- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz csucsbicep #33591 üzenetére
A CF miatt sok cikket elolvastam a témával kapcsolatban 8x8x és a 16x16x között is van legtöbb esetben teljesítménybeli javulás bár kérdés hogy megéri vagy nem a felárat.
[link]
Azt a 3e viszont még megérné szerintem a PCI-E 3.0.
(#33601) KillerKollar
Az SSD-d nem PCI slotos azt az OCZ gyártja.
A tied SATA2 mint ahogy a nevében is van.
680 SLI az ok.A CPU-d meg nem tudom milyen.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz KillerKollar #33604 üzenetére
Szívesen!
De akkor mit is akarsz átpakolni?Csak a RAM-ot és az SSD-t?Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz gyenesmartin #33592 üzenetére
Vagy olcsóbban ASROCK B75 Pro3 de az ASROCK H77 Pro4/MVP is jó kis lap.
A B75 -ben van CPU(Bclk) + GPU tuning míg a H77-ben csak GPU cserébe viszont a h77 talán kicsit jobban felszerelt..Sandy Bridge,Ivy Bridge Chipsets .
(#33606) KillerKollar
Hasonló költözést csináltam nemrég én is.
Én még az oprendszert is lusta voltam újrarakni azóta.Majd ha rászánom magam az SSD-re[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mans20 #33609 üzenetére
Én úgy tudom hogy a H77-alatt nincs BCLK emelésre lehetőség,de ne kövezzetek meg ha mégis van ....Valaki a H77 tulajok közül írhatna ezzel kapcsolatban.
Igen a Z75 Z77 P67 Z68-be van csak teljes körű tuning.
"Mivel a BCLK emelés erősen limitált, így nyilvánvalóan a szorzóemelés a hatásosabb tuning szempontjából.
Ha a BCLK-t emeled az azért hozhat jobb teljesítményt, mert növeled a ram órajelét is, illetve a buszok órajelét is kis mértékben. Az előbb említettekből következően van hamar vége a BCLK emeléses tuningnak, mert ha emeled, akkor nő a PCI-E, SATA, stb... interfész órajele is.Ezért válik "veszélyessé" is ez a dolog. Egyébként 102-104 MHz-től semmi gond nem lesz szerintem hosszú távon. 106-108 MHz körül pedig úgyis vége a tuningnak."
De Intel Core i3 / i5 / i7 2xxx "Sandy Bridge" topic ban tudnak erről a BCLK emelésről érdemben infót hogy miként és mennyit ér én nem használtam.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Akkor ezek szerint rosszul tudtam
(#33592) gyenesmartin
Akkor csak olcsóbb az ASROCK B75 Pro3 mint az ASROCK H77 Pro4/MVP.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz gyenesmartin #33615 üzenetére
Igen kb. 4000Ft-al olcsóbb.-1PCI , +1SATA2 , -1SATA3 , -2USB2 a különbség.
4+1 fázisú VRM a Pro4/MVP-nál 4+2 és van Virtu is.
Jobban felszerelt kérdés hogy használnád vagy nem azt a pluszt amit ad 4e-ért.
Egyszerűen válaszolva igen jobbBazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz gyenesmartin #33622 üzenetére
A 3DMark-al kapcsolatban.
Egy teszt róla.
Személy szerint nem hiszem hogy akkora teljesítménytöbbletet adna.
Mondjuk az igaz hogy ha van már integrált VGA akkor miért ne használjuk.
Kérdés mennyit ér![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Nem erről van szó nem sokan használunk linuxot így nem tudhatjuk milyen komp. problémák léphetnek,lépnek fel.Tegnap keresgéltem a témával kapcsolatban de érdemben én sem találtam semmit ezzel kapcsolatban.
A sata vezérőkkel kapcsolatban H77 esetén 6-ot az Intel® Z77 chipset kezel a többit mint a P8Z77-V esetében 2db-ot ASMedia® PCIe SATA controller 2db SATA3 és 4db SATA3 Intel® Z77 chipset kezel.ugylátszik már mindenki ébren van a topicban!
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz jilian #33679 üzenetére
CPU Core i3-2120T 35W TDP.
A házadba ATX-es lap is megy legalábbis ha EZ az.
Alaplap meg a kerettől függ.De pl.:ASROCK H77 Pro4/MVP , ASROCK B75 Pro3[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz jilian #33686 üzenetére
Ez esetben ASROCK H77M-ITX minden elvárásodnak megfelel.Az i3-2120T a maga 35W-os fogyasztása pedig nem mondható soknak.
Azért nem sokszor találkozik az ember 2 alaplapos házzal.Simán félreértettem "tetejében csücsülne"Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
A "K"-s CPU-hoz kell a tuninglap P67,Z68,Z75,Z77.Ha H77,H67-es lapot nézel felesleges a "K"-s CPU.
A memória az másodlagos,amúgy sem profitálnál sokat az 1600Mhz-ből a sandy,de viszont gond nélkül működik az 1600-as szinte bármelyik lapban csak 1333Mhz-en.
De ragaszkodsz a tuninghoz?Egy sima I5+H67 és kész.pl.:ASUS P8H67 REV 3.0
Amúgy EPU a H67-eseken is van.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Badtor #33713 üzenetére
Ahogy előttem írták ha nincs szükséged SATA3,USB3-ra ill. HDMI csatlakozóra,raid-re akkor jó a H61-is.De inkább ASUS P8H61-M LX REV 3.0 +1év gari.Viszont csak D-sub csatlakozó van rajta,az Asrockon van DVI is.
De mivel 6850 lesz a gépben ez sem érint.
(#33711) drahotab
BitFenix Shinobi-n nem gondolkoztál alig drágább a BitFenix Merc Alpha-nál.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz drahotab #33717 üzenetére
A vortez oldala sza..kodik.BitFenix Shinobi szerintem szebb szerszám nélkül szerelhető meghajtóhelyek nekem összerakottabbnak tűnik.
Tudom hogy nincs rajta.
(#33718) Coolmat
Ezt jó tudni!Már hetek óta szemezgetek a Shinobi-val.Csak az asszonyt kell meggyőznöm hogy nélküle összedől a világ![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz drahotab #33733 üzenetére
Ha a belső USB3-ra gondolsz ASROCK B75 Pro3-M-ben már van.+2RAM foglalat 16Gb helyett 32Gb max. memória.B75M-ben 3+1 Pro3-M-ben 4+1 fázisú VRM.Hátul 4 helyett 2db USB3.De viszont a 18e-re még rá kellene dobnod egy kicsit.
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz pc gamer #33747 üzenetére
775-öt fejleszteni már nem igazán kifizetődő.
De 10e körül újonan P5KPL-AM EPU DDR2-es. P5G41T-M LX DDR3-as.
Amúgy van 775-ös konfigod?Ha igeni van benne?
(#33751) drahotab
Szerintem mondj le az előlapi USB3-ról.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz drahotab #33755 üzenetére
Igen így ha az USB3-as variánst veszed.
Gondolj bele 18e-ért (sőt)a legújabb chipsetel SATA33,USB3 ....... ellátott lapot kapsz 3 év garanciával.Mi kell több? Nem használtam évekig többet nem tudok mondani csak hogy az árát megéri nem is kicsit.
(#33756) pc gamer
Szívesen! De ha már van DDR2-es RAM-od akkor csak az egyik jó![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz drahotab #33758 üzenetére
Gondolom ugyan az a megoldás mint a "Sharkoon USB 3.0 Frontpanel A" csak egybeépítve a házzal.És nem kell hozzá venned semmit.De azért vásárlás előtt érdeklődj a bolttól hogy melyik variáns mert van USB3 nélküli is. Thermaltake Commander MS-I USB 3.0
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz DonMedve #33761 üzenetére
+1 ASUS Sabertooth Z77
(#33763) melan
P8H77-V 6 + 1 + 2 Phase Power Design +DisplayPort VIA VT1708S Audio CODEC
Qualcomm AtheroS Gigabit LAN Controller(s)
P8H77-V LE 4 + 1 + 1 Phase Power Design Realtek® ALC887Audio CODEC
Realtek® 8111FGigabit LAN Controller(s)
Magyarul a P8H77-V jobban felszerelt.Én azt választanám a helyedben.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Terjed ez a venivezérlés mizéria mint az erdőtűztűz.
Egyáltalán Ace Ventura-n kívül volt vele gondja valakinek?Lehet csak egy hibás darab.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Ace Ventura #33823 üzenetére
Na igen ahhoz elég nagy balszerencse kellene.
Ezek a dolgok csak erősítik a több éves Asus fanatizmusomat
Kár hogy akár 30%-al is drágábbak az ugyan olyan felszereltségű Asrock,...... lapoknál
Windows alól próbáltad szabályozni?Pl. a SpeedFan-al?
Az AXTU-ban nem lehet állítani a ventiket?Vagy az sem működik rendesen?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Peddy789 #33838 üzenetére
Ha visszaolvasol pont erről volt szó ..
Ventivezérlés gondok .... De ha nem zavar megfelelő lehet.
ASUS P8H77-V LE , ASUS P8H77-V
(#33839) Pocok111
Neked is megfelelő lehet a feni két lap.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz s.s.j.goku #33875 üzenetére
Asrock Z77 Extreme4 , Asus P8Z77-V LK , GIGABYTE GA-Z77X-D3H Asus P8Z77-M PRO az utóbbi uATX de meglepően jól felszerelt 6+2 fázisú VRM stb.
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz s.s.j.goku #33884 üzenetére
MSI , Asrock , Asus , Gigabyte szépen össze vanak szedve Z77-es lapok tulajdonságai szemezgess .Tuninghoz jó ha minél több "Voltage Regulator" van a lapon de nem elengedhetetlen a csatlakozókat te tudod miből mennyi kell ....
Személy szerint az Asust preferálom szerintem a legkiegyensúlyozottabb minőséget szolgáltatja.De a kereted miatt főleg Asrock,Gigabyte lapok közül válogathatsz bár marad Asus is de azokat linkeltem is nagyjából.
(#33887) csucsbicep
Az Intel legocsmányabb húzásainak egyike ez az állandó foglalatvaloztatásBazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz s.s.j.goku #33895 üzenetére
Nem éppen felejtősek de belépő szintű tuninglapok.Egy kis mikroteszt.
Én talán a P8Z77-M PRO-ba ruháznék még ha drágább is egy kicsivel,márha a mATX méret nem gond.
(#33897) csucsbicep
Hát igen tuninglapnál már azért illene nem lespórolni.A sima H67-es lapomon is 8-as van.
Na meg komolyabb hűtés mint egy két tuninglapon lapon (már ha van egyáltalán rajtuk).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Személy szerint inkább raknék a procid alá az általad felhozott P67-es lapok közül Ahogy olvastam a hsz.-ed nem ragaszkodsz a legújabb Z77 Z75 lapokhoz mint annyian. P8P67 12 +2 fázisú digitális tápellátás és mindazt tudja amit elvársz tőle , 2xSATA3,4xUSB3.0 ebből 2sbUSB3.0 belső 2sbUSB3.0 hátlapi tovább nem is sorolom.
Ráadásul PCIe 3.0 és Ivy Bridge kompatibilis ha netán procit akarsz cserélni a jövőben.
Vagy a P8Z77-M PRO , Asrock Z77 Extreme4 .
(#33900) gyenesmartin
Hát erősen meglepődnék ha Asus lapban nem működne egy Asus hangkártya
Jó lapok főleg a Sabertooth.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz gyenesmartin #33902 üzenetére
Még nem találkoztam ilyen jellegű gonddal.De nekem elképzelhetetlennek tűnik hogy ne működjön a lappal.Talán ha valami őskori tv kártyát vagy ilyesmit akarnál belerakni de az is driver/oprendszer gond lenne szerintem.
ASUS P8P67 Review.
Ha lenne K-s sandy-m ilyen lenne alatta.Ezt még hajlandó lennék kifizetni.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Miért akarsz 775-öt venni?Olyan olcsó?
A proci amúgy megfelelő a felsoroltakra játékra már egyre kevésbé ....
GIGABYTE EP45-DS3R P45 Review itt kivesézik rendesen a kiszemelt lapot.
De 775-be már nem nagyon éri meg befektetni.
(#33908) gyenesmartin
A CPU szabna csak határt az tuti[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Az Intellel jobban jársz [link]
De ha csak a lap és a RAM kerül egy huszasba az szerintem is túl van árazva.
Legegyszerűbb ha beáraztatod a cuccokat.
De + 15e és újonnan 1155-ösz gépet raksz össze ami erősebb az E7300-as és még kevesebbet is eszik.Mármint CPU,RAM,alaplap.Sőt talán még lehet faragni belőlle.
(#33914) csucsbicep
Köszi olvastam!Többek között ezét is mertem ajánlani.
Bár kíváncsi vagyok menyire stabil alatta a tuning mindennapi használatban.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz King Charles #33916 üzenetére
Lehet a jól tuningolni a P67-ben is.Nem csak a int. VGA a különbség Z77 P67 szerintem a Z68-ra gondoltál.Annál szinte csak az a különbség.
Ha csak az MSI játszik akkor jó választás.
(#33917) Jander
Az az igazság hogy az Asrock jobban felszerelt még ha minimálisan is ráadásul ATX méretű így az Asrock.Bár egy-két fórumtársnak voltak vele kisebb gondjaik.
De ha elég az Asuson lévő bővítőhely és nem gond a mATX akkor személy szerint az ASUS P8H77-V LE-t venném.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BullZeye #33922 üzenetére
Úgysem a méret a lényeg!
Azért érdekes spórolás már megint a szabvány méreteket nem betartani.
Mintha nem lenne épp elég méret!
(#33920) dantre
Valami olyasmi gebasz volt hogy "csak" 6 csavarral tudta felfogatni mert annyi furat van rajtuk elvileg az ATX-en 9.De ahogy néztem a most beszélt alaplapok közül mindegyiknél fennáll a dolog.
Lapméretek és furattávolságok.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BullZeye #33924 üzenetére
Sajnos ezt én is tapasztaltam.Már hogy a lap egy része a levegőben lóg
Ezért is dühítő a dolog hogy nem tartják be a szabványokat!
Odabiggyeszti a gyártó az ATX jelző után a valós méretét és el is intézte a dolgot.
Mondjuk ez az összes gyártónál jelenlévő probléma.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Z77-sem kell neked!Az is tuniglap.
H77 ha ragaszkodsz az új Ivy Bridge Chipsethez.
GIGABYTE GA-H77-DS3H , GIGABYTE GA-H77-D3H , P8H77-V , P8H77-V LE , H77 Pro4/MVP .
Első ránézésre a DS3H-n kevesebb a csatlakozó.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz salytmasztor #33937 üzenetére
Az I3-ast nem lehet húzni.Az csak a "K" jelzésű CPU-kal elérhető.
A 4db RAM foglalat pedig drágítja az alaplapot az alsóbb kategóriákban.Meg kell gondolni hogy kell vagy nem.Alapesetben egy H61-es lap is jó lehet GIGABYTE GA-PH67-DS3-B3 , ASROCK H61DE-S3 .
Vagy az újabb chipsetek közül pl.: B75: ASROCK B75 Pro3-M[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Jander #33943 üzenetére
Ace Ventura tapasztalata szerintem mindent elmond.
"1 kábelre van kötve az összes venti és mindhez állítgatja a fordulatot" ezt akár melyik lapon meg tudod csinálni egy Y kábellel de csak az egyik ventit veszi figyelembe a fordulatszám szabályzásnál.
A PWM (Impulzusszélesség-moduláció) az a 4tűs csatlakozóval elérhető vezérlési forma és értelemszerűen a 4pines ventik tudják kihasználni.
Ha jól tudom asrockon 2db4pines PWM-es csatlakozó van és 3db3pines,Asuson 1-1 mindkettőből.
De win alól is szabályozhatod a lap saját programjával ha van ha nincs pl.:SpeedFan-al.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BullZeye #33945 üzenetére
ASRock Z77 Extreme4 - BIOS
AXTU
Azt nem hiszem hogy szoftveresen teljesen le tudd állítani a vetit.
(#33946) Mans20
A feszültség nem fog nőni terhelésre sőt inkább esik.
A max. áramfelvétel talán meghatározó de 2db ventit 100% hogy elbír.Nem potyára adnak "Y" kábelt egyes ventikhez.1A-t biztos bírnak gond nélkül a csatik a lapon Pl.:a SWiF2 120P 12V 0.33A 3.96W max.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz csucsbicep #33949 üzenetére
Csak a bios-ára tudok hivatkozni hogy igen.De hogy menyire használható,hatékony azt a tulajoktól kellene megkérdezni.Kapott már hideget meleget a szabályzása.
Asus-on gond nélkül tudom szabályozni a Fan Xpert-el win alól.És prímán működik.
A Asus Sabertooth-alatt meg már tényleg mindenre gondoltak.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Ez egy alaplapos topic na te csak a témával kapcsolatban nem kérdeztél
Milyen processzort vegyek?
Milyen videókártyát?
Milyen asztali gépet vegyek?
De persze hogy érdemesebb az erősebb hardver.
De alaplap terén inkább ASROCK B75M -be ruháznék a helyedben.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BullZeye #33945 üzenetére
Úgy látszik tévedtem!Ha jól értelmezem az ASUS Fan Xpert 2 le tudja teljesen állítani a szélkavarókat.
Sajnos nem tudom kipróbálni nem támogatja az alaplapom csak az 1-et de a P8Z77-V -nél már elérhető potom 50e-ért .
(#33982) diox
Z77 Pro3[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
mATX méretben Asus P8Z77-M , ASROCK Z77 Pro4-M
Ha nem kell a legújabb Z77 chip. Asrock Fatal1ty P67 Professional , Asus P8P67-M PRO int VGA csatival Asus P8Z68-V LX is jó választás lehet.Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest