vétel vagy lebeszélne az ASUS TUF M4 Air-ről.
Kimondottan tetszik, hogy nem világít az ASUS TUF M4 Air. Azt kikapcsolnám vagy beállítanék vörös színt, hogy a kék fényeket minimalizáljam. -
dqdb
nagyúr
Release info.
Thank you very much for your patience.
Finally, we are going to start sales.Xlite V3 Medium Size 2 black
Xlite V3 Medium Size 2 White#November
Size 1 and Size 3 in DEC.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Mephike
őstag
Pont azért írtam az M3-at, mert nem egy hatalmas összeg és ki lehet heverni, ha mégsem jön be.
Viszont ha bejön a formája (nekem az Atlantis formára oké volt, de nem estem tőle hanyatt, ez ugye ember függő, ugyanakkor az M3 nekem formára jobban bejött, ez utóbbi megint ember függő), akkor csak talpat kell rajta cserélni.
Még kiegészíteném annyival, hogy a Kailh switchei is jobban bejöttek, mint az Atlantis Huano kattógói, de ez is egyén függő ugye.
Szóval igen, a nagy többség azt fogjam ondani, hogy az Atlatis jobb egér, szerintem is, mert az M3 talpa nagyon rossz, de az ugye megoldható.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
-
ferni
őstag
válasz -FreaK- #96617 üzenetére
Starlight Medium meg a Sora kb hasonló méretű, egymásra tettem a két egeret, méretbe összeigazítottam (eloshape alapján könnyű volt) és a Starlight egértalpak méretét látod most a Során.
És itt picit direkt túlméreteztem a Starlightot, szóval picit kisebbek lesznek ennél ezek az üvegegértalpak, szóval fix ráférnek. Tegnap mikor írtam a kommentet rendesen, precízen összeméreteztem előtte.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz DRPCDoki #96614 üzenetére
A4tech-nek szvsz nincs értelmes ajánlata a mai piacon már, a XL-750BK egy elég régi modell. sajnos az a helyzet hogy az infláció eléggé elszaladt az egerekkel is, 10000 forintért nem igazán van jó vétel már, pláne nem wireless.
én a használt piacon néznék szét első körben, Pulsar X2-re, Endgame Gear XM2we-re vagy Lamzu Atlanitsra vadászva, ha mázlid van 20 körül már találni. esetleg a kínai csodákat lehet bepróbálni még 15-20k körül (ajazz, darmoshark, vgn). vagy ha nagyon szoros a büdzsé akkor 10k körül mennek a logitech G305-ök, de az sztem csak moddolva lesz igazán jó, gyári állapotban szódával elmegy kategória.
#96617 ott a dot skates mint opció az mindenre rámegy és kukásolcsó.
tiger ice dots, xray obsidian vagy jade.jah látom mindenképp üveget akarsz, alin van olyan is, ha nem derogál onnan rendelned.[ Szerkesztve ]
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
DRPCDoki
tag
válasz DRPCDoki #96613 üzenetére
Jelenleg egy 1080p-s külső monitort és egy 768p-s laptop kijelzőt használok, viszont lehet akár a közeljöbőven akár mindkettő helyett jobb lesz - minimum egy 4k-s külső monitor.
A nagyobb felbontású kijelző mellé kell vagy van értelme jobb egeret venni, hogy hasonló felhasználói élményt nyújtson, mint az 1600DPI-n használt XL-750BK?
Igazából az 1600DPI-n használt XL-750BK szintű élmény hozva egy 4K vagy akár nagyobb felbontású kijelző esetén megfelelő volna. Az 5000 - 10 000 HUF maximum ár nem a legfőbb prioritás, csak elsőre azt gondoltam volna, hogy talán annyiért kapni számomra ideális egeret.
A fő prioritás, hogy hosszú távon ne méretezzem alul a vételt. Ha többet költök, az kevésbé fáj, mintha vennék valamit, ami 1) vagy nem hozza a mostani szintjét az 1080p-s külső kijelzővel sem 2) vagy pedig kevésnek bizonyul majd, ha veszek pl. egy 4k-s, vagy akár nagyobb felbontású kijelzőt és azzal használom majd.[ Szerkesztve ]
-
DRPCDoki
tag
Sziasztok,
egy XL-750BK-t használok 1600 DPI-n, talán 500 vagy 1000 Hz-en hosszú évek óta. Haldoklik, ezért le akarom cserélni egy hasonlóra - akár pl. egy márkán belüli hasonlóra, ami lehetőleg optikai, bár ha jól gondolom, akkor maximum használtan találok ilyet.
Tudtok egeret ajánlani?
Játékra valószínűleg soha nem fogom használni. Kutató munkára, szoftverfejlesztésre használom főleg, viszont alkalmanként precíziós munka, képszerkesztés is szóba jön. 5000 - 10000 HUF-nál nem gondolnám, hogy lenne értelme költenem. A mostani egér is azt gondolnám, hogy ez alatt van árban. Lehet használt, bár a tartósság előny. Ebay, külföldi rendelés lehet, habár, ha több hónapot kell várni, akkor el kell gondolkodnom rajta, hogy akarok-e/tudok-e annyit várni. Gyakorlatilag egész nap használom az egeret, így fontos, hogy legyen kényelmes, pontos, meghbízható és lehetőleg relatíve tartós.
Az XL-750BK számomra kényelmes egér. Van egy Logitech MK220 egér + billentyűzet kombóm, habár már nem használom, aminek több oka is van. Maga ez a Logitech egér szintén kényelmes számomra.
Plusz gombokra, igényem nincsen. Nem használok semmi olyan gombot, ami ne lenne meg az egerek 99%-án.
Funkciók terén különsebb extra igényem nem feltétlenül van. A mostani, XL-750BK-t 1600DPI-n használom, és 500 vagy 1000 Hz-en. Ha hasonló default beállítású lenne az utód vagy lehetne állítani a DPI-t, az tökéletes lenne. Viszont tényleg nem állítgatom a DPI-t, így ha 1x beállítom a számomra ideális értéket, az bőven megteszi.
2 szövet padom van, ha számít.
Köszi. -
-FreaK-
veterán
Szerintetek rámenne a Ninjusto Sora 4k aljára az akciós üveg talpak közül valamelyik? vagy csak ami belefér a vájatba?
Mindenképpen üveg talpakat akarok, de nem gyártanak külön erre a típusra, esetleg ott van az univerzális kis kör alakú, de jobb lenne olcsóbban megúszni.
-
weri
senior tag
Pont multkor tapasztaltam meg vezetekesrol hogy a kicsi lod okozhatja a skippinget. At allitva 2mm-re abszolut nem produkalja mar nekem. Bar hozza teszem hogy egyebkent is eleg keveset skippel az en peldanyom. 2 eves
A wireless meg koszoni jol van meg mindig a gorgoje is.Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest