- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #105487 üzenetére
Norbauer mindig is a cash grab árazással nyomult ugyanúgy kinéző billentyűzetekkel, az utolsó számjegyet lehúzva kapod meg körülbelül a valós árat. Egy Keymacs esetében látszik, hogy hová megy az ár (munkaidőbe és egyedi gyártásba), de nála még az sem.
ha ennyi pénzt akarnék olyan kütyübe tolni, ami nem hozza vissza az árát, mint munkaeszköz, akkor az inkább óra lenne
Van most is olyan billentyűzet, ami a többszörösét éri a használt piacon az új árának (Singa Unikorn, TGR Jane CE és V2, de az ME már nem, TGR Alice, OTD és társai a kustom világ hőskorából, ezen a képen 100+ ezer dollár látható), de nem sok ilyen van, és szerencsére nem erről szól a custom világ. -
Ispy
veterán
válasz
Cray Tyler #105507 üzenetére
A krémesség az a sok szívacsból jön. Ilyen a boba thocky buildben.
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #105510 üzenetére
Az a +40€ már mit számít....
+25% vagy egy jó+olcsó dyesub kupakkészlet ára vagy egy billentyűzetnyi kapcsoló ára vagy egy extra nyák ára, választhatsz.Színösszeállítás ötlet is jöhet, hogy a retro fehérhez mi illik.
A bézs az univerzális válasz a kupakkészlet színére, az a rikító fehértől eltekintve mindennel harmonizál. Profilban nem érdemes szerintem elsőre túlbonyolítani, Cherry profil, dyesub PBT, oclsón XMI vagy JCS. Ha nem akarsz várni/Kínából rendelni és az arab másodlagos felirat belefér, akkor Keygemnél akad raktárkészleten JCS Arabic 45 euróért nagyon jó kittinggel.A mangásra festett kupakok mennyire strapabírók?
Azokhoz reverse dyesub kell, ami senkinek sem megy jól, vagyis adja magát a tré minőség., és ezek legtöbbje ISO-ra nem is megy rá. Ha kinéztél valamit, itt kérdezz, hogy jó lesz-e rá. -
dbius
veterán
válasz
norbert1998 #105481 üzenetére
Sajnos nincs ilyen paraméterekkel rendelkező, ajánlott billentyűzet ebben az árkategóriában.
Aprón érdemes szétnézni, néha akadnak, amik beleférnek a keretbe.
#105511 mmmilan: Itt az aprón is körbenézhetsz, jelenleg is van pl. Gamakay Phoenix (silent linear), illetve lenne más is, de azokból csak 70db van a kollégának, továbbá Aliexpress.
-
-
mmmilan
csendes tag
Sziasztok!
Honnan érdemes most egy szett TKL (legalább 88 db) elsősorban csendes, másodsorban gazdaságos kapcsolót rendelni? (Szállítási idő nem szempont.)
Előre is köszönöm a reakciókat!
-
JulianSinulf
őstag
Fertőzitek ti itt aztán ám az embert!
A fene se vár 3 hónapot, ha elérhető azonnal is.
Persze nem a feketét választottam, akkor már, hanem a retro fehéret arany súllyal. POM és Tri-PCB.
Aztán majd jön a fekete is valamikor.Úgyhogy a következő fontos kérdés a kupak. Azt hittem ezzel ráérek akár a jövő hónapban is foglalkozni, de úgy látszik, hogy nem.
Milyen kupak kell nekem, ami jó játékra is és írásra is?
A mangásra festett kupakok mennyire strapabírók? Vagy a hasonlóan festettek?
Bár az is megfordult a fejemben, ha már kettő lesz, hogy egyet játékra, mindenképp taktilissel, egyet meg lehet írásra kéne clicky-vel vagy lineárissal. Ís így más kupakot is tehetek rájuk, ami jobb az egyikhez vagy másikhoz. Vezeték nélkül nincs annyi kábel sem.
Színösszeállítás ötlet is jöhet, hogy a retro fehérhez mi illik.#105509 dqbd: Értem, köszi! Az a +40€ már mit számít....
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #105508 üzenetére
Mert az még korábbi szállítmányból megmaradt extra, amit nem vett meg még senki sem.
A rolling pre-order előtt ritkábban futott group buy kör, a vendorok vettek extrát is a kereslet alapján összeállított kombinációkban, és ezt magasabb áron adták el azoknak, akik lemaradtak, ezekből egy-két darab még fellelhető egyes vendoroknál. A rolling pre-order óta nincsenek extrák, cserébe gyorsabb az átfutási idő.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Cray Tyler #105506 üzenetére
Tri-Mode PCB és POM Plate. A ház feketében. A súly is.
De most nézem, hogy valami nagyon nem jó.
Miért tudom azonnal megvenni a kiválasztott cuccot? Igaz, hogy 25€-val drágább, de kit érdekel? Itt lenne gyorsan. -
Úúúúú nem, ez nemjó
Ennél sokkkal krémesebb kellene nekem. Pl. KTT Kang White kapcsolókat krémesített a végtelenbe (tape mod, foam, lube-ok) egy youtuber, most perpill hangra ez áll a legközelebb ahhoz amit el bírnék viselni. Csak hát ez linear... nekem meg kéne a taktilitás.
-
válasz
JulianSinulf #105503 üzenetére
Ez hangra nem rossz, de nem ezt keresem. A Neo80-at pontosan milyen összeállításban kérted?
-
Ispy
veterán
válasz
Cray Tyler #105500 üzenetére
Van ebben mindenféle hang. Ha beleraksz minden szívacsot, amit adnak hozzá, akkor ezt még lehet a mélyebb vonalra vinni.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Cray Tyler #105497 üzenetére
Én most rendeltem meg a Gateron G Pro 3.0 barna kapcsolókat a Neo80-ba.
A kapcsolót szerintem a jövő héten már nyomogathatom, de a Neo80 csak augusztusra várható, ha minden jól megy. -
JulianSinulf
őstag
válasz
ViZion #105499 üzenetére
Megszokás kérdése is. Viszont a környezetemben egyedül az asus laptop nem normális ISO, mert az enternél elcseszték. Amúgy a többi billentyűzetem ISO és a melóhelyen is ezek vannak elsősorban. Így nem biztos, hogy érdemes lenne erről letérni. A laptopot sem gyakran használom, nagyon zavar szövegírásnál, hogy az ű-re mindig entert nyomok.
Így ez egy kizáró ok lett, akármilyen billentyűzetről is van szó. Ez volt az egyik oka, hogy nem rizikóztam be az USA-s cuccot, ami annyira tetszett. A hotswap PCB nagy eséllyel csak ANSI lett volna és a forrasztós lett volna ISO+ANSI. Az meg nekem nem gyere be, mert bár nem nagyon akarok kísérletezni a kapcsolókkal, egyáltalán nem biztos, hogy elsőre eltalálom, ami kell. -
-
ViZion
félisten
válasz
JulianSinulf #105492 üzenetére
anno próbáltam ansi-t, nem jött be, maradt az iso de, ha hu nem volt. Kb fél éve ismét ansi van, többfélét is hasz náltunk, gyerekek az iskolai cuccokat is azon írják, nem rakják vissza az iso-t...
-
Ispy
veterán
válasz
Cray Tyler #105497 üzenetére
Reszelés is jó?
Nekem most van úton a cherry hyperglide brown, kiváncsi vagyok mit tud gyári állapotban.
-
válasz
Molydeus #105475 üzenetére
Mérhetetlenül hálás vagyok neked ezekért a mondatokért. Megint. Azt hiszem értem amit írsz. Megpróbálom megfelelően épkézláb mondatokba fogalmazni amit a taktilitással kapcsolatban szeretnék megvalósítani.
Szóval taktilitás: valami, mindegy mi, csak jelezze, hogy megtörténik a nyomás (mert a full lineáris silent redekből ez nagyon hiányzik nekem). Ütődés, röccenés, valami történés ami egy kicsi rezgést továbbít az ujjamba. Lehet egészen minimális, tényleg csak egy kis épphogy érezhető dolog. Csak kattanás hang, az ne legyen. Meg semmilyen hangja se legyen. Vagy ha nem megyen hang nélkül akkor nagyon halk és mély legyen.
Ezt szeretném, és úgy látom, figyelembe véve mindezt a sok tanácsot és tapasztalatot amit írsz, hogy ez az út próbálgatással fog telni. És a vége lehet hogy valami kompromisszum lesz, erre is fel vagyok készülve. Gondolom ilyenkor evolválódik odáig a folyamat az egyszeri billencs-fun számára hogy nem egy, de legalább kettő billentyűzete lesz.
Remélem az összeválgotatott Neo80 barebone set jó alapja lesz mindennek, hogy utána foglalkozhassak a kapcsolókkal.
-
válasz
Synthwave #105489 üzenetére
Munkaeszköz, de hogy nem hozza vissza az árát abban a tekintetben, hogy nem leszel tőle annyival produktívabb, mint amennyibe kerül, az is biztos.
De persze értem én, relatív ez, van, akinek a már a fémházas Keychron is túlárazott, valakinek meg a 8K USD-s cucc is simán belefér... de én abból a pénzből akkor is inkább vennék egy ilyen kitet és mellé egy Marq Commandert
Jól néz ki az a Meridian, letisztult, tetszik, hogy nem rondít bele egyik oldalon se a képbe makro oszlop.
-
Ispy
veterán
válasz
Szerintem rádobsz egy ezrest és vágnak bele neked nagy entert.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Egy ennyire lényegtelen apróságon bukik el?
-
Ispy
veterán
válasz
JulianSinulf #105488 üzenetére
Nem, baj, a neo jó lesz backupnak.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #105484 üzenetére
Titán... csodálkozom, hogy prémium házakat nem gyártanak abból
Rettenetesen peng és túl könnyű, nincsen meg a súlyból származó minőségérzet. Ha minőségérzet kell és a vörösréz kevés, akkor ALBC3 bronz ötvözet: nehezebb, mint a réz, sokkal nehezebb megmunkálni, mint az acélt, a Semo TKL FE változatán kívül más nem nagyon készült ebből az anyagból, mert nincsen gyártó, aki bevállalná (a Semo gyártója is kijelentette, hogy soha többé).Ha Norbauer, akkor a legfrissebb cash grab projektjét kell linkelni
-
válasz
Synthwave #105482 üzenetére
A gyári acéllal mi a baj?
Titán... csodálkozom, hogy prémium házakat nem gyártanak abból
Szerk: Na jó, mégsem csodálkozom...
-
Megérkeztek a silent yellow jade-ek. Hát ez inkább érződik lineárisnak, mint taktilisnek, és tényleg jó csendes, csak egy nagyon apró fémes pengés van leütéskor. Lehet kicserélem az egész banana-t erre aztán tesztelem 1-2 napot.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
HThomas #105419 üzenetére
Eeeh, fene tudja. POM plate-tel biztosan nem. Valami fém kéne igazából hozzá, de az alu és a sárgaréz foglalt, a CF is, a gyári acélt meg nem akarom visszarakni. A PC kiesik ugye, ahogy a vágás alatt lévő ABS is, szóval megnézem majd FR4-gyel.
Érik az a vörösréz/titán.
Meg jó lenne találni valami olyan kapcsolót, ami kb. annyira taktilis, mint a G Pro Brown, hasonló a rugóereje is, de rövidített úton jár, long pole, és minél több komponense (optimális esetben minden, még a szár is) polikarbonátból van.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Molydeus #105434 üzenetére
Egyetlen helyen kapni, és tényleg csak annyit látni róla, hogy a régi nem volt tartós.
Engedjük el akkor ezt a monokróm dolgot - ha be lehet állítani egy színűre az rgb-t, akkor nekem úgy is jó.
Szóval, új igények: teljes magyar kiosztás, háttérvilágítás, jó legyen rajta pötyögni (legyen lenyomás érzet, ne járjon nagyon hosszú úton, mint sok mechanikus).
Vantar, Keychron B6 Pro (B1 is) kiesett. Van még bármi javasolt?
Jó lenne 20 ezer alatt, de ha nagyon nincs, akár 30 is lehetne.
-
Valkűr
addikt
válasz
ViZion #105479 üzenetére
Érdekes mert ennél a kapcsolonál volt az, hogy szinte az összes tesztben hallani lehetett azt a fura reszelős hangot amit ad. Nekem a kiprobálás utan picit olyan olcsó Holy panda érzésem volt vele, azt sem szerettem, de ezt sem. Ezért nem is építettem teljes billencset vele. Van és lehet létjogosultsága a halkitott vagy néma kapcsolóknak, de nekem eddig egyik sem volt a favorit, mert leütéskor meg volt az a fura érzés. Ezért adtam el a Ws Silent taktilt is, az Összes Outemut is, pedig a Ws jobban tetszett mint az Outemuk, de az sem volt az igazi. Taktilitas érzésem is elég visszafogott volt a jelenlegi Lotushoz képest.
ilyen ez a téma, kinek a pap kinek a paplan
-
Valkűr
addikt
válasz
Molydeus #105475 üzenetére
A Haimu Lotus nekem taktilitas szempontjából sokkal jobban bejon mint a WS, igaz nem néma de nem hangos és melyebb Thocky hangkaraktert hoz. Én nagyon szeretem, mondom ezt ugy hogy én is inkább a Linearis vonalat favorizálom. Olcso kapcsolo, érdemes lenne kipróbálnod, sztem jó a gyári kénese is.
de most akarom kiprobalni a KiiBOOM Taro Cream Milk Switches V2 . Erdekesnek tunik
-
Molydeus
őstag
válasz
JasonD #105474 üzenetére
Hát igen... ezért is mondtam, hogy a tavalyi év végi, még nem rolling orderes rendelések "el vannak átkozva".
Én kivárom a 80-ast, mert nem sürgős, de teljesen megértem a keserű szájízét azoknak, akik arra számítottak, hogy a 75Cu-kat már hónapok óta kézhez kaphatták volna.
Halkan jegyzem meg, hogy a 60/65Cu hivatalosan sem rolling order-ben jelent meg, szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy az eredetileg Q2 végére jelzett szállításokból mi lesz.
Ha ezek közül jönne az első komolyabb billencsem, nagyon csalódott lennék a folyamat miatt. Reméljük, hogy a minőség kárpótol majd mindenkit. A Cu-knál szerencsére erre azért minden esély megvan. A 80-as és az Ergo esetében pedig személy szerint úgy gondolom, hogy a Neo sorozaton belül egy-egy kuriózum marad mindkettő és egyik megoldásait sem fogják az újaknál követni. Szóval ezeknél pedig ezért érheti meg türelmesnek lenni.M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Cray Tyler #105459 üzenetére
Megígértem magamnak, hogy nem kontárkodom taktilis témába, de nem tudom megállni.
Amit most írok szigorúan magánvélemény és abból a néhány saját tapasztalatból és a jóval több hozzászólásból körvonalazódott, amit az évek alatt átolvastam.A halkított taktilis, különösen a gyenge taktilis egy hálátlan téma.
Munkahipotézisként tegyük fel, hogy az ember a taktilitás, halkítás és sima járás háromszögön belül keresünk valamilyen elfogadható kompromisszumot.
A taktilis huplik - az egzotikus kivételektől tekintsünk el - a stem lábain vannak, amik a fém leaf-fel érintkezik, ami önmagában is a nem sima járás egyik forrása. Én úgy tapasztaltam, hogy még lineárisoknál is a rugó után talán a legnagyobb hatása a kapcsoló járására ennek az érintkezésnek van. Ezen a fém-műanyag kontakton a hupli geometriája szándékosan ront, ez adja magát a taktilitást.A gyenge taktilis switcheknél sokunk nem is döccenést érzékelnek, hanem reszelést. Ha a lábat vagy a leafet megkenjük, akkor könnyen eliminálhatjuk ezt a reszelést, emiatt a gyártók nem is szokták kenni ezeket.
Vagyis gyári állapotban reszelnek. Ha minden egyéb zajforrást kiiktatunk - pl. a puha szilikon padokat a stem oldalán hangsúlyosan megkenjük, hogy ne susogjanak - ez a reszelés még hallható is lesz. Szóval vagy simán jár és igazán halk lesz, de akkor nem lesz igazán taktilis, vagy reszel, de nem lesz teljesen halk.Erős taktilitás esetén jobb a helyzet, mert maga a huppli jellemzően nem egy kezdeti lineáris szakasz után "hirtelen" jön ("P"), hanem már az elején elindul és viszonylag magas és hosszabb púp ("D"). Utóbbit lehet pl. az említett Tribosys 3203-mal simábbá tenni. Mondanom sem kell, hogy ilyennel kent gyári switch nemigen akad, szóval marad a drága, eszköz és időigényes kézi kenés. Az eredmény viszont legalább lehet jó.
Különösen, mert a kínálat is nagyobb halkított "D"-ből és van arra is lehetőség, hogy elhagyjuk a susogó szilikon padokat (pl. teljesen nylon házas Haimu x Geon Silent Tactile vagy a Wuqee Studio Silent Tactile).Szóval nem egyszerű döntés.
M.
-
JasonD
aktív tag
válasz
JulianSinulf #105462 üzenetére
Én is türelmes vagyok, de azért a lószerszámnak is van vége. Mire megérkezik megpatinásodik a réz. Arról nem is beszélve, hogy mekkora cumi annak aki a megjelenés napján tavaly októberben megrendelte, és még mindig várja, hogy megérkezzen. Akik meg hónapokkal később rendelték, azok már meg is unták.
-
JasonD
aktív tag
Február másodikán küldött emailben azt írták, hogy idézem: "A Neo75CU billentyűzetek szállítása az 1. előrendelési körből (weboldalunkon átnevezve 2. körre) már Németországban van, és jelenleg a vámkezelés alatt áll. Ez azt jelenti, hogy a billentyűzetek várhatóan két héten belül megérkeznek raktárunkba!".
Tehát a szállítmány megérkezett, csak azóta állítólag a vámosok nem engedik tovább. Mondjuk az érdekes, hogy a preorder statusban a németektől valahogy visszakerült lengyelekhez. -
Valkűr
addikt
A candykeys milyen eladó, lehet tőlük bátran vásárolni?
-
cszolee79
csendes tag
válasz
Cray Tyler #105425 üzenetére
8bitDo C64 Retro, 1-2 hónapja jött ki az ISO verziója, szép doubleshot SA kupakokkal.
Van mellé numpad is ugyanezzel a designnal.
Amazon.co.uk link -
JulianSinulf
őstag
Mi a véleményetek a Zealios V2 és Gateron Kangaroo kapcsolókról?
-
válasz
Ha jársz valamikor Érden, ki tudod próbálni mindkét C64-et, illetve van minden is - Varmilo, Asus ROG Claymore I és II, Razer Blackwidow a híres régi halhatatlan Cherry Blue kapcsolókkal, Lenovo Trackpoint II, Falbatech Redox, Yampad, Cyboard dactyl manuform és mindenféle kapcsolók és kupakszettek.
-
JulianSinulf
őstag
#105397 Synthwave: Nem ismerem a barna kapcsolót sem, csak ahhoz tudom hasonlítani a G910-et. De az is lehet, hogy tévedek, mintha nem is akadna, abban az esetben meg egy keményebb lineáris.
De most inkább konkrétan utánanéztem. Taktilis Romer-G van benne.
Egy redites fórum szerint a Kalih Box Brown érződik a legközelebb ehhez.
És ahogy nézem a G910-ben nem olyan egyszerű a kapcsolócsere(találás) helyettesítővel, mert mid LED van a PCB-n.
Szóval valami hasonlót keresek, ezért jött a Gateron Brown. És úgy látszik, hogy a feketén nem kell gondolkodnom. Inkább azon, hogy Kalih Box-ot keressek vagy jó lesz a Gateron. Nem feltétlen kell pont olyannak lennie, mint a réginek, de azt sok évig használtam, így arra mondhatom, hogy bevált.
Szerintetek mi áll ehhez a legközelebb?Nem a kísérletező kedvvel van a kond, hanem, hogy a hobbik drágák. És én nem hobbinak akarok billentyűzetet, hanám használni akarom. Nem szétszedni hetente, ahogy jönnek az újabb alkatrészek, hanem lehetőleg egyszer összerakni és max takarítás miatt szétszedni nagy ritkán. Emellett van pár nagyon drága hobbim, ami el tudja vinni a pénzt.
#105400 Ispy: Köszi! Ez szembejött velem, mikor billentyűzetet kerestem, de aztán meg is feledkeztem róal.
#105410 JasonD: Türelmes ember vagyok egy darabig. Mivel itt nincs pontos dátum, csak július vége, így esetleg megelőlegezek nekik egy augusztus első hetét. Ha nincs semmi hír, akkor felveszem velük a kapcsolatot. Ha nem tudnak semmi pozitívat mondani, akkor keresem a lehetőséget a visszamondásra. Amúgy elvárom a tájékoztatást bármiféle fennakadás esetén anélkül, hogy nekem kellene utánajárnom. Utóbbi esetben drasztikusan csökken az eladó reputációja és könnyen feketelistás lehet. Amúgy van személyes elérhetőség is, akár be is toppanhatok hozzájuk. Nincsenek messze.
#105439 dqdb: Lehet, hogy csak érdekesség volt, de nekem pont bejött és tökéletesen megfelelt volna. De a közölt infók alapján inkább nem mentem bele. Ahhóz túl drága, a fizum meg elég sz@r, hogy ne akarjak egy ekkorát bukni. Amúgy tényleg nagyon jó lett volna.
-
válasz
“Vicces”, mert az elmúlt hetekben én pont ugyanezen a taktilis, de a lehető leghalkabb megoldáson gondolkoztam. Annyi, hogy nekem minden adott, csupán kapcsolót kellene cserélnem. Aztán szembe jött az Akko Penguin, de bevallom őszintén habiztire nem akarom berendelni.
Aztán meg(nem)hallottam ezt: [link]
Silent, linear Kailh Prestige Silent switch-ek. Szerintem ezeket habiztire is be fogom rendelni. -
Ispy
veterán
válasz
Nekem az a bajom személy szerint a halk kapcsolóval, hogy nem létezik. Vannak halkított kapcsolók, ilyen olyan megoldással, ahol valóban magának a kapcsolónak a hangját szinte teljesen kinyírják, viszont ami marard az minden, csak nem kellemes. Persze biztos van, akinek ez nem gond, de valóban itt már szinte minden egyéni preferencia kérdése, a legtöbb, amit tehetsz, hogy végignyálazod a netet, nézel videókat, aztán kiválasztasz egyet vagy többet és kipróbálod. Utána már jobban fogod látni, hogy taktilis, halk, mély vagy valami más kell neked. Taktilist továbbra sem tudok ajánlani, mert csak a bobát ismerem, az meg a legtaktilisebb evör. Illetve jön majd cherry brown, az meg minden csak nem taktilis.
Nekem a neo70, pc plattel, case és pcb foammal és gateron ks 3x47 switchel, amiben rugót cseréltem egy nagyon visszagott hangzású bill lett, nem volt hangtalan, de nem is volt tolakodó, ilyen csendben elpuffogó, mondjuk emberbarátnak.
-
válasz
Molydeus #105435 üzenetére
Tejóég, köszönöm ezt a sok jó mondatot, most ezeket mind jól végigböngészem, meghallgatom youtube-on az említett kapcsolókat (ez nagyon eretnek dolog?).
A legfontosabb kérdés az volt a tervezés mostani fázisában, hogy az összekattintgatott Neo alap jó-e ahhoz amit el szeretnék érni, és válaszod alapján úgy tűnik hogy igen (POM plate). Köszönöm a megerősítést.
#105437 Ispy aha köszi kössssziiii eddig tartott az "ok tehát legalább azt tudom hogy a Neo80 setup jó lesz" érzés, gondolhatom újra a zegészet... köszi
(marad a Neo, de szép találat)
#105446 Jorus itt kezdtem először gyanakodni hogy talán tényleg nem pont olyan volt az az élmény, mert tökre másra emlékszem, nem teljesen arra amit leírtál
#105453 Synthwave itt meg már komolyan revideáltam a nézeteim és önvizsgálatot tartottam: szarok én a C64-es nosztalgiára, valszeg tényleg "nem is úgy volt az".
Najó, de akkor merre tovább. Vissza az alapokhoz:
- kattogás kizárva, ez biztos (nincs azzal baj ha valaki azt szereti, de nekem nem adja)
- lineáris vagy nagyon picit taktilis
- legyen nagyon halk vagy néma
- ha nagyon halk akkor mély
- puha bottom out
- magas kupakA POM plate marad, mert a halk/mély vonalhoz még mindig jónak tűnik. Elengedem viszont ezt a nosztalgia-dolgot. Néma kapcsolók surrogását hallottam videóról, valóban elég tré, nem hiszem hogy ezt szeretném. Néma kapcsolókból csak a Cherry MX Silent Red amit ismerek (ez van a Ducky-ban), nem surrog, lineáris és néma, viszont a taktilitás nagyon hiányzik belőle game és gépelés közben is.
OK akkor a lineáris vonal is kuka, marad az enyhén taktilis.
Hangra pedig (akkor lehet ki kell próbálni két szettet is):
- az egyik egy enyhén taktilis, mély hangzású, de leginkább nagyon halk
- a másik, ha létezik ez a kombó, egy enyhén taktilis de néma, ami nem surrogMost itt tartok a gondolkodásban.
-
Dapro
senior tag
kbdfansról hogy megy a rendeles? tarifák miatt nem jó rendelni ugye? vagy az most nincs ? van in stock holy 60 case
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Ez a nosztalgia rózsaszín fátyla. Van itthon C-64, garantálom, hogy nem ezt szeretnéd – főleg ennyi pénzért – reprodukálni. Meg akkor már miért nem spray-coated retro white?
POM plate? Ha old school vonalat akarsz mímelni, csak fém. Mivel acél nincs a választható opciók közt, így jelen esetben alumínium (esetleg CF, de az már modern történet).
"és hozzá 205G0-t mert ha jól látom gyárilag ezen nincs semmilyen mutra."
Felesleges, de a kenés gyakorlását egyébként sem azokon a kapcsolókon célszerű elkezdeni, amiket utána használni is akarsz. Arről nem beszélve, hogy taktilisekhez inkább Tribosys 3203 való, és nagyon könnyű túlkenéssel lineárisakat varázsolni belőlük.
tl;dr: Szerintem ne erőltesd ezt a kenés dolgot, ha nem muszáj. A stabokat majd úgyis kell.
A C-64 sem néma, de egészen biztos vagy benne, hogy a Neo80-ba egy gumis csillapítású, surrogó silent kapcsolót akarsz? Akkor legegyszerűbbnek ott az Outemu Silent Lemon V3, de a magam részéről ez kicsit a megszentségtelenítés kategória.
Kupaknak klasszikus SA, esetleg MT3 vagy olcsóért az MG jóárasított változata, az AFSA. Első körben.
Ja, meg alapnak akkor már az Ispy által is linkelt motyó. -
dqdb
nagyúr
válasz
Jorus #105446 üzenetére
kellene nekem ilyen Caps Lock
MX Lock. Manapság már "olcsón", 20-30 dollárért lehet találni egyet a korábbi 100+ dollár helyett. Tényleg nagyon menő, Alpsban van ilyen Lock kapcsolóm. Jó, hogy eszembe juttattad, egy TKL Alps build van tervben, akkor ilyen megy majd a Scroll Lock alá. -
Nagyon érdekes tapasztalat egyébként.
Egy C64 és egy C64C van itthon, egészen más a két típus - billentyűzetként értelmezve. Mindkettőn nagyon pici a kupakok felülete és közelebb is vannak egymáshoz, mint a mai standard billentyűzetek.
A C64 kapcsolói nagyon rövid úton járnak - nekem - az érzékelési pontig nem lehet sokkal több 1 mm-nél érzésre, a teljes útjuk valahol 3 mm környékén lehet talán, de a rugók progresszivitása miatt ezt nehéz megmondani. Nincs itthon apróm, de érzésre (mostani állapotában) minimum 50 grammosak. Az útjuk extra progresszív, szinte végtelennek érződik és fokozatosan keményedik fel az érzékelési pont után, tövig nyomni szinte lehetetlen és felesleges is, tökéletes alany touch typingra. A kapcsolók visszafelé útja sem egy erőteljes felpattanás, a nagyon rövid út miatt szinte csillapítottnak érződik. Wobling elhanyagolható, kb., mint a Clickiezt + MT3 kombóm, ami a Cyboardon van. A hangja nagyon visszafogott, a ház nem üres nyilván, nincsenek kellemetlen csörgések, csattanások, visszhangok. A kapcsolókat nagyon halknak mondanám - ami tőlem nem feltétlen releváns, de mondjuk a Varmilo Yakumonál halkabbak (touch typeingolva a Yakumon). Az eszköz nagyon magas, nem is értem hogy tudtuk memóriahabos RGB-s csuklótámasz nélkül használni.
A C64C egészen más karakterisztikájú. A kapcsolók hosszabb utakon járnak, szinte lineáris az útjuk, könnyebbek, nehezebb rajta touch typeingolni, a kupakok vékonyabbak, ezért ez a típus valamivel hangosabb, mint a sima C64, hangzásra is rosszabb az előzőnél.
Billentyűzetként mindkét típus borzasztó - számomra legalábbis, még ha el is tekintünk attól persze, hogy nem split.
A bepattanós Shift Lock viszont nagyon menő, kellene nekem ilyen Caps Lock.
-
Valkűr
addikt
Közben nézegettem a netet ahol találtam egy videót, amiben meglepően jó a hangja ennek az Olcsó Lucky65-nek is a Hyacinth kapcsolóval... Sztem elég jók lehetnek ezek a Lucky65 V2 billencsek is. A megépítésé nem rossz, ha jól láttam van QMK/VIA, Tri-Mode, A ház szerelhetősége is szimpatikus, 1200 gramm alu. Van belőle hatféle szín. Igy elsőre azt mondom aki nem akar sokat költeni, ebből a luckybol az eddig látottak alapján elég jó kis billencs építhető. Az ára viccesen olcsón, 25-30 között mozog.
-
dqdb
nagyúr
válasz
JasonD #105410 üzenetére
Az a QK miatt van, jól megcsúsztak a gyártással, egyszerre túl sok mindent csináltak, és elszámolták a kapacitást. Aztán év vége miatt még több csúszás lett, aztán LNY miatt még több csúszás ...
A ProtoTypist is ~1 hónapja kapta meg a tavaly szeptemberben zárt kört, miközben az idén január végén zárt kör teljesen, a február végén zárt kör nagy része már hajón van. Az előrendelés sajnos ilyen dolog, de úgy néz ki, hogy a QK stabilizálta a gyártást.
A te rendelésednek is hamarosan érkeznie kell.
Amúgy ilyen esetekben vissza lehet mondani a preordert, vagy az idők végezetéig várathatják az embert?
Nézd meg a vásárlási feltételeket, EU-s cégnél tipikusan vissza lehet. -
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #105340 üzenetére
Még nem értem utol a hétvége termését, de leírom, mielőtt elfelejteném: a Diversity TKL-t csak érdekességképpen linkeltem a 21XX mellett, hogy van ilyen kiosztás is, nem azért, mert ajánlani akartam.
Maga a billentyűzet jónak tűnik (Alexotos videóját nem néztem meg), a retró stílus közel áll a szívemhez, azonban az egy mocsok nagy red flag, hogy egy komolyabb múlt nélküli vendor áll mögötte, és nem is kerestek regionális vendorokat (a szintén említett 21XX mögött az egyik top vendor áll szintén top regionális vendorokkal).
Túl sok problémás vendor akadt ahhoz a közelmúltban, hogy tiszta szívvel lehessen ajánlani ezt, akármilyen jó is maga a billentyűzet. A nagyját Molydeus kifejtette, group buy-t tipikusan nem lehet visszamondani a lezárása után a vendoroknál és elállni utólag a rendelésttől, ez nem a garanciára vonatkozik. A garanciális szabályok is eltérhetnek, ezért az ár mellett ezt is érdemes nézni, EU → UK → US a sorrend a vevői jogokat illetően, aztán ezt kell az árakkal és költségekkel kombinálni. Egy EU vendor adja a legtöbb garanciát és az elveszett csomagért ők felelnek, a UK vendor kevesebb garanciát ad, de az elveszett csomagért ők felelnek, egy US vendornál az utóbbi sincsen meg, neked kell 5-10 dollárért szállítási biztosítást venned.
-
Ispy
veterán
válasz
Ha már c64, akkor miért nem egy command64?
-
Molydeus
őstag
válasz
Ereshkigal #105418 üzenetére
Ez sok mindent megmagyarázna.... A rolling order előtti utolsó tavalyi batch-ek el vannak átkozva, az egyszer biztos. A szeptemberi batch-ben rendelt Ergo belsőt áprilisban kaptam meg. Az októberi Neo80-am még úton van. Persze ezeknél még bekavart a karácsony és a holdújév, és az Ergonál még az UPS feladás is, de a fene se gondolta, hogy a TKL még 3 hónapot parkol a vámon is...
A rolling order gördülékenyebbnek tűnik és nem csak a nevében.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Először is: [link] Mondjuk ez halk nem lesz és nem is TKL, de ha már C64...
Másodszor. Ha tudtál a C64-gyel némán vagy akár halkan csak gépelni, akkor nem ütötted tövig a kapcsolókat, mert ha így tettél volna, akkor nem így emlékeznél rá.
Viszont ha tényleg nem ütöd tövig a kapcsolókat, akkor szinte bármilyen nem clicky kapcsolóval tudsz majd viszonylag halkan gépelni, ami igen hasznos képesség.Ellenben ha mégis számítasz a bottom-out-ra, akkor a Neo80 a POM Plate-tel jó alap a néma-mély vonalhoz.
Switcheket tekintve több megoldás is szóba jöhet:
1. Ha némát szeretnél, akkor puha szilikon pados csillapítású Silent switchek a leghalkabbak. Ezek egyben a bottom-out-ot is jelentős mértékben felpuhítják, gumissá teszik.
A Penguin-t nem próbáltam - és vállalom, ha most nem leszek népszerű -, de az Akko switcheiről kiderült, hogy több gyártóval gyártatják, így azonos kapcsolók esetén is lehetnek eltérések attól függően, hogy adott időben honnan szerezték be őket.
Alternatívának mondanám a topik kedvenc Outemu Silent v3 Peach (lineáris)/Lemon (taktilis) vagy ennek a Crystal Clear verzióit. Jó áron nagyon halkak és sokaknak beváltak. Abban is passzolnak az elképzeléseidhez, hogy hosszú rugóval készülnek, aminél az indulási erőhoz képest a bottom-out már nem keményedik fel jelentős mértékben, vagyis jobban elő vannak feszítve, mint a rövidek.2. Ha elég a halk ("muted"), de nem néma és mellette egy mély tónust szeretnél, akkor egy nylon házas, de nem puha szilikon-os csillapítású Silent switchet javasolnék.
Ez lehet pl. a vékonyabb és keményebb szilikon pados Gateron Silentek valamelyike (ebből van többféle erősségő lineáris és egy gyengén taktilis Brown, a legjobb hangja a fekete nylon házasoknak van), de méginkább a teljesen nylon házas Haimu x Geon Silent Lnear (Red) vagy Tactile (Yellow), amiknél a csillapítást a stem anyagában kialakított laprugók végzik, vagyis a megérkezés egyáltalán nem gumis. Emellett ezekben is hosszú, de a fenti Outemuknál érezhetően erősebb rugó van, ami a visszatéréskor érezhető is.3. Szintén mély, de előbbinél hangosabb hangot ki lehet hozni a Neo80-ból a rugalmas plate-tel úgy is, ha szintén teljesen nylon vagy nem long pole, POM házas switchet raksz bele. Erre néhány példa: Gateron full black KS-3X (nylon, kézzel kell kenni, rövid rugós), a Gateron KS3x47 Pro (szintén nylon, gyárilag jól kent, rövid rugós) drágábban a Durock Piano is (POM, gyárilag enyhén kent, de utólag is kenhető, gyárilag erősebb rövid rugós) és még sokminden más is, majd jönnek még ajánlások.
A magas profilú kupakoknál leginkább a pénztárca szab határt.
- Olcsóbban az aliexpressről az Aifei gyártó AFSA profilos készletei többünk kedvence. Double-shot ABS (nem kopik, de idővel fényesedik), gyárilag is selymes fényű (így kevésbé látszik meg rajta gyorsan a használatból eredő fényesedés), textúrázott felületű, mély szférikus profil.
- Drágán a drop MT3 készletei nagyon jók, az előbbire hasonlítanak, csak vastgabb, szebb tipográfiával és még jobb lefedettséggel. A legmagasabb, de kevésbé mély profil a Signature Plastics SA-ja. Mindkettőből létezik double-shot ABS és vastag dye-sub PBT is.M.
-
Molydeus
őstag
válasz
norbert1998 #105428 üzenetére
Keress rá a Cougar Vantar-ra. Tavaly megjelent újra magyar feliratozással. Az RGB beállításaival nem vagyok képben, de az biztos, hogy ollós. Viszont nincs hosszútávú tapasztalat az új verzióval és azt tudjuk, hogy a régi nem volt túl tartós.
M.
-
válasz
A szivárványt tessék elengedni, mármint a legtöbb bill már RGB-s, azaz azt állítasz be rajta, amit akarsz. Legalábbis anno már a CM550 is tudta a billentyűnkénti egyéni színbeállítást, nagyon vagány volt
Szóval nincs megkötés, ha neked a kék vagy fehér jön be, arra kell belőni. -
-
Ispy
veterán
válasz
Szívesen mondanék valami okosat, de így 3x év távlatából már megkoptak a c64 emlékeim.
Most néma kell vagy mély tónus és magas profil?
Ha lineáris nincs taktilitás, ha van nem lineáris.
-
Ispy
veterán
válasz
Ha divat lenne amit szeretnél, lehetne kapni, de nem kapni, ergo nem divat.
Az igényeid nem nagyok, csak olyan kombo, ami nem népszerű, ennyi.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
dbius #105423 üzenetére
Nem értem, miért olyan nagyok az igényeim? Hogy lehet, hogy nem kapni egy ennyire egyszerű termékből vállalhatót? Nem divat már a teljes mlretű billentyűzet? Nem lehet elengedni a szivárványfényben úszó géjmer cuccokat?
Teljes magyar billt akarok, egyszínű háttérvilágítással (mindegy, hogy fehér, narancs vagy kék vagy hupilla, de egyszínű legyen). Nem kell BT meg vezeték nélküli meg usbc. Csak egy sima billentyűzet kell, ami világít és jó rajta pötyögni, meg ne legyen horror ára.
-
szkaroly
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Mini-PC-t. Mivel abban van BT és egy USB csatlakozó így szabadon maradna, kinéztem magamnak egy olyan olcsóbb vezeték nélküli billentyűzetet ami a BT-t is tudja.
Íme: [link]
Tudom, nem egy nagy szám de én nem játszom, nem lesz professzionális felhasználás sem, pl. a leghosszabb dolog amire ma használtam a billentyűzetet az ez a hozzászólás.
Kérdésem az volna: van olyan itt aki használja(ta) ezt a modellt és mik a tapasztalatai? Előre is köszönöm a válaszokat! -
JasonD
aktív tag
válasz
Ereshkigal #105424 üzenetére
Lehet az lesz, ha a következő héten megint nem történik semmi.
-
Jónapot kívánok, megfertőződtem, az evolúció így nézett ki eddig: Logifos K120 > Ducky One 2 TKL > és akkor most építenék valami olyat végre ami tényleg megfelel az amúgy nem túl magas igényeimnek. Ehhez ipari mennyiségű információt kaptam Synthwave nagy cikkéből (
) és eme topicból (
).
Amit szeretnék külsőre:
- TKL
- ha lehet akkor ISO, de ha nem hát nem
- legyen nehéz és merev a ház
- wiredGépelési élményben a "barna c64" érzést keresem.
Ami emlékeim szerint:
- lineáris
- néma
- vagy majdnem néma, de ami hallatszik az is mély tónusú hang
- nagyon puha bottom out
- visszafelé szinte semmi csillapítás, szinte "kilőtte az ujjad" (ez nem feltétel, csak emlékszem hogy ilyen volt)
- magas kupak profilMindezt egy egészen minimálisan érezhető taktilitással szeretném csak modernizálni.
Fentiek fényében az alábbiakat válogattam össze, eddig csak fejben:
Kapcsolónak Akko Penguin-t rendelnék, és hozzá 205G0-t mert ha jól látom gyárilag ezen nincs semmilyen mutra. Ha nem jön be ez a switch, akkor majd keresgélek tovább.
Fentiekkel kapcsolatban kérnék tanácsot, amennyiben a legfontosabb a néma vagy közel néma hanghatás lenne, minimális de érezhető taktilitással. Hála és köszönet hogy miattatok elkölthetek egy valag pénzt az egészségemre és a kényelmemre
-
dbius
veterán
válasz
norbert1998 #105420 üzenetére
Nem igazán van abban a kategóriában minden kritériumnak megfelelő, ami ajánlott is lenne tudtommal.
Te valami ilyesmit keresel egyébként szerintem: link Hogy milyen, azt viszont nem tudom! *Csak saját felelősségre!
-
JasonD
aktív tag
válasz
Ereshkigal #105418 üzenetére
Ja, két hetente azt ígérik emailben. Kezd vicces lenni az egész.
Amúgy ilyen esetekben vissza lehet mondani a preordert, vagy az idők végezetéig várathatják az embert? -
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Synthwave #105416 üzenetére
Valami olyasmi Temus brand, mint az amazonon is szokás, tudod, amikor csak átfut a macska a billentyűn és ha legalább majdnem kimondható a neve, akkor az egy jó brandnév
Nem érdemes vele foglalkozni.
Ellenben, a Cougar-ral kapcsolatos véleményed részletesebb kifejtését kérhetném?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
norbert1998 #105415 üzenetére
Az utóbbira. A snurdipurdi fogalmam sincs, hogy micsoda.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
norbert1998 #105412 üzenetére
Na de azt írtad, hogy ipari hulladék nem köll.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A napokban megint vettem egy adag Gateron G Pro x.0 Brownt, mert egy ideje valami gyengébben taktiliset kerestem, ami könnyedebb a KTT Matchánál, tehát all around megoldásnak sem rossz, és nincs az az üveges pengése. Aprón meg volt ócsóé, úgyhogy hajrá.
A konfig: Q8 / kicsit viseletes MT3 doubleshot ABS / POM plate / no plate foam / no tape mod / IXPE stabilizátor padok / alsó akusztikai szivacs
Hmmm...gépelési érzetre végülis bejön, nem nehéz azt sem észrevenni, hogy miért csúfolják lineárisnak, de ebből a szempontból a romon lévő csülkeimnek jó, és ezzel a magas, erősen szférikus sculpted profillal elég precíz is, nem feltétlenül kell több taktilitás. A puha, hajlékony plate jó az ujjaknak, bár nincs az a határozott érzés, mint a fémeknél vagy a szénszálas kompozitnál. Thanks, captain obvious.
Amitől nem vagyok elalélva, az a hangja. Olyan semmilyen, unalmas. Szóval ez az összeállítás inkább a sallangoktól mentes workhorse feelinget sugallja, mintsem az elárasztja az érzékszerveimet, hogy pénzen gépelek életérzést. Mérsékelt hangerjű, plasztikos kopogás, se nem magas, se nem túl mély. Hmmm...semleges? Talán plate foammal ez jobb lenne? Esetleg az FR4 plate + plate foam + tape mod, de alsó akusztikai szivacs ki kombót ki kéne próbálni. Vagy vágatni valahol egy titán plate-et.
De a tanulság még mindig az, hogy a click baros Kailh BOX clicky-k reszponzív taktilitását és funját nem igazán hozzák a szimpla taktilis kapcsolók, pláne puha, flexibilis plate-tel nem.
Mindenesetre az MT3 eléggé bejön. Ez mondjuk várható volt. Azt még nem tudom, hogy jobban-e, mint az AFSA, de majd bizniszhelhetünk, ha vagy rá
.
-
JasonD
aktív tag
válasz
JulianSinulf #105378 üzenetére
Hajrá! Én tavaly november 15-én rendeltem a Neo 75 CU-t a monaco-ról, január vége volt ígérve szállításra. Még azóta sem érkezett meg...
-
nyunyu
félisten
válasz
norbert1998 #105408 üzenetére
Lehet választani a Keychron B6 Proból, ha teljes méretű ollós magyar billenytűzet kell. (B1 Pro az 60%+F sor)
-
norbert1998
nagyúr
Hallo,
Új bill után néznék. Minéll olcsóbbat szeretnék, mert nincsenek nagy igényeim, csak ne legyen ipari hullladék.
Van egy közepesen hangos, klikkmentes USA osztású, 60%-os secondary-m (Snpurdiri, Temu), amivel elvagyok egész jól, kisebb szövegekhez, de ha sokat kelll irni, kell a magyar - ami most egy öreg Cougar 200K. Sok gomb ki van már törve, a space már átlátszóra kopott, érződikk erősen a kora. Szerintem még ti ajánlottátok régen.
Ez ugye egy ollós mechannizmusos membrános hibrid a sima és a mechanikkus között. Alapvetően nekem nem jön be a Snpurdiri hosszú gombútja, a hangja sem mindig, de a Cougar rövid útja, és kezdeti határozottsága tetszett. Mostmár azért a gumi elfáradt benne.Játszani nagyon keveset, leginkább semennyit. Pötyögni kellene inkább csak, de háttérvilágitás kötelező - viszont egyszerre csak egy szinben világitson, mert a szivárványosaktól kiugrok a csukott ablakon. Ezek a hullámzó szines szagos animációk se kellenek, külön drivert se szeretnék. Van az egeremhez, bőven elég az - 3Dconnexion.
Szóval szerintem ollós lenne a cél, hacsak nincs költséghatékony, rövidebb útú és nem brutálhangos mecha. Sima gumist nem igazán. Numpad, Fn sor kell, kurzor is. Ezek elengedhetetlenek szerintem munkához. Csuklótámasznak nincs helyem jelenleg, igy nem szempont, hogy legyen.
A "konukerncia" a snurdipudri lenne, illletve egy Zbook G9 Fury laptop, amin napi 8-9 órát lógok melóban - annál azért ne legyen rosszabb, de laptopok között azt kifejezetten jónak érzem.
Köszi előre is a választ
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megújult a PROHARDVER!
- Formula-1 humoros
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest