-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dying_sun
csendes tag
válasz
kicsigeri #16462 üzenetére
Nem játékra kell a gép, a VGA-tól csak azt várom el, hogy dualban meg tudjon hajtani egy 1680x1050 DVI és egy 1280x1024 D-SUB monitort és lehessen vele fullscreenben DIVX és DVD filmeket nézni. Fogok kicsit grafikázni is, de azt elbírja a mostani kártyám is (GeForce4 MX 440). Amúgy numerikus számításokhoz (matlab), végeselem módszeres (FEM) számításokhoz fogom használni, ezeket is elbírja a mostani gépem (2.4 GHz P4 Northwood), csak már kezd kicsit lassú lenni... Továbbá természetesen internet, dokumentumszerkesztés. Ennyi.
Ontopic: Az alaplap dilemmára továbbra is várom a választ.
-
audi100td
nagyúr
válasz
kicsigeri #13008 üzenetére
Ez velem is megesett már vagy 2-szer, volt, hogy egy hülye írható CD miatt nem küldték ki a Z-2300-at, közbe péntekre ígérték, de egy telefont nem voltak képesek megejteni, hogy most mégis mi legyen, én meg várom otthon egész nap a futárt. Iponnal még nem volt gondom, ráadásul van gari futár, vidékieknek jól jön.
-
xpike
tag
válasz
kicsigeri #11847 üzenetére
Hello kicsigeri,
Szóval a P35-öt ép most ajánlotta más is. És 10k huf akár beleférhetne. De van azért 1-2 érved is. Azt látom hogy ennek van energy saver módja, amit nem is feltétlen egyszerű használni ahogy olvasom.
Ezenkivül amiket irtal azoknak nincs integralt vga-juk. Igazabol nem fogok filmeket nézni, igy nekem eleg lett volna az integralt vga....
De akkor esetleg egy alap jo ar/ertekű vga kartyat is tudsz ajanlani?? -
-
Gf 5900 powa
csendes tag
-
Attici
őstag
válasz
kicsigeri #11315 üzenetére
Na ez már tényleg jó lenne, ha lenne rajta optikai bemenet, de csak kimenet van rajta. Viszont az alaplapon van SPDIF IN-OUT csak azt nem tudom, hogy létezik e hozzá valamilyen hátlapi csatlakozó ami TOSLINK-é alakítja.
Egyébként a Gigabyte-ok jobbak mint az ASUS-ok? -
ViSoR-TDi
csendes tag
válasz
kicsigeri #10091 üzenetére
Én nem vagyok nagy guru, úgyhogy csak a saját tapasztalatomat mondom - 2 lapomon is volt5.1 és 7.1 csili integrált hangkártya, de mindig beszivárgott a lapból valami zaj és nem is szóltak túl jól. Egy 3000Ft-os rendes hangártya is jobban szólt nekem eddig mindig. Főleg, ha minőségi rendes házimozira kötöd - miegyébre kéne térhangzás...
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
kicsigeri #9390 üzenetére
Ettől még időtálló. Azonos teljesítmény olcsóbban.
Most is vannak olyan játékok, amik támogatják a 4 magot. Gyorsulnak is vagy 5-10%-ot. Az a gond, hogy a játékok rosszul párhuzamosíthatók. Már a 2 mag kihasználásával is kínlódtak a programozók és még most sem tökéletes. Legtöbb esetben 30% körüli gyorsulás van (persze van olyan is, ami 70%-ot gyorsul).
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
kicsigeri #9388 üzenetére
Abban az árkategóriában valóban mehet a DDR3, de fölösleges pézkidobás lenne. Egy jó DDR2 1066 modul simán hozza a 1333-as DDR3 eredményeit.
A procival kapcsolatban szerintem tévedsz. Játékra használná, ott pedig még mindíg a magasabb órajel számít és nem a magok száma. -
sgergi
veterán
-
Neoteric
addikt
válasz
kicsigeri #6684 üzenetére
döntsön ő persze, csak azér vagyunk h ajánljunk neki minél jobbat, és a 88gt 256 nem épp a legjobb..
GALAXY 9600GT 512MB DDR3 OverClocked Xtreme Tuner PCIE 35.499 Ft - ipon
és ez még olcsóbb is.
amúgymeg nemtom ki ajánl neki többér... te modntad h 15 körül keres lapot.. a ds3 meg 21..
-
Telefunen
őstag
válasz
kicsigeri #6673 üzenetére
E6850-be gondolkodni olyan buta dolog lenne, hogy szerintem meg igenis az E8400-ra gondolt. Ha meg megteheti akkor miért ne venne egy igényesebb lapot, ami nem droppol majd egy egész tized voltot? (Pl. Gigabyte P35-DS4). A 8800GT-től erősebb VGA-t venni meg nem lenne racionális döntés, a GTS/GTX már nem annyival erősebb mint amennyivel drágább.
durexxx: E6550 mellé nem érdemes olcsóbb lapot venni, a 7-es szorzó miatt kell egy legalább 500-as FSB-re képes lap (hogy mondjuk elérj 7x500=3500MHz-et), erre pedig a P35-DS3-nál olcsóbban semmi sem képes (nah jó, talán P35-DS3L)
-
sinick
senior tag
válasz
kicsigeri #6349 üzenetére
Köszi az infót!
Néhány kérdés még:
1. DDR2 vs DDR3 ügyben azt mondják, hogy effektive nincs nagy különbség a kettő között. Azonban látom, hogy a DDR2 max 800Mhz a DDR3 max 1333 Mhz-e (X38 esetén) ketyeg. Ez nem számíthat?
Mert akkor már inkább megcéloznék egy X38-as lapkészletet 1333-as DDR3 ramokkal! (Bár DDR2-esben 1066 Mhz-et látok pl. a Gigabyte GA-X38-DQ6 lapon!)2. P35 vs. X38 ügyben úgy látom ugyanaz a külső buszvezérlő (ICH9) van, tehát ez nem oszt nem szoroz (kivéve ugye a PCI-E 2.0 durrantást - van olyan kártya?) ?
3. Nagyon hajlok a passzív megoldásokra (8800GTS, táegység)! Úgy tudom a 8800-asok léteznek ilyen kivitelben (de ezt inkább egy másik fórumban)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kicsigeri #6297 üzenetére
Nem vok Asus párti de ez elég jó:
-Asus M3A AM2+ AMD 770+ SB600, 1066 DDR2, PCIe 2.0 3 év gar: 17.900,-
-
Telefunen
őstag
válasz
kicsigeri #6131 üzenetére
A több Sata-ra a Userek 99.9%-ának nincs szüksége, a kombó kialakítás miatt pedig borítékolható a hibás ramfesz kezelés, szóval én inkább a sima DS3-ra szavaznék (ráadársul P35-be amúgy sem való DDR3)
Des1gnR: Ne kezdjünk most egy ASUS vs. GB flame vitát, tisztelem a véleményedet, te is tiszteld az enyémet.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Politikai mémek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- EAFC 25
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Dark Souls sorozat
- PlayStation 5
- Fűnyíró topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-H55-UD3H rev: 1.3 alaplap, + i7-860 négymagos proi, + hűtő
- Új - Thermalright V2 LGA1700 Contact Frame / Fekete színben
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-F2A78M-D3H rev: 4.0 alaplap
- AM4 Alaplap Bazár - Újszerű/Használt - Kifogástalan tesztelt működés - Számla & Garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128/6GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest