Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-FreaK-
veterán
Kicsit megkésve ugyan:
Lamzu Atlantis
Röviden összefoglalva: nehéz belekötni, minden tekintetben nagyon jól sikerült egér.
Fő gombok: Eddig a legjobb amit tapasztaltam. Szinte no pre-, minimális post travel. Nagyon jó klikk feel. Lenyomáshoz szükséges erő pont jó, se nem könnyű, se nem nehéz.
Az én példányomon egy nagyon kicsit mozog oldalra a bal gomb, de csak akkor tűnik fel, ha direkt nézed.Oldalsó gombok: jó klikk feel, picit lehetne rövidebb travel szerintem, de így is teljesen jó.
Forma: állítólag nagyon hasonlít az XM1r-re, olyanom még nem volt. Nagyon jó claw grip-re.
A burkolat anyaga nem rossz, de azért nem is a legjobb amit láttam. Van akinek lehet picit csúszós, de amúgy a forma miatt nagyon stabilan van a kezedben, nem probléma.
Az én ~20cm-es kezemmel nagyon jó fogást biztosít. Ahogy fogom, az egér tengelye ferdén áll a tenyerem tengelyéhez képest, volt már ilyenem, lehet ez általános claw grip-nél, nem tudom.Görgő: határozottan elkülönülő lépések. Hátra felé tekerve kicsit tud zörögni. A lenyomáshoz szükséges erő egy picit nagyobb mint szeretném, de semmi kirívó.
Talpak: kb. mint a corepads a GPX SL-en.
Súly: 55gr ugye, érezni azért hogy könnyebb mint a GPX SL, ez lehet a súlyeloszlás miatt is.
Aksi idő: ezt nehezen tudom még megmondani, mert többször sikerült bekapcsolva hagynom, mivel ki/be kapcs gombot elég nehéz sötétben megtalálni, illetve azt hittem hogy megtaláltam, de csak másnap vettem észre, hogy bekapcsolva hagytam (többször is). Érzésre talán kevesebb kicsit mint a GPX SL, de bőven jó így is.
Kábel: szuper paracord, az egér oldali csatlakozó felfelé görbül, így bedugott kábellel is nagyon jól használható.
Szoftver: Weboldalukról letölthető, FW frissítéssel együtt. Egyszerű, minden lényeges állítható, de épp most azt csinálja, hogy bezáródik magától, eddig jó volt. Mindjárt újra telepítem.
Tényleg csak a görgő lenyomásba, a burkolatba, meg a ki-be kapcsoló gombba tudok belekötni, de ezek is szőrszálhasogatások csak.
Lesz hozzá elérhető Glass skates és Sapphire skates is
Ha valakinek bejön ez a forma hajrá, mert ennél jobbat egyhamar nem fog találni. Maxgaming-en lehet előrendelni, 119.80 € volt szállítással együtt, kiküldés után (twitterjüket kell figyelni mikor jön a következő szállítmány, vagy rájuk lehet írni, válaszolnak ha tudnak valamit) kb. egy hét alatt itt van.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz ADAM1337 #91393 üzenetére
Nem tökéletes koncepció, de az egérnél igenis a forma a legfontosabb.
Ők úgy döntöttek, hogy az USB port helye megéri az alacsony gomb designt, mert ettől jobb lesz az egér overall, főleg hogy ha figyelsz és nem merül le, sose fog zavarni, ha le is merülsz lehet használni addig amíg picit is feltölt hiába nem optimális.
[link]
Ide előre nem fért be a port ha tetszik ha nem.Ők ezt a formát álmodták meg, terveztek már pár egeret, az összes siker volt eddig.
Örülök, hogy igenis tudnak bátrak lenni és ha szerintük ez a forma ennyire jó, akkor örülök hogy kitartottak mellette.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz ADAM1337 #91390 üzenetére
De mi nem életképes?
Ki a fene használ wireless egeret vezetékről?
Ha lemerül mert a saját hibádból nem figyelsz is használható marad, nem mint az Apple csodaegere és tényleg pillanatok alatt tölt annyit, hogy egy játék végéig kibírja, kivéve ha 3 órán át megy vmi, de addig sztem úgyse tart sok játék, ami online és nem lehet megállni.
El lett döntve egy nagyon alacsony button design elől, ami amúgy rohadt jó dolog, nem szeretem a magasan lévő klikkeket, valamiért jobban kontrollálható nekem minél lejjebb van és emiatt meghozták a legoptimálisabb döntést ahol lehet tölteni.
Ha nem vagy képes figyelni az egér töltöttségére és 3-4 órás sessiont tartasz bármiben, amit nem lehet megállítani, akkor szimplán nem felel meg ez az egér az igényeidnek és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
4nick8
őstag
válasz ADAM1337 #91390 üzenetére
Nem írtunk semmit elvakultan. Pont azt írtam hogy majd kézben kiderül.
Oldalon a csatlakozó nem ugyanaz mint az alján.
De ha egy egér 1 hónapig megy egy töltéssel és este 10-15%-on van és rádugod regel megint 100% akkor úgyse használod zsinórósan. Én se használom zsinórosan a wireless egereket. -
Tikakukac
titán
Na lássuk:
Aerox 5: atomkönnyű, aláírom. Az oldalsó gombok pont emiatt használhatatlanok, mert megborul az egér ha le akarom nyomni őket.
Razer DeathAdder V2 Pro: Világbajnok dizájn, régen vezetékesem nekem is volt. Ezzel az új csodakapcsolóval full kérdőjel mikor kattint az ember. Kár érte.
Razer Basilisk X HyperSpeed: Jó forma, pont kiadja, lehet ujjakkal és kicsit tenyérrel is pofozni. Érzik rajta, hogy olcsó egér, a kattintás pontos, de hangosabb, görgő is jó, de érezni, hogy finomabbat is lehet alkotni. Oldalsó klikkek kiállnak, egyértelmű a helyük. Én 8500-ért vettem egyet újonnan boltból. Ennyiért marad is. Ja és az elem miatt segg nehéz, én kedvelem.
Pro Click Mini: Ez tényleg mini, utazó egérnek jó, de egyébként tényleg kicsi kéz kell hozzá, mert mindenféle fogással kényelmetlen.
Pro Click: Ez tényleg irodai egér. Nem túl nehéz, de inkább tenyeres, mint ujjbeggyel toszogatós. A görgője és a kapcsolók is minőségiek, de a görgő mehetne kevesebb erővel is. Oldalsó gombokra kéne 2mm plusz, hogy tuti legyen. Borítás is lehetne tapadósabb. Kicsit magas, bár mivel tenyeres aki csak úgy használja pont kiadja.
Ja igen, a "ilyen fura egér nincs is mint a Giga, hát ez egy pici piaci rés" jellegű írásokra: bescannelném szerintem 3 helyen kéne egy picit simítani és ez konkrétan a Giga 6880 formája. Ennyit erről.MX Master 3: Nincs a képen, de van az irodában és azt is nyomkodtam. Nagyon nehéz, bár tény, hogy felkonfigolva úgy hasítasz vele a progikban, hogy nem igaz. De tényleg nagy és nehéz, a fentiekhez képest egy toronyház érzésed van.
Szumma tehát: nem mindig a drága a legjobb és nem feltétlen kell hegyomlás szenzor meg atombomba szintű bullshittelés ahhoz, hogy jó legyen egy egér.
A Pro Click még kérdéses, gyanúsan amúgy ez is jó lesz, még tesztelnem kell egy jó 5 órát egyben, hogy mennyire állok rá a tenyérrel vezérlésre.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Zaied
addikt
Van annyira érdekes, hogy azért kipróbáljam. Plusz ha rossz lesz miről csámcsogni
Viszont előrendelésbe nem, megvárom a magyar piacon...[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Synthwave #91380 üzenetére
Nem de gondolom te se.
Sajnos nem ment fel tőle annyira a pulzusom hogy érdekeljen, csak rákerestem hogy tényleg ilyen idióta helyre rakni... Fixen ott van akezem útba, nem véletlenül van a kábel minden más egéren elől, lehet széllel szembe hugyálni csak értelmetlen, ennyiért van jobb deal.
De legalább n+1 egér opció a piacon. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz ADAM1337 #91378 üzenetére
Próbáltad már?
Ahogy nézem, ez inkább clawos/fingertipes egér lesz. Sokaknak szerintem nem oszt vagy szoroz, hogy előről vagy oldalról lóg ki egy jobb parakábel. Még az is lehet, hogy kevésbé húzhatja, mint a hagyományos elrendezés; csak azért nem írnám le látatlanban, mert még nem igazán volt ilyen.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ferni
őstag
Engem pl nem zavarna fogásban, ott nem fogom az egeret, de sokan igen, viszont használat közben fix zavaró.
Előre nem fért a gomb design miatt, ez meg még mindig jobb, mintha alul lenne és ha belegondolsz baloldal kilőve a hüvelykujj miatt, hátulja is, marad a jobboldal, aminek az elején meg fix fogod az ujjaiddal.
Ez az egyedüli olyan spot, ahova logikusan tehették az elől lévő design miatt.
Nagyon fura, de ennél jobb hely nem volt neki, szar megoldások közül ez volt a legjobb
Applenek sikerült alulra tennie, hogy véletlen se tudd használni....Gyorsan töltenek ezek, rádugod pár percre és kibírja kb bármilyen játék végéig.
[ Szerkesztve ]
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Milyen meglepő.
Aki szerint nincs rá jó esély, hogy ez igen durva lesz, annak van pótolni valója a témában.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz CactuS #91306 üzenetére
A helyedben megnézném még esetleg a Zowie EC1-C-t is. Egy kicsit több, mint 20 és valamivel puritánabb, mint az ideális igényeid, de minőségben (plusz termetben) eléggé ott van. Ugyanolyan hosszú és magas, mint a Razer Basilisk V2, de határozottan szélesebb, és még könnyebb is 12 grammal, ami már simán érezhető. Teljesen PnP, semmi RGB, mindent szoftver nélkül tudsz állítani.
Jobban kitolt kerettel meg a vezetékes Logitech G502 X is ott van még a betonnal annyira nem kiöntött medve kategóriában, viszont az olcsóbb elődmodelleit nem ajánlom jó szívvel (azokat már kiöntötték rendesen).
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Zaied
addikt
válasz sirszevenap #91369 üzenetére
Sajna nem, ez se teljes szimetrikus.
-
Zaied
addikt
válasz egymegegy1 #91367 üzenetére
Volt, kicsit fentebb...
Fura ez a töltési megoldás.[ Szerkesztve ]
-
egymegegy1
tag
[link] XTRFY M8 WIRELESS
Nem tudom volt e már téma vagy csak nekem új . de elég érdekes kis rágcsálónak tűnik. -
-
Radeon_5
aktív tag
Lehet n00b kerdes: minden mai 'modern' eger mukodik plug N play is? Marmint hogy nem kotelezo hozzajuk futtatni a kis hatter szoftveruket, csak ha a fennyel akarunk mokazni meg hasonlo dolgok?
Konkretan most egy SteelSeries Rival 310-zel kapcsolatban erdekelne ez, de akkor mar altalanosan kerdeznem, hatha igy hasznosabb.
Gyulolok minden ilyen felesleges hatterben futo dolgot es nem akarok egy plusz ujat.
Koszi!Son of a Bit
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tikakukac #91349 üzenetére
"Mert a napi 4-6-8 órányi gép előtt üléshez monitor, bill, egér, szék az alap amit egy irodistának össze kell rakatnia. Az alap munkaeszközök ezek is, mint az ács kalapácsa."
Ez alap, nem vitattam sehol, de nem írhatunk minden egyes PH! usernek privátot, hogy márpedig gondolkodjatok, és menjetek a vonatkozó szakmai topikokba ajánlásért. A legtöbb ember kiborul azon, hogy a jó cuccokat meg kell fizetni, és az árhatár jóval afelett van, mint amit ők elképzeltek. Manapság meg aztán pláne.
"Erre írtam, hogy okés, megoldom, 3D nyomtatok amúgy meg lézervágok. De érezzük már kicsit, hogy ez atomgáz."
Meg kell beszélni a gyártókkal. 90 százalékban találok az igényeimnek megfelelőt (de az is lehet, hogy eléggé sok modellem van/járt nálam hosszabb-rövidebb ideig az utóbbi 15 évben, így elég jól ismerem a piacot ahhoz, hogy nem várok csodát, szóval megeshet, hogy ez is közrejátszik benne).
Én azt tartom például atomgáznak, hogy a Logitech nem képes végre csinálni egy 50-53 grammos G305 Superlightot az új hibrid kapcsolóival, pedig a technológia meglenne rá, és 101 százalék, hogy vinnék, mint a cukrot. Ez elég siralom.
Vagy az, hogy az ASUS levédette a gyorscserés kapcsolófoglalatokat, vagy mondjuk azt, hogy elenyésző azon egerek száma, amin dedikált szervizfuratok találhatók, értsd a csavarok nem tappancsok vagy valami matrica alatt vannak.
"Ahhoz képest, hogy 5 oldalnyi anyag van arról mekkora tartós és milyen atomvillantás az optikai kapcsoló a Razer alatt is, well, lehet van otthon olyan golyós egerem amire egy 10-es mintavételből 7 rávágja, hogy az jobb"
Költői túlzás, de nyilván létezik jobb kapcsoló implementáció. A klikkelési érzet több paramétertől is függ, nem csak attól, hogy milyen switch.
"Ahhoz képest, hogy 5 oldalnyi anyag van arról mekkora tartós és milyen atomvillantás az optikai kapcsoló a Razer alatt is, well, lehet van otthon olyan golyós egerem amire egy 10-es mintavételből 7 rávágja, hogy az jobb"
Hajrá. Szinte kizártnak tartom, hogy találsz olyat, amit a topiklakóknak ismernie kellene.
"Dupla klikk. Ami miatt a Logik is kb. tiltólistásak a topikban.""
Na, erről sem hallottam még, pedig elég nagy Pulsar/G-Wolves b*zi vagyok. Arról már igen, hogy elkezd dupla klikkelni, mert nagyon alacsonyra veszik a debouncing time-ot, de az nem kapcsolóhiba, és ha kicsit feljebb állítod, akkor már nem dupla klikkel.
A Logi teljesen más, ott alulfeszelik/alulfeszelték a mikrokapcsolókat.
"Erre jött ajánlásba max a Pro Click és cső. Az nem sok."
Voltak egyéb paramétereid is. Amúgy meg fentebb írtam dönthető görgős opciót még (Basilisk V2, V3, V3 Pro), de egyébként ez sem divat a szegmensben, és joggal. Játékban használhatatlan, ha magát a görgőkereket is használod valamire, és az encoder cseréje sem egy egyszerű, 800 forintos történet. A sok oldalgombnál meg ott a Razer Naga X mondjuk.
"Van aki új autót is szétkap azonnal. Merész."
Nagyot nem bukok vele, van szaki ismerős, bár most már itt is van páka, csak nem sok időm volt még foglalkozni vele. Ha meg behal a mókolás miatt, bár ilyen még sosem volt, akkor ez van. Van mihez nyúlni a polcon, problémáim is bőséggel akadnak jóval magasabb hatványokon, szóval nem borulok ki ilyesmin, és yolo.
"8k-ért újonnan belefér"
Az milyen Viper, meg honnan? A Mini még reális ennyiért, esetleg valamelyik vezetékes használtan.
[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
válasz sirszevenap #91350 üzenetére
A balkezesség szélsőséges eset, szinte már csak a Steelseriesnél vannaknilyen egerek, főleg wireless.
Logitech G Pro Wireless lett volna alternatíva, de az is éppen hogy becsúszik.[ Szerkesztve ]
-
sirszevenap
addikt
válasz Synthwave #91340 üzenetére
"Az Aeroxok meg nem véletlenül nem kerülnek elő túl gyakran az ajánlások során."
Viszont ebben az esetben engem érdekelne, hogy az Én csekély igényeimnek megfelelően mi lenne az ajánlott, ámbár kímélve a topicot a felesleges kérdezgetéstől, direkt az ajánlóból választottam.1, Legyen vezetéknélküli
2, Balkezes vagyok, tehát kétkezes vagy balkezes jöhet csak szóba. Nem gond, ha a +2 gomb a bal oldalán van az egérnek, nem használom azokat. (lsd. Aerox 3)
4, A súly sem igazán érdekel, eddig Sensei 310-et használtam 4 évig. Bár az elmúlt 1 hétben igazán megkedveltem az Aerox tömegét.
5, Nem adok 30k-nál többet egy egérért. 25k-ért meg tudtam szeretni az Aerox 3 Wireless-t.Az utolsó pontot ajánlás szempontjából kihagyhatod, ha azzal együtt nincs általad ajánlott egér.
Bankkártyával? Hát persze!
-
Tikakukac
titán
válasz Synthwave #91348 üzenetére
Miért?
Mert a napi 4-6-8 órányi gép előtt üléshez monitor, bill, egér, szék az alap amit egy irodistának össze kell rakatnia. Az alap munkaeszközök ezek is, mint az ács kalapácsa.
Ez egyáltalán nem igaz. Normál árakat nézve átlagosan 18-20-tól már igen kellemes darabok vannak, de alattuk is előfordul egy-két kifejezetten jó modell.
Na, erre van szükségem, de eddig amit kimazsoláztam a listából azokra ez pont nem igaz sajna.
A magam részéről ilyennel biztos nem küzdenék, csak a legeslegvégső esetben
legvégső eset van. Annyi segít, hogy Pest konkrét közepén vagyok és minden nagyobb bolt 10-15perc.
Csak majdnem minden; nincs itt hiba.
Ahhoz képest, hogy 5 oldalnyi anyag van arról mekkora tartós és milyen atomvillantás az optikai kapcsoló a Razer alatt is, well, lehet van otthon olyan golyós egerem amire egy 10-es mintavételből 7 rávágja, hogy az jobb
Gondolom, hogy te sem nagyon ajánlgatsz egymagos Atomokat és Celeronokat, vagy mondjuk HD Ready TN paneles, konzisztens színeket nem ismerő, alacsony fényerejű kijelzővel szerelt, 2-4 GB RAM-os mobilgépeket a jónépnek, hiába kellemes a burkolat tapintása.
Ez esetünkben úgy néz ki, hogy használt emberem egy G500-at 110k-s árcédulával, majd azt mondja, okés, legyen egy rendes ThinkPadom is egyszer az életben. Vesz egy T440-et és atyaisten. Anyag még csak-csak, de négyszer annyi pénzért a touchpad használhatatlan, azok a kijelzők és a szigetes agyrém billzet megfejelve a tartóssággal konkrétan okádékabbak mint a konzumer alja sima ideapad volt.
Valami hasonló van itt is. Értem én, hogy gémer, meg 30k szenzor, meg optikai pitty-pitty, de az aerox 5 megborítás nélkül nem tud lapozó gombot vagy micsodát használni, szorítani kell lefele az egész egeret hozzá. Ami nem kis hiba meg preferencia hanem WTF.Arról nem tehetünk, hogy egy ennyire egyedien bumfordi, régen sem ajánlott modell a zsánered.
Annyira bumfordi, hogy bescannelem a modellt és lefogadom találok rá egy nagyon hasonló 50k plusszos márkás egeret.
Egyébként ha a pénz nem számít, akkor akár a Piranha Mouse Modsot (PMM)
Erre írtam, hogy okés, megoldom, 3D nyomtatok amúgy meg lézervágok. De érezzük már kicsit, hogy ez atomgáz.
Mit?
Dupla klikk. Ami miatt a Logik is kb. tiltólistásak a topikban.
Megint csak nincs hiba. Vannak dönthető görgős vagy sok oldalgombos egerek, amik emellé nem határ fosok.
Erre jött ajánlásba max a Pro Click és cső. Az nem sok.
Ha valami nagyon nem tetszik, ez itt nem szokott problémát okozni.
Van aki új autót is szétkap azonnal. Merész.
A Vipert szerintem nem fogod tudni annyira kényelmesen clawozni/palmozni, mert nagyon alacsony, léteznek ehhez sokkal jobb formák. Kis kézzel még esetleg (inkább yeti mancs + fingertip kombóval tudom idealizálni) de lehet, hogy az optikai switch-eitől sem leszel elragadtatva.
8k-ért újonnan belefér
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tikakukac #91347 üzenetére
"Ez nagyon szomorú."
Miért?
"Az alapján amit én látok ez igaz 30k fölött is."
Ez egyáltalán nem igaz. Normál árakat nézve átlagosan 18-20-tól már igen kellemes darabok vannak, de alattuk is előfordul egy-két kifejezetten jó modell.
"A 14 napos elállás meg tud menteni,"
A magam részéről ilyennel biztos nem küzdenék, csak a legeslegvégső esetben (értsd igen sok tízezres/százezres tétel, ami tényleg nagyon nem jó, bár ez nem igazán jellemző, mert vásárlás előtt a legapróbb részletekig megtudom, hogy mit fogok venni, ha meg épp kísérletezés van, ott bevállalom az esetleges buktát), de a filléres kategóriába tartozó, dzsunka egerekkel kizárt. Levelezés, mászkálás, küldözgetés ----> nein, nicht gut. Garanciáztatni is legfeljebb csak akkor, ha a szenzor hal le, esetleg komolyan gyári hibás, de mikrokapcsolókért, görgő encoderért, talpakért vagy kábelért biztos nem.
"Első hiba. A hardver nem minden"
Csak majdnem minden; nincs itt hiba. Ha az nem számít valakinek (vagy nem tudja, mennyire számíthat), az alapvetően nem jön ide, mert bemegy egy boltba vagy random rendel a netről valami túlhype-olt cuccot, ami vagy jó lesz vagy nem. Gondolom, hogy te sem nagyon ajánlgatsz egymagos Atomokat és Celeronokat, vagy mondjuk HD Ready TN paneles, konzisztens színeket nem ismerő, alacsony fényerejű kijelzővel szerelt, 2-4 GB RAM-os mobilgépeket a jónépnek, hiába kellemes a burkolat tapintása.
"Pedig de, mert látod, adok egy konkrét egeret, ami jó nekem x éve és az a válasz, hogy passz."
Arról nem tehetünk, hogy egy ennyire egyedien bumfordi, régen sem ajánlott modell a zsánered. Egyébként ha a pénz nem számít, akkor akár a Piranha Mouse Modsot (PMM) megkeresve le is gyártathatod a 3D nyomtatott kitet, aztán Lightspeedes Logitech belsővel lesz egy ilyen (vagy bármilyen) méretű és formájú, állítható gombfeszességű és mágneses csatolóval tölthető, 55 gramm körüli egered, noha egy kicsit várnod kell rá.
"Én a Pulsarokról azért olvastam gondokat"
Mit? Nekem egy wired van, egyet eladtam, de volt itt V2 mini is 1,5 hétig, plusz az utóbbi néhány hónapban topiksláger. A régebbi wirednél egyedül kb. a főgombok keménységét mondanám nem épp ideálisnak, esetleg a talpak méretébe és formájába lehet belekötni, de ez részben egyéni preferencia (padtípushoz párosítva milyen mértékű kontroll érzet kell). A görgőből jobb szeretem az igen feszes Alps encodert, ezekben nem az van, de egyébként az sem fos. Oldalgombból már találkoztam jobbal, de szerintem használhatók, a wireless V2-ket meg már nem érinti a tappancs dolog, és a fő klikkek is kicsit könnyedebbek lettek, nem kell úgy izmozni velük.
Ergo halmazban eléggé best buynak számítanak.
"Ez a második hiba. Premiere Pro alatt nem a 360noscope a lényeg, hanem, hogy mondjuk a plusz 2-3 gombodat és az oldalra lapozgatásodat tudod használni és valami egészen más dimenzióba kerül hirtelen a jobb kezed csak ezek miatt. Megjegyzem, anno játszottam versenyszerűen, tudom mi fán terem a buli, de azt kéne megérteni, hogy teljesen más igények, sebességek és mikéntek vannak egy power usernél irodai környezetben."
Megint csak nincs hiba. Vannak dönthető görgős vagy sok oldalgombos egerek, amik emellé nem határ fosok. Egyébként én is "power userkedem" irodai környezetben napi rendszerességgel, timeline-nal is találkozok nagynéha, mausból meg csak most van 20 a sufni tövén, szóval megfordult már itt ez-az.
"Én tudom, hogy filléres tétel, mert túl vagyok pár cserén, de, hogy nem belezek ki egy aranytömb értékű egeret amit újonnan veszek, az biztos."
Ha valami nagyon nem tetszik, ez itt nem szokott problémát okozni.
"Jön egy Proclick és egy Mini is, meg találtam negyed áron Vipert."
A Vipert szerintem nem fogod tudni annyira kényelmesen clawozni/palmozni, mert nagyon alacsony, léteznek ehhez sokkal jobb formák. Kis kézzel még esetleg (inkább yeti mancs + fingertip kombóval tudom idealizálni) de lehet, hogy az optikai switch-eitől sem leszel elragadtatva.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Synthwave #91345 üzenetére
A forma miatt, ha minden kötél szakad. A régebbi G502 is benne van, mert technológiailag jó, de jószántamból soha nem ajánlanám senkinek, mert egy bazalttömb.
Ha ennyire durva kihívásokkal küzdenek ennyi pénzért és ezek ilyen mennyiségben vannak ajánlott listán akkor a tényleg igaz az ami a 10k alatti darabokra: menj és próbáld ki, mert amúgy ez is egy szemétlerakat
4800+ hozzászólásom van a topikban, ergo nem egy-két éve vagyok jelen, és így írom azt, hogy elenyésző az olyanok száma, akik ilyenért jönnek ide.
Ez nagyon szomorú.
Boltban újonnan 10 000 alatt szinte csak bóvli van
Az alapján amit én látok ez igaz 30k fölött is.
(ilyenkor vagy apróról jó cucc vagy MediaMarktba bemegy, megtapogat mindent, ami kényelmes, megvesz a történet – az nem várható el, hogy saját pénzből minden bóvlit összevásároljunk, amit utána úgyis kidobunk, mert használni biztos nem fogjuk semmire)
A 14 napos elállás meg tud menteni, de most aprón van 3 olyan egér is amire azt mondjátok jó. Na ha azokat is megveszem ott bizony nincs mentőöv, ott durván rám rohadnak ha nem tudom tovább dobni.
ami meg "értelmesebbnek látszó irodai", annak az áráért már olyat veszel, ami hardver szintjén körberöhögi.
Első hiba. A hardver nem minden.
Amivel hibátlanul játszol, azzal bármi mást is hibátlanul fogsz csinálni. Már ha nem kell rá még egy görgő, mert akkor felejtősek a korrekt paraméterek.
Ez a második hiba. Premiere Pro alatt nem a 360noscope a lényeg, hanem, hogy mondjuk a plusz 2-3 gombodat és az oldalra lapozgatásodat tudod használni és valami egészen más dimenzióba kerül hirtelen a jobb kezed csak ezek miatt. Megjegyzem, anno játszottam versenyszerűen, tudom mi fán terem a buli, de azt kéne megérteni, hogy teljesen más igények, sebességek és mikéntek vannak egy power usernél irodai környezetben.
Ma mikor azon kaptam magam, hogy vadászom a pontokat az egyes egerekkel jöttem rá, hogy ember, oké, tudom melyik a pontos, de melyikkel nyerek időt mondjuk Fusion alatt? Aztán ki is jött, hogy a béna gombok miatt a pontossági előnyt már bukom is amúgy az aeroxnál.Nem kellene felvásárolni, ha tételes válaszadással indítanánk.
Pedig de, mert látod, adok egy konkrét egeret, ami jó nekem x éve és az a válasz, hogy passz.
Mondom, kézméret függvényében szerintem Pulsar Xlite V2/Xlite V2 mini vagy Razer DeathAdder V3 Pro (nem egészen ugyanaz a forma, mint a korábbi DA-k, és technológiai szinten is jóval komolyabb).
Én a Pulsarokról azért olvastam gondokat, a DA V3 meg jó buli, de álljon már meg a menet azért, high-end egeret nem veszek, hogy 2+2 pöttyentőm legyen normálisan, mert a sajtban a lyukat feltalálták. Lassan bakker a 6880 wirelessre beindíttatom ennyiért a gyártósort újra
Ha minden kötél szakad, akkor egyébként a mikrokapcsoló cseréje filléres tétel (jellemzően 500-1800 forint/pár a high-end, de van olyan is, amiből 10 darab kerül kb. 500 pénzbe), a választék meg tengernyi. Kivéve az optomechanikusból; azzal egyelőre még nem lehet Dunát rekeszteni.
Én tudom, hogy filléres tétel, mert túl vagyok pár cserén, de, hogy nem belezek ki egy aranytömb értékű egeret amit újonnan veszek, az biztos.
Jön egy Proclick és egy Mini is, meg találtam negyed áron Vipert. Megy a próbálgatás tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tikakukac #91344 üzenetére
Vagy ja, kipróbálod a Pro Clickeket, de ezekről sajna nem tudok elsőkézbeli infókkal szolgálni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tikakukac #91342 üzenetére
"Pedig 2 darab ajánlott egér a listából"
A forma miatt, ha minden kötél szakad. A régebbi G502 is benne van, mert technológiailag jó, de jószántamból soha nem ajánlanám senkinek, mert egy bazalttömb.
"Lehet én maradtam le, de szerintem sokkal nagyobb ezen userek száma, mint a gémereké."
"szerintem ennek van piaca, csak inkább ti vagytok gamer hadrverre rádobva"4800+ hozzászólásom van a topikban, ergo nem egy-két éve vagyok jelen, és így írom azt, hogy elenyésző az olyanok száma, akik ilyenért jönnek ide. Boltban újonnan 10 000 alatt szinte csak bóvli van (ilyenkor vagy apróról jó cucc vagy MediaMarktba bemegy, megtapogat mindent, ami kényelmes, megvesz a történet – az nem várható el, hogy saját pénzből minden bóvlit összevásároljunk, amit utána úgyis kidobunk, mert használni biztos nem fogjuk semmire), ami meg "értelmesebbnek látszó irodai", annak az áráért már olyat veszel, ami hardver szintjén körberöhögi. Amivel hibátlanul játszol, azzal bármi mást is hibátlanul fogsz csinálni. Már ha nem kell rá még egy görgő, mert akkor felejtősek a korrekt paraméterek.
"csak jelen formátumában az van, hogy lassan felvásárolom az egész placcot, mert azt nem tudjuk megugrani, hogy az a 4 nyamvadt gomb ami tényleg minden rágcsálón rajta van, azok működjenek már rendesen."
Nem kellene felvásárolni, ha tételes válaszadással indítanánk.
Mondom, kézméret függvényében szerintem Pulsar Xlite V2/Xlite V2 mini vagy Razer DeathAdder V3 Pro (nem egészen ugyanaz a forma, mint a korábbi DA-k, és technológiai szinten is jóval komolyabb).
Ha minden kötél szakad, akkor egyébként a mikrokapcsoló cseréje filléres tétel (jellemzően 500-1800 forint/pár a high-end, de van olyan is, amiből 10 darab kerül kb. 500 pénzbe), a választék meg tengernyi. Kivéve az optomechanikusból; azzal egyelőre még nem lehet Dunát rekeszteni.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
KKV vagyunk, de itt repkednek a mindenféle billzetek és egerek, szerintem ennek van piaca, csak inkább ti vagytok gamer hadrverre rádobva
Akkor szerintem megvárjuk a Pro clicket, tudok egy minit is amit meg tudok fogni és ha egyik sem, akkor a 3 nagy plázát pesten megtúrom, amelyik kézre áll, az jön és szoszi.
-
Zaied
addikt
válasz Tikakukac #91341 üzenetére
Félreértettél, a kérdezők között lényegesen több a gamer igény, a gamerek jönnek kérdezni, elhanyagolható az egyéb.
Tervezők nagyon elvétve jönnek, rajzokra ott a wacom, ők általában a gamer szegmensbe is szívesen belenyúlnak, mivel hasonló tudás kell hozzá.
Irodai meg szinte nem is szokott lenni, mivel a legtöbben nem cserélik le a benti egerek a kormányablakba pl. saját pénzből, elvannak azzal ami van.Egy szó mint száz, szerintem ebbe mi nem tudunk segíteni (mi csak ezeket ismerjük, ami nem a világ összes egere)....
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Synthwave #91340 üzenetére
Preferencia.
Nincs ezzel gond. Azzal, hogy tippeled mikor nyomod le a gombot, na azzal van.
Az Aeroxok meg nem véletlenül nem kerülnek elő túl gyakran az ajánlások során.
Pedig 2 darab ajánlott egér a listábólÉrtem, hogy a kérdések kellenek a válaszokhoz, csak jelen formátumában az van, hogy lassan felvásárolom az egész placcot, mert azt nem tudjuk megugrani, hogy az a 4 nyamvadt gomb ami tényleg minden rágcsálón rajta van, azok működjenek már rendesen.
Bár ott tartanánk, hogy hogyan fogom az egeret és mekkora a kezemA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Nem vesznek az emberek irodai felhasználásra, alapabb tervezésre, rajzokra, hasonlókra egeret?
Lehet én maradtam le, de szerintem sokkal nagyobb ezen userek száma, mint a gémereké.
Külön szégyen mikor 5-6k-s áras tényleg eldobós vackokhoz nem ér fel egy legenda szintű DeathadderA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tikakukac #91333 üzenetére
Én pl. nagyon nem szeretem a viszonylag sok erőkifejtést igénylő, túlságosan taktilis mikrokapcsolókat, amiket nem lehet komfortosan, megfeszülés nélkül spamolni, szóval nem a szint alacsony, csak mások az igényeink. Preferencia. Az Aeroxok meg nem véletlenül nem kerülnek elő túl gyakran az ajánlások során.
"Méreteket felesleges mondani, mondom melyik egér az, ami úgy a kezembe simul, mint ahogy eddig egyik 30-40-50k-s egér se: GIGABYTE GM-M6880"
Nem felesleges, és claw/palmnál eléggé nem mindegy, hogy például 20-21 cm-es kezed van, vagy mondjuk 17-18. Mindenesetre olyan formát, mint az a Gigabyte, még nem láttam, de nem tudhatod, hogy valami más még jobb lenne-e, ha még nem próbáltad. Én is ~15 év kisebb méretű szimmetrikus only után váltottam nagyobb méretű ergó mainre, mert eddigre végre készült belőle olyan is, ami nem akarja leszakítani a kezem a tömegével, előtte meg hiába volt kényelmes valami, ha szó szerint fájdalommal járt a toligálása.
"Claw és palm között fogok valahol, írtam volna ha egyértelmű lenne, de nem az."
Igen, csak ha nem írsz semmit, akkor eleve nem lehet kizárni egy csomó dolgot, és fölöslegesen írhatunk itt esszéket, te kapsz 20 modellt, aztán mehetsz rajtuk végig egyesével önerőből, érted. Nem véletlenül vannak ott az összefoglalóban azok a lényeges kérdések, amik a gördülékeny és értelmes ajánláshoz szükségesek.
Pl. kb. 20 cm-es kézzel a Pulsar Xlite V2 szerintem igen korrekt claw/palmhoz. 17-18 cm-nél inkább talán a mini verziója. Vagy ott a DeathAdder V3 Pro, abban 3. generációs optomechanikus kapcsolók vannak, de az jó kétszer annyiba kerül, mint a Pulsarok.
[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
válasz Tikakukac #91335 üzenetére
Tikakukac
Tiszta sor, én passzolom, nem ismerem ezt a giga egeret.
Szerintem nem abba a szegmensbe kell keresned amivel mi foglalkozunk.
Simán lehet hogy van ilyen egér vagy több is, egyszerűen mi nem ezekre vagyunk szakosodva.
Hagyományos vonalon erősek vagyunk, de nagyon sok teljesen kiesik pl.: trackbal, vertikális, irodai (ez senkit se szokott érdekelni).2-3-4 embertől egyszerűen elvárhatatlan hogy az összes létezőt személyesen is ismerje, kipróbálja szinte mindig saját zsebből.
4nick8
A Bolt nekem is nagyon adja.[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Tikakukac
titán
válasz Synthwave #91331 üzenetére
Örülünk, hogy eljutottál a rajtvonalhoz.
Én annak örülök, hogy 2022-ben elvben nagy márkák felső ligás egereinél az egy megugrandó szint, hogy tudjam mikor nyomom le a gombot. Remélem érezzük, hogy nem az én igényeim magasak, most már azért ebben kiegyezhetünk, hanem a szint van rohadt alacsonyan.
Méreteket felesleges mondani, mondom melyik egér az, ami úgy a kezembe simul, mint ahogy eddig egyik 30-40-50k-s egér se: GIGABYTE GM-M6880 Ja és ezen működnek a gombok úgy, ahogy egy gombnak kell. Azt hiszem mikor vettem belőle 3-at, mert végre tetszett a forma, akkor 6k értékről beszéltünk. Az keményClaw és palm között fogok valahol, írtam volna ha egyértelmű lenne, de nem az.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tikakukac #91325 üzenetére
"Ok, most már nem kell görgő, nem kell semmi extra, egy rohadt egér kell ami bír úgy kattintani, mintha nem egy vödör kakaóban kavarnék."
Örülünk, hogy eljutottál a rajtvonalhoz.
Pixelben elvileg van kiállítva ez-az, de könnyebb lenne értelmesen ajánlani, ha tudnánk az összefoglaló alapkérdéseinek két legfontosabbikát; pontosan mekkora a kezed és milyen fogást használsz.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Gomez1984 #91319 üzenetére
Ja, én a vezetékes G502 X-re gondoltam, az nem sokkal drágább, és 10-ből 11-szer is azt venném inkább, még így is, hogy nem wireless.
Könnyen lehet, hogy valami lényegesen mérsékeltebb tömegű motyó picit tartósabb használata után már te sem nagyon szeretnél ilyen nehezet (ha nem próbáltad, nem tudhatod), de ahogy érzed, érted.
A tapefix nem egy nagy mókolás; szó szerint 10 másodperc...
-
-
Tikakukac
titán
Ok, most már nem kell görgő, nem kell semmi extra, egy rohadt egér kell ami bír úgy kattintani, mintha nem egy vödör kakaóban kavarnék. Mindezt bőséges árcédulával és már ez is nagy igény, na ne sz0passatok már
Kaptafának kaptafa, mert a forma és a gombleosztás azonos.
-
Zaied
addikt
válasz Tikakukac #91323 üzenetére
A G Pro kapcsolói nem hosszú életűek, ha ez számít…
És nem is egy kaptafa a Viperrel.Végül bármilyen egér jó?
Mert akkor még megnézhetnéd a következőket, határozottan járó gombokkal:
Összes Zowie egér
Vaxee Zygen NP-01
Vaxee Outset AX
Steelseries Prime sorozat
Endgame Gear XM1r
Xtrfy M42
Xtrfy MZ1
Fnatic BOLT
Pusar Xlite/V2 Wireless/ V2 Mini Wireless
Pulsar X2/X2 mini
Cooler Master MM710/711[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Na alakulnak a dolgok.
Razer Deathadder V2 Pro vs Aerox 5: előbbi kiváló anyagból épített remek egér. A gond, hogy nagyon furák a gombjai. Piszkosul kényelmes, de egyszerűen a nyomáspont nincs meg nekem, ebben az Aerox oda-vissza leveri az asztalról, lényegesebben pontosabbak a klikkjeim.
Ami viszont gázos az Aerox5-ben az az oda-vissza gombok és a fel-le kapcsoló vagy micsoda. Azok botrányosak.
Értem amúgy már mi lesz itt a kimenet, Razer Viper Ultimate és Aerox 3 lesz a csúcs.
Amúgy toltam most pár órát, értem, hogy csúnya Logi meg nehéz, de a Master3s-el úgy lehet videót vágni, hogy csak füstöl. De az érezhető, hogy gyorsan dolgozni vele pontosan nem könnyű.Kérdés: valaki tud próbázható Vipert Pesten? Ha annak is ennyire nulla az optikai miatt a feedbackje, akkor sajnos az kiesik és lesz egy sima Aerox 3, kiálló sima 2 lapozóval.
-
Gomez1984
aktív tag
válasz Synthwave #91317 üzenetére
Igazából ott már elég nagy az ugrás árban, 25K ért hozzájutok egy bontatlanhoz, ahhoz képest szignifikánsan drágább az új verzió.
A súly nem zavar, mostani is 120g.
Remélem a LOD nem lesz gáz, nem szeretnék mókolni7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Újonnan. Apróról sokféle jó cuccot lehet venni ennyiért.
Meg egyszer-kétszer ez-az becsúszik kicsit alá valami durva akció keretében, bár mondjuk azok sem sem pont olyanok, mint amit keres.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Gomez1984 #91314 üzenetére
Ezt akkor is 10 másodperc alatt meg tudod oldani bármilyen egérrel, ha szoftveresen nem lehet állítgatni. Tapefix, oszt jónapot.
De ha már mindenképp G502-t akarsz, akkor nyomatékosan javaslom a nemrégi kijött G502 X-et. Hardveresen minden szempontból jobb, ha jól tudom, a talpai is picit korrektebbek, mint korábban, és nem egy 120 grammos terméskő, hanem "csak" 89 gramm, ami nagyon nem kicsi differencia. Nyilván némileg többe kerül, de jó okkal.
[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
Sziasztok,
Logitech M500(s) egeret használok ezer éve, bár 1-2 évente tönkremegy a mikrokapcsolója, már vagy 10-et elnyűttem, de szeretem a formáját és a viszonylag nagy méretét.
Mostanában viszont elképesztően felment az ára és alig lehet beszerezni is.
Tudnátok helyette valami mást, beszerezhetőt ajánlani? 10e alatt. (ez is 8-10 alatt volt még 1-2 éve, most meg 28-37e wtf?) Átnéztem itt a fenti listát de nem találtam benne amit keresek.
Lényeg:
- nagy méret, hosszú, magas buci hátú, de ne legyenek rajta ilyen ergonómikus ujjtámasztók meg hasonlók.
- vezetékes (usb)
- nem kell gaming meg led meg kijelző meg sok gomb (sőt azok nekem útban vannak mindig és kikapcsolom őket) meg gigafelbontású szenzor meg semmi
- ha 1-2 év nyüstölést kibír munkában, de cserébe olcsó és könnyen pótolható, az már jó.
- az oldalra görgetés előny de nem életbevágó.
Esetleg Microsoft Classic Intellimouse? Bár az se olcsó. -
Gomez1984
aktív tag
Sziasztok
Egy kis segítség kellene.
Kinéztem magamnak egy egeret, ami a Logi G502 Lightspeed.
A kérdés: Az egéren nem állítható a LOD, ez ez mennyire hátrány?
Szétmegyek attól ha pozicionálom az egeret és akkor is érzékel.
Akinek ilyen van tudna segíteni? Nem akarok mellényúlni.
Jelenleg egy Dell 610M et használok, és ott nagyon jó a LOD, 0.5mm is állítható.[ Szerkesztve ]
7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tikakukac #91311 üzenetére
Oké, akkor a két görgőn. Értelmes egerek között ez nem divat, ahogy a négy oldalgomb sem igazán. Kell egy görgős makrópad vagy num pad.
"Fele árban meglőttem egy DeathAdder V2 Pro-t, meg jön egy Aerox 5 és egy Pro Click."
Hát, ennyi pénzből már jöhetett volna bőséggel egy DeathAdder V3 Pro, az meg kettébrunyálja ezt az egész társaságot.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Synthwave #91310 üzenetére
Hogyne lenne, nem is egy és nem is csak némi, bár azok pont nem kifejezetten az Aeroxok. Csak azokon nincs nyócvanhatgombnyi, keresztbe-kasul átívelő görgővilágzat.
4 gomb és 2 görgő. Nem 16 és nem 5 fajta gömböcölés.
A nyócvanhatgombnyi, keresztbe-kasul átívelő görgővilágzaton.
A 4 az sok? Random vackokon van legalább 2 ehhez képest a 4 az annyira nem atomvillanás.
Fele árban meglőttem egy DeathAdder V2 Pro-t, meg jön egy Aerox 5 és egy Pro Click.
Ennyi lesz a kompromisszum, már a második görgő is akkora extrém kihívás, hogy ihaj, feladtam.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tikakukac #91291 üzenetére
"Tényleg nincs egérke ami vezeték nélküli és nem egy tonna, de azért van benne némi minőség?"
Hogyne lenne, nem is egy és nem is csak némi, bár azok pont nem kifejezetten az Aeroxok. Csak azokon nincs nyócvanhatgombnyi, keresztbe-kasul átívelő görgővilágzat.
"Min csúszok el?"
A nyócvanhatgombnyi, keresztbe-kasul átívelő görgővilágzaton.
Ha elég egy szabadonfutó, akkor vegyél egy G502 X Lightspeedet, oszt jóvan. Csak rakj még hozzá +10 pénzt. 100 gramm, amitől sírhatnékom van, de legalább fogyott; az előző genből a madzagos volt 120. A vezetékes G502 X már 89, és simán kijön a keretedből.
Razernél ott van még a Razer Basilisk V3, de muhh, a V2 sokkal élhetőbb, mert az legalább már lement a 90 grammos sávra, viszont az állítható feszességű, dönthető görgője csak majdnem szabadonfutó, szóval nem egészen ugyanaz.
A V3-ban már igen, de ez szerintem nem ér meg ekkora tömegnövekedést; a kábeles 2022-ben 101 gramm? Még wirelessben is go take a hike. Kíváncsi vagyok, mikor jön majd a 641,3 grammos Razer Trilobite, amit elsősorban tesztoszteron sokkban vonagló, palmos sasquatch-oknak szánnak elsősorban.
A V3 Pro meg 112 gramm, szóval úgy látszik, hogy a Rájzer bálnái a Logitechéivel ellentétben visszafelé mennek az időben. Mondjuk ennél halmozottan mindegy, mert másfélszer annyi, mint a kereted.
Aztán ott vannak a Pro Clickek. Hogy milyenek, x, de külsőre bejönnek. Mondjuk ezek se perdülnének táncra még egy SHIDENKAI-on sem.
Oszt ennyi, részemről kifújt. Kell valami jóféle trackball. Mivel nem egy zacskó szotyi árát költenéd, ez biztos nem egy kaksimogyoró.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Elkezdett az otthoni roccat kone emp középső gombja 2-3x kattintani, így nézelődnék egy utód után, ebben kérném a segítségeteket. Jelenleg az irodában egy Razer DA v2-t használok, az egész jó méretekkel van megáldva és a kezdeti nyöszörgése után korrekt kis egérke lett. DA-ból létezik esetleg egy kicsit nagyobb darab?
1. Mennyi a keret? Amennyiért lehet kapni, de valahol 20k körül lenne a sweetspot.
2. Használtpiac játszik? Nem, számlaképes, új kellene.
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Nem.
4. Mire használnád az egeret? Otthon játékra, ha van időm - manapság már kevés mmo, de azért 2 gombnál több kellene, nem baj, ha van rajta DPI váltó is. Részben grafikai munkákra is használom, ha lusta vagyok elővenni a táblát.
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? palm / fingertip hibrid. Egyrészt a medvetalp tenyerembe nincs egér, amit tudnék palm-ként fogni (ez egy DA v2 a tenyeremben), másrészt szeretem, ha az ujjaim nem teljesen simulnak rá az egér gombjaira.
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 21,5 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Változó, attól függ, hogy mennyire szöszölős a munka. Windowsban, meg játékokban általában 1200-1500 körül, grafikai munkánál 600 körül.
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) DPI váltó +1-2 gomb jól jönne.Offos, de van egy Naos 7000, SS 110, meg most már a Kone is, ami kapcsoló hibás. Ezeket lehet házilag cserélni, javítani? Vagy felejtős a dolog?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
FingR86
őstag
g903 milyen usb vevőegységgel működik?
mennyi a valószínűsége, hogy egy g305 dongle-el működni fog ?
van még otthon pár darab unifying vevő is az mk520 szetthez.[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz ADAM1337 #91302 üzenetére
Mer a relatíve cuflák csülködhöz jobban passzolt volna méretben a nem Mini.
Uff.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Azonnali játékos kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest